- 21 Mayıs 2012
- 2.279
- 2.280
- 333
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #2.321
ilk günler benim de çok sütüm vardı aktı gitti hep tişörte sütyene. eşime bi türlü sağma mk aldıramadım doğumdan önce. o sütler aktı ben ağladım. sonunda deniz 45 günlükken gitti sağma mk aldı eşim şimdi de iki gün sağıyorum ancak 120-130 ml oluyo öyle buzluğa atıyorum. olsun buna da şükür :)
benim kızım 52 günlük canım. ben kızım istedikçe emziriyorum bazen bakıyorum ki aç ağlıyor bende de süt kalmamışsa o zaman 60 cc sma mama veriyorum o zaman rahatlıyor. mama için de herkes başka mamayı övüyor hepsi iyi demek ki.bu gün tam 50 günlük ..hangi mamayı tavsiye edersin ne kadar emzirip ne kadar mama veriyosun...rezeneyi bebeğe mi veriyosun kaç damla nasıl yapıyosun ?herşeyi denedim sadece banyoda ve memede susuyor ...çok hareketli ama sancısı var gibi ıhhhh ıhhh diye ıkınıyor bi gün kaka yapmazsa diğer gün mutlaka yapıyor...büyük kızım 3,5 yaşında...birde bebeğin travmasını yaşıyor annemler bende değil hatta zorla gelirler yalvartırlar insanı bugün kızım gitmek istedi oraya aradım müsaitmisin diye nereye gidicen diyo çünkü asla mecbur kalmadıkça bırakmadım ben çocuğumu onlara bi yere gitmiyorum çocuk istiyor dedim zorla gitti gönülsüzler belli ses tonundan yani bütün bunlar yıpratıyor beni tabiii....ne yapayım bi yol gösterin yaaa kafayı yicem emzirip bedavaya getireceğimi mama için bu nedenle direndiğimi ima ediyorlar...aslında emsin diye mücadelem ...iğrenç insanlar benim ailem onlarla başa çıkamam
monovit benim kıza çok gaz yaptı carlsons baby d3 drops kullanıyorum ben canım. 1 damla veriyorum her gün onun ölçüsü öyle..kızının gazı çoksa monoviti değiştirmek de fayda edebilir
bir göğsü emip doyup uyıyunca diğer göğsü sağıyorum canım. sonra acıktığı zaman sağdığım göğsü veriyorum.Cnm nasıl sağıyorsun? sadece emdiği göğsümü? Ben 2 kere sağdım sanki dolmadı göğüsler o gün aç kaldı gibi hissediyorum ya. Ben bir türlü çözemedim şu işi
bir göğsü emip doyup uyıyunca diğer göğsü sağıyorum canım. sonra acıktığı zaman sağdığım göğsü veriyorum.
gece sağmak en mantıklıaı gece uykusu hem uzun oluyor hem de göğüsler doluyor baya. biriyle bebeği doyurup diğerini sağdım ben gece. zaten günde 1yada 2 kere sağabiliyorum ancak. bazen hiç sağamıyorum. öncelik bebeğini doyurmakta.o doyarsa sağ yoksa gerek yok bence
Aslında ilerisi için sağmak istiyorum. Yeni araştırmalara göre buzlukta artık 7-8 aya kadar saklanabilirmiş anne sütü. Olurda kesilir biter yertmez şimdi bolken sağmak istiyorum ama bir türlü zamanı falan ayarlayamadım. Bi kaç kez daha deniyim bakalım
Göğüs kalkanı kullanan varmı kızlar? Ben kullandığımda baya süt doluyor içi. Orda biriken sütleri ayrı ayrı mı poşetlemek gerekiyor sizce? Yoksa bütün gün biriken sütü biberonda biriktirip gün sonunda poşetlesem olur mu?
Çünkü kalkanında bi kapasitesi var dolunca deliklerden akmaya başlıyo özellikle unutup eğilip kalktığımda hepsi dökülüyo. Ziyan etmek istemiyorum.
Birde aklınızda olsun kızlar sağdığınız sütünüz ekşimeyip kötü kokmadığı sürece verin ziyan olmasın. Ben 3 günü geçiyo diye buzdolabından çıkardığım sütü bebeğim uyanana kadar oda sıcaklığında beklettim ve 3 saati geçti verdim hiç bişey olmadı. Yeni araştırmalarda bu yöndeymiş bilginiz olsun.
keseyim o zaman ama o zaman hep memede kalıyor bir kızım daha var...dediklerini deneyeceğim ama illaki ek mama almak lazım gibi görünüyor çünkü çok stresli geçiyor günlerim...uykusu nasıl uyuyormu senin bebeğin
Göğüs kalkanı kullanan varmı kızlar? Ben kullandığımda baya süt doluyor içi. Orda biriken sütleri ayrı ayrı mı poşetlemek gerekiyor sizce? Yoksa bütün gün biriken sütü biberonda biriktirip gün sonunda poşetlesem olur mu?
Çünkü kalkanında bi kapasitesi var dolunca deliklerden akmaya başlıyo özellikle unutup eğilip kalktığımda hepsi dökülüyo. Ziyan etmek istemiyorum.
Birde aklınızda olsun kızlar sağdığınız sütünüz ekşimeyip kötü kokmadığı sürece verin ziyan olmasın. Ben 3 günü geçiyo diye buzdolabından çıkardığım sütü bebeğim uyanana kadar oda sıcaklığında beklettim ve 3 saati geçti verdim hiç bişey olmadı. Yeni araştırmalarda bu yöndeymiş bilginiz olsun.
yol yoruyor canım arabada olsaAy koydeyiz birde belki temiz havadandır dimi
Damlayi kustugu icin mi kullaniyosunuz gaz icin mi acabaOnceden gunde 8 saat anca uyuyodu 40ini geçeli daha iyi uyuyor cok sukur. Bizim gazimiz cok fazla gaz baski yaptigi icin midesinde bisey tutamiyor kusuyor hemen. Vicol diye bi damla aldik o rahatlatti biraz da tavsiye edwrim
Bize de doktor verdi dedi günde 3 kere kullan filan ben vermiyorum açıkçası gazı olunca çocuk biraz ıkınıp sıkınıp çıkarıyor gazını çok çok zorlanırsa bir kere veriyorum o kadar. Ne kadar az ilaç o kadar iyi. Rezene filan iç bence canım.Canlar bende 2gün önce gaz damlasına başladım,
Başlamaz olaydım yavrum içtiğini kusuyor, hiç uyumuyor sürekli huzursuz, midesini bulandırdı herhalde. Eski halini arar olduk.
Canım ben ilk baslarda kalkan kullaniyordum artik kullanmıyorum. Ben kalkana dolan sütü direkt dokuyordum valla tiksiniyordum bebeğe vermeye
Aaa ben dokuyodumpeki sagfiginiz sutu buzluga mi atiyorsunuz kac gun icinde buzluktaki sutu kullanmam lazim
Kizlar bebeğim 2 gundur meme emerken ciglik atiyodu kafasini geri çekiyordu. Meger agzinda pamukcuk cikmis. Kac gune geçer
Canim hosgeldin :) ben herseyi yiyorum kurufasulye nohut bile.doktorum kesinlikle etkilemeyecegini soylediKizlar bebegim cok gazli bende yediklerimden daha fazla gaz olmasin diye hic bisey yiyemiyorum korkuyorum bisi yerken makarna pilav oyle karnimi doyuruyorum siz herseyi yiyomusunuz internetten arastiryorum hersey gaz yapiyo diyo meyve sut urunleri yerken korkuyorum bebegim icin yemem gerek aslinda sizin yemekten sakindiginiz seyler var mi dikkat ettiginiz yada herseyi yiyomusunuz
Hos buldum canim :) yaa cok sevindim bende yiyebilirim o zaman valla cok sevindimCanim hosgeldin :) ben herseyi yiyorum kurufasulye nohut bile.doktorum kesinlikle etkilemeyecegini soyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?