- 16 Kasım 2015
- 1.861
- 1.152
- 83
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #8.041
Aynısını bayramdan önce biz yaşadık. Gaita temiz çıkmıştı ama çok gaz birikmişti doktor probiyotik ilaç kullanmami söyledi şikayet devam ederse lavman yapalım dedi. Ben lavman yaptırmak yerine akşam form çayı içtim ertesi gün dolu dolu bol gaz çıkararak 2-3 kez kakasini yaptı sonra düzeldi çok şükür. İlaca devam ediyorum hala o da kaka yapmasını düzenli hale getirdi
Amin inşallah canım. Yaşım 26 oldu yaa arayı çok açmak istemiyorum çünkü çok çocuğum olsun istiyorum bakalım eşime kalsa zaten bunun kirki çıkınca hemen ikinci çocuk diye tutturdu. Neyseki doktor 1 yıl ara vermezseniz tehlikeli olur dedi de 1 yıla razı oldu
Ben hic beceremiyodum o huysuzlandikca oflayip puflayip agliyodum.bu da tesadufen denk geldi muzige dalmisim bi baktim uyumus ama bence keramet muzikte degil sakinlikte birak dusunme hicHaklısın canım ama ben sakin olmayı beceremiyorum galiba ya birkaç gündür uyuma istemiyor ve iyi kötü günde bir iki de olsa emiyodu 2 gündür memeyi ağzına bile degdirmiyor hepsi de bana stres ama denicem söylediklerini teşekkür ederim
Ayyy şaka gibi yaaa.
Benim de sat 2 ekim. Yakında bir yıl olacak hamileliğimden. Çok enteresan yaaa
@bilge49 canım benim de aynı öyleydi ben silikon uçlardan kullanıyorum biberon sanıyor emiyor çok şükür bana da buradan bir arkadaş söylemişti
Canım uzun uzun üşenmeden yazmasın tesekkur ederiz yazdıklarını bende denicem peki kilo alımında azalma olur mu ki emzirme süresi uzayınca benim oglum kusuyor o yüzden cabuk acıkıyo@Dumei @Papapatyamatsiyahoje
Kızlar taktiğin adı EASY (eat-aktivite-sleep-your time) yani yemek,aktivite,uyku,senin zamanın. ben nasıl uyguladığımı anlatayım.
Gece 11 buçuk 12den 5buçuğa kadar deliksiz uyuyoruz. 5buçukta ve 7 buçukta yarı uyur yarı uyanır vaziyette emişiyoruz uykuya devam ediyoruz. 7 buçukta bazen tam uyanıyor bazen 9buçuğa kadar bir kere daha aynı şekilde uyuyor. Ben uygulamaya 9buçuktaki emmeden sonra başladim. Öncelikle memeyi diliyle itene kadar emziriyorum. Normalde 5-10 dk emip hemen gazı geliyordu gazdan sonra tekrar meme vermiyordum artık tamamen doyduğuna emin olana kadar uğraşıyorum. Sonra aktivite olarak jimnastik veya çıngıraklarla oyun oynuyoruz şarkı söylüyoruz bez değiştiriyoruz ya da ben kahvaltı hazırlarken anakucağıyla yanıma alıp bir taraftan onunla konuşuyorum. Banyo yaptırıyorum. Bütün bunları yaparken uyanalı 1 buçuk, 2ye yakin saat geçmiş oluyor. Sonra zaten gözlerini ovuşturmaya mızmızlanmaya başlıyor. Ben de kundağını yapıp reflü yastığına koyup hafif hafif sallıyorum. 10 dk da derin uykuya geçiyor. (Bazen bir de süpürge sesine ihtiyaç duyuyoruz dalabilmek için) toplam 2buçuk hatta 3 saatte yakin aralıklarla emzirmiş oldum. bu düzen saat 5 e kadar böyle devam etti ama akşam altıda oğluşum bir daha meme istedi. Sonra gece 12ye kadar 1-1buçuk-2 saat aralıklarla emzirerek günü tamamladık :) zaten benim için önemli olan saat 16:00 ya kadar bu şekilde emzirmek. İlk iki gün benle inatlaştı sonra düzeni oturttuk, kararlı olmak lazim biraz ve düzen oturana kadar 2-3 gün evden çıkmamak lazım yoksa başa sarıyor.
Inşallah canım Sağol sıcağa alışmasın diyorduk ama yapıcam mecburenOff ya kuzum benimazalicak derken tekrardan niye yakaladiki kuzugu.sen karnini sar bakalim denizin.kilotlu corap giydir bitanede daha corap giydir ayagina.insallah hemen atlatir
Ben öyle zor dogum yaptım ki en az 7 yıl yapmayı düşünmüyorum :)) zaten 22 yasındayım allah kısmet ederse bende 30 yasımda 2 cocuklu olmak isterim insallah olur :)1 yaştan sonra bebek mi yapacaksınız
Hayır herhangi bir alerji durumundan bahsetmedi. Sadece çok gaz birikmis dedi. Benim oğlum da gazını çıkarıyordu kakasini düzenli yapıyordu ama yine de gaz çok birikmiş. Elimle karnındaki gurultuyu hissediyordumPeki size süt allerjisinden bahsetmedi mi. Aslında kızım baya iyi gaz çıkarıyor ama yinede kasiliyor
Aslında aynı şeyi ben de yapıyorum ama benim kızımı uyutmam yarım saat sürüyor sürekli de uyandığı için bir yarım saat daha başında bekleyip onar dakikada bir sallıyorum. Bizim evde Y yok malesef EAS oluyo ancak.bana vakit kalmıyor. Emzirirken yemek yemek sallarken bişey içmek şeklinde kendime bakabiliyorum ancak@Dumei @Papapatyamatsiyahoje
Kızlar taktiğin adı EASY (eat-aktivite-sleep-your time) yani yemek,aktivite,uyku,senin zamanın. ben nasıl uyguladığımı anlatayım.
Gece 11 buçuk 12den 5buçuğa kadar deliksiz uyuyoruz. 5buçukta ve 7 buçukta yarı uyur yarı uyanır vaziyette emişiyoruz uykuya devam ediyoruz. 7 buçukta bazen tam uyanıyor bazen 9buçuğa kadar bir kere daha aynı şekilde uyuyor. Ben uygulamaya 9buçuktaki emmeden sonra başladim. Öncelikle memeyi diliyle itene kadar emziriyorum. Normalde 5-10 dk emip hemen gazı geliyordu gazdan sonra tekrar meme vermiyordum artık tamamen doyduğuna emin olana kadar uğraşıyorum. Sonra aktivite olarak jimnastik veya çıngıraklarla oyun oynuyoruz şarkı söylüyoruz bez değiştiriyoruz ya da ben kahvaltı hazırlarken anakucağıyla yanıma alıp bir taraftan onunla konuşuyorum. Banyo yaptırıyorum. Bütün bunları yaparken uyanalı 1 buçuk, 2ye yakin saat geçmiş oluyor. Sonra zaten gözlerini ovuşturmaya mızmızlanmaya başlıyor. Ben de kundağını yapıp reflü yastığına koyup hafif hafif sallıyorum. 10 dk da derin uykuya geçiyor. (Bazen bir de süpürge sesine ihtiyaç duyuyoruz dalabilmek için) toplam 2buçuk hatta 3 saatte yakin aralıklarla emzirmiş oldum. bu düzen saat 5 e kadar böyle devam etti ama akşam altıda oğluşum bir daha meme istedi. Sonra gece 12ye kadar 1-1buçuk-2 saat aralıklarla emzirerek günü tamamladık :) zaten benim için önemli olan saat 16:00 ya kadar bu şekilde emzirmek. İlk iki gün benle inatlaştı sonra düzeni oturttuk, kararlı olmak lazim biraz ve düzen oturana kadar 2-3 gün evden çıkmamak lazım yoksa başa sarıyor.
Ben hic beceremiyodum o huysuzlandikca oflayip puflayip agliyodum.bu da tesadufen denk geldi muzige dalmisim bi baktim uyumus ama bence keramet muzikte degil sakinlikte birak dusunme hic
Hemen olur benden söylemesiİlk bebeğim 2 yıllık çalışma sonucu olduğu için yine öyle olur mu korkusuyla 1 senede bırakacağız canım. Hemen ilk seferde olursa da sevinirim heralde :)
Bende ilk oğlumu dogurdugumda 25 yaşındaydım şimdi 29 yaşında ve iki çocukluğum hep hayal ederdim 30 uma 2 çocuğum olsun diye:) Allah hayırlı uzun ömürler versin yavrularımıza. Enisteye de maşallah hemen istemiş :)
Afiyet olsun canım
Hayır herhangi bir alerji durumundan bahsetmedi. Sadece çok gaz birikmis dedi. Benim oğlum da gazını çıkarıyordu kakasini düzenli yapıyordu ama yine de gaz çok birikmiş. Elimle karnındaki gurultuyu hissediyordum
İnşallah ben şu an 1 çocuk yeter diye düşünüyorum emdi emmedi olayları beni çok yıprattıBen öyle zor dogum yaptım ki en az 7 yıl yapmayı düşünmüyorum :)) zaten 22 yasındayım allah kısmet ederse bende 30 yasımda 2 cocuklu olmak isterim insallah olur :)
Kaç yıllık evlisiniz biz 15 eylülde 4 yılı devirdik beraberliğimizin de 10 yılı bitiyor kasımda.şükürler olsunBenim sat 15 ekim :) 6 ekim düğün tarihim. Valla şaka.
Memeyi gaz sıkıntısından da ememiyor olabilir. Bana hiç alerjiden bahsedilmedi bakteri var mı diye gaita testi yapıldı temiz çıktı. Sen de dene istersen form çayını. Biz ertesi gün rahatlık. İçini boşaltmaya ihtiyacı varmış bebeğiminAynen bende hissediyorum son bi kax gündür de günde 2 3 kez emerken kendini geriye atıp ağlamaya başlıyor gerçi dr olur o allerji yle ilgisi yok dedi ama bi tek mukus var diye de konulur mu bu tanı ne yapacağımı bilmiyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?