2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

bizim bugun kotrolumuz vardi.9800 73 cm kizim.hersey yolunda sukur.bal yumurta beyazi ve cicibebe yasaklilarimiz:)
Maşallah barekallah.

Yumurta beyazı ve cicibebe neden yasak canım? Bebek bisküvisi mi yasak, cicibebe markası mı? Cicibebede palm yağı var da o yüzden mi yasakladı diye merak ettim.

Maşallah barekallah.

Yumurta beyazı ve cicibebe neden yasak canım? Bebek bisküvisi mi yasak, cicibebe markası mı? Cicibebede palm yağı var da o yüzden mi yasakladı diye merak ettim.
yumurta beyazi alerjik.1 yasa kadar onerilmiyor.hazir bebe buskuvileri yasak.ismi cicibebe ya aliskanlik:))

yumurta beyazi alerjik.1 yasa kadar onerilmiyor.hazir bebe buskuvileri yasak.ismi cicibebe ya aliskanlik:))
Ben 7. Aydan sonra öneriyorum bebişlerime yumurta beyazını. Ama tabi 3 gün kuralı ile. Bazı hekimler yasaklıyor.

:))) evet canım cicibebe oldu onların adı :))))

Maşallah canım daha çok yesin sağlıklı buyusun bebisin. Omleti nasıl yiyor küçük küçük parçalıyor musun köfteyi birde nasıl yiyor.ben herşeyi cekiyorum ya hatami ediyirum

Canım bizimde 8aylık olmamıza 3 gün var, dediğin gibi sağa sola arkaya düşe kalka 2 haftadır kendi kalkıp oturuyor yavrukuşum ama ben onu pek kucağımda tutmuyorum şimdi yerde kalınca daha aktif oluyor çocuklar

Maşallah kuzuya :) ben de kucağıma almıyordum, babannesi 1 ay kaldı 1 dk yere bırakmadı. Şimdi ben tekrar yere alıştırmaya çalışıyorum ama çabuk sıkılıyor :)

Maşallah kuzuya :) ben de kucağıma almıyordum, babannesi 1 ay kaldı 1 dk yere bırakmadı. Şimdi ben tekrar yere alıştırmaya çalışıyorum ama çabuk sıkılıyor :)
Yere yorgan aç.. etfafa renkli oyuncaklar diz.. bi ona gider bi ona.. sende yanında uzan. Oyna onla.. kolların dinlensin. Ben önce çarşaf serdim ama bi baktım çarşafa dolanmış.

Yere yorgan aç.. etfafa renkli oyuncaklar diz.. bi ona gider bi ona.. sende yanında uzan. Oyna onla.. kolların dinlensin. Ben önce çarşaf serdim ama bi baktım çarşafa dolanmış.
Ben yorgan seriyorum yere etrafina oyuncaklari koyuyorum tik yok biraktigim sekilde oturuyosa oyle duruyo insan azcik kipirdamaz mi cok tembel cok

Ben 7. Aydan sonra öneriyorum bebişlerime yumurta beyazını. Ama tabi 3 gün kuralı ile. Bazı hekimler yasaklıyor.

:))) evet canım cicibebe oldu onların adı :))))
Bizim dr umuz 9.ayda yumurta beyazi verebilirsin dedi bende 1 yasindan once tadimi bitirmek istiyorum

Ca
nim kar mi yagdi mart bu ne yapacagi belli olmaz.Aferim Asafima en azindan gayret ediyo desteksizde oturur ben kanepede otururken bacaklarimi aciyorum onume oturuyo oyuncagini onune koyuyorum sonra yere yorgan actim yine kanepenin kenarina yastik koydum onune oturttum simdi yere desteksiz koyuyorum oturuyo her cocugun gelisimi yapabildikleri farkli benimki yuzustu koyunca bisure sonra agliyo kolarini bacaklarini ben hareket ettiriyorum kendi yapamiyo tosbik

Bizimki de maşallah hareketli şimdiden.. kucağımda hiç durmuyor kendini yere atıyor yerdeyken kucak istiyor.. ne yaptığını kendi de şaşırmış ama daha emeklemedi sadece dönüyor ve acaip bağırıyor. .2 ay olcak hiç kilo almadı bu arada. .

Yerim o tırtılı canım
Maşallah ona
Bizimki de sürekli ayakta durmak istiyor
Oturtabiliyor
Ama hiç emeklemiyor onu geçtim yüzüstü hiç yatmıyor durmuyor
Bi tek çıplakken bezli iken duruyor
ve hareket ediyor
Yaz gelsin çıtçıtlı ile gezdirecek Ertuğrul u

Ben yorgan seriyorum yere etrafina oyuncaklari koyuyorum tik yok biraktigim sekilde oturuyosa oyle duruyo insan azcik kipirdamaz mi cok tembel cok

Canım ne tesadüf ki bizim oğlan da senin dediğin gibiiii
Uzandığını alır uzanamadıpını almaz
Ayakta durmak istiyor
Kanepeye çit e felan dayandırıyorum öyle mutluuu

Kızlar ilk yaptığım cici bebe güzel olmayınca aylardır tekrar cesaret edememiştim. Bugün kendim bir tarif uydurup yaptım çok güzel oldu siz de deneyin isterseniz. Burada paylaşılan tarifin hemen aynisi sadece pirinç unu yerine ari mamanın gecesini kullandım o biraz tatlandırılmış olduğu için cici bebe de lezzetli oldu. Bir de elma yerine tatlı portakal suyu koydum ve hic yogurt koymadim. 1 de yumurta sarısı ekledim. Ha bir de zeytin yagi yerine tereyağ koydum çok tatlı mayhoş bir kurabiye olmuş tavsiye ederim :)

Canimcim ben de yaptim ama gercekten tadi cok kotuydu2 uygar da yemedi sert olmustu bir de. O yuzDen vazgecmistim simdi yazini gorunce heveslendim. Tarifini olculeriyle yazar misin ben de bi daha deneyeyim
Bir de mehmet salih topigin abilerindendi neler yiyor bizim ki de yakin mehmet salihle. Ben sasirdim artik ne vereceğimi tavuk verdim bi kere kustu bi daha cesaret edemedim kofte veren falan var ben de mi versem sen neler yediriyosun cnm bi fikir verirsen sevinirim simdiden tesekkurler

Güzel olup olmayacağını bilmediğim için cay bayrağıyla ölçtüm ama daha çok yapmak istersen su bayrağıyla da ölçebilirsin.

Bir cay bardağı arı mama
Yarim cay bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
Bir cay bardağı tam buğday unu
Yarim cay bardağı kadar (aslında ölçmedim elimle döktüm) irmik
Portakal suyunu da kıvamını ayarlayarak döktüm bir portakaldan azdır.
En son biraz cıvık olduğu için yine un ekledim. Ele yapışmayacak şekilde ayarlarsın onu

Ben bu sefer daha ince yaptım kurabiyeleri ve 180 derece fırında altı kızarıncaya kadar pisirdim 10 -15 ek filan (Geçen sefer ustunu de kızartmıştım ve tas gibi olmuştu.)

daha oğlum yemedi bakalım beğenecek mi ama ben çok beğendim 3-4 tane yedim

Salih ne versem yiyor canım ben yumurta beyazı ve süt dışında birseyden sakınmıyorum. Şekerli tuzlu şeylere de çok heveslenirse ağzına bi lokma sürüyorum

Kahvaltıda ekine salatalik veriyorum o kemiriyor, yumurta sarısı (bazen ekmek batırıp veriyorum) ve labne yediriyorum.

Onun dışında arı mamayı bazen sade pişirip veriyorum bazen de muzlu veya elmalı veriyorum onu severek yiyor.
Geçen havuç haşladım içine de 2 çorba kaşığı portakal suyu kattım ona bayıldı sade havuç puresini öğürmüştü ve kusmustu.

Genelde tavuk suyuna şehriye çorbası yapıyorum içine tavuk parçası azıcık katıyorum. Tarhana çorbası yapıyorum ona da geçen et didikleyip koydum bayıla bayıla yedi. Bazen de çorbasına bir kaşık pilav veya yoğurt katıyorum onu da seviyor.
2 kere de balık çorbası yaptım çok sevdi. Onu da un ve suyu kaynatıp içine ızgara yapılmış balığın etlerinden koyup blenderdan gecirdim. Bir seferinde de limon sıktım ikisini de çok sevdi.
Brokoli haşlayıp eline veriyorum onu da seviyor. Bir kere de ayni balık çorbasını yaptığım gibi unla suyu kaynatıp içine haşladığım brokoliyi atıp blenderden geçirdim. Ayni şekilde kabak çorbası da yaptım yedi.

Benim oğlum sebzeyi çok sevmiyor sadece havuç ve patatesi severek yiyor. Onun dışındaki sebzeleri mercimek çorbasına katip yedirebiliyorum o zaman anlamıyor. Yine de şimdiye kadar beğenmediği her şeyi başka bir sekle sokup geçirdim sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…