- 13 Ekim 2011
- 3.663
- 2.320
- 173
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #21.601
amin canim.bizim bu zamana kadar masallahimiz vardi.geri cevirmiyoruz yiyecekleriMaşallah kuzuma. Bal, şeker, şifa olsun :) Allah benim oğluma da iştah versin :)
Maşallah barekallah.bizim bugun kotrolumuz vardi.9800 73 cm kizim.hersey yolunda sukur.bal yumurta beyazi ve cicibebe yasaklilarimiz:)
yumurta beyazi alerjik.1 yasa kadar onerilmiyor.hazir bebe buskuvileri yasak.ismi cicibebe ya aliskanlik:))Maşallah barekallah.
Yumurta beyazı ve cicibebe neden yasak canım? Bebek bisküvisi mi yasak, cicibebe markası mı? Cicibebede palm yağı var da o yüzden mi yasakladı diye merak ettim.
Ben 7. Aydan sonra öneriyorum bebişlerime yumurta beyazını. Ama tabi 3 gün kuralı ile. Bazı hekimler yasaklıyor.yumurta beyazi alerjik.1 yasa kadar onerilmiyor.hazir bebe buskuvileri yasak.ismi cicibebe ya aliskanlik:))
Maşallah canım daha çok yesin sağlıklı buyusun bebisin. Omleti nasıl yiyor küçük küçük parçalıyor musun köfteyi birde nasıl yiyor.ben herşeyi cekiyorum ya hatami ediyirumbiz de 8+5 olduk.ben sabah 8 aksam 5 yaninda degilim kizimin.kahvaltida yumurta,peynir,zeytin,ihlamur,lorlu omlet,ispanakli omlet gibi seyler veriyoruz.oglen et ya da tavuk suyuyla pisirilmis.sebze corbasi,tarhana,bulgur pilavi,haslanmis tavuk,kofte,yogurt gibi seyler veriyorum.aksam bizle masada yiyebilecegi herseyden veriyorum.zaten yemeklerimizi az tuzlu cok az salcali yapiyorum.bizimle yiyebiliyor o yuzden.aksam ozledigi icin genelde memedeyiz ama meyve de vermeye calisiyorum.muz avokado mandalina elma vb meyveleri tuketiyoruz.
Canım bizimde 8aylık olmamıza 3 gün var, dediğin gibi sağa sola arkaya düşe kalka 2 haftadır kendi kalkıp oturuyor yavrukuşum ama ben onu pek kucağımda tutmuyorum şimdi yerde kalınca daha aktif oluyor çocuklarHerkese minnoşlarla beraber mutlu haftasonları diliyorum. Oğluşumla Öpüyoruz hepinizi :)
Tam bahar geldi derken kar yağdı, olacak iş mi! Bugün oğluşumun saçlarını kestirmek için kuaföre gidecektik; ama bugünlük suya düştü.
Asaf yaklaşık 20 gündür tırtıl gibi sürünüyor :))) ne zaman emekleme pozisyonu alacak çok merak ediyorum :)
Şuan tam tırtıl :) önce popo kalkıyor sonra kollarını ve başını ileri itmek suretiyle ilerliyorama henüz desteksiz oturamıyor. Bu noktaya biraz takılmış durumdayım. Çocuğum neden oturmuyor :) destekli oturuyor, mama sandalyesinde oturuyor; ama bıraktığımda sağa düşüyor. Hep sağa çekiyor yavrum
Maşallah kuzuya :) ben de kucağıma almıyordum, babannesi 1 ay kaldı 1 dk yere bırakmadı. Şimdi ben tekrar yere alıştırmaya çalışıyorum ama çabuk sıkılıyor :)Canım bizimde 8aylık olmamıza 3 gün var, dediğin gibi sağa sola arkaya düşe kalka 2 haftadır kendi kalkıp oturuyor yavrukuşum ama ben onu pek kucağımda tutmuyorum şimdi yerde kalınca daha aktif oluyor çocuklar
Yere yorgan aç.. etfafa renkli oyuncaklar diz.. bi ona gider bi ona.. sende yanında uzan. Oyna onla.. kolların dinlensin. Ben önce çarşaf serdim ama bi baktım çarşafa dolanmış.Maşallah kuzuya :) ben de kucağıma almıyordum, babannesi 1 ay kaldı 1 dk yere bırakmadı. Şimdi ben tekrar yere alıştırmaya çalışıyorum ama çabuk sıkılıyor :)
Ben yorgan seriyorum yere etrafina oyuncaklari koyuyorum tik yok biraktigim sekilde oturuyosa oyle duruyo insan azcik kipirdamaz mi cok tembel cokYere yorgan aç.. etfafa renkli oyuncaklar diz.. bi ona gider bi ona.. sende yanında uzan. Oyna onla.. kolların dinlensin. Ben önce çarşaf serdim ama bi baktım çarşafa dolanmış.
Bizim dr umuz 9.ayda yumurta beyazi verebilirsin dedi bende 1 yasindan once tadimi bitirmek istiyorumBen 7. Aydan sonra öneriyorum bebişlerime yumurta beyazını. Ama tabi 3 gün kuralı ile. Bazı hekimler yasaklıyor.
:))) evet canım cicibebe oldu onların adı :))))
nim kar mi yagdi mart bu ne yapacagi belli olmaz.Aferim Asafima en azindan gayret ediyo desteksizde oturur ben kanepede otururken bacaklarimi aciyorum onume oturuyo oyuncagini onune koyuyorum sonra yere yorgan actim yine kanepenin kenarina yastik koydum onune oturttum simdi yere desteksiz koyuyorum oturuyo her cocugun gelisimi yapabildikleri farkli benimki yuzustu koyunca bisure sonra agliyo kolarini bacaklarini ben hareket ettiriyorum kendi yapamiyo tosbikHerkese minnoşlarla beraber mutlu haftasonları diliyorum. Oğluşumla Öpüyoruz hepinizi :)
Tam bahar geldi derken kar yağdı, olacak iş mi! Bugün oğluşumun saçlarını kestirmek için kuaföre gidecektik; ama bugünlük suya düştü.
Asaf yaklaşık 20 gündür tırtıl gibi sürünüyor :))) ne zaman emekleme pozisyonu alacak çok merak ediyorum :)
Şuan tam tırtıl :) önce popo kalkıyor sonra kollarını ve başını ileri itmek suretiyle ilerliyorama henüz desteksiz oturamıyor. Bu noktaya biraz takılmış durumdayım. Çocuğum neden oturmuyor :) destekli oturuyor, mama sandalyesinde oturuyor; ama bıraktığımda sağa düşüyor. Hep sağa çekiyor yavrum
Bizimki de maşallah hareketli şimdiden.. kucağımda hiç durmuyor kendini yere atıyor yerdeyken kucak istiyor.. ne yaptığını kendi de şaşırmışCa
nim kar mi yagdi mart bu ne yapacagi belli olmaz.Aferim Asafima en azindan gayret ediyo desteksizde oturur ben kanepede otururken bacaklarimi aciyorum onume oturuyo oyuncagini onune koyuyorum sonra yere yorgan actim yine kanepenin kenarina yastik koydum onune oturttum simdi yere desteksiz koyuyorum oturuyo her cocugun gelisimi yapabildikleri farkli benimki yuzustu koyunca bisure sonra agliyo kolarini bacaklarini ben hareket ettiriyorum kendi yapamiyo tosbik
kucuk kucuk parcalarla veriyorum.rondoyu sadece karisik corbada kullaniyorumMaşallah canım daha çok yesin sağlıklı buyusun bebisin. Omleti nasıl yiyor küçük küçük parçalıyor musun köfteyi birde nasıl yiyor.ben herşeyi cekiyorum ya hatami ediyirum
Herkese minnoşlarla beraber mutlu haftasonları diliyorum. Oğluşumla Öpüyoruz hepinizi :)
Ben yorgan seriyorum yere etrafina oyuncaklari koyuyorum tik yok biraktigim sekilde oturuyosa oyle duruyo insan azcik kipirdamaz mi cok tembel cok
Canimcim ben de yaptim ama gercekten tadi cok kotuydu2 uygar da yemedi sert olmustu bir de. O yuzDen vazgecmistim simdi yazini gorunce heveslendim. Tarifini olculeriyle yazar misin ben de bi daha deneyeyimKızlar ilk yaptığım cici bebe güzel olmayınca aylardır tekrar cesaret edememiştim. Bugün kendim bir tarif uydurup yaptım çok güzel oldu siz de deneyin isterseniz. Burada paylaşılan tarifin hemen aynisi sadece pirinç unu yerine ari mamanın gecesini kullandım o biraz tatlandırılmış olduğu için cici bebe de lezzetli oldu. Bir de elma yerine tatlı portakal suyu koydum ve hic yogurt koymadim. 1 de yumurta sarısı ekledim. Ha bir de zeytin yagi yerine tereyağ koydum çok tatlı mayhoş bir kurabiye olmuş tavsiye ederim :)
Canimcim ben de yaptim ama gercekten tadi cok kotuydu2 uygar da yemedi sert olmustu bir de. O yuzDen vazgecmistim simdi yazini gorunce heveslendim. Tarifini olculeriyle yazar misin ben de bi daha deneyeyim
Bir de mehmet salih topigin abilerindendi neler yiyor bizim ki de yakin mehmet salihle. Ben sasirdim artik ne vereceğimi tavuk verdim bi kere kustu bi daha cesaret edemedim kofte veren falan var ben de mi versem sen neler yediriyosun cnm bi fikir verirsen sevinirim simdiden tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?