2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Asi kaldirilmis yapilmiyo kan tahlilini saglik ocaginda yaptilar bizede bence yaptirmakta fayda var demir eksikligi onemli sorunlara yol acabiliyo

Kızlar selamlar:) size birşey danışmak istiyorum bilenler yardımcı olabilir mi acaba ? Kuzenim Doğum yaptı dün ve bir kızı oldu. Ama hala hiç sütü gelmedi mamayla beslemeye çalışıyorlar da çoğu zaman bebek mamayı reddediyor. Annesini emmek istiyor çabalıyor yavrucak ama süt gelmeyince de çığlık çığlığa üzülüyorum.. diyorum ki bir kaç gün süt gelene kadar ben bu bebişi emzirsem acaba ona zararı olur mu ki benim kızım dokuz aylık olacak altı gün sonra. Yani hem dayanamıyorum kuzunun o haline hem de korkudan teklif de edemedim ya bişey olursa diye ama kuzenim gözümün içine bakıyordu anladığım kadarıyla teklif etmemi bekledi belki de..böyle işte kızlar var mı bi fikriniz bana bi yol gösterin lütfen

Ben senin emzirmeni şuan doğru bulmuyorum. Daha çok küçük çünkü.

Mamayı nasıl veriyorlar? Kaşıkla mı biberonla mı? Enjektörle de verebilirsiniz. İğne kısmını çıkarıp ucunu ağzına koyup yavaş yavaş sıkarak verebilirsiniz. O reddetmiyor bence, henüz o şekilde yemeyi bilmediği için istemsizce dışarı çıkarıyor. Siz vermeye devam edin. Saat başı 20-30 ml mama vermeye çalışın. Dökülen dökülsün, ağzına giden de yeter. Ama annesi sürekli emzirmeye çalışsın. Ya da annesi doğum yaptığı hastaneye gidip oradaki sağma makinesi ile kendini sağabilir. Makine güçlü olduğu için süt yapımını uyarır.

Benim de ilk günler sütüm gelmedi. Bir damla su geliyordu anca. Dinlenip banyo yaptim bir de bol bol komposto ictim bir de sagma makinesiyle sagdim birden sütüm geldi :) Ya Rezzak esmasini tesbih etsin bol bol gelir sütü insallah.. bence sen durumu çok hayati degilse emzirme canım

Moralim bozuk kızlar

Yarım gün çalışma durumum şimdilik uygulama başlamadığından olmuyor..

Yeniden ücretsiz izin alabilirim...

İşe başlamaya da adapte etmiştim kendimi iyice..

Yarım gün iş sonra ev diye sevinmiştim
Ama Türkiye de ülkemizde maalesef hızlı ve doğru ilerlemiyor kanunlar bile

Canım bozma moralini. Zaten annen bakacaktı değil mi? Tam gün çalış birşey olmaz. Öğle arası eve gidersin görürsün oğluşunu. 1.5 saatte süt iznin olacak. 3 gibi de çıkarsın işten

Kizlar Merhaba. Ben de temmuz annesiyim. Bebegim 9 aylik ama hic pütürlü yiyemiyor. Benim sucum herseyi blendirdan gecirerek verdim. Agzina ne versem oguruyo yada tükürüyo. Illa blendirdan gecirmis olmam lazim. Hic disi de cikmadi. Kati gidaya alistirabilmek icin ne yapmam lazim.

Eline ekmek ver pankek gibi seyler ver kendi yemeye calisir uzerine yutamazsa panik yapma agzi cok dolu degilse kendi yutmaya calisir

Moralini niye bozuyosun ki ne guzel annen bakacakmis ben bakiciya birakacagim sen sanslisin calisabilirsin

Canım bozma moralini. Zaten annen bakacaktı değil mi? Tam gün çalış birşey olmaz. Öğle arası eve gidersin görürsün oğluşunu. 1.5 saatte süt iznin olacak. 3 gibi de çıkarsın işten
Canım nasipse annem bakacak ama annem de çok enerjik hareketli bi insan değil 2-3 saat ilgilense belim ağrıyor diyor maalesef..
Eşim Allah tan çalışma saatleri biraz esnek...
Hayırlısıyla bir başlarsam işe..
Bu Arada sen Napan nasılsın kuzum

ogurmesi tamamen refleksten kaynakli.parcalari buyute buyute alistiracaksin.mesela once bulgur sonra mercimek findik buyuklugunde yavas yavas.eline mumkun oldugunca ekmek makarnatarzi birseyler ver.ama alisana kadar basinda dur ne olur ne olmaz.mesela corba yapip rondoladiktan sonra icine haslanmis sehriye,pirinc,bulgur koyabilirsin.zamanla alisacaktir.

Canım bende çorbaları rondo dan geçiriyorum. Bence ilk kayısı kıvamında yumurta sarısı vererek başla kahvaltıda. . O ne katı ne pütürlü.. eline ekmekte ver. Küçük küçük dene..benim oğlumda ilk lokmalarda kusacak gibi yapıyordu alıştı şükür .

Canlar teşekkür ederim okudum anca cevap yazma fırsatım oldu kusura bakmayın:) evet haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum aslında ama dün o bebişi öyle görünce içim parçalandı o yüzden bi de sizlere danışayım dedim. Çok şükür bugün sütü düne göre daha iyiydi tabi ki bebeği tam doyuracak kadar değil ama idare ettirecek kadar diyelim. Aralarda da doyurmak için şırıngayı kullandık garibim de açlıktan olsa gerek bugün daha bi iştahlı içiyordu mamayı çok şükür:)) çok teşekkür ederim tekrardan cevaplarınız için

Hadi hayırlısı o zaman. İnşallah bakabilir annen. Eşin vardiya usulü mü çalışıyor? O yardımcı olur annene belki.

Biz de daha iyiyiz canım sağol. Gündüz uykusu düzene girdi ama geceler hala hareketli :) ben de sanırım eylül ekim gibi işe başlayacağım, çünkü dayanamıyorum, çok yoruluyorum. 2 yılı tamamlayamayan ilinin. Bakıcı arıyorum. Aklında olsun, mezitli taraflarında oturan güvenilir biri olursa haberleşiriz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…