- 25 Ekim 2013
- 10.378
- 6.879
- 448
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
Hic bisey surmene gerek yok canim. Rahat birakin göbısı :)Kizlar sonunda gobegimiz dustu. Simdi yapilcak surulcek bisi var mi? Deneyimliler yardmci olabilirmsnz
Tamam anladım canım ozaman ben de kimyon tohumu alayım. Onu da aktarlarda bulabiliriz değil mi?
Ben multi-tabs kullanıyorum 1 cay bardagi suya 1 er çay kaşığı tohum halinde rezene ve kimyon 1 cay kaşığı bebeğe kalanı sen iç deniz suyu deniyor serum fizyolojik 1er damla buna sıktı ktan sonra otribebe kullanıyorumAnnişleeerr size bir kaç sorum olacak
1-d vitamini olarak neyi kullanıyordunuz
2-bu gaz içim olan çayın tarifi nasıldı
3-burun temizliği nasıl oluyor o serum fizyolojik dediğiniz ne ben hiç bilmiyorum
4-çok oldu galiba kusura bakmayın
Kızlar oğlum fışkırarak kustu yediğinin hepsini kustu diyebilirim hemen hastaneye gittik günde 4 defa fışkırarak kusması normal dedi ama ne yapmam gerektiğini söylemedi açıkçası tatmin olmadım, sizce ne yapmam lazim saatlerdir arada azar azar kusuyor acaba klimadan mi oldu yoksa ben üşüttüm de yavrumda mı etkilendi
canım elinden geleni yaptıysan kimseye kulak asıp moralini bozma. inşallah en iyi mamayı bulursun .bir de evolvia var onun lafınhiç geçmedi onu da araştır istersemYok anacım Kürek Şart:))şaka yapıyorum kuzum ben seni de niyetine de çok iyi biliyorum fakat ben her yolu denedim sütümün son damlasına kadar emzirebilmek için ama kısmeti bu kadarmış kuzumun
Selam hanimlar hayirli akşamlar size bişey sorcam diyorlar ki şekerli çay iç çok süt yapıyormuş doktoruma sormayı unuttum bana pek mantıklı gelmedi size soruyim dedim böyle bişey hiç duydunuzmu
çay kahvedeki kafein süte geçiyor ve bebeğin uykusunu kaçırıyor diye duymuştum ben. o doğru mu acaba?Bana da kvdem soyler hep. İlk dogumumda dogumdan saniyeler sonra su istedim. Ebeler cay iç daha iyi olur dediler.o an pek umursamadim sebebini. Ama halen aklima yatmiyor :)
Kızlar iyi nöbetler :) bebeğimin aç olup olmadığını sütün yetip yetmediğini nasıl anlarım?
Acile gittim canım çocuk uzmanına göründük eğer tekrarlarsa giderim artık şükür yediğini çıkarmadı bu defaBildiğim kadarıyla reflü olan bebeklerde fışkırarak kusma oluyordu, acile mi gittin? sen yine yarın bebek doktoruna götür canım. Geçmiş olsun
Sağol canım epeyi araştırdım dediğin gibi çok olmadığı sürece sıkıntı değilmiş şimdi de iyi çok şükürAn itibariyle ayni seyi ben yasadim canim. Emzirdim besigine yatirdim arkami döndum ki sesi duydum. Besikten asagi sutler akiyordu her yere fiskirtmis. Midesi bosaldi... Ayni seyi oglumda da yasiyordum. Dr un dedigi gibi cok fazla olmazsa,kilo kaybi yasatmazsa bebegine sorun degil boyle kusmasi. Bizimkinin sebebine mide agzinda darlik demislerdi. Bi kac aya duzeldi. Bakalim bunda da duzelir insallah. Minik bebeklerde oluyor endise etme. takip et yine de.
Kapattım klimayı yanıyoruz sıcaktan ama olsun, doktor da emzirdikten sonra yarım saat yatırma dedi şimdi doyurdum gazını çıkarma altını değiştirme derken biraz zaman geçti yatırdım şimdi iyi şükürBugun benimki de fiskirarak kustu. Emzirdikten sonra cok oynatma. Bebisim bazen emdikten sonra agzindan gazini cikarirken fiskirarak kusuyor. Bazen de kakasi olunca ikinirken fiskirarak kusuyor onu farkettim. Sen yine de sicak tut. Klimadan olabilir. Beni bu yaşta bile herzaman klima carpiyor
Benimki de yaptı bi iki kez onu doktor karnı ağrıyor olabilir dedi usutmemeye çalış canım klima varsa ona dikkat et yavrucuklarimjz cok küçük suram ağrıyor da diyemiyolar kiYok canim gaz gibi degil.gaz olunca kivraniyo bacaklarini topluyo falan.nasil anlatsam bilmiyorum hani igne falan olurken aniden ciglik atip icli agliyolar ya ayni oyle.acaba biranda yuzunu mu cizdi dedim ilk agladiginda.baktim birsey yok
Bos besik sallanmazi duydum bak ben deBenim annemin o kdar cok batil inanisi var ki. Insan ister istemez etkileniyo. Mesela bos besigi sallayinca bebegin beli agrir der.
Bunlari cocuklarimiza aktarmayalim bari :)
Göğsümde yatiriyorum kalp atışı duysun da dursun diye nerde kafa havada öyle duyulur mu oBende bgn anne karnindaki sesler diye bi video vardi onu dinlettim daha hangi yontemlere basvuracaksak:))
Kapattım klimayı yanıyoruz sıcaktan ama olsun, doktor da emzirdikten sonra yarım saat yatırma dedi şimdi doyurdum gazını çıkarma altını değiştirme derken biraz zaman geçti yatırdım şimdi iyi şükür
Buyumedi simdilik ayni duruyo. Takip edelim o zamn. Saol uyarin icinBu konuda soylemek istediklerim var canim. Benim oglum dogduktan bir ay sonra alninda minicik bi leke belirdi. Dr kontrolunde dogum lekesi dendi. Buyuyecek diye korktuk.bi kac sonra buyudugunu farkettik. Docente goturduk. Bi ilac verdi buyumesini engellemek icin. Yani takip etmekte fayda var. Aksi halde buyuyebilenleri var. Yuzunde leke olacak olmasi bizi korkuttugu icin bilgi gecmek istedim :)
Genelde bi taraf renkli goz olunca cocuk ona cekmiyo nedense:)Cnm cok tesekkurler benim bebekliğimin erkek versiyonu sacli burun falan ayni gözleri daha net değil yesile calar gibi ama 6 ay netlesmezmis umarin yesil olur:)
Evet psikolojik oldugu dogru. Annem yanimdayken de bu psikolojiden kurtulmam zor :)Bos besik sallanmazi duydum bak ben deyemek meselesini gelince inekler hep yerken emziriyo bebeklerini ye gitsin inanmadigin sürece bi şey olmaz psikolojik bunlar
Kızlar iyi nöbetler :) bebeğimin aç olup olmadığını sütün yetip yetmediğini nasıl anlarım?
Benimki de hep kafasini kaldirmaya calisiyo. Nasil yorulmuyo bilmiyorum. Koy kafani yat iste ne guzelGöğsümde yatiriyorum kalp atışı duysun da dursun diye nerde kafa havada öyle duyulur mu oher yolu denicez mecbur 40i çıkınca düzelir diyorlar umut ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?