- 17 Mayıs 2015
- 109
- 113
- 23
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
Ben de şuanda golden goat kullanıyorum. İlk bir hafta aslında sorun olmamıştı ama 3 4 gündür oğlum kıvranıyor, ıkınırken çok zorlanıyor, zaten uykusundan da bu yüzden uyanıyorMamayı değiştirebilirsin. Bebelac ac almiron gazlı bebekler için güzel bir mamadır.
En iyisi takmamak. Patavatsiz insanlar her yerde varÇok haklısın canım. O zaman bizim de sağımızda solumuzda bir sürü şey olması gerekirdi. Konu komşu gelip bir şeyler söyleyince daha sinirleniyor insan. Ben de sgk işleri için bugün bebeğimi anneme bırakıp çıktım süt de sağıp. Eve dönerken pencereden komşu seslendi, bebek nasıl hasta mı oldu dedi direkt. Ya Allah korusun niye hasta olsun, nerden çıktı yani, bebek nerde de bırak çok merak ettiysen de
Amin insallah rabbim hepsine saglikli hayirli uzun omurler versin. Sana da sabir ve guc versin :) çocukların zorlugu cok ama guzellikleri de çok tabi. Daha 1. Doğmadan 2.yi hatta 3.yü Düşünen biri olarak bunları duymak iyi geldi
Çıkarmaya çalışıyorum ama her defasında da gaz çıkarmıyor. O çıkarmadıkça ben daha çok endişeleniyorum bu gece de uyku yok diyeCanım ben mama vermiyorum ama en alasından gaz sorunumuz var, sen her memeden sonra gazını çıkar uyku için en önemlisi bu şimdilik. Ben kırkını bekliyorum bir umut belki o zaman düzene girer.
Canım benim Allahtan gelen Herşeyin acısı;Sabırla duayla , çok güzel ümitli Güneşli sağlıklı günlere dönüşüyor.yaşadığım hergüne sonsuz şükğrler olsun.yaşadığım travmanın en ağır taraflarından birisi de yavruma yetemiyorım hissi oldu ki bunu o gereksiz iş güzar insanlar hissettirdi.emzirme konusında.kuzum yoğun bakımdayken Yaşadığım hissettiğim Duyguları kelimelerle ifade etmem çok zor.sadece şöyle söyleyebilirim sütle dolup taş gibi olan göğsümden taşıp akan sütüm kuzumu emziremeyip sürekli sağdığım için günden güne azaldı.tam olarak bitmedi ama çooook azaldı.denemedim yemediğim içmedim kalmamasına rağmen.yoğun Bakımdan çıktığında ise biberondan foşur foşur süt gelmesine alışan kuzum meme ağzında belki 1 saat bekledi fakat emmedi.dolayısıyla kilo kaybı olmaması için mutlaka mama vermem gerektiğini söyledi Dr.durum böyle iken bir de insanlara laf anlatma durumunda kalıyorsunya Kürek geçse elime yapıştırırım ağzının üzerine:))Valla benim de vurasım geliyor :)
Deniz ve batıda çook sütüm olmasına rağmen 1 ay 1 haftada kesildi ikisinde de. 3-4 aylık olana kadar dondurucudaki sütleri kullandım. Yemediğim, içmediğim şey kalmadı ama geri gelmedi süt. Ne yaptıysam olduramadım ve insanlar böyle ağız büküp şunu yedin mi bunu içtin mi diye sorunca hem kızdım hem üzüldüm. Daha sonra düşündüm ve bir sürü sağlıklı bebek var anne sütü almayan.
Ayrıca insanlar estetik kaygılardan dolayı da emzirmeyebiliyorlar. Bana gereksiz geliyor bu kaygılar ancak herkesin kendi tercihi.
Kaldı ki yaşadığınız, her insanın hayatında olağan şeylerden biri asla değildi. İnan bana her gece dua ettim Melda ve sana. Ne kadar güçlü ve olumluydunuz. İnan ben yapamazdım, belki isyan etmezdim ama koyverip umudumu kaybedebilirdim. Yapı itibariyle zaten güçlü bir kadın olmadım hiç bir zaman.
Töpfer i hiç duymamıştım. Sen söyleyince baktım internetten. Çok iyi görünüyor. İmkanın varsa denemekte fayda var diye düşünüyorum. Yani benim bulma imkanım olsa alırdım :))
Bende denizi ilk defa elime aldığımda ( ki yoğun bakımda idi ve kablolar vardı birçok yerinde) istemiştim 3 çocuğum olsun diye.
Çok şükür oldu, sağlıkları da yerinde şimdilik.
Çocuklar çok güzeller vallahi, keşke imkan olsa da 13 tane olsalar :)) ama sabır taşı olsan çatlatırlar bazen ve ben hiiiç sabırlı bir kadın değilim maalesefsesim yükseliyor hemen.
Ama şöyle bir şey fark ettim, Ekin doğduktan sonra inan daha sakin bir kadın oldum ve sesimin ayarı düzeldi
Yok anacım Kürek Şart:))şaka yapıyorum kuzum ben seni de niyetine de çok iyi biliyorum fakat ben her yolu denedim sütümün son damlasına kadar emzirebilmek için ama kısmeti bu kadarmış kuzumunaaaa vay efendim mama neden kullanıyosun sütün gelirdi alıştırsaydın anne sütü gibisi yok sen bu çocuğu neden mamaya alıştırdın
şaka yapıyorum :) mama tavsiyesi veremem ben sma kullanıyorum ama haftada bir kere falan mecbur kalırsam veriyorum birde araştırmadan çok acele aldık o yüzden bişey diyemicem. sadece sütü kesilip de geri gelen çok insan var kızına mama vermeden önce 10 dk bile olsa emzirmeni tavsiye ederim süt olmasa bile güven bağı güçlenir kızının ve de sütün de belki geri gelir. kızma lütfen.ben seni kendimden ayrı görmüyorum ben olsam böyle yapardım diye söylüyorum
Ben de şuanda golden goat kullanıyorum. İlk bir hafta aslında sorun olmamıştı ama 3 4 gündür oğlum kıvranıyor, ıkınırken çok zorlanıyor, zaten uykusundan da bu yüzden uyanıyortavsiyen için teşekkürler, onu da deneyebilirim.
İnşallah canım Dr umuza sorup bi deniycem bakalımCan'ım boşver o konuşanları hiç kimse yavrunu senden daha fazla düşünüp koruyamaz. Töpfer konusunda ben kullanmadım ama ürünleri organik olduğu için iyidir diye düşünüyorum
Benzerlik olarak mi?Bebisin sana mi cekti cok merak ettim :)
Can'ım göz kapaklarında ve alnının ortasında kızarıklık varAa benim oğlumunda alnının ortasında ve göz kapağında var ama hafif normal doğum da yapmadım niye oldu ki acaba
D vitamini kullanmıyorumAnnişleeerr size bir kaç sorum olacak
1-d vitamini olarak neyi kullanıyordunuz
2-bu gaz içim olan çayın tarifi nasıldı
3-burun temizliği nasıl oluyor o serum fizyolojik dediğiniz ne ben hiç bilmiyorum
4-çok oldu galiba kusura bakmayın
Fayda görduysen ne mutlu bana :) %100 sonuc veriyor dimi :)
Yalniz degil miyim yani ?ya sen söyleyince aklıma geldi ekini yıkamak :) salı günü yıkamıştım en son.
arada bana banyo ile ilgili yazın ki çocuğum kokuşmasın :)))
Tamam tamam töbee :)deme oyle deme ağzından yel alsın
canım gazının olması normal. gaz ilaçları rezene yada kimyon demleyip verebilirsin. emerken cukcuk yapıyorsa hava yutuyor demektir göğsünü yada bebeği biraz oynat düzelmezse ağzından serçe parmağınla ağzının kenarına bastırarak göğsünü çek ve sonra tekrar ver memeyi.sonra da mide gazını çıkar. bunun için biberon vermen gerekmiyor kiKızlar iyi akşamlar.
Benim de birkaç sıkıntım var . Bilen varsa cvp verirse sevinirim.yada aynı durumu yaşayan anneler.
Bebeğimin karnı gurulduyor bazı günler ve kakasını yada gazını gürültülü yapıyor. Bir de memeyi emerken cuk cuk yapıyor. Sanirim bu durum iyi bir şey değilmiş bebeğe gaz yaparmış. Ağız yapısına bakıyorum dudaklar dışarı bu ses neden çıkıyor anlamıyorum sırf bu yüzden sagip biberonla veriyorum.
Bana da kvdem soyler hep. İlk dogumumda dogumdan saniyeler sonra su istedim. Ebeler cay iç daha iyi olur dediler.o an pek umursamadim sebebini. Ama halen aklima yatmiyor :)Selam hanimlar hayirli akşamlar size bişey sorcam diyorlar ki şekerli çay iç çok süt yapıyormuş doktoruma sormayı unuttum bana pek mantıklı gelmedi size soruyim dedim böyle bişey hiç duydunuzmu
Bende meraktayim kac gun oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?