- 21 Mayıs 2012
- 2.279
- 2.280
- 333
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
Çok canım sıkkın. Sizlerle paylaşmak istedim başka paylaşabileceğim birileri yok çünkü şu şartlarda.
Bebeğim bugün 22 günlük. Annemlerde kalıyoruz yaklaşık iki haftadır. Evim çok yakın annemlere ama çok güneş aldığı için dayanılmaz sıcak oluyor, el kadar bebek bile akşamın 10'unda dahi boncuk boncuk terliyor. Hem de annem sağolsun çok yardımcı oluyor bu ilk zamanlarda. Eşim tabii sesini çıkarmadı ilk günler ama insanlık hali, nereye kadar dayanabilir bir başkası böyle bir duruma. Günler geçtikçe evimizden gitgide daha soğuma yaşayabileceğimizi (ki bazı yapısal sorunlar var evde ve kiracıyız, evden pek memnun değiliz), işte evdeki büyük tv den bile tv izlemeye kadar basit şeyleri özlediğini dile getirdi. İnanılmaz bozuldum. Biliyorum zor ama benim de desteğe ihtiyacım var. Kendisi doğum yaptığımdan bu yana yoğun çalışmak durumunda kaldı mesai arkadaşı da evlendiği için, tam 3 hafta. Anlayamadı bebeğin varlığını. Hem iş koşturmacası, hem 'kendi' evinde olamaması.. Bebekle de çok ilgilenemedi haliyle. Her akşam geç geldiğinden yorgun düştü uyuyakaldı ben de onu yorgun diye elimden geldiğince uyandırmamaya çalıştım.
Asıl meseleye gelirsem.. Az önce bir söz söyledi ve resmen yıkıldım. Bazen kızım var mı yok mu anlayamıyorum, bilmiyorum neden dedi. Koşturmacadan, yorgunluktan olabilir dedi. Kızıma bakamıyorum, sevemiyorum dedi. Haliyle yüzüm düşünce bana kızma beni anlamanı istiyorum sadece dedi. Babalık hislerim daha tam oluşmadı dedi. Eşim dışardan bakıldığında inanılmaz saygılı, beni seven biri olarak bilinir ve benim ailmden herkes dahil ona bayılır. Ama herkesin bir böyle yanı var galiba dayanmak için. Yıkıldım ya. Hani bildiğin ama dile gelmeyen şeyler vardır ve sen duyduğunda mahvolursun ya bu da tam öyle bir şey.
Ne yapmam lazım bilmiyorum. Koşar adım uzaklaştığımı eşimden kaç gündür kendime söyleyemiyordum ama gidişat böyle. İçimi dökmek istedim...
Kızlar ya aranızda antibiyotik kullanan var mı . Bana bjr domtor zararı yok dedi başkası ds ilaçtan 2 saat sonra emzirme dedi o arada ki 2 saatlik sütü dok falan demedi ama emzir iç sonra iki saat emzirme dwdi napcak laxim ilacın adı şef 1 g
Evet ben de farkettim vallageçmiş olsun, gaz damlası için önerebileceğim tek şey düzenli kullanman. yoksa hiiiç işe yaramıyor maalesefdevamlılık istiyor :))
Bildiğim kadarıyla klima havayı kurutursa bebek daha çabuk hasta olur ben adananın neminde bazen açıyorum klimayi kapı açık pencere de 1 karış açık buhar makinası var ama şimdi kullanmıyorumBuarada ben de bursadayım canım burda da nem cok ev de çok sıcak mecbur saatlerce açıyorum klimayı
Aynen bende sezryan göbek beş aylık bende sütüm gider diye yiyorum dışarı çıkmak istemiyorum tipimden dolayı sanki herkes bana bakıyor başka doğum yapan arkadaş çevrem fit ne güzel eşimde öyle düşünüyor mudur acaba diyorum ve bana bakınca sanki kilolarıma bakıyor gibi içerliyorumGeçmiş olsun canım o ağrıları doktora sormanda yarar var. Kiloya gelince ben 26 kilo aldım 10u dogumda gitti şükür 28 gündür de 7si gitti ama hala çok 9 kilo fazlam var doktor 40 gün içinde eski haline donersin şişlikler in iner dedi karnım hala 4 5 aylık hamile gibi umarım doktorun dediği gibi olur :/ ben sezaryenli yim spor da yapamıyorum az yesem sütüm gider diyorum yiyorum valla :/
Acaba başka emzikmi alsam wee damaklı benim emzikBenimki de almiyor ya. Bazi zamanlar tutuyor bazen diliyle cikariyor. Israrla hergun vermek lazim sanirim
Canım kimse alınmaz bence tecrübeni Paylaştin sonuçta ve en doğrusunu dedinidilduam kizlar mecbur kalanlari tenzih ediyorum tabi. Ama goguslerimden sutler akiyor deyip mama verme durumunu anlayamadigim icin yazmak istedim. Kendi bebegim kadar burdaki herkesin bebegine hassasim her konuda inanin bana. O yuzden kizan olursa da affetsin ben tutamadim kendimi :)
@sssn canim en iyi takip dr ile kilo takibi cok dogru yazmissin
Aminn canim... Buyuk oglum oyleydi benim de. Sutun mu az doymuyor diyen teyzeler yuzunden olduk biz boyle :)insanbuL yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Benim oglumda tok olsada sürekli aranıyor ellerini emiyor dr da dedi bunun bir refleks olduğunu.üstelik benim goguslerimde taş gibi olmuyor çoğu zaman.ne zaman isterse meme ağzında Allahım evlatlarımızın rizki ni bol bol versin inşallah
Benim klima salonda ve kapımız sürekli açık bütün evi serinletiyoruz böylece yoksa Antalya sıcağına dayanılmıyor .Ben klimayı çalıştırınca odanın kapısını açık bırakıyorum. Zaten mutfakta filan da balkon kapısı hep açık nem oranını dengeler diye düşünüyorum. Öyle de yaapabilirsin
Sağol canımm, soğuk olanından .Geçmiş olsun canım peki soğuk mu yoksa sıcak olani mi seninki
Doğru söylüyorsun canım, aynı hatayı ben de yaptım ama benim sıkınca sütüm gelmiyordu ve oğlum yüzüme saldırıyordu . Doktorumuz doyma hissinin tam olarak gelişmediğini söyledi ne versen yiyecek durumda açlıktan degil dedi.Canim emince doymadigina emin olabiliyor musun. Yani herkes bi mama veriyor. Bence bi cogumuzda agliyor araniyor doymuyor diye annelik endişeleri sebep oluyor buna. Bence cogumuzun bebeginin doyduguna cok emin olabilirim. Aranir bazisi doydugunu bilmez,aranir anne kokusu ister,aranir uykuya memede dalmak ister,aranir da aranir bi cok ihtiyacini meme de cozumlemek ister bebekler. Aglar hep acliktan degildir sebebi. Mama yedi uyudu mantigina da cok guvenmemek llazim. Mama mideyi sisirir bebek ağirlasir uyur. Yani bebegi iyi takip edin arkadaslarim. Goğsumden süt akiyor deyip mama verenleriniz var. Azaltmayin sutlerinizi mama verip kurbaniniz olayim. Memeler tas gibi olunca sutum var sonuk olunca yok demeyin. Benim de cogu zaman sönük ama oglum emiyor bakiyoum sut geliyor.. Cihanda da aynisi olurdu. Gaz sancisini ac mi acabaya yorup mama vermeye kalkistim tepkilerden dolayi. Halbuki bebegi anlayamadigimdan kaynaklaniyordu bu.
Nolur yanlis anlamayin uzunca yazdim ama sebepsiz mamaya alistirip stunuzun azalmasina kayitsiz kalamiyorum.
Ben aynı gün ateş düşmeyin ve ikinci kez acile gittik csnim ordaki doktor dedjAynı ilacı kullandım kimse öyle bişey demedi.Zaten bitti antibiyotik bişey olduysada artık çok geç. Sen nerden öğrendin bu bilgiyi?
Tv de bir uzman ilk 3 ay bebeklerin ateşi çıkmaz çünkü bağışıklık sistemi hastalıklara ateşle karşılık verecek kadar gelişmemiştir dedi ama ben de hep duyuyorum aşı ateş yapıyor diye. İnşallah ateşlenmez bebişin.İlk aşımız oldu inşallah ateş olmaz ya
Her aile aynı yaBenim kopyami dogursam esimin ailesine gore esime benzer o cocuk :)
Bu arada seven ciftler birbirine benzer derler :)
Oyle yapim bende canimBenim de oluyor. Hatta bebgimin ustu islaniyor hic farketmiyorum. Parmaginla goğus ucuna bes on saniye bastir canim kesilir hemen.
Ikınıp sıkınmadıkça dert etmiyorum aslında canım 3 gündür kaka yapmaaa da gayet sakindi ama bugün kaç kere acıyla ağladı. Uğraştı durdu ama bir türlü yapamadıonu öyle görünce oturup benim de ağlayasım geliyor. Elinden birşey gelmemesi çok zor...
Canım emzirirken yada biberon veriyorsn beslerken bebeğinizi dik tutarak beslerseniz gaz üstte kalırmış ve kolay çıkarmış hakikaten öyle ben öyle yaptığım zaman iki dakika sonra gark sesi geliyo hafif bi kımıldamaya tavsiye ederimKızlar, bebişleriniz her emmeden ya da mamadan sonra gazını çıkartıyor mu?
Oğlum bazen gaz çıkarmıyor o kadar uğraşmama rağmen, ben de belli bi süre sonra yatağına koyuyorum artık. Özellikle geceleri emzirdikten sonra öyle yarım saat gaz çıkarmasnı beklemek baya bi yorucu oluyor. Sizlerde de aynı sorun var mı merak ettim.
Ayyy ne kızması o kaka ne kadar kıymetli şekli rengi kokusu kıvamı bebeği olan herkes eminim her gün inceliyor duraynı yazı elli kere gidiyo sinir oldum ya.
eastnbull kakamız böyle
inşallah kızmazlar koydum diye
Eki Görüntüle 1869478
Ayy bilmem mi insanın içi gidiyo. Gaz ilacı veriyormusun? Biz sab simplex kullanıyoruz. Verdikten sonra kaka yapıyo. İnşallah denememişsindir ve işe yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?