2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Doğumu yaptığım zaman hemşire gelip bebişin eldivenlerini çıkarmıştı hemen, bırak elleri sana temas etsin diyerek. İlla ki bir sebebi de odur canım, haklısın

Ay bi de bu 'bilerek geldin, evlendin' lafı var. Kim nereye çekmek istiyorsa oraya çekiyor ya üstelik. Ben de birkaç ay öncesine kadar, hamileyken yani, duydum hem de eşimin teyzesinden! Anne desteği çok önemli, gerçekten keşke annen yanında olabilseymiş.. Lohusanın yanına annesi yaraşır, kimse ana-kız kadar birbirini anlayamaz. Gerçi insan ikilemde kalıyor bak bebek daha 4 günlüktü anneme dedim ki anne sen eve geç ben bakarım. Neyim ki ben 4 günlük bebeğe kendim bakabileyim layıkıyle. Sırf kv bizde kalıyor gönlü olsun laf etmesin diye bunu söyledim anneme. Annem de anladı, itiraz etti ama yine de gönderdim. Sonuç abartmıyorum aralıksız 3 saat boyunca memeyi tutamayan bebek, olmayan gazını var diyerek almaya çalışan bir kv, yine olmayan sümüğünü burnu tıkalı diyerek çekmeye çalışan bir kv, yardım etmek amaçlı olduğunu bilsem de göğsüm gibi özel bir yerimi bebek alsın diye tutan kv, ağlamaktan çatlamak üzere olan yine bir bebek ve gecenin 2'sinde eşim tarafından gidilip alınmış kendi annem..

Kızlaar ne olur akıl verin bana 9 günlük bebeğim biberona alıştı galiba...Halbuki gumde bir kere mama veriyordum doktoru dediği için. Dun gece saatlerce mücadele ettim almadı mememi bende sağıp vermek zorunda kaldım oyle doydu yavrum.Hamileyken tek hayal ettiğim şey onu emzirmekti emzirme kampı yapsam sizce faydası olur mu lütfen bir şey söyleyin

Anne olduktan sonra sunu anladim canim: pes etmezsen sen kazanirsin. Belki gunler belki aylar sonra ama eninde sonunda kazanirsin.

1.Mamayi biberonla degil kasikla ver olur mu?

2. Bebeği ve göğsünü doğru pozisyonda tuttuğuna emin ol. (Benim bebeğimin ilk başlarda başını tek elimle sabitlemem gerekiyordu tutması için.)

3. Farklı pozisyonlarda emzirmeyi dene, belki bu pozisyonda rahat edememiştir bebiş. (İnternette farklı pozisyonları araştırabilirsin)
İnsallah tutacak sabirli ol annesi daha cok kucuk, cok gucsuz. Firsat ver bebeğine. Ayrıca tabi kendine de fırsat ver, daha tazecik annesin :)

Bir de benim dikkatimi birşey çekti, memeyi ağzına verdiğimde besmele çekersem daha çabuk emmeye başlıyor. Besmele çekmeyi denemediysen bir de onu dene canım.

Pes etmicem dediklerini de harfiyen uygulsyacağım Allahın izniyle ama ben çokbacemiyim çokkk gerçekten daha tutmayı beceremiyorum hastanede annem yardımcı oluyordu şimdi tek başıma yapamıyorum diğer pozisyonları denemeye de korkuyorum tutamam oyle diye

Eninde sonunda öğreneceksin hiç merak etme canım, 1 ay sonra bir yandan emzirip bir yandan başka işler yapar hale bile geleceksin inşallah

Az önce yazmayı unutmuşum, bebekler burnu tıkalıysa, gazı varsa veya bezi kirliyse de emmeyi reddedebiliyor. Sen herhangi birşey olmadığına emin olduktan sonra sakin bir şekilde gayet sakin, huzurlu bir ses tonuyla konuşarak bebeğine yaklaş. Ağlıyor, çırpınıyorsa yüzüne püf diye üfle şok etkisiyle birkaç saniye duracaktır. Hemen göğüs ucunu parmağınla kıstırarak inceltip ağzına sokmayı dene.

Son olarak unutmaki Allah bu bebeği sana verdi ve seni de o bebeğin her ihtiyacını karşılayabilecek donanım ve kapasitede yarattı. Öyle olmasa bebişini sana değil annene verirdi :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle düşünme canım benim esin sonuçta biliyo doğum yaptığını ki daha yeni doğum yaptık pat diye ne varsa gitmiyo işte ben de çevreden biraz cekiniyodum ilk zamanlar 9 aylık gibiydim ayaklar bacaklar şişti ayakkabı giyiyodum ama bilgim görünüyordu millet yazık bi hastalığı mi var diye soruyordu hastanelerde anneme çok üzülüyodum şükür şişlikler indi bacaklarımin da 71kiloda çakıl kaldım :/ hala eski pantalonlarima giremiyorum hamile pantolonu giymeye bıktım :/ elbise giysem göbek çok belli oluyo öf inşAllah hepimiz eski kilolarimiza döneriz en kisa zamanda :/ bu arada ben rezene çayı aldirdim eşime onu içiyorum ama o da kolay zayıflatmaz beni çünkü sütü m az saat akşam 10da falan yemek yiyorum zorla

Günaydın hanımlar :) bebeğim doğduğunda süt koymuştur dolaba acaba nasıl etirip vermem lazım? Nette baktım da 8saat buzdolabında kalsın erişim diyo 8.30da aldım buzdolabında koydum eriyince biberona mi koyayım yoksa poşeti alayım dışarıda ilisin mi? Nasıl yapıyorsunuz?

Canım benim oyle güç verdin ki bana çok ama çok teşekkür ederim...bugün biraz alıyor gibi gece ne vardı mememde anlamadım pes etmek yok

ays_drchem reflu yastiginj ben dogdugundan 1 aylik olana kadar kulandim.ondan sonra kendini tepine tepine asagiya kaydirdigi icin daha da kullanamadim.simdi ince yastiga yaturiyorum beline kadar yastikta olacak sekilde.reflu yastigi kusmayi engellemiyor.sadece bogulma vs gibi durumlar icin ideal.bebek kusmuklu bir bebek olacaksa hicbirsey fayda etmiyor.mesela biz oyleyiz.reflu yastigi da olsa kusan bir bebek benimki.hala da kusmaya devam.o yuzden basta almadiysan bence daha da almana gerek yok.yine de karar senin tabi

Littlestar kasikla da mama vermekte zorlanabilirsin.eczaneden 20lik siringalardan temin edip kullanabilirsin.senin bebegin biraz kucuk su an.biberondan memeye gecisi saglayamayabilir.benim kizim da bir sure sadece biberon aldi meme emmedi.simdi biberon emzik ve meme uclusunu iyi idare ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…