- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #2.301
Aynı sorun bizde de var canım. Bebeğimin gıdığının altı pişmis ve üstüne üstük minik minik sivilceler oluşmuş. Bugün duru suyla iyice yıkadım kuruladım, başka da birşey yapmadım. Krem falan sürsem azacağından korkuyorum.
Aynen, kucağımda, slingde,memede çoook güzel uyuyor ama yatakla ilgili bir sıkıntısı var :)))
Canım benim kızımda kendiliğinden uyurdu ilk zamanlar uykusuz kalamıyorlar ama büyüdükçe uyumak istemeyecek ve sen onu uyutmakta daha çok zorlanacaksın hele kucakta çok zorlanacaksın o yüzden ben kızımdaki tecrübeyle oğlumu beşiğe sallamaya alıştırdım ki uyku ilerleyen zamanlarda kabusumuz olmasın.Nice 40 larınız olsun inş. Benimki de çok pis kucakçı oldu :) Koynumda uyutuyorum hep. Şimdi iyi de ağırlaştıkça zor olacak. Ona bi çözüm bulmak lazım :)
Bu çare bulursan bana da soyle Can'ım gördükçe üzülüyorum ne yapsam bilemedimAynı sorun bizde de var canım. Bebeğimin gıdığının altı pişmis ve üstüne üstük minik minik sivilceler oluşmuş. Bugün duru suyla iyice yıkadım kuruladım, başka da birşey yapmadım. Krem falan sürsem azacağından korkuyorum.
keseyim o zaman ama o zaman hep memede kalıyor bir kızım daha var...dediklerini deneyeceğim ama illaki ek mama almak lazım gibi görünüyor çünkü çok stresli geçiyor günlerim...uykusu nasıl uyuyormu senin bebeğinCanim pirinc unu 4. Aydan once verilmiyo diye biliyorum doktor sakin pirinc unu folan verme dedi bize. Sutun yetmiyosa bebelac filan ver bence. Annen ve ablan senin sutunun olmamasindan mutluluk mu duyuyo? Illa sut verilcek diye bi kural yok kendini uzme ama pirinc unu icon erken.Bide situm yok mama vereyim dersen her seferinde sutun gelmez zaten. Kizlar benim de sutum yoktu yani cook azdi. Cok uzuluyodum sonra olumlu dusunup rezene anason cayi aldim onlardan iciyorum hergun. Incir yedum ilk haftalar o da iyi geliyo. Su ic cok. Bide kim ne derse desin emzir bebegini o sikilana kadar. Biz mamayi biraktik artik onceleri hep mamaydi sut yoktu. Simdi bebegim cok kustugu icin uyumuyosa en fazla 1 saat emzirmeden duruyo. Yatim saatte bi bazen 15 dakika sonra bile emziriyom.bu sayedee artti bence. Sen de yilma. Ama denersin olmuyosa da kendini uzme.
Aurica dedigin kadar mama yiyosa ac degildir bence. Ama pirinc ununu ne zaman vermeye baslafiniz dokunmus olabilir mi? Aglamadiyla pirincununu vermeniz ayni zaman mi basladi? Gazi olan bebegin eli kolu durmuyo hep hareket ediyo oyle mi seninki?
bu gün tam 50 günlük ..hangi mamayı tavsiye edersin ne kadar emzirip ne kadar mama veriyosun...rezeneyi bebeğe mi veriyosun kaç damla nasıl yapıyosun ?herşeyi denedim sadece banyoda ve memede susuyor ...çok hareketli ama sancısı var gibi ıhhhh ıhhh diye ıkınıyor bi gün kaka yapmazsa diğer gün mutlaka yapıyor...büyük kızım 3,5 yaşında...birde bebeğin travmasını yaşıyor annemler bende değil hatta zorla gelirler yalvartırlar insanı bugün kızım gitmek istedi oraya aradım müsaitmisin diye nereye gidicen diyo çünkü asla mecbur kalmadıkça bırakmadım ben çocuğumu onlara bi yere gitmiyorum çocuk istiyor dedim zorla gitti gönülsüzler belli ses tonundan yani bütün bunlar yıpratıyor beni tabiii....ne yapayım bi yol gösterin yaaa kafayı yicem emzirip bedavaya getireceğimi mama için bu nedenle direndiğimi ima ediyorlar...aslında emsin diye mücadelem ...iğrenç insanlar benim ailem onlarla başa çıkamamcanım uzun yazıcam kızımdan fırsat olursa.
birincisi sen bu kadar mutsuzken bebeğin nasıl huzurlu olsun? edekileri göndersen ihtiyacın olduğunda çağırsan olmaz mı?
ikincisi bebeğin kaç günlük?
üçüncüsü sütünün yetmediğine senden başka kimse karar veremez. çocuk ağlayınca büyükler anında aç bu çocuk diyorlar. bu aslımda bilmeyen anlamayan insanların yaptığı şey. sen annesisin ağlama sesinden bile anlarsın çocuğun derdini. hemn aç olsa sütün yetmese mama verince rahatlardı.
ayrıca illa mama verilecekse gidin marketten mama alıp verip. pirinç unu direkt şeker demek. çocuğa niye şeker veresin ki? benim anneannem de her geldiinde patates nişastası verelim dedi hayır dedim verdirtmedim asla.çocuğun midesi onun için yapılmış anne sütünü bile zor sindiriyor.mama bile anne sütünden zor sindiriliyor kaldı ki pirinç ununu nasıl sindirsin.tabi ki gaz yapar midesine sıkıntı yapar. belki kilo alır bebeğin boğum boğum olur ama sağlıksız olur. ayrıca 6 çay bardağı mama bana baya fazla geldi. midesi şişken nasıl emsin çocuk.anne sütüne yer kalmamış ki. memeyi emzik niyetine kullanmaya başlamış.
lactamili de almakla iyi yapmışsın ben de kullanıyorum. bizim hamilelikteki gibi düzenli beslenmeye ve vitaminlere ihtiyacımız var. vitamin yerine lactamil içiyorum ben de. hem de sütü artırıyor. ablan halt etmiş afedersin :))
o biogaia damlayı da düzenli kullan canım. ben rezene demleyip sabah akşam 7 de veriyorum çok faydasını gördüm. biraz bekle bakalım birkaç güne etki eder. bence pirinç ununu kes. belki ilk zamanlar kızın huzursuz olacak sürekli emmek isteyecek. çünkü midesi büyüdü sütün az gelecek ama sık sık emzirerek aşarsın bu sorunu da.
ağlamasının da birsürü sebebi olabilir. bazen sıcaktan bazen soğuktan ağlarlar. benim kızım uyanıkkrn sürekli ilgi istitor biran konuşmasam ağlıyor mesela. mama harici herşeyi denedin mi susması için? banyoda bazı çocuklar sakinleşir. memede sakinleşir uyur. sıkı olmayan kundak yapabilirsin eli kolu çok fazla hareketliyse.
büyük kızın kaç yaşında?? onu bu yaşa sen getirmedin mi? biraz güven kendine. o bebeğe en iyi bakacak onu en iyi anlayacak kişi sensin!
Canim bi kasik karbonati bi cay bardagi suya at temiznbi agiz mendiline batir sil dilini her emzirmeden once. Yoksa afta donusur cocuk ememez dedi bize hemsire sen de yap her emzirmeden onceKizlar bebeğim 2 gundur meme emerken ciglik atiyodu kafasini geri çekiyordu. Meger agzinda pamukcuk cikmis. Kac gune geçer
telefondan girdigim icin sanirim beceremiyorum canimcanım sağ altta cevapla butonu var oraya basip yazarsan kime yazdığın daha belli olur.
sorununa gelince kusması damladan değildir belki? damlayı vermeyince kusmadı mı? bide sürekli memedeyse kusması çok normal. fazlasını çıkarıyorlar genelde. fışkırtarak kusmuyor dimi?
telefondan girdigim icin sanirim beceremiyorum canim
bu gün tam 50 günlük ..hangi mamayı tavsiye edersin ne kadar emzirip ne kadar mama veriyosun...rezeneyi bebeğe mi veriyosun kaç damla nasıl yapıyosun ?herşeyi denedim sadece banyoda ve memede susuyor ...çok hareketli ama sancısı var gibi ıhhhh ıhhh diye ıkınıyor bi gün kaka yapmazsa diğer gün mutlaka yapıyor...büyük kızım 3,5 yaşında...birde bebeğin travmasını yaşıyor annemler bende değil hatta zorla gelirler yalvartırlar insanı bugün kızım gitmek istedi oraya aradım müsaitmisin diye nereye gidicen diyo çünkü asla mecbur kalmadıkça bırakmadım ben çocuğumu onlara bi yere gitmiyorum çocuk istiyor dedim zorla gitti gönülsüzler belli ses tonundan yani bütün bunlar yıpratıyor beni tabiii....ne yapayım bi yol gösterin yaaa kafayı yicem emzirip bedavaya getireceğimi mama için bu nedenle direndiğimi ima ediyorlar...aslında emsin diye mücadelem ...iğrenç insanlar benim ailem onlarla başa çıkamam
Aslinda dogdugu gunden beri kusuyo ama damlayi verdigim zaman sanki butun midesini bosaltir sekilde kusuyo canim surekli emdigi icin hep kusuyo ama damla verdigimde daha farkli sekilde cevabin icin tesekkurlercanım sağ altta cevapla butonu var oraya basip yazarsan kime yazdığın daha belli olur.
sorununa gelince kusması damladan değildir belki? damlayı vermeyince kusmadı mı? bide sürekli memedeyse kusması çok normal. fazlasını çıkarıyorlar genelde. fışkırtarak kusmuyor dimi?
Maşallah ona. ortalamada olsun yeter canım benim kız da öyle çok şükürAaaah ah benim kız fena çenesine dokunduğum an kitliyor ağzını biliyor ki bir şey damlatacağım. Kan damlası da verdiğim için çocuk savunmaya geçiyor. Tadı kötü onun çünkü. Bakalım uyansın da damlatmayı deneyeyim :)
Hamdolsun iyi canım. Düzeltilmiş 1 buçuk ayı devirdik Allah ın izniyle. Boy, kilo artışı iyi. Top değerlerde olmasa da aralık dahilinde gidiyor elhamdülillah
Canim benim yazacalarimin aynısını yazmışsın aynı sorun bende de var tecrübe konuşuyorBenim bebeğim de ayni şeyi yapıyor. Burnu tıkalı olabilir. Pozisyonu rahat olmayabilir. Bezi kirli olabilir. Bunların olmadığına eminsen sakin sakin konuş bebeginle, önce kendini sakinleştir. göğsünü biraz sık sut gelsin. Kokusunu alsın bi damla tadını alsın öyle ver göğsünü. Çok fazla çırpınıyorsa suratına puf diye hızla üfle bir anda şok etkisiyle duracaktir. O durunca da göğsünü ağzına dayarsın. Zaten emmeye başlayınca sakinlesiyorlar. Sen yeterki sabret. Gazi olan bebek biberondan da emmezdi. Bebegin çok ac olduğu için sabırsızlanıyor hemen sut gelsin istiyor bence :)
Canim merak etme doğum sonrası enfeksiyonudur sakin canını sıkma sütün falan gider olumlu düşünInşallah canım. Herkese desteği için teşekkür ederim. Daha iyiyim şimdi :) korkar diye anneme bile söyleyemedim. Siz iyiki varsiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?