- 13 Ekim 2011
- 3.663
- 2.320
- 173
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #22.681
herkese merhaba
katre_366 tesekkur ederiz merak etmissin:)dogum gunu hazirligimiz bitti sayilir.mekan organizasyon vs hepsi tamam.kiyafette geldi.kuzenim 1 yas panosu falan hazirliyor matbaaci kendisi.onlari bekliyorum.
dogumgunu isi kalabalik olunca masraf kesinlikle.benim kizim 5 yillik ozlemin sonunda gelen bir bebek.tup bebekle hamile kaldim.ona kavusana kadar olumlerden dondum.hep olsun sunu yapucam bunu yapicam diye hayal ederdim.simdi o hayallerimi gerceklestiriyorum.ilk yasini ozel kilmak da o hayallerimden biriydi:)Rabbim nasip ederse 1 temmuzda kutlayacagiz.su hazirligin bana maliyeti 1.5 u bulacak.ama inaninki hic umrumda diil.ona kavusana kadar da milyarlari harcamistm zaten
Bilmiyorum ki olabilir mi acabaCapkin mi olcak napcak seninki de simdiden baksana
Bilmiyorum ki olabilir mi acaba
tesekkur ederim.aynen imkanlar dahilinde hersey onlar icinAllah birlikte upuzun sağlıklı bol başarılı huzurlu bir ömür versin inşallah.
Onlar bizim herşeyimiz. İnsan herşeyin en iyisini en özelini yapmak istiyor elinden geldiğince.
Doğum günü fotoğraflarını da bekliyoruz minik prensesin :)
Yine ayın 19 u ve Salih 11 aylık oldu
Şimdi evi dağıtmakla meşgul
Artık evin içinde turlar atıyor. Yürürken manevra yapıp saga sola dönebiliyor. Elinde oyuncaklarını taşıyarak yürüyebiliyor. Yere düşürdüğü oyuncağı eğilerek alıp yürümeye devam edebiliyor. Eskiden boyunun yetmedigi yerlere parmak ucuna basarak uzaniyor. Cekmeceleri açıp kapatabiliyor. Oyun kuruyor bizimle oyun oynuyor. Mesela kendi üstüne örtü atıp acarak ce e yapiyor. Perdelerin arkasina saklanıyor. Şarkı soylüyor dans ediyor. Benim cikardigim sesleri taklit ediyor. Yaptigim hareketleri yapmaya calisiyor. Mesela bay bay dedigimde o da babbay diyerek elini salliyor. Elime çak yapiyor. Yanagimi yalayarak öptüğünü zannediyor. Hayır manasinda cık yapariz ya onu taklit ediyor. Birisi öksürse veya gırtlağını temizlese ayni sesi cikariyoreliyle gel gel isareti yapiyor. Gözünü yumup açıyor (oyun yapiyor oyle) bir de başını salla degince kafasini sallıyor. Saclari cok tatli oluyor
Eskiden rastgele söylediği kelimelerin artık bir anlamı oldugunu ogrendi. Elindeki seyi yere atmadan once attı diyorbabasina baba dedesine dede diyor. Göğsümu acinca meme diyerek gülüyor suya bu diyor. Bana da ananananne diyor bazen. Apartmana girdigimizde sesinin yankilanmasi icin a a a a diye bagiriyor. En büyük hobisi kağıt yemek. Nerde bi pecete bi kağıt görse ağzına atıyor.
Benim minik mucizem büyüdü büyüdü kocaman abi oldu maşallah
Bugün sonunda saçını kesmeye karar verdim ve sonuç böyle oldu:
Eki Görüntüle 1997963
selamlar biz görüşüyoruz tombikle beni hatırladınız mı bilmiyorum geçen sene bende buraya yazıyordum tombikin kızı ameliyatını oldu çok şükür hiçbirşeyciği kalmadı zaten çok sağlıklı bir bebekti maşallah diyelim tombik buraya uğramıyor artık malesef darıldığı kişiler olmuş konuyu çok iyi bilmiyorum malum bebişlerle boğuşmakta buraya ben bile hiç zaman ayıramadım şöyle bir bakayım dedim ne olmuş ne bitmiş herkesler ne yapıyor doğum günü hazırlıkları başlamış galiba bizde de var hazırlık 1 ayımız kaldı inşallah bebeği yürüyen var mı hanımlar benimki sıralıyor emekliyor ama henüz yürümeye başlamadı kız cocuğu erken yürür derler ama yaşını geçebilir gibi bakıcam hayırlısı artık bu arada dede baba ve hadi diyor sadece 6 dişimiz var ve baybay alkış yapıyor gece uykumuz değişiyor beşiği sallaya sallaya uyutuyorum yoksa daha sık uyanır velhasıl kelam 1 yıl geçti ama bizimde üstümüzden bir tır geçti sanki çok yorucuymuş annelik inşallah hakkını veririz.
Selam kizlar biz cok hastayiz oglum larenjit olmus ayni zamanda gripte var ve 3 dis birden cikiyo yavrum 3 gunde eridi soldu dunde atesi 38 i gecti dusurmekte zorlandik sabaha kadar uyumadi uykusuz ise gittim sukur orucumuda bozmadim zorlandim ama hicbirsey degil bebegimin hasta olmasi uzucu sizin bebisler nasil umarim iyidir tosbikler ha buarada salgin varmis bogaz agrisi oksuruk
Sagol canim evet ust disler cok zorluyoGeçmiş olsun canım. Üzüldümdişin etkisi de olabilir.
Üst dişleri mi çıktı? Üst dişler çok zor çıkıyor
Bizimki gece 00 ı geçiyordu uyudu sabah 7dr uyandı. .gece kaç kez kalktı saymıyorum bile.. şu anda tekrar sallıyorum.. normal de ona karşı çok sabırlıyken uykusuzluktan çok sinirli oluyorum. Dün sahur fln derken gece 3 ü buldu uyumam. Zor yazıyorum inan.. üst dişleri 4lenecek galiba.. Allah yardım etsin hepimize..Günaydın kızlar nasılsınız? Ben çok kötüyüm artık dayanacak gücüm kalmadı
Doktora götürdüm yok, hocaya okuttum yok uyku eğitimi verdim yine olmadı. Bu çocuk uyumuyor((
Günlük uyku sürem 1+1 olmak üzere sadece 2gözlerim kan çanağı, göz altlarım morardı. Parmağımı kaldıracak halim yok. Sinir, agresiflik de cabası kendimi, ona zarar vermemek için zor tutuyorum
Bazen keşke olmasaydı diyip sonra üzülüyorum başına bir şey gelse mahvolurum diye. Ama artık dayanamıyorum ya((
Allah aşkına, sizler gündüz ne kadar uyutuyorsunuz ve bunun sonucu gece nasıl uyuyor?
Bizimki gece 00 ı geçiyordu uyudu sabah 7dr uyandı. .gece kaç kez kalktı saymıyorum bile.. şu anda tekrar sallıyorum.. normal de ona karşı çok sabırlıyken uykusuzluktan çok sinirli oluyorum. Dün sahur fln derken gece 3 ü buldu uyumam. Zor yazıyorum inan.. üst dişleri 4lenecek galiba.. Allah yardım etsin hepimize..
Biz dr geçirdik canım cocuklarda olan varmış bizimki ilaçsız gecti şükür ama atrsimiz 39.4u gördüKızlar merhaba bilgilendirmek için yazıyorum Arel Efe'yi 3-4 gün düşmeyen ateş nedeniyle hastanelere götürdük sürekli beyaz kan seviyesi düştüğü için Lösemi'den bile şüphelendiler. Hatta doktoru Lökojen (kemoterapi alan çocuklara verilen serum) bunun bağlanması gerektiğini ama bulunulan tıp merkezinin buna elverişli olmaduğu için donanımlı bir hastaneye gitmemizi söyledi. Hematoloji konusunda Çapa uzman olduğu için çocuğu kaptığım gibi Çapa yollarına düştüm çok şükür orada çok güzel ilgilendiler sağlıklı bir çocuğa bunun yapılmaması gerektiğini söylediler neyse ki 4 günün sonun Arel Efe'nin vücudu birden kıpkırmızı birşeyler döktü o günde güneşte durduğumuz için doktora isilik oldu sanırım dedim (çğnkü güneş tenine değdiği anda hemen isilik oluyor) meğersem altıncı hastalık döküyormuşuz bir nevii kızamık türü. Çok şükür beyaz kan yükseldi ama hala her hafta kan veriyoruz çünkü tedbiri elden bırakmak istemiyorlar ama kan seviyesi yükseldi. Vekhasıl kelam bu hastalık genelde yenidoğan sarılığını hiç geçirmeyen ya da çok hafif atlatanlarda görülürmül (biz çok hafif atlattık) ve dudağı uçuk olan kimseye öptürmeyin uçukta bir nevii kuzamık su çiçeği türündenmiş bu da sebep olurmuş. Bilginiz olsun. Benim gibi atlatan var mı hiç?
Canım Allah yardımcın olsun biz de bir ara oyleydik ben gece beslenmesini kestim yaklasik 1 ay oluyor cok şükür uykuları duzene girdi, gündüz de iki uyku uyuyor gece uykusuna 4 5 saat kala son gündüz uykusundan uyanmış oluyorGünaydın kızlar nasılsınız? Ben çok kötüyüm artık dayanacak gücüm kalmadı
Doktora götürdüm yok, hocaya okuttum yok uyku eğitimi verdim yine olmadı. Bu çocuk uyumuyor((
Günlük uyku sürem 1+1 olmak üzere sadece 2gözlerim kan çanağı, göz altlarım morardı. Parmağımı kaldıracak halim yok. Sinir, agresiflik de cabası kendimi, ona zarar vermemek için zor tutuyorum
Bazen keşke olmasaydı diyip sonra üzülüyorum başına bir şey gelse mahvolurum diye. Ama artık dayanamıyorum ya((
Allah aşkına, sizler gündüz ne kadar uyutuyorsunuz ve bunun sonucu gece nasıl uyuyor?
Canım Allah yardımcın olsun biz de bir ara oyleydik ben gece beslenmesini kestim yaklasik 1 ay oluyor cok şükür uykuları duzene girdi, gündüz de iki uyku uyuyor gece uykusuna 4 5 saat kala son gündüz uykusundan uyanmış oluyor
Herşeyi yapmışsın canım hala uyanıyorsa gece uykusunu seven bir cocuk dehil o zaman dayımın oglu kucuk o nerdeyse birkac saat uyuyor doktor hicbiseyi yok boyle kabul edeceksiniz demis, ne zamandir boyle peki canımMaşallah canım.
Asaf ın 6. Aydan beri gece beslenmesi yok zaten buna rağmen uyanıyor. Gündüz 2 kez 2 şer saat uyuyor. En son öğleden sonra 4 gibi uyanmış oluyor ve 8-9 gibi akşam uykusuna yatıyor. Tabi bu ramazandan önceydi. Ramazanda çok karıştı.
Normal rutini o şekilde. Ama mesela 9 da uyudu, 12 den sonra başlıyor ağlamaya. Uyanmıyor da. Gözleri kapalı sağa dönüyor sola dönüyor. Gidip yatağın köşesine sıkışıyor, takla atmaya çalışıyor ve bunların hepsini gözleri kapalı yapıyor. Sallamazsam ağlıyor. Sallarsam duruyor. 5 e kadar böyle. 5 te yorgun düşüp uyuyor ve kalkış 6 :S
Acıkıyor mu acaba dedim mama yapıp getirdim ağzına sürmedi. Gece beslenmeyi de reddediyor zaten. Su veriyorum susamıştır diye. Onu çok güzel içiyor ama yine aynı mızmıza devam.
Ne yapacağımı şaşırdım. Gündüz uykusunu azalttım 2 saat değil de yarım veya 1 saat uyuttum yine aynı hatta bu sefer daha da kötü oldugeç yatırayım dedim yine ayni 11 de yatıyor mesela ramazanda, yine 12 den sonra uyanıyor aynı kafayı yemek üzereyim
Dolven, calpol içirdim yine aynıdişlerine JEL sürdüm yine aynı. Papatya, anason vs içirdim yine aynı. Delircem az kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?