2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Anne sütü iciyor canim ramazan icin hazırlık olsun diye dusundum belki oruc tutarken sütüm azalir inek sutu vermem gerekir

Merhabalar Temmuz anneleri. Ben buranın gizli takipçisi bir ağustos annesiyim. Sizleri de okuyorum faydası oluyor. Bir çoğunuzu tanıyorum :) bir kısmınız artık girmiyor. Hatta geçen Salih'i eşime anlattım mama sandalyesinde ayağa kalkışını :) bir şey sormak istiyorum @Gybkc kızıma süt alerji yapmadı çok şükür. Yumurta beyazı ve inek sütüne başlamak istiyordum buradan sizin yazdıklarınız beni rahatlattı ve başladık. Bal hakkında ne düşünüyorsunuz? Ona da başlamak istiyorum.

Salihin gizli hayrani hos geldin aramıza öyleyse :)

iyi aksamlar herkeslere

ben yasakli yiyecekler konusunda birqz daha katiyim.yumurta beyazi ve bali ozellikle vermeyi dusunmuyorum 1 yasina kadar.sut henuz vermedim ama sutlu tatli verdim tadimlik.yine de ogun olarak vermem bir sure daha

Kızlar meraba uzun zamandır yazamıyorum malum ders çocuk ev işleri derken gün cok çabuk geçiyor, aranızda inek sütü veren var mı hangi marka kullanıyorsunuz bir de ne kadar veriyorsunuz ögünlük mü

Kızlar meraba uzun zamandır yazamıyorum malum ders çocuk ev işleri derken gün cok çabuk geçiyor, aranızda inek sütü veren var mı hangi marka kullanıyorsunuz bir de ne kadar veriyorsunuz ögünlük mü
Ben veriyorum günlük 100 cc kadar ilk başta yarı yarıya sulandırdim ama si di sade veriyorum . Mis içim bunları veriyorun

1 yaşına kadar yasak olan şeyleri neden erkenden veriyorsunuz çok merak ettim. Yani inek sütü içmese, yumurta beyazı yemese birşeyden eksik mi kalıyor?

Bir okumanızı tavsiye ederim. Verilmesi gereken birley olsa zaten kimse yasak demezdi bence.

Bebeklere inek sütü vermenin zararları

1 yaşından önce bebeklere inek sütü verilmemelidir. Bu durumun nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

• İnek sütünde alerji riski fazladır. Erken dönemde inek sütü içen bebeklerde saman nezlesi, astım gibi alerjik hastalıklar görülebilir.
  • İnek sütünün hazmı bebekler için oldukça zordur. İlk bir yıl içerisinde inek sütü ile beslenen bebeklerde alerji ve solunum yolu hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklar görülebilir. Bebeğinizin sindirim sistemi hazır olduğunda ise inek sütü oldukça yararlı bir yardımcıya dönüşür.
  • En güzel kalsiyum kaynağı anne sütüdür. İnek sütünden alınan kalsiyum bebeğin ihtiyacını karşılamaz.
  • İnek sütündeki aşırı protein ve mineral henüz olgunlaşmamış bebeğin böbreklerini zorlar.
  • 1 yaşından önce inek sütü içen bebeklerde bağırsak içi kanamalar görülebilir. Bu da bebekte kansızlık yani anemiye yol açar.
  • İnek sütü bebeğin vitamin ihtiyacını karşılamaz, bu da gelişim geriliğine ve büyümede yavaşlamaya yol açar.
  • İnek sütünde iyot ve çinko oldukça azdır. Bu nedenle bebeğin zihinsel gelişimi olumsuz etkilenir.
  • İnek sütünde D vitamini oldukça az olduğundan bebeğin zihinsel gelişimi bu durumdan olumsuz yönde etkilenebilir.
  • 1 yaşından sonra ise çocuklar günlük 2-3 bardak süte ihtiyaç duyar. Bazı çocuklara süt içirmek zor olabilir. Bu gibi durumlarda aromalı sütleri tercih edilebilir. Ayrıca sütle hazırlanan tatlı ve pudingler de bebeğe yedirilebilir, bebeğin çorbası da sütle hazırlanabilir.

Selam kızlar çalışan ve sut sagan annelere bir sorum var. Sut taşıma çantası olarak ne kullanıyorsunuz?

ben de içimle pınar arasında kaldım, sulandırmadan agır mı gelir
Ağır gelebilir birde alerjisi olabilir önce sulandırmani tavsiye ederim. Ben devam sütü ve mamalar ticari ürünler olduğu için 8 aydan sonra inek sütüne başladım . İlk 6 ay zaten sütüm az olduğu için çok mama verdim mecbur . Çapa da tanidigim 2 adet çocuk profesörü var onlar 6 ayda başlayabilirsin demisti aslinda mama fabrika ürünü ve sentetik demişlerdi. Herkesin kendi tercihi tabi

Canım merhaba ben vermedim bal ama arkadasım 9 aylık bebeği var o veriyomus alerjik bisey olmamis bende yumurta beyazını veriyorum
Sağol canım.
Masallah ne guzelmis ismi :) öpüyoruz seni ve İpek prensesi :*
Teşekkürler teyzesi. Bizde öpüyoruz :)

Bu arada ben verirsem günde yarım çay bardağı kadar süt veriyorum. Kahvaltının yanında ve üstelik hala sulu. Öğün olarak değil. Anne sütüyle ve ek gıdayla devam.

Ben de mama kullandım hala da kullanıyorum sütüm her iki memeden en fazla 50 çıkıyordu kac gün sulandırılmış verdin canım bir de günde kaç cc verilebilir acaba cok soru sordum hakkını helal et :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…