2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

kızlar anne ve ablamın ''yok yok senin sütün kesin yetmiyor diyerek pirinç unuyla mama vermesi sonucu çocuk günde 6 çay bardağı mama içmeye başladı emzirmekten vazgeçmedim ama emmek yorucu geliyor sanırım ki çok kalmıyor memede ama memesizde uyumuyor lactamil aldım ablam yine bu seferde mamayı anne içmiş oluyor diyerek hunharca güldü ...her anlamda çöktüm ...hiç uyumuyor desem yeridir biogaio damla aldım gazımı var diye iki gün oldu yine aynı yalvarırım yardım edin neden uyumuyo bu çocuk...sütüm yetmediği içinmi hep ağladı gerçekten ...ne zaman görsem annemle ablamı aç bu çocuk aç diyorlar bıktım mama veriyorum mecbur bende yinede uyumuyo

aminn ay çok duygulandım yaa sen de iyi ki varsın topiğimizin neşesi karpuz suyu :)

Ay keske beni de zayiflatsa. :) peki doktor mu yaziyo yoksa kendin mi aliyon eczaneden? matsiyahoje emzirirken kadin dogum hapi kullanilmaz mi?
emzirirken hormonları etkileyem bişey kullanılmaz canım doktor dedi bana. kadın doğum hapı, doğum kontrol iğnesi, ilaçlı spiral yasak.
prezervatif veya ilaçsız spiralle korunabilirsin ancak dedi. hatta direkt adet olunca gel spiral takalım dedi devletteki doktor.

canım sağ altta cevapla butonu var oraya basip yazarsan kime yazdığın daha belli olur.
sorununa gelince kusması damladan değildir belki? damlayı vermeyince kusmadı mı? bide sürekli memedeyse kusması çok normal. fazlasını çıkarıyorlar genelde. fışkırtarak kusmuyor dimi?

Peki spiral taktirdin mi sen daha onc? Aciyo mu acaba her zaman hissediyo musun onu filan kafamda deli sorular

Canim pirinc unu 4. Aydan once verilmiyo diye biliyorum doktor sakin pirinc unu folan verme dedi bize. Sutun yetmiyosa bebelac filan ver bence. Annen ve ablan senin sutunun olmamasindan mutluluk mu duyuyo? Illa sut verilcek diye bi kural yok kendini uzme ama pirinc unu icon erken.Bide situm yok mama vereyim dersen her seferinde sutun gelmez zaten. Kizlar benim de sutum yoktu yani cook azdi. Cok uzuluyodum sonra olumlu dusunup rezene anason cayi aldim onlardan iciyorum hergun. Incir yedum ilk haftalar o da iyi geliyo. Su ic cok. Bide kim ne derse desin emzir bebegini o sikilana kadar. Biz mamayi biraktik artik onceleri hep mamaydi sut yoktu. Simdi bebegim cok kustugu icin uyumuyosa en fazla 1 saat emzirmeden duruyo. Yatim saatte bi bazen 15 dakika sonra bile emziriyom.bu sayedee artti bence. Sen de yilma. Ama denersin olmuyosa da kendini uzme.
Aurica dedigin kadar mama yiyosa ac degildir bence. Ama pirinc ununu ne zaman vermeye baslafiniz dokunmus olabilir mi? Aglamadiyla pirincununu vermeniz ayni zaman mi basladi? Gazi olan bebegin eli kolu durmuyo hep hareket ediyo oyle mi seninki?

canım uzun yazıcam kızımdan fırsat olursa.
birincisi sen bu kadar mutsuzken bebeğin nasıl huzurlu olsun? edekileri göndersen ihtiyacın olduğunda çağırsan olmaz mı?
ikincisi bebeğin kaç günlük?
üçüncüsü sütünün yetmediğine senden başka kimse karar veremez. çocuk ağlayınca büyükler anında aç bu çocuk diyorlar. bu aslımda bilmeyen anlamayan insanların yaptığı şey. sen annesisin ağlama sesinden bile anlarsın çocuğun derdini. hemn aç olsa sütün yetmese mama verince rahatlardı.
ayrıca illa mama verilecekse gidin marketten mama alıp verip. pirinç unu direkt şeker demek. çocuğa niye şeker veresin ki? benim anneannem de her geldiinde patates nişastası verelim dedi hayır dedim verdirtmedim asla.çocuğun midesi onun için yapılmış anne sütünü bile zor sindiriyor.mama bile anne sütünden zor sindiriliyor kaldı ki pirinç ununu nasıl sindirsin.tabi ki gaz yapar midesine sıkıntı yapar. belki kilo alır bebeğin boğum boğum olur ama sağlıksız olur. ayrıca 6 çay bardağı mama bana baya fazla geldi. midesi şişken nasıl emsin çocuk.anne sütüne yer kalmamış ki. memeyi emzik niyetine kullanmaya başlamış.
lactamili de almakla iyi yapmışsın ben de kullanıyorum. bizim hamilelikteki gibi düzenli beslenmeye ve vitaminlere ihtiyacımız var. vitamin yerine lactamil içiyorum ben de. hem de sütü artırıyor. ablan halt etmiş afedersin :))
o biogaia damlayı da düzenli kullan canım. ben rezene demleyip sabah akşam 7 de veriyorum çok faydasını gördüm. biraz bekle bakalım birkaç güne etki eder. bence pirinç ununu kes. belki ilk zamanlar kızın huzursuz olacak sürekli emmek isteyecek. çünkü midesi büyüdü sütün az gelecek ama sık sık emzirerek aşarsın bu sorunu da.
ağlamasının da birsürü sebebi olabilir. bazen sıcaktan bazen soğuktan ağlarlar. benim kızım uyanıkkrn sürekli ilgi istitor biran konuşmasam ağlıyor mesela. mama harici herşeyi denedin mi susması için? banyoda bazı çocuklar sakinleşir. memede sakinleşir uyur. sıkı olmayan kundak yapabilirsin eli kolu çok fazla hareketliyse.
büyük kızın kaç yaşında?? onu bu yaşa sen getirmedin mi? biraz güven kendine. o bebeğe en iyi bakacak onu en iyi anlayacak kişi sensin!

Geçmişler olsun, hemen iyileşsin inşallah :) üzme kendini, herşey yolunda gidecek :)

Aynen, kucağımda, slingde,memede çoook güzel uyuyor ama yatakla ilgili bir sıkıntısı var :)))

geçecek elbet canım benim üzme kendini. senin sütün ona en büyük şifa. sütün etkilenmesin dikkat et kendine. nasıl farkedilsi peki canım?
çok sagol canim allah razi olsun ateşi vardı çok yüksek değildi ama vardı çok huzursurdu sürekli ağlıyordu
Geçmiş olsun, Rabbim şifa versin. Hasta evladın başında beklemek nedir bilirim Rabbim dermansız dert vermesin inş.
aminnn canım allah razi olsun

Olsun kuzum, kısmet böyleymiş :) bundan sonrakiler bol olsun inşallah :)

ağzına daha doğrusu diline damlatıyorum ben canım bir damlayı kaşıkla zaten veremezsin. bu arada rana hanım nasıllar?

Aaaah ah benim kız fena çenesine dokunduğum an kitliyor ağzını biliyor ki bir şey damlatacağım. Kan damlası da verdiğim için çocuk savunmaya geçiyor. Tadı kötü onun çünkü. Bakalım uyansın da damlatmayı deneyeyim :)

Hamdolsun iyi canım. Düzeltilmiş 1 buçuk ayı devirdik Allah ın izniyle. Boy, kilo artışı iyi. Top değerlerde olmasa da aralık dahilinde gidiyor elhamdülillah

Kizlar biz esmle tatile gitmk istiyoruz hem lohusa bunalimimdan cikmam hem de aramizin birwz ddaha duzelmesi icin..Bebek 40 gunluk olduktan sonrq gidelim diorum. Bi zarari olur mu acaba? Deniz suyu iyi gelir die dusunuyorum ama cok kararsizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…