- 12 Nisan 2016
- 1.088
- 795
- 53
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #7.881
İkinci ay 120 ml normal canım günde 6 öğün 120 ml normal.. Benim yavrum çok azalttı yemeyi napcam bilmiyorumKız ben 120 veriyorum çok mu veriyorum ki? Ama benim oğlum döke saça yediğinden ancak 90nı mideye iniyordur. Bazı öğünler bitirmiyor. Bende bir öğün 120 bir öğün 90 mama yapıyorum artık dökmediği kadarı ne kadarsa yiyor çocuk.
Dediklerini denerim canım.Cnm galiba kendiliğinden oldu ya. Zaten pek ağlayan bi çocuk olmadığı için bi kaç kez ana kucağında koltukta ben başka şeyle ilgilenirken uyduğunu gördüm. Ellememeye karar verdim. Çok kriz anlarında çok çok hafif sallıyorum. Ben bide sese alıştırdım. İlk günden beri tv sesi nerdeyse sonuna kdr açık. Buda etkili olmuş olabilir. Bide kucağımda emzirme pozisyonunda kolumla göğsüm arasına kafasını sıkıştırıyo ağzında emzik hafif poposuna vurarak uyutuyorum. Beşikte sallamak dışında hepsi 5 dk sürüyo. Bence uyutma çabasıda önemli 5 dk yı geçiyosa kaldırıyorum cnm. Gezdiriyorm oyuncakla oynatıyorum babası baya hırçın seviyo:) onunla vakit geçiriyo ondan sonra tekrar emzirme ve uyutma eylemi. Bunu deneyebilirsin bazen krize dönüyo çünkü uyutmak.
Benim asıl sorum baştan beri gece kalkmadan uyuyan çocuk kalkmaya başladı. Acaba sütüm filan mı yetmemeye başladı. Yada bi atakmı acaba?
Canım kesildi mi sütün yoksa ben orayı kaçırmışım. En azından stoğun var şanslı ekin hanım :)Evet canım, ben bizimkilere hep 4. Ayda başladım sütüm olmadığı için. Ekine de başlayacağım, şimdi sağdığım sütleri kullanıyorum günde 1 öğün. Az az alsın ama hergün alsın diye poşetleri yarım yarım veriyorum. Günde 60 - 100 ml arası alıyor annesütü.
Ay canım yapmalısın hemen birde biz normal insanlar değiliz insan hamile kalmaktan iki kat korkuyor Hayirlisi olsunOf sorma cnm ya. Üstüne kahverengi leke geldi 2-3 gün boyunca endişelendim bende ama hala test yapmadım ya korkudan
Bugün 2.ay kontrolüne gittik. Özel hastaneye gidiyoruz. Doktorumuz rota x diye bir aşıdan bahsetti, devlet yapmıyor ücretsiz olarak ama ben tavsiye ediyorum dedi. İshale karşıymış. Yaptıralım dedim ben de madem doktor öneriyor diye. Ağızdan damla şeklinde. Başka yaptıran var mı?
hala var test yapmadan bekliyorum...
Bende.... Ne bekliyosam
Ay ne güzel Deniz'in hiç ilgisini çekmedi oyun halısıIyi aksamlar kizlar.bugun babasi kizina hediye almis :) ta ta tam oyun halisioglen getirdi bide gizli gizli eve girmeye calisiyodu sanki cocuk boynuna atlayacak gibi :) kizim cok sevdi halisini 1 bucuk saat oyalandi.(son 15 dk sini birliktr oynayarak gecirdik) saskin ordek gibi neye bakicagini sasirdi
Konuyu görmedim ama anladım hemen :)))) okumadım ama haklı bence"O benim bebeğim" diye bir konu açmışlar aklımmatsiyahoje geldi :)
Hangisinden almış canım güle güle kullanınIyi aksamlar kizlar.bugun babasi kizina hediye almis :) ta ta tam oyun halisioglen getirdi bide gizli gizli eve girmeye calisiyodu sanki cocuk boynuna atlayacak gibi :) kizim cok sevdi halisini 1 bucuk saat oyalandi.(son 15 dk sini birliktr oynayarak gecirdik) saskin ordek gibi neye bakicagini sasirdi
Canım kesildi mi sütün yoksa ben orayı kaçırmışım. En azından stoğun var şanslı ekin hanım :)
12 kasımda ne olacak tam 4 aylık mı olcak?Kesildi yine, ama humana galaktogo derken 10 -15 gün kadar, sadece sabah tek memeden emzirmek suretiyle uzadı süre. Tabii emzirip üstüne mama takviyesi yaparak :))
Bünyem böyle bir acayip benim, oysaki çok inanmıştım ekinimi en az 3 ay emzireceğime
Olsun, sağlık olsun ne yapayım. Süt yoksa mama var :))
Kasımdan itibaren de çok heyecanlı günler başlayacak benim için.
12 kasımda sabah mamasını yedikten sonra ekin hanım, çekirdekleri çıkarılmış bir parça ezilmiş muz vereceğim ona, akşam üstü mamasını da yoğurt la yer değiştireceğim. Eğer severse ki inşallah sever :)) bir hafta sonra kabak,patates ve havuçla ilk sebze çorbasını içecek.
Daha sonra çorbaya eklemeler yapacağım zamanı gelince. Belki katı gıdaya geçince düzen oluşur çünkü şu anda gündüz hak getire :))) Bir günü diğerine uymuyor :)
Gece yatma saati bu aralar 9-10 arası, ama sabah kalktıktan sonra hiç belli değil. Gerçi çocukta haklı, ben habire sokaklardayım :)) Evin alışverişi, çocukların ihtiyaçları için hep çıkıyorum. Çıkmak zorundayım çünkü başka alacak kimse yok :))))
Gittiğim yer uzak değil ama sonuçta evde değilim :)))
Katı gıdaya bağladım umudumu, inşallah sağlıkla ve huzurla olacak herşey :)))
12 kasımda ne olacak tam 4 aylık mı olcak?
Ben de kızım tam 189 günlükken başlıcam katı gıdaya. 40 hafta artı 180 gün diyorlar çünkü.
Blw yapıcam yani vercen çocuğa kendi yiyecek. Hayırlısı bakalım inşallah iştahlı olurlar
Ayy uykum geldi bi tek bu kısma cevap yazabildim... zzzz
Canım o zaman anne sütü nu süt olarak İçmesi daha mantikli yoğurdu inek yogurdundan mayalicaksan ha inek yoğurdu yapmissin ha süte yoğurdu karstrmissin ztn anne sütü tek başına çok faydalı başka şeylerle vermene gerek yok
Ay daha ne istiyorsun benim kız hiç koyunca uyumaz ya memede ya iki saat sallayınca uyur.beşik de kesmiyor bebek arabasının tekerleklerini silip evde onda uyutuyoz ancak. Koyunca uyumayı nasıl öğrettin ?
Yerim ben onun umursamazligini ♥♥♥ :)Ay ne güzel Deniz'in hiç ilgisini çekmedi oyun halısıüstündeki oyuncağı pusetine takıyorum tip tip bakıyor
20kilo alip 10unu vermistim en son 1ay once tartildim evdeki tartiyi hamileyken esime al gotur bunu diyip imha ettirmistimKızlar hamilelik kilolarımdan hala kurtulamadım azda olsa veremedim çok moralsizim sizlerden benim gibi olan varmı
Sağınca da çıkmıyor artık kesildi bildiğin. Ben lohusalık biteli 1 ay olmadan regl oldum ondan mı oldu acaba?
Kızlar sadece mama ile bebişlerini besleyenler hangi mamayı kullanıyosunuz @misam @Aryadeniz38 başka kızlar varsa onlar da yazabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?