2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Canım bizim 8.87 çıktı 5.gün verdiğimiz kanda tekrar verdik bişey çıkarsa iki haftaya ararlar sizi demişlerdi aramadılar düştü sanırım. Arkadaşımın bebeğinin de 40 tan 7 ye düştü düşüyor yani evham yapma düşmese de önemli olan ilk altı ay içinde farkedilmesi tedavisi olmayan bir durum değil yani. İlk başta bende çok korkmuştum.

Bugün mama vermeyeceğim diye direniyorum dk başı memede doymuyor diye ağlıyor ama emdikçe gelecek inanıyorum bakalım ne kadar sürecek bu mücadelemiz
Pes etme eminim artacaktır sütün. Bol su içmeyi ihmal etme. Havalar çok sıcak bu yüzden hem kendi ihtiyacını hem de süt üretimini karşılayacak kadar çok su içmen lazım bu da 4 lt en az. Maltana yada vitamalt marka içecekler sütü çok artırıyor. Yulafta sütü artırıyor. Ben öğlenleri bir kase yoğurt ile hatta içine 1-2 tane incirde doğrayarak tüketiyorum ve faydasını gördüm. Tabiki en önemlisi bebeğini sık sık emzirmen.

Kızlar şu anda çok üzgünüm oğlum meme emerken iki kere çekip bırakıp ağlıyor sürekli bu döngüde gidiyoruz. Mama takviyesi yapıyorum. Sanırım biberondan gelen gibi memeden gelmeyince sinirleniyor. Üç gündür bu durumdayız. Ancak mama verince sakinleşiyor ve onu hiç bırakıp ağlamıyor.Zaten süt yetmiyor diye dertleniyordum şimdi de bu oldu. Eğer bir kaç gün içinde memeden iyi miktarda süt gelmeye başlamazsa oğlum emmeyi bırakacak sanırım.

5 buçuk saattir bir memeden diğer memeye geçip durduk az da gelse yedirdim bu sure zarfında 5 dk uyuyup uyandı gözlerinin altı sisti simdi mama verdim uyusun diye en azından meme üretmesi gereken sut miktarı konusunda mesajı almistir :) biraz uyusun yine dayayacagim memeyi Rabbim dayanma gücü versin çok zorlaniyorum

Canım inşallah artacak inanıyorum, buarada humana cay lactamil ve bol su içiyorum olacak inşallah, dediğin gibi çok terliyorum su kaybım oluyor yerine koymalıyım fazlasıyla

Meme başında bir tıkanıklık olabilir mi acaba? Ben sol göğsümden az süt geliyor saniyordum meğer meme ucum tıkanıkmis. Tırnağımla bebe ucunu az az açtım tek yerden gelen süt birkaç yerden gelmeye başladı bebeğim daha rahat emmeye başladı ve sol göğsümde de süt artışı oldu.

Canım inşallah artacak inanıyorum, buarada humana cay lactamil ve bol su içiyorum olacak inşallah, dediğin gibi çok terliyorum su kaybım oluyor yerine koymalıyım fazlasıyla
Bebeginin kilo alımı nasıldı mamaya başlamadan önce?

Canlar bebegim dün ögleden beri ishal. Kötü koku eşlik ediyor. Kokusu olmasa cok onemsemeyecegim ama bilemedim. normal bez degistirme miktarini dün gecmedi ama bi kac saattir ufak ufakta yapmis olsa bezini sık degistiriyorum.
Canım benim idil de koku oluodu diskida doktor senin yediklerinden dedi bana farklı bişi yediysen bi düşün bakalim

Sağol cnm, bizim yenidoğanda yoktu sonradan çıktı o yüzden evham yaptım biraz. İnşallah bizimde düşer.

Bugün mama vermeyeceğim diye direniyorum dk başı memede doymuyor diye ağlıyor ama emdikçe gelecek inanıyorum bakalım ne kadar sürecek bu mücadelemiz

Ben de mamayı bıraktırmak istiyorum ama, bir anda kesip ac bırakmamak lazimmis. Gün içinde Verdiğin biberon başına 5-10 cc azaltarak verilmeli bir sure sonra azalta azalta tamamen bırakmalıymış. Bu şekilde ac kalacağı için önermiyorlar.

Canim RABBIM gonlune insirah versin... hepimiz bu surecte cok sorun yasadik yalniz degilsin ... biz iyi niyetli olalim yuvalarimiza sahip cikalim insallah Rabbim yardm etsin

misam neler oldu ...barıştınızmı...lütfen biraz sakin ol...bizde yaşadık biliyosun belki belki de haberin yok düzelir sıkıntılısın sen şimdi doğru karar vereceğini düşünmüyorum

Kizlar ya benimki patir patiengaz yapio ama iki gundur dogeu duGun kala yapmio gecenlerdede iki gin yapmadi bi cay kasigi zeytin yagi vermiatim hepte oyle
Yapmak istemiorum pazartesi 2. Ay asisi olsu dun atesinden dolayo fitil
Verildi ondanmi acaba

Cok guz3l bence canim.kendini hic ama hic kasma.en az 3 saat hedefle zaten.ki daha simdiden uyumus :) en az bir saat daha uyur muhtemelen aksam uykusuna kadar.bu arada aksam uykusuna kacta yatiriyosun?gece uykulari nasil?
canım bugün öğlene kadar iyiydi uykusu ama öğleden sonra üst katta tadilat başladı. kızım tam dalıyor matkap sesinden korkuyor ağlayarak uyanıyordu. ben de havuz başına götürdüm hem ben de hava almış oldum. orda 40 dk kadar uyudu. sonra da bir saat önce yani 9 da gece uykusuna yattı.
gece uykusuna ne zaman isterse o zaman yatıyor. bizim pek düzenimiz yok. öyle belli bir saat mi yapmak gerekiyor?

Genelde ilk sonuç öyle cikiyomus bizi de bir kez daha cagirdilar endişelenme yın dediler canım sonuçlarınız iyi çıkar İnşallah

Genelde ilk sonuç öyle cikiyomus bizi de bir kez daha cagirdilar endişelenme yın dediler canım sonuçlarınız iyi çıkar İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…