- 4 Aralık 2016
- 2.232
- 5.781
- 158
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #22.121
Aaaaa yavrum ya cok kasiniyodur o annesi losyon verdiler mi. Bebegim ya kiyamam ne cabuk yakalandı bulasici hastaliklara.
Cok gecmis olsun allahim sifa versin huzur versin bi an once insallah
Bugün oğlum annesini merakta bıraktı epey :)
Dün temizlik vardı, kadın koltuğu biraz öne almış. Dün de konuştuk, Asaf oraya girmez diye.
Meğerse bugün topunun peşinden gide gide koltuğun arkasına girmiş. Ben de mutfakta yemek yapıyorum. Babası da TV izliyor yanında güya. İçeri gittim Asaf yok. Sesi de çıkmıyor, meğer koltuğu yalıyormuşHiç oraya bakmak aklıma gelmedi. Bütün evi aradım, en sonunda ses çıkarınca bulduk
Kısa süreli bir korku yaşadık ama çok komikti :)))
Dün temizlik vardı, kadın koltuğu biraz öne almış. Dün de konuştuk, Asaf oraya girmez diye.
Meğerse bugün topunun peşinden gide gide koltuğun arkasına girmiş. Ben de mutfakta yemek yapıyorum. Babası da TV izliyor yanında güya. İçeri gittim Asaf yok. Sesi de çıkmıyor, meğer koltuğu yalıyormuşHiç oraya bakmak aklıma gelmedi. Bütün evi aradım, en sonunda ses çıkarınca bulduk
Kısa süreli bir korku yaşadık ama çok komikti :)))[/QUOTEBundan sonra bol hareket aksiyonlu gunler bizi bekliyor nerelere girip kaybolacaklar neleri karistiracaklar dokecekler Allah yardim etsin
Kısa süreli bir korku yaşadık ama çok komikti :)))[/QUOTE Bak sen su kucuk yaramaza Bundan sonra bol hareket aksiyonlu gunler bizi bekliyor nerelere girip kaybolacaklar neleri karistiracaklar dokecekler Allah yardim etsin
Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim biberon almıyor maalesef gerisini denicem çok teşekkürlerCanım üzülme takma. Sen takar, stres yaparsan o hiç yemez. Benim oğlum da 7400 şuan. Ama yapacak birşey yok. Çok az yiyor.
Ben artık telefonla veriyorum. Diyetisyenim, bunun eğitimini annelere ben veriyorum. Ama kendi çocuğuma hiçbir şey yapamıyorum. Çünkü huysuz
Açıyorum tlf dan kırmızı balık, postacı falan. O esnada o da ağzını açıyor. O şekilde yediriyorum.
Dr un bahsettiği mamaları biberon ile verebilirsin. Akışkan çünkü. Süt gibi merak etme.
Karbonhidrat ağırlıklı şeyler ver. Anne sütünü önce verme. Önce ek gıdasını verip kalanı anne sütü ile tamamla. Ortalama 3 saatte bir birşeyler vermeye çalış.
Benim düzenim şöyle;
Sabah 6-7 biberon ile mama. En fazla 150 yiyor.
10.00-10.30 kahvaltı. 1 yumurta yumurtayı çok seviyor şükür :) 1 yk labne peynir, 3 adet bebe bisküvisi ve 1 tk meyve püresi.
13.30-14.00 biberon maması, 100-150 ml veya 1 küçük kase çorba. Ekmek ile. İçine katıyorum ekmeği. + 1 tk yoğurt veya hiçbir şey yemeden aç yatıyor.
17.00 1 kase çorba + 1 yemek kaşığı yoğurt. 2 parmak büyüklüğü ekmek ile.
19.30 2 kaşık Hipp iyi geceler maması + Yarım ithal muz :) ve yatış.
Gece en iyi ihtimalle 2 kez 2-3 dk emiyor. Gündüz hiç emmiyor.
Bunlara ek olarak 200-300 ml su veriyorum.
Keçi boynuzu pekmezi vermeye çalışıyorum ama oğlum tatlı sevmiyor. Pekmezden nefret ediyor.
Çorbalarına 1 yk zeytinyağı ekliyorum. Ve yaklaşık 1 çay bardağı et/ tavuk suyu koyuyorum.
Sen de çorbalarına un ekleyebilirsin. Terbiyeli çorba yapar gibi.
Bunun dışında hergün 1 yemek kaşığı zeytinyağı içerebilirsin
Bir de FANTOMALT mama hergün yoğurduna, mamasına, herhangi yediği bir şeye ekleyebilirsin. Belki dr bundan da bahsetmiş olabilir.
Yatmadan önce, bebe bisküvisi, süt, pekmez karışımı yapıp yedirebilirsen iyi olur. Koyu kıvamda.
Alerjisi yoksa süt verebilirsin. Hiçbir sakıncası yok.
Ben sütle muhallebi, sütlaç, krep, pankek vs herşey yapıyorum
Süt şeklinde sevmiyor. Sevse içireceğim.
Bu arada benim oğlum da 8+10 şuan.
Benimki beşikte bile sallanmıyor. Koyuyorum beşiğe hemen ayağa kalkıyor. Gece emmek için uyanıyor hemen ayağa kalkıyor. Maşallah hiç durmuyor. Hem ayağa kalkmak istiyor. Sadece pusette bağlayarak uyuyor uyuyunca beşiğe koyuyorum yarım saat falan. .Allaaaahımmm bugünleri de mi görecektim çok şükür :))) oğlum kucağımda sallamadan, yatakta yuvarlana yuvarlana uyudu :)) çok mutluyum :))))
Maşallah Asaf a..Allaaaahımmm bugünleri de mi görecektim çok şükür :))) oğlum kucağımda sallamadan, yatakta yuvarlana yuvarlana uyudu :)) çok mutluyum :))))
Benimki beşikte bile sallanmıyor. Koyuyorum beşiğe hemen ayağa kalkıyor. Gece emmek için uyanıyor hemen ayağa kalkıyor. Maşallah hiç durmuyor. Hem ayağa kalkmak istiyor. Sadece pusette bağlayarak uyuyor uyuyunca beşiğe koyuyorum yarım saat falan. .
Merhaba guzel anneler kizim 1 temmuz dogumlu 10 kilo 73 cm...emekliyor tutinup kalkiyor 5 tanede disi cikti cok huzursuz aglayan uyumayan bir bebek hem emiyor hem gida aliyor bu aylarda gaz sorunu devam edebilirmi...dogdugundan bu yana boyle
Ahh cnm çok yoruyor beni.. maşallah çok hareketli. . Şimdiden çekmeceleri boşaltmaya başladı. Parmaklarını sıkıştırıyo. Koltuğa dayanıp kalkıyor ama daha sıralayamıyo. Arkaya düşüyor yorulunca. Yürütece koyuyorum bi o yana bi bu yana. . Maşallah ama hiç durmuyor ve uyumuyor. Ninnilerle uyutuyorumAyy çok fena, Allah yardımcın olsun canım. Asaf henüz ayağa kalkamadığı için şanslı sayıyorum kendimi :))))
Gunduz uykusu en fazla uc genelde 2 kere oluyor.yarim veya 1 saat ilk uyku ogleden sonra 10 veya 15 dakika geceleri arada aglayip emerek 8 den 4 e 5 kadar uyuyor 5 den sonra duvarlara tirmanmaya yataktan atlamaya vs basliyorGaz devam edebilir ama gaz olduğunu zannetmiyorum. Tıp literatüründe de huysuz bebek diye bir şey var maalesef. Sanırım sizin kızınız bu kategoride. Benim oğlumda böyle. Mızmız.
Gündüz uykusu ve gece uykusu nasıl? Kaç saat, kaç kez uyuyor?
Kız erken değil mi maşallahKızlar cok heyecanliyim Salih biraz once ilk adımıni attı :)
Kız erken değil mi maşallah
Masallah canım 10kılonun nesı az bızımkı 8kılo 9 ayı dolduu hıcbısey yediremiyorum aglıyor cok yorucu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?