- 4 Aralık 2016
- 2.232
- 5.781
- 158
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #21.621
Eminim çok tatlıdır :) hergün yeni bir şey öğreniyorlar :)mutlu pazarlar
biz bugun alkis yapiyoruz.cok tatli ya taklit ediyor bizi:)
mutlu pazarlar
biz bugun alkis yapiyoruz.cok tatli ya taklit ediyor bizi:)
Cooook tesekkur ederim canim uzun uzun yazmissin sagolGüzel olup olmayacağını bilmediğim için cay bayrağıyla ölçtüm ama daha çok yapmak istersen su bayrağıyla da ölçebilirsin.
Bir cay bardağı arı mama
Yarim cay bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
Bir cay bardağı tam buğday unu
Yarim cay bardağı kadar (aslında ölçmedim elimle döktüm) irmik
Portakal suyunu da kıvamını ayarlayarak döktüm bir portakaldan azdır.
En son biraz cıvık olduğu için yine un ekledim. Ele yapışmayacak şekilde ayarlarsın onu
Ben bu sefer daha ince yaptım kurabiyeleri ve 180 derece fırında altı kızarıncaya kadar pisirdim 10 -15 ek filan (Geçen sefer ustunu de kızartmıştım ve tas gibi olmuştu.)
daha oğlum yemedi bakalım beğenecek mi ama ben çok beğendim 3-4 tane yedim
Salih ne versem yiyor canım ben yumurta beyazı ve süt dışında birseyden sakınmıyorum. Şekerli tuzlu şeylere de çok heveslenirse ağzına bi lokma sürüyorum
Kahvaltıda ekine salatalik veriyorum o kemiriyor, yumurta sarısı (bazen ekmek batırıp veriyorum) ve labne yediriyorum.
Onun dışında arı mamayı bazen sade pişirip veriyorum bazen de muzlu veya elmalı veriyorum onu severek yiyor.
Geçen havuç haşladım içine de 2 çorba kaşığı portakal suyu kattım ona bayıldı sade havuç puresini öğürmüştü ve kusmustu.
Genelde tavuk suyuna şehriye çorbası yapıyorum içine tavuk parçası azıcık katıyorum. Tarhana çorbası yapıyorum ona da geçen et didikleyip koydum bayıla bayıla yedi. Bazen de çorbasına bir kaşık pilav veya yoğurt katıyorum onu da seviyor.
2 kere de balık çorbası yaptım çok sevdi. Onu da un ve suyu kaynatıp içine ızgara yapılmış balığın etlerinden koyup blenderdan gecirdim. Bir seferinde de limon sıktım ikisini de çok sevdi.
Brokoli haşlayıp eline veriyorum onu da seviyor. Bir kere de ayni balık çorbasını yaptığım gibi unla suyu kaynatıp içine haşladığım brokoliyi atıp blenderden geçirdim. Ayni şekilde kabak çorbası da yaptım yedi.
Benim oğlum sebzeyi çok sevmiyor sadece havuç ve patatesi severek yiyor. Onun dışındaki sebzeleri mercimek çorbasına katip yedirebiliyorum o zaman anlamıyor. Yine de şimdiye kadar beğenmediği her şeyi başka bir sekle sokup geçirdim sanırım
Cooook tesekkur ederim canim uzun uzun yazmissin sagol
Ogretmen miydin sen cnm yanlis mi hatirliyorum
Kızlar dişimiz çıktı. . Bi baktım parmağımı ısırdıçay kaşığı koydum çıt çıt ses çıkıyor. ... belliyfi kaç gündür mahvetti beni. .
Benim doktorum verebilirsin dedi. Adı çekeceğine rahatlasın çocuk demişti. Ama artık kendi kaşığı ile ver, 6. Aydan sonra çay kaşığı az gelir, Boşa verirsin dedi.hayırlı olsunnn güzel güzel hepsini çıkarsın inşallah. :)
bu arada ben oğlumun çok ağrısı olduğında çay kaşığıyla calpol veriyorum ama bunu her gün vermek zararlı olur mu? Mümkün olduğu kadar vermemeye çalışıyorum ama mecbur kalınca veriyorum tabi... Siz nasıl yapıyorsunuz?
Ya benim eşim bırakmıyor vermeme. . Gizli gizli veriyorum bazen.. sanki o sabahlıyor çocukla. . Dayanamıcak gibiyse ver.. ben ilk oğlumda caljel kullanmıştım ç geç çıktığını duymuş eşim. Bunda kullandırmadıç ilki daha çabuk çıkarmıştı o ayrıhayırlı olsunnn güzel güzel hepsini çıkarsın inşallah. :)
bu arada ben oğlumun çok ağrısı olduğında çay kaşığıyla calpol veriyorum ama bunu her gün vermek zararlı olur mu? Mümkün olduğu kadar vermemeye çalışıyorum ama mecbur kalınca veriyorum tabi... Siz nasıl yapıyorsunuz?
iyi aksamlar arkadaslar
disleri cikan bebislerin anneleri yamuk geldi ilk disimiz.daha dogrusu tam uzamadi ama ice donuk hafif.yanindakinin de ucu gorundu onda da hafif yamukluk var.normal mi bu durum?ciktikca yerlesip duzeliyor diyorlar ama endiselendim acikcasi.
@Ayln1107 başka dişsizlerde var.. hel sende..Kızlar sesiniz çıkmıyor pek
Kuzular çok yoruyor hepimizi sanırıömmm
Her şey yolunda mı?
Biz çok şükür iyiyiz
Bahar geldikçe daha iyi hissediyoruz
İniaallah daha da aktifleşeceğiz
Dişimiz henüz Yok; emeklemiyoruz da .:sürekli ayakta durmak istiyoruz...
Ayrıca ek gıda şükür iyi gidiyor..
B12 iğnemizi oluyoruz hafta da bir gün...
Bol bol güneşe çıkıyoruz; d vitaminimizi alıyoruz..
Çok şükür bugünümüze
Yavrular huzurlu olsun sağlıklı büyüsünler iniaallah
Ben sinif ogretmeniyim cnmevet canım din kültürü öğretmeniyim senin branş neydi?
Geçmiş olsun canım, buhar makinesi aldıysan günde 3 kere kullan düzenli 5 günde hiçbirşeyi kalnaz inşallah, biz uyurken yapıyorduk bütün buharı çekiyordu anında etki gösterdiBiz bugün tekrar doktora gittik. Bir türlü öksürüğü geçmedi. Bu sefer buhar verdi doktor bakalım.. bronşit zor atar dedi..
Teşekkürler. . Günde bi kere dedi doktor. . Büyük oğlum sağolsun sürekli bronşit olduğu için 7 yıldır buhar makinemiz var.. bugün yaptık huzursuzlandı ama idare ettik..Geçmiş olsun canım, buhar makinesi aldıysan günde 3 kere kullan düzenli 5 günde hiçbirşeyi kalnaz inşallah, biz uyurken yapıyorduk bütün buharı çekiyordu anında etki gösterdi
Bu otri bebe varya onlarla çeksen sprey sıktıktan sonra.. içi temizlenince yine sık.. odasına ıslak havlu koy .. ben kaloriferin üstüne bi sürahi su koydum. Buhar yapsın diye. . Geçmiş olsun. .Canlar acill yardım, burnu düngeceden beri kapalı neyaptıysam açılmadı yemedi içmedi, açlıktan uykusuzluktan ağlama krizinde spreyde verdi bir sabah bir akşam kullandım, daha yeni açılmadı neyapayım başka??
Bizimde böyle canın ama ben düzelir diye umuyorumiyi aksamlar arkadaslar
disleri cikan bebislerin anneleri yamuk geldi ilk disimiz.daha dogrusu tam uzamadi ama ice donuk hafif.yanindakinin de ucu gorundu onda da hafif yamukluk var.normal mi bu durum?ciktikca yerlesip duzeliyor diyorlar ama endiselendim acikcasi.
Bizde bu gece sabahladık ya napcaz bu burnuCanlar acill yardım, burnu düngeceden beri kapalı neyaptıysam açılmadı yemedi içmedi, açlıktan uykusuzluktan ağlama krizinde spreyde verdi bir sabah bir akşam kullandım, daha yeni açılmadı neyapayım başka??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?