2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

zurnanın zort dediği yere geldik :))

canımcım, deniz 7 yaşında olduğu için yükseltici kullanabiliyor ancak deniz ve batı birlikte yükseltici kullanırsa ekine yer kalmıyor. biz denizin altına kalınca ve çok geniş olmayan bir yastık koyup, batı da 4 yaşında olduğu için ona yükseltici kullanabiliyoruz.
ekin hanım da küçük araba koltuğunda takılıyor. vee tecrübe ettim ki bebek arkada tek başına kalınca hiçbirşey olmuyormuş :)) tabii birde ekinin yanına denizi koyuyoruz ki ağlarsa emzik versin diye :))

ne olursa olsun ufaklığa araba koltuğu almalısın bence. kucakta yol gitmek güvenli değil. allah korusun.
cihanın araba koltuğunu mutlaka kullan, kağan için uygun fiyatlı bir koltuk alıp önde oturabilirsin ve inan ki yolla sallanmaktan acayip uyuyor bebekler, yani geneli öyle diyim :)

benim şimdi ekine kullandığım koltuğun isofixi yok, travel sistem bebek arabasında olan koltuk tipinden var ancak emniyet kemeriyle sıkı sıkı bağlanabiliyor.

şimdilik böyle idare ediyoruz biz, eğer misafirimiz gelecek olursa araba kiralamayı düşünüyoruz, muhtemelen 7 koltuklu olan modellerden :))))))))))

http://www.akakce.com/oto-koltugu/en-ucuz-bebesi-fildisi-0-13-kg-fiyati,5180855.html

http://www.akakce.com/oto-koltugu/en-ucuz-tripper-gr0-voyage-0-13-kg-fiyati,3340455.html

http://www.akakce.com/oto-koltugu/en-ucuz-crinum-tasima-0-13-kg-fiyati,798770.html

http://www.akakce.com/oto-koltugu/en-ucuz-dolphin-econ-ana-kucagi-0-13-kg-fiyati,5928088.html

bunlara bakabilirsin, fiyatları uygun. en kötü araba koltuğu koltuksuz seyahat etmekten iyidir diye düşünüyorum.

https://www.e-bebek.com/gemm-0-13-kg-oto-koltugu-p-joi-c0911ldb000/

bendeki bu kırmızı olan, indirimde bebek arabasıyla beraber almıştım

Kızlar bnm oğlumda dün geceden beri yeşil kaka yapıyor. Sarıdan yeşil. 3 gündür kıvırcık ve göbek salata yiyorum ondan dediler ama bazı arkadaşlar yeşil kaka ciddi sorun yazmış. Belirgin başka bişey yok kaka dışında. Dr a götürmelimiyim?

Bu slingi ne kadar sure kullanabiliyoruz canim?
Valla helal olsun idolümsün diyorum :) bu topikte bir cok kisiye ikinci hattta ucuncu cocuğu düsündüren sebepsin :)

madem düşünüyorsunuz yazıyorum kızlar, iki arkadaşımda denendi ve kesin sonuç verdi. kendimi düşününce de doğru diyorum :))

kız mı? erkek mi ? tabiki %1 yanılma payı her zaman vardır :)
sonra doğurup bana göndermeyin :)) gerçi bana hava hoş, bakarım kendi evladım gibi, çoook isterim ben birkaç tane daha olsun :)) ama hayati tehlikem olabilirmiş, o yüzden 3. de dur diyor doktorlar. ( 3 ayrı doktorun söylediği de aynı )

kız bebek isteyenler... (xx kromozomu)

şimdiiii, regli bittikten sonraki 3-4 gün fazla da istekli olmadan ilişkiye giriyoruz. heyecan yapmak yok :)) sebebi ise; xx kromozomu taşıyan spermler daha yavaş ama sağlam oluyorlar ve daha çok yaşayabiliyorlar. bu sebepten yumurtlamadan önce tüplerde kalan spermler xx kromozomu taşıyanlar oluyor. fazla istekli olmayınca da vajina içi salgılar daha az olduğu için ( hatta orgazm olmayın :)) xy kromozomu taşıyan spermlere daha az yardımcı oluyor. böylece yumurtlama döneminden önce xx leri garantiye alıyoruz :))

kısacası siz heyecan yapmadan, regliniz bitince 3-4 gün ilişkiye girin ve sonrası zinhar yasak :))

erkek bebek isteyenler... (xy kromozomu)

bacılarım, en kolayı yumurtlama testi yapın ve sonuca göre hooop ilişkiye girin :) valla doğru söylüyorum, ovülasyon testi ile hamile kalanların büyük bir kısmı erkek bebek sahibi oluyor. hepsi demedim bak, kızmayın testle hamile kalıp kızınız olduysa :))

olay şudur ki, regli bittikten 1 hafta-10 gün sonra ilişkiye girin, heyecanda sınır tanımıyoruz çünkü çok istekli olmak vajina içi sıvıları arttırdığı için xy kromozomu taşıyan spermler xx lere baya fark atıp öne geçiyorlar, bu arada yumurtamız da hazır beklediği için hooop xy lerden biri giriyor içeri :))

erkek bebek isteyenler :)) bol heyecanlı, yumurtlama döneminde ilişki öneriyorum sizlere :))))

ama pre-seed gibi ilave şeyler kullanmayın, xx leri hızlandırmayın :)))

uzman tecrübe batidenizekin :)) herkese iyi sevişmeler diliyorum.

ama lütfen, daha yeni doğum yaptınız, en az 3 yıl bekleyin ki kuzularınız tek başlarına ellerini yıkamayı, tuvalete girmeyi, merdivenden inmeyi vs öğrensinler ve kendinizi düşünün azıcık, harap etmeyin, bitap düşmeyin :)))

zahmet vereceğim ama bana bu kartların marka modelini biraz ayrıntılı yazarmısın. burada bulabilirmiyim bilmiyorum ama d&r ya da internetten sipariş verip gelen olursa getirtebilirim.

canımcım, benim kızımda da yeşil kaka mama kullandığım sürece devam etti ve bir sakıncası yok.
ancak sana bebelac ac almiron öneririm. mucize değil ama biraz daha rahatlatıyor. gazlı bebekler için özel bir mama ve tabiki ve maalesef daha fiyatlı.

benim oğlum kolikti ve gündüz hiç uyumuyordu. benim gergin olmam da inanılmaz etkiledi onu. çok hata yaptım ve pişman oldum tabii. iyi ki gazını çıkartacağım diye biryerini kırmadım. sinirden ve endişeden 1 yılda 40 kilo verdim öyle söyleyeyim. sağlığım bozuldu en sonunda. ( gerçi gebelikte 35 almıştım ve zaten zayıftım ama üstüne verdiğim 5 kilo ve kısa süre bana yaramadı)

ilk tavsiyem ne olur sakin ve huzurlu kalmaya çalış. biliyorum imkansız ama en azından gün içinde oğlunu bırakabileceğin, aileden biri ya da bakıcın varsa oğlunu ona bırak ve dışarı çıkıp çay,kahve iç. pasta ye, arkadaşınla buluş vs. ve bu süre içinde evi arama :) çünkü ; bırakacağın kişiyle konuşurken muhtemelen telefonda onun ağlamasını duyacaksın :))

inşallah imkanın vardır. yoksa da masaj videolarını izle internetten ve uygulamaya çalış.
ayaklarının altına acı elma yağı sür, kimyon çayı yap ya da direk çay kaşığının ucuyla ağzına koy ve arkasındAN SU İÇİR. eczane ve marketlerde satılan kimyonlu çaylardan da deneyebilirsin. sırasıyla nurse harveys, colinox gibi damlalardan yardım alıp hangisi daha iyi geliyorsa onunla devam etmek işe yarıyor.

ama garanti veriyorum ki tek ilacı senin sakin ve huzurlu kalman. bana dr.umuz ' kızım senin oğlun cins, bunu düzene sokmaya çalışma. bırak neyi ne zaman istiyorsa öyle yapsın. kolay değil biliyorum ve senin bu kadar gergin olmanın büyük bir sebebi var. bu sebebi ortadan kaldıramayacağına göre bunu böyle kabul et ve kendine zaman tanı' dedikten sonra ben rahatlamıştım ve inan bana oğlumla anne bebek bağımız oluşmaya başladı.

sıcağa yakın ılık banyo da işe yarıyor. son çare muskat deneyebilirsin çay kaşığının ucuyla. günde 2 kere öğütülmüş muskat verebilirsin. aktarlarda var. fazlası zarar, aman diyim ölçüyü aşma :))

ve istediğin zaman eğer seni rahatlatacaksa bana özelden de yazabilirsin çünkü inan bana duvara ya kendimi vuracaktım ya oğlumu sonunda.

amaa, sakinlik ve biraz sabır çok iyi gelecek sana. bebeğinin hiçbirşeysi yok, sağlığı yerinde ama biraz keyifsiz sadece. geçecek, o da dünyamıza uyum sağlamaya çalışıyor ancak zorlanıyor.
birbirinize destek olun bu süreçte.

biraz bölük pörçük yazdım ama aklıma gelince unutmayayım diye böyle oldu. inşallah iyi gelmiştir biraz da olsa sana.

seni çok iyi anlıyorum :))

puhahahah, sağolasın. valla birşeye benzetemedim ve alınması gereken birşey gibi düşündüm bir an :)) hani kullanımı çok kolay ve pratik olan şeyler vardır ya onlardan biri mi acaba diye ümit ettim belki de :))

benim ilk kızım da mama almaya başladığından itibaren hep yeşil kaka yaptı hemde sıva gibi valla :)) kabız olmadı hiç ama bu sefer ekin zorlanıyor gibi kaka yapmakta. onunki de yeşerdi mamadan. valla bana sorun yok demişti doktorum.

eğer zorlanmaya devam ederse bebelac a geçeceğim bende.

D Daisymom

Kizlar cok uzun yazamayacagim. Dualariniza ihtiyacim var. Oglusumun atesi dusmedi. Menejitten supheleniyorlar. Belinden sivi alindi. Nolur dua edin...

geçmişler olsun, dualarımdasınız. inşallah herşey daha iyi olacak, hemencecik iyileşecek kuzun. ne olur iyi düşün, iyi olacak herşey :)

kızlar,

bugün bir arkadaşıma ekinin 4 günün sonunda, çok katı sayılmayan ama yaparken zorlandığı kakasından bahsettim.
azerbeycanda iken bakıcısının kabızlık ve bu gibi durumlar için tavsiye ettiği şeyi söyledi bana.

havucu rendeleyip ince bir tülbentte suyunu sıkıp bir çay kaşığı kadar bebeğe veriyormuş ve çok işe yaramış arkadaşımın kızında. doğal ve heryerde bulunabilecek birşey :))

gerçi benim denizim de 2. ayından 3-3.5 ayına kadar hep yeşil, hafif katıca ( eski metal kaplardaki nivea krem kıvamında) ve 4 günde bir yaptı kakasını ama ne kaka :)) boynuna kadar yapıyordu valla :))

bugün ekin de 4. günün sonunda aynı kıvamda ama sonuna doğru anne sütü- susam tanecikli kaka yaptı.
acaba mamadan mı diye düşünüyorum ama daha önce de hipp veriyordum bir sorun olmamıştı. burada hipp kutuları 700 gr lık olduğu için ziyan olmasın diye bebelac aldım, sıkıntı olmadı.

ikinci kez karşılaşınca çok sıkıntı etmemekle birlikte acaba dönemsel mi diye düşündüm. bazı arkadaşlar bu durumdan bahsetmişti çünkü. hepimizin bebekleri yaklaşık aynı zamanlarda doğdular.

eğer kendimce sıkıntı ettiğim bu durum devam ederse havucu deneyeceğim. başka çözüm bulan arkadaşlarım varsa da bana yazabilirseniz sevinirim :)))

herkese bol uykulu geceler diyorum ve hala ayakta olduğum için kendime gülüyorum :)))

Kizlar cok uzun yazamayacagim. Dualariniza ihtiyacim var. Oglusumun atesi dusmedi. Menejitten supheleniyorlar. Belinden sivi alindi. Nolur dua edin...
Canım Allah korusun , korktuğuna uğratmasın inşallah inan çok üzüldüm inşallah sonuçlar temiz çıkar , bize haber ver mutlaka olur mu ? Dua edeceğim kuzuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…