- 27 Temmuz 2011
- 86
- 80
- 288
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #4.101
Bizim ki 2700 doğdu simdi 4.800 kilo alimlari ayni gibi senin ki de normal bizimki kucuk doğduBize de 2 bacaktan 1 koldan vurdular geçen hafta. Rotavirüsü birdahaki ay dedi doktor bu ay zaten çok aşı oluyor diye. Sabaha kadar nöbet bekledik başında ama 37,7 oldu ateşi odayı soğuttuk düştü.
Benim oğluşum fazla kilo almış galiba bir de. 3150 doğdu şimdi 5900 olmuş 2 ayımız geçen hafta bitti.
Canim ben hemşireyim rota gereksiz bir asi değil kesinlikle bir virüs hastalığı bagirsaklarda görünüyor ishal yapıyor ama cok şiddetli ishal basit bir ishal değil ishal geçmeyecek birsey değil ama bu hastalık cok cok nadirde olsa karaciğer ve böbrek tutulumu yapıyor buna bizzat şahit oldum hastamızda karaciğer tutulumu yaptı yogun bakımlık oldu 3,4 yaslarında bir çocuktu... %100 koruyucu değil ama yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum ....iki iğne bir damla aklımda tutayım bunu ben kimseye güven olmuyor çünkü...eksik yapmasınlar ....rota çok gerekli değil diye duydum ama yaptırmakmı lazım acaba büyük kızıma yaptırmamıştım ama
Tamam canim bekliyorum cevabini teşekkür ederimCanim tayininiz hayir getirsin insallah. Biz iki yıl evvel orada gorev yaptik. Musait olunca yazacagim suan basimi sorulariyla sisiren bi minik adam var.
Biz 270o doğduk kucuğuz biraz:)
Büyüyor Şükürler olsun teyzesi çooook teşekkürlerBu Arya gün geçtikçe daha da güzelleşiyor maşallah ❤@Aryadeniz38
Büyüyor Şükürler olsun teyzesi çooook teşekkürler
rota virusu icin.rota ishal ve kusmanin en agir hali.saglik bakanliginin asi takviminde yok.o yuzden istege bagli.genelde doktorlar tavsiye ediyor.2 doz vuruluyor.dozlar arasinda belirli bir gun olmasigerekiyor.o gun sayisi asilinca herhangi bir fayda saglanmiyormus.eczanede 160tl ilk doz.Rota aşısı ne için canım o beden isteğe bağlı acaba
canim 3u de igneymis damla degil maalesef.ben yanlis biliyormusum.rotayi yaptirma sebebim suriyelilerin bu kadar icimize girmis olmasi.yoksa bebde yaptirmayabilirdimiki iğne bir damla aklımda tutayım bunu ben kimseye güven olmuyor çünkü...eksik yapmasınlar ....rota çok gerekli değil diye duydum ama yaptırmakmı lazım acaba büyük kızıma yaptırmamıştım ama
Aynen öyle oluyor canım neden uyutamiyorsun der gibi agliyorlar bideBenimkinin neyi vardı çözemedim, uykusunu alamadı sanırım ondan sapıttı. Bir kere bölündüğü Zaman sonraki uykularını da etkiliyor.
Ay inşallah olmasın kızlar memnun olurum yani :)) daha öncekilerde kırkım çıkınca olmuştum o yüzden merak ettim, hepsi aynı olmuyormuş demekki.
Toparladı şükür:)ama fotolarda büyük çıkıyo biraz teyzesi minnak:)Çok da güzel toparlamiş maşallah güzel bakmışsın kuzuya
sağolasın canım. inşallah sadece yadırgamıştır. kurban bayramında yine gidicez her şey alt üst olacakÇocuklar 2 yaşına kadar biryere gidip geldiği zaman huy değişir cnm. Zamanla düzene girer merak etme bir sure evinde dur evini tekrar benimsesin
Benim oğlumda önceden 30 dk da emiyorsa şimdi 10-15 dk içinde bitiriyor. Buyudukce emme refleksi de geliştiği için daha hızlı bitiriyorlar memedeki sütü. 2-3 saatte bir emziriyorum.Kızlar beneklerinizin emme kadar bi sefer de
Ve de emme sıkkığı kaç saatte bir
Benim yavru bi ay olana kadar 15-20 dk emerdi ama şimdilerde 10dk anca emiyor
Sebep nedir acep
Canim artik buyuyolar hizli hizli cok cok emiyolar :) kocaman oldu annesi hafife alma bebisiniKızlar beneklerinizin emme süresi ne kadar bi sefer de
Ve de emme sıkkığı kaç saatte bir
Benim yavru bi ay olana kadar 15-20 dk emerdi ama şimdilerde 10dk anca emiyor
Sebep nedir acep
Bebeğinde gaz sorunu olan anneler,
kaç saatte bir emziriyorsunuz?
Az önce ebe geldi evime bebeğimi kontrol etmek için.. İki gündür çok huzursuzdu oğlum ve karnı yanlarına doğru çok şişmisti. Gaz sancısıyla boğuşuyordu anlayacağınız. Bana göre bazı ağlamaları açlıktandı, yani saatine göre hiç dikkat edip vermedim ne yalan söyleyeyim. Bazen 3 saatte bi bazense 1 saatte bir tek meme olarak emzirdim. Huzursuzluğu gitsin diye dayadım memeyi.. O da sanki hiç meme emmemiş gibi cuk cuk emdi. Sonuç: Kocaman bi gazlı karın. Ve haftada 150 gr alması gerekirken 400 gr kilo alımı.
Ebem 'ne yap ne et emzirme aralıklalarını 4 saate çıkar' dedi. Gazından acı cekiyor ve memede uyumaya ve sakinleşmeye alıştıgı için var gücüyle ağlayıp seni istediği vakit yönlendiriyor dedi. Nitekim bugün onun sözlerini dinleyeceğim ve ağlasa da 4 saatten önce süt vermeyeceğim. Allah bana kolaylık versin bugün. Ama herşey iyilikleri için
Başka bi tecrübesi olan var mı bu konuda?[/QUOT doktorum 1 bucuk saat aralikla emzir demisti diger kontrolumuzde de istedigi kadar emsin dedi dedigin gibi haftalik kilo alimi fazlaydi gazli oldugu icin emmek istiyodu ama doktorum sinirlama dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?