2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Neden gunde 3 kez emzirecekmissin anlamadim cnm

Canım öncelikle maşallah bebişine. Boylu poslu dalyan delikanlı olacak İnşallah :)

Bazı dr lar kısıtlamaya gidiyor ama şimdi görmeden bişey diyemiyorum. Eğer obez r durum söz konusuysa azaltılabilir ama anladığım kadarıyla dengeli, çünkü boyu da uzun.

Şuan Zaten aslında normalde 6 öğün alıyor olması lazım. 3 ana 3 ara. Her öğünde önce normal besin, sonra isterse anne sütü. Veya 3 ana öğün, ara öğünler de anne sütü. Ama hem 3 ana öğün alıp hem de 10 kez emiyorsa ve kilo olarak çok fazlaysa kısıtlama yapılmalı. Ama dengeli bir kilo varsa hiç gerek yok.
Bu mesleki değerlendirmem :)

Anne olarak değerlendirecek olursam, eğer bebeğinin obez olmadığını düşünüyorsan istediğin kadar emzir. İlla ki o çocuk emmeyi bırakacak zamanı geldiğinde. Ama 1 yaşından sonra şöyle bir dezavantajı olabilir sizin için. Emmeye çok alıştığı için sürekli emmek isteyip birşey yemiyorlar genelde. O yüzden emmeyi azaltıp ek gıdaya ağırlık verebilirsin.

Canım teşekkür ederiz teyzesi. :) çok sağol cevabın için aslında obezlik bi durum yok gibi sanki :) 3 Öğün yiyebildigi kadar yiyo aralarda yoğurt meyve anne sütü. Ama mesela kahvaltı yapıyoruz karnı çok tok olsada gelip emmek için ağlıyo kisitlayabilirmiyim bilmiyorum dediğin gibi yemek yemeyebilir. obezlik bi durum olduğu için mi dedi doktor anlamadim orasını :)

Ayy bence emdiği kadar emzir. Sadece açlıktan emmiyorlar ki anneyle bebek arasındaki bağ. . Hem hayatının sonuna kadar yemek yicek ama anne sütü çok faydalı.. ilaç gibi onun için..

İyi akşamlar arkadaşlarım

Günler şu sıralar çok hızlı akıyor..
K validemlerdeyiz ..
Bi bakıyorum sabah bi bakıyorum akşam..
Burada sürekli doğadayız; köy hayatı , yeşillik inekler yengeçler tavuklar..
Ve de sürekli çalışılan bi yer..eşim çok yoğun çalışıyor..akşamdan akşama görüşüyoruz...
Oğlum kalabalıkta ve doğada çok Mutlu.
Şu sıra algısı da baya gelişti bin şükğr..

Ga-aga demelere başladık
Ellerinden tutup yürüyoruz ..
Emeklemiyoruz hatta yüzüstü yatınca feryat figan bağırıyoruz..
Gel deyince elleri uzatıp geliyoruz..
Herkese gülmeye devam..
Ek gıda ile aramız baya iyi çok şükür..memeyi de çok istiyor..
Kahvaltılarımız biraz sıkıntılı:::
Davul çalıyoruz ritim tutuyoruz ...

Dişimiz halaaa yok..sürekli bi yerleri ısırıyoruz...

Bizden böyle teyzeler

Allah a emanet olun
Kuzularımızı korusun Rabb im

Yemek yemesi için dedi canım
Benim oglumda 9800 kg boyu da 73cm oranlarsak seninkiyle ayni bence. Bana hic bi sey demedi dr ki uygar bayağı yanakli tosbik bi bebek. Obezite olacaklarini düşünmüyorum yürüyünce zayiflarlar.
Ben her istediginde hatta istemediginde bile veriyorum mememi valla. Gündüz 4 kez falan gece 6 7 kez emiyo

10 kusur 10 kilo 800 gram canım aynen ayni sayilir lar aslında boyuda iyi dedi ama bilemedim hem 1 çay kaşığı da olsa yemek yesin emmesin diyo e zaten bu çocuk yiyoda emiyo da niye kisiyim ki emzirme ye devam :)

msf2407 merhaba birşey soracağım bir yorumda süt verebilirsiniz demissiniz ben muhallebi ve sabah kahvaltısını suyla yapıyorum süt kullanabilirmiyim 9 aylık şuan kızım

msf2407 merhaba birşey soracağım bir yorumda süt verebilirsiniz demissiniz ben muhallebi ve sabah kahvaltısını suyla yapıyorum süt kullanabilirmiyim 9 aylık şuan kızım

Tabi ki verebilirsiniz. Hiçbir sakıncası yok. Eğer anne sütü alırken herhangi bir alerjik reaksiyon geçirmediyse, şimdi de problem olmaz. Ama tabi ki verdikten sonra bir iki gün kontrol edin. Sonra daha rahat olabilirsiniz. Döküntü, ishal vs olursa vermeyi bırakın.

Zaten normalde şuan 1-2 su bardağı süt tüketebilir bebeklerimiz.

Günaydınlar efendim
Hanimlar bu uygar in hic durasi yok devamli pesinde kosturuyor beni. Iyi ki ayaga kalkip siralamayi öğrendi siralaya siralaya her yere gitmek istiyo. En zoru da bezimizi değiştirmek. Allahim bi bez degistirmek 20 dk sürer mi ya külot bez aldim bu sefer de bezin uzerine pantolon giydirmek işkence. Siz nasil zapt ediyorsunuz yaramazları valla ben cok yoruldum. Uyku düZenimiz de bozuldu uyutmak bi dert gece 5 kere kalkar hepsinde emmeden durmaz feryat figan karin davul gibi oluyo gece em em.
Kisacasi bu cocuklar bu enerjiyi nerden buluyo benimkini aliyo kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…