2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

kizlar cogunuz gebelikten korkuyorsunuz gordugum kadariyla.peki korunmadan mi giriyorsunuz ilisiye anlamadim?bebisler cok kucuk daha herkesin kendi kararidir tabi ama bence bir sure korunun riske atmayin.sut korur falan islerine ben hic inanmiyorum

Canım biz korunduğumuz halde rüyalarımda hamile olduğumu gördüğüm için ve hamilelikte yaşadığım bazı şeyleri yaşadığım için test yaptırdım. Yoksa oğlum 1 yaşına gelene kadar korunmaya devam diye anlaştık eşimle :)

Ama biranda olmaz ki o canim.iyice kesfedecek ogrecek ondan sonra anlicak neyin ne oldugunu.ya bu gaz olayi niye tekrardan bastirdi ki ya allah allah

kizlar cogunuz gebelikten korkuyorsunuz gordugum kadariyla.peki korunmadan mi giriyorsunuz ilisiye anlamadim?bebisler cok kucuk daha herkesin kendi kararidir tabi ama bence bir sure korunun riske atmayin.sut korur falan islerine ben hic inanmiyorum
Canım korunamıyoruz biz malesef. Yani korunuyoruz da geri çekilme yöntemiyle.
Eşim prezervatif kullanmaz. E ben de ilaç kullanamıyorup.spirali de adet olmadan takmıyorlar. Sıkıntılı yani benim durum. Genelde uzak duruyorum eşimden

Ama biranda olmaz ki o canim.iyice kesfedecek ogrecek ondan sonra anlicak neyin ne oldugunu.ya bu gaz olayi niye tekrardan bastirdi ki ya allah allah
Sorma canım üç gündür perişanız. Acaba havalar soğudu diye mi bilmiyorum gözünden yaş geliyor ıkınırken

Ben hep üç bebek istemiştim ama şimdi çekiniyorum ama yine ikiz olursa diye korkuyorum. Tek bebek doğduktan sonra herkes hemen sorar ya kardeş ne zaman diye bize de kız bebek de gelir arkasından diyorlar:))))
Bence 3 uncu bebegide yap canim.kis erkek orasi fark etmez tabiki.ama kisa zamanda 3 cocuk sahibi olursun kestirmeden :) tabi demesi kolay bakmasi ne kadar zordur kim bilir

Sorma canım üç gündür perişanız. Acaba havalar soğudu diye mi bilmiyorum gözünden yaş geliyor ıkınırken
Off ya kuzum benim azalicak derken tekrardan niye yakaladiki kuzugu.sen karnini sar bakalim denizin.kilotlu corap giydir bitanede daha corap giydir ayagina.insallah hemen atlatir

Kizlar biz 2.ay asimizi olduk.calpol verdi doktor.acaba atesi olmadan versem mi? Ateşi mi beklemek lazim yardimci olur musunuz su acemi anneye ?

Dumei MayisPapatyasi matsiyahoje

Kızlar taktiğin adı EASY (eat-aktivite-sleep-your time) yani yemek,aktivite,uyku,senin zamanın. ben nasıl uyguladığımı anlatayım.
Gece 11 buçuk 12den 5buçuğa kadar deliksiz uyuyoruz. 5buçukta ve 7 buçukta yarı uyur yarı uyanır vaziyette emişiyoruz uykuya devam ediyoruz. 7 buçukta bazen tam uyanıyor bazen 9buçuğa kadar bir kere daha aynı şekilde uyuyor. Ben uygulamaya 9buçuktaki emmeden sonra başladim. Öncelikle memeyi diliyle itene kadar emziriyorum. Normalde 5-10 dk emip hemen gazı geliyordu gazdan sonra tekrar meme vermiyordum artık tamamen doyduğuna emin olana kadar uğraşıyorum. Sonra aktivite olarak jimnastik veya çıngıraklarla oyun oynuyoruz şarkı söylüyoruz bez değiştiriyoruz ya da ben kahvaltı hazırlarken anakucağıyla yanıma alıp bir taraftan onunla konuşuyorum. Banyo yaptırıyorum. Bütün bunları yaparken uyanalı 1 buçuk, 2ye yakin saat geçmiş oluyor. Sonra zaten gözlerini ovuşturmaya mızmızlanmaya başlıyor. Ben de kundağını yapıp reflü yastığına koyup hafif hafif sallıyorum. 10 dk da derin uykuya geçiyor. (Bazen bir de süpürge sesine ihtiyaç duyuyoruz dalabilmek için) toplam 2buçuk hatta 3 saatte yakin aralıklarla emzirmiş oldum. bu düzen saat 5 e kadar böyle devam etti ama akşam altıda oğluşum bir daha meme istedi. Sonra gece 12ye kadar 1-1buçuk-2 saat aralıklarla emzirerek günü tamamladık :) zaten benim için önemli olan saat 16:00 ya kadar bu şekilde emzirmek. İlk iki gün benle inatlaştı sonra düzeni oturttuk, kararlı olmak lazim biraz ve düzen oturana kadar 2-3 gün evden çıkmamak lazım yoksa başa sarıyor.

Kizlar biz 2.ay asimizi olduk.calpol verdi doktor.acaba atesi olmadan versem mi? Ateşi mi beklemek lazim yardimci olur musunuz su acemi anneye ?

Bence beklemeden 1 çay kaşığı ver. Ben vermedim çok ağrısı oldu demek ki ki birden ağlamaya başladı birkaç saat sonra. Öyle bir ağladı ki ne yapacağımı şaşırdım. İlacı yetiştirdim ama harap oldu o arada.

İlk bebeğim 2 yıllık çalışma sonucu olduğu için yine öyle olur mu korkusuyla 1 senede bırakacağız canım. Hemen ilk seferde olursa da sevinirim heralde :)

Ooooo ikinciler konuşulmaya başlamış. Benim de aklıma geliyor ama bu preeklamsi den çok korktu gözüm. Ya tekrarlarsa ne yaparım, bu sefer bile bile bi yavrunun günahına mı girmiş olurum diyorum. Ama kızım bir başına kalsın da istemiyorum. Belki düşünmek için erken ama aklıma geliyor işte
Bi de bende endometriozis var. Geçen zaman aleyhime işliyor. Gebe kalmamı zorlaştırıyor bu hastalık.

Son düzenleme:
Allah aratmadan versin ikinci bebişini inşallah.2 yavrumda da 3. denemede oldu :)

Amin inşallah canım. Yaşım 26 oldu yaa arayı çok açmak istemiyorum çünkü çok çocuğum olsun istiyorum bakalım eşime kalsa zaten bunun kirki çıkınca hemen ikinci çocuk diye tutturdu. Neyseki doktor 1 yıl ara vermezseniz tehlikeli olur dedi de 1 yıla razı oldu

Aynısını bayramdan önce biz yaşadık. Gaita temiz çıkmıştı ama çok gaz birikmişti doktor probiyotik ilaç kullanmami söyledi şikayet devam ederse lavman yapalım dedi. Ben lavman yaptırmak yerine akşam form çayı içtim ertesi gün dolu dolu bol gaz çıkararak 2-3 kez kakasini yaptı sonra düzeldi çok şükür. İlaca devam ediyorum hala o da kaka yapmasını düzenli hale getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…