- 15 Kasım 2015
- 252
- 292
- 53
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
Bende eşim hakkında aynı şeyi düşünüyorum hayatında telefonun ekran fotosundan başka birşey değişmediÇok canım sıkkın. Sizlerle paylaşmak istedim başka paylaşabileceğim birileri yok çünkü şu şartlarda.
Bebeğim bugün 22 günlük. Annemlerde kalıyoruz yaklaşık iki haftadır. Evim çok yakın annemlere ama çok güneş aldığı için dayanılmaz sıcak oluyor, el kadar bebek bile akşamın 10'unda dahi boncuk boncuk terliyor. Hem de annem sağolsun çok yardımcı oluyor bu ilk zamanlarda. Eşim tabii sesini çıkarmadı ilk günler ama insanlık hali, nereye kadar dayanabilir bir başkası böyle bir duruma. Günler geçtikçe evimizden gitgide daha soğuma yaşayabileceğimizi (ki bazı yapısal sorunlar var evde ve kiracıyız, evden pek memnun değiliz), işte evdeki büyük tv den bile tv izlemeye kadar basit şeyleri özlediğini dile getirdi. İnanılmaz bozuldum. Biliyorum zor ama benim de desteğe ihtiyacım var. Kendisi doğum yaptığımdan bu yana yoğun çalışmak durumunda kaldı mesai arkadaşı da evlendiği için, tam 3 hafta. Anlayamadı bebeğin varlığını. Hem iş koşturmacası, hem 'kendi' evinde olamaması.. Bebekle de çok ilgilenemedi haliyle. Her akşam geç geldiğinden yorgun düştü uyuyakaldı ben de onu yorgun diye elimden geldiğince uyandırmamaya çalıştım.
Asıl meseleye gelirsem.. Az önce bir söz söyledi ve resmen yıkıldım. Bazen kızım var mı yok mu anlayamıyorum, bilmiyorum neden dedi. Koşturmacadan, yorgunluktan olabilir dedi. Kızıma bakamıyorum, sevemiyorum dedi. Haliyle yüzüm düşünce bana kızma beni anlamanı istiyorum sadece dedi. Babalık hislerim daha tam oluşmadı dedi. Eşim dışardan bakıldığında inanılmaz saygılı, beni seven biri olarak bilinir ve benim ailmden herkes dahil ona bayılır. Ama herkesin bir böyle yanı var galiba dayanmak için. Yıkıldım ya. Hani bildiğin ama dile gelmeyen şeyler vardır ve sen duyduğunda mahvolursun ya bu da tam öyle bir şey.
Ne yapmam lazım bilmiyorum. Koşar adım uzaklaştığımı eşimden kaç gündür kendime söyleyemiyordum ama gidişat böyle. İçimi dökmek istedim...
9 gunluğuz dahaaslında emziriyorum ama doymuyor bebeğim sütüm birden boşalıyor sonra ona yetmiyor sanki birde bir memeyi verirken diyer mememdeki sutte akıp gidiyor uğraşıyorum sürekli dua ediyorum mememi istesin diye vermemeye çalışıyorum biberonla ama sonra açlıktan ağlıyor yavrum oooff ne yapıcam ben bilmiyorum
Kızlar meme ucunuza batırıp dairesel hareket yapın boşalmasın yazık sütünüze..Ya herkeste mi boyle oluyor bende birini verirlen diger mrmeden sut fiskiriyo bosa gidiyo
Canim emince doymadigina emin olabiliyor musun. Yani herkes bi mama veriyor. Bence bi cogumuzda agliyor araniyor doymuyor diye annelik endişeleri sebep oluyor buna. Bence cogumuzun bebeginin doyduguna cok emin olabilirim. Aranir bazisi doydugunu bilmez,aranir anne kokusu ister,aranir uykuya memede dalmak ister,aranir da aranir bi cok ihtiyacini meme de cozumlemek ister bebekler. Aglar hep acliktan degildir sebebi. Mama yedi uyudu mantigina da cok guvenmemek llazim. Mama mideyi sisirir bebek ağirlasir uyur. Yani bebegi iyi takip edin arkadaslarim. Goğsumden süt akiyor deyip mama verenleriniz var. Azaltmayin sutlerinizi mama verip kurbaniniz olayim. Memeler tas gibi olunca sutum var sonuk olunca yok demeyin. Benim de cogu zaman sönük ama oglum emiyor bakiyoum sut geliyor.. Cihanda da aynisi olurdu. Gaz sancisini ac mi acabaya yorup mama vermeye kalkistim tepkilerden dolayi. Halbuki bebegi anlayamadigimdan kaynaklaniyordu bu.Kızlaaar peki şimdi emzirip emzirip doymadığında kaşıkla mama versem olur mu sutum azalır mı bebeğim memeyi bırakır mı
Kasikla verirsen birakmaz canim.sen bop bol emzir sonra baktin doymadi kasikla ver :)Kızlaaar peki şimdi emzirip emzirip doymadığında kaşıkla mama versem olur mu sutum azalır mı bebeğim memeyi bırakır mı
Oyy senin ki daha da bi eziklikmis halasina benzemesi benim icin yıkım olurdu herhaldebende de eziklik var, oğlan babama kız halasına benziyor :))
aynı yazı elli kere gidiyo sinir oldum ya.
eastnbull kakamız böyle
inşallah kızmazlar koydum diye
Eki Görüntüle 1869478
Kızlar kontrole gittik yavrum içimin
Göbeği Bi hafta geçmesine rağmen kanama yaptığından ikinci kez k vitamini aşısı yapıldı
Kanama geçmezse pıhtılaşma ile ilgili araştırma yaparız Dedi
Yavrumun canı çok acıdı bu kez bakmakta çok zorlandım
Kilo be boyunuzda çok şükür iyi
Gaz için de damlasını kullanın Dedi
Günde üç kere
Ben zarar olur diye çok sıkışınca kullanıyordum
Tamamen bitkisel sorun olmaz Dedi
Hala kahvaltı yapmadım açlıktan bayılacağım
Kızlar, bebişleriniz her emmeden ya da mamadan sonra gazını çıkartıyor mu?
Oğlum bazen gaz çıkarmıyor o kadar uğraşmama rağmen, ben de belli bi süre sonra yatağına koyuyorum artık. Özellikle geceleri emzirdikten sonra öyle yarım saat gaz çıkarmasnı beklemek baya bi yorucu oluyor. Sizlerde de aynı sorun var mı merak ettim.
Çok doğru bi yazı bunu sen yazmassan ben yazicaktim düsunüodum valla ağzına sağlık...Canim emince doymadigina emin olabiliyor musun. Yani herkes bi mama veriyor. Bence bi cogumuzda agliyor araniyor doymuyor diye annelik endişeleri sebep oluyor buna. Bence cogumuzun bebeginin doyduguna cok emin olabilirim. Aranir bazisi doydugunu bilmez,aranir anne kokusu ister,aranir uykuya memede dalmak ister,aranir da aranir bi cok ihtiyacini meme de cozumlemek ister bebekler. Aglar hep acliktan degildir sebebi. Mama yedi uyudu mantigina da cok guvenmemek llazim. Mama mideyi sisirir bebek ağirlasir uyur. Yani bebegi iyi takip edin arkadaslarim. Goğsumden süt akiyor deyip mama verenleriniz var. Azaltmayin sutlerinizi mama verip kurbaniniz olayim. Memeler tas gibi olunca sutum var sonuk olunca yok demeyin. Benim de cogu zaman sönük ama oglum emiyor bakiyoum sut geliyor.. Cihanda da aynisi olurdu. Gaz sancisini ac mi acabaya yorup mama vermeye kalkistim tepkilerden dolayi. Halbuki bebegi anlayamadigimdan kaynaklaniyordu bu.
Nolur yanlis anlamayin uzunca yazdim ama sebepsiz mamaya alistirip stunuzun azalmasina kayitsiz kalamiyorum.
Evet bnde son gunlerde fark ediyorum. Bebek emmege basladiktan sonra doldugunu hissediyorumBu durum çok normal süt oluşumu oluo benim kızım emerken de bide sewerken çok akardi o duygularla da alakali yanı süt olusumu
benim eşim de kızım uyurken ses yapardı sessiz ol deyince unuttum derdi. insam çocuğunun olduğunu unutur mu? ben de bu lafı unutamıyorum ama sonra olan bize olutor biz üzülüyorum. düşünmemeye çalış bunlarıÇok canım sıkkın. Sizlerle paylaşmak istedim başka paylaşabileceğim birileri yok çünkü şu şartlarda.
Bebeğim bugün 22 günlük. Annemlerde kalıyoruz yaklaşık iki haftadır. Evim çok yakın annemlere ama çok güneş aldığı için dayanılmaz sıcak oluyor, el kadar bebek bile akşamın 10'unda dahi boncuk boncuk terliyor. Hem de annem sağolsun çok yardımcı oluyor bu ilk zamanlarda. Eşim tabii sesini çıkarmadı ilk günler ama insanlık hali, nereye kadar dayanabilir bir başkası böyle bir duruma. Günler geçtikçe evimizden gitgide daha soğuma yaşayabileceğimizi (ki bazı yapısal sorunlar var evde ve kiracıyız, evden pek memnun değiliz), işte evdeki büyük tv den bile tv izlemeye kadar basit şeyleri özlediğini dile getirdi. İnanılmaz bozuldum. Biliyorum zor ama benim de desteğe ihtiyacım var. Kendisi doğum yaptığımdan bu yana yoğun çalışmak durumunda kaldı mesai arkadaşı da evlendiği için, tam 3 hafta. Anlayamadı bebeğin varlığını. Hem iş koşturmacası, hem 'kendi' evinde olamaması.. Bebekle de çok ilgilenemedi haliyle. Her akşam geç geldiğinden yorgun düştü uyuyakaldı ben de onu yorgun diye elimden geldiğince uyandırmamaya çalıştım.
Asıl meseleye gelirsem.. Az önce bir söz söyledi ve resmen yıkıldım. Bazen kızım var mı yok mu anlayamıyorum, bilmiyorum neden dedi. Koşturmacadan, yorgunluktan olabilir dedi. Kızıma bakamıyorum, sevemiyorum dedi. Haliyle yüzüm düşünce bana kızma beni anlamanı istiyorum sadece dedi. Babalık hislerim daha tam oluşmadı dedi. Eşim dışardan bakıldığında inanılmaz saygılı, beni seven biri olarak bilinir ve benim ailmden herkes dahil ona bayılır. Ama herkesin bir böyle yanı var galiba dayanmak için. Yıkıldım ya. Hani bildiğin ama dile gelmeyen şeyler vardır ve sen duyduğunda mahvolursun ya bu da tam öyle bir şey.
Ne yapmam lazım bilmiyorum. Koşar adım uzaklaştığımı eşimden kaç gündür kendime söyleyemiyordum ama gidişat böyle. İçimi dökmek istedim...
valla bana miss gibi geliyo kakasının kokusu.
Bugün bezinden çişi taşmış yatağımıza işemiş kızım ama hiç önemsemedim çarşafı değiştiririz biter.onun çişi su zaten mis gibi kuzum. ama sonuçta benim çocuğumun kakasından tiksinen olabilir çok da normal karşılarım yani.
yalnız kusmuğu felaket kokuyo benim kızın öyle böyle değil. kolay kolay da gitmiyo kokususeninki de öyle mi
Bende eşim hakkında aynı şeyi düşünüyorum hayatında telefonun ekran fotosundan başka birşey değişmedi
Onlarda babalık duygusunun oturması zaman alıyo.. bir de bende de annem ve kız kardeşim kalıyor 2 aya yakındır.. Bu da etkili oluyor demek seni okuyunca farkettim. Evine geçince farklı olur sanırım
Kızlar meme ucunuza batırıp dairesel hareket yapın boşalmasın yazık sütünüze..
Emzirdikten sonra uyutmayi dene once. Belki doymustur. Eger uyumamakta israr eder ve aglarsa biraz mama verirsinKızlaaar peki şimdi emzirip emzirip doymadığında kaşıkla mama versem olur mu sutum azalır mı bebeğim memeyi bırakır mı
Of yaa keşke yapsa. Bugün yine 4. Gün...
insanbuL Katiliyorum arkadasim.
Bende yanlis anlasilirim diye yazmaya cok cekindim.
Bizim cocuk doktorumuz dedi ki bebegin emdikten sonra araniyosa ac oldugu anlamina gelmez.bircok anne bebegim doymadi mama vereyim diyip mama veriyolar.cok yanlis sakin yapma dedi.
Burda kilit nokta su bebegin kilo alimi.eger bebeginiz kilo aliyosa demekki doyuyo.aranma bebeklerde refleksmis.her sikintilarindada huzur bulmak isterler.huzur bulduklari tek yerde tabiki annelerinin memisleri :)
Sakin yanlis anlamayin yani guzel anneler.inanin bende yasadim gercekten sutumun az oldugu donemde oldu.ama bebegim zar zor memeyi tuttugu donemde mama vermek istemedim saatlerce tuttum gogsumde ve kendi kendime dedimki suanda yorgunum ve dinlenemedim.zor donemlerden geciyorum o yuzden sutum az.(sagdigimda 10 cc cikmisti ordan biliyorum az oldugunu)benimde cok sutum olacak dedim ve gercektende hayal ettim goguslerimin dolup tastiginicok inandim yani.sizde inanin oldumu?
Eger kilo kaybi varsa ve doktorunuzda mama verin diyosa tabikide verin bebek ac mi kalsin.mama kotu birsey degil sonucta.ama sutunuz varken neden azalsin ki :)
Evet bendede oyle o yuzden emzoeye baslarken digerinin uzerine temiz bir sey koyup dirsegimle bastirarak emziriyorum o zaman cok kayip olmuyoYa herkeste mi boyle oluyor bende birini verirlen diger mrmeden sut fiskiriyo bosa gidiyo
Cnm sakın uyarma tembellik yaparmış dr um uyardı. Olağan düzeni bozmayın dedi. Zordur ama dimi biz daha hiç yaşamadık inşallahta yaşamayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?