- 14 Kasım 2015
- 447
- 413
- 103
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
Markası nedir canım memnunsan?biz reflü yatagı aldık küçük tasınır birsey cogu zaman onda uyuyor .kusma gibi bir problemi olmadı
Doğumu yaptığım zaman hemşire gelip bebişin eldivenlerini çıkarmıştı hemen, bırak elleri sana temas etsin diyerek. İlla ki bir sebebi de odur canım, haklısınBebekler bir memeyi emerken diğer meme uyarılır ve dolarmış gevşek olsa bile süt akıyo benim diğer göğsümden hemen bastırıyorum ucunu duruyo.
A kızlar bu arada ilk başta sütüm az geliyordu bi arkadaşım duymuş dedi ki bebeğin çıplak elini göğsüne koy beyne uyarı gidiyormuş. Bende yapıyorum gayet iyi sütüm şu an.. sadece bundan değildir elbet ama bi sebep de budur belki..
Ay bi de bu 'bilerek geldin, evlendin' lafı var. Kim nereye çekmek istiyorsa oraya çekiyor ya üstelik. Ben de birkaç ay öncesine kadar, hamileyken yani, duydum hem de eşimin teyzesinden! Anne desteği çok önemli, gerçekten keşke annen yanında olabilseymiş.. Lohusanın yanına annesi yaraşır, kimse ana-kız kadar birbirini anlayamaz. Gerçi insan ikilemde kalıyor bak bebek daha 4 günlüktü anneme dedim ki anne sen eve geç ben bakarım. Neyim ki ben 4 günlük bebeğe kendim bakabileyim layıkıyle. Sırf kv bizde kalıyor gönlü olsun laf etmesin diye bunu söyledim anneme. Annem de anladı, itiraz etti ama yine de gönderdim. Sonuç abartmıyorum aralıksız 3 saat boyunca memeyi tutamayan bebek, olmayan gazını var diyerek almaya çalışan bir kv, yine olmayan sümüğünü burnu tıkalı diyerek çekmeye çalışan bir kv, yardım etmek amaçlı olduğunu bilsem de göğsüm gibi özel bir yerimi bebek alsın diye tutan kv, ağlamaktan çatlamak üzere olan yine bir bebek ve gecenin 2'sinde eşim tarafından gidilip alınmış kendi annem..Bende içimi dökmek istiyorum aslındaBiliyorsunuz kv le oturuyorum evlendiğimden beri kv söylediği sözler yüzünden annem hep çekinerek geldi evime doğumumda gelir diye düşünmüştüm ama hastaneden çıktığımız ilk gece gideyim ben kızım dedi diyemedim hiçbir şey ilk geceden yapayalnız kaldım bebeğimle çok şükür yetmeye çalışıyorum ama yanında olmasını çok isterdim tabi.Şimdi kv ve laflarıyla uğraşıyorum eşimin desteği olmasa inanın dayanamazdım bu kadar yok onun kızı çok güzel bakıyormuş ben bebeğime mama da veriyorum onun kızının nasıl emiyormuş sutum akmış geçen akşam sut mu o oyle üstündeki falan filan Belki ben abartıyorum ama inanın gücüme gidiyor eşine söyleyemiyorum çünkü gidip hemen annesine bağıracak ne yapayım ben kvmin dediği gibi bilerek geldim ama olmuyor dayanamıyorum
Ben doğumdan sonra bir hafta kullandım şimdi de idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle kullanıyorum bana doktorum hiç öyle bir şey demedi. Ayrıca bebek nasıl duracak iki saat açO zaman vermemek lazım sütü
Bilmiyorum ki bazi bebekler onu da tutmayabiliyomusBelki emziklerimiz hatalı bende avent soothie düşündüm nasıl olur acaba
Kızlaar ne olur akıl verin bana 9 günlük bebeğim biberona alıştı galiba...Halbuki gumde bir kere mama veriyordum doktoru dediği için. Dun gece saatlerce mücadele ettim almadı mememi bende sağıp vermek zorunda kaldım oyle doydu yavrum.Hamileyken tek hayal ettiğim şey onu emzirmekti emzirme kampı yapsam sizce faydası olur mu lütfen bir şey söyleyin
Pes etmicem dediklerini de harfiyen uygulsyacağım Allahın izniyle ama ben çokbacemiyim çokkk gerçekten daha tutmayı beceremiyorum hastanede annem yardımcı oluyordu şimdi tek başıma yapamıyorum diğer pozisyonları denemeye de korkuyorum tutamam oyle diyeAnne olduktan sonra sunu anladim canim: pes etmezsen sen kazanirsin. Belki gunler belki aylar sonra ama eninde sonunda kazanirsin.
1.Mamayi biberonla degil kasikla ver olur mu?
2. Bebeği ve göğsünü doğru pozisyonda tuttuğuna emin ol. (Benim bebeğimin ilk başlarda başını tek elimle sabitlemem gerekiyordu tutması için.)
3. Farklı pozisyonlarda emzirmeyi dene, belki bu pozisyonda rahat edememiştir bebiş. (İnternette farklı pozisyonları araştırabilirsin)
İnsallah tutacak sabirli ol annesi daha cok kucuk, cok gucsuz. Firsat ver bebeğine. Ayrıca tabi kendine de fırsat ver, daha tazecik annesin :)
Bir de benim dikkatimi birşey çekti, memeyi ağzına verdiğimde besmele çekersem daha çabuk emmeye başlıyor. Besmele çekmeyi denemediysen bir de onu dene canım.
Ya bnmki hamur gibi yığılıyor hiç oturamaz daha küçük yatsa da olmaz napsam bilemedimCanim ill zamanlar kayiyolar biraz :) ben penye battaniyeyi katlayarak destek yaptim.emniyet kilidini baglayacagim sekilde.buna cok dikkat et
Pes etmicem dediklerini de harfiyen uygulsyacağım Allahın izniyle ama ben çokbacemiyim çokkk gerçekten daha tutmayı beceremiyorum hastanede annem yardımcı oluyordu şimdi tek başıma yapamıyorum diğer pozisyonları denemeye de korkuyorum tutamam oyle diye
Çok konuşan anneler iyi değilmiş öyle bi inanış var de annene çok konuşursan beline ağrir falan deEvet psikolojik oldugu dogru. Annem yanimdayken de bu psikolojiden kurtulmam zor :)
Benimki de hep kafasini kaldirmaya calisiyo. Nasil yorulmuyo bilmiyorum. Koy kafani yat iste ne guzel[/QUOzaten çok uzun süre uyuyolar ya ondan enerjik oluyorlar sanırım bazı bebekler hiç uyanmiyomus anneleri zorla uyandırıp emziriyomus bizimki de zorla uyuyo
Öyle düşünme canım benim esin sonuçta biliyo doğum yaptığını ki daha yeni doğum yaptık pat diye ne varsa gitmiyo işte ben de çevreden biraz cekiniyodum ilk zamanlar 9 aylık gibiydim ayaklar bacaklar şişti ayakkabı giyiyodum ama bilgim görünüyordu millet yazık bi hastalığı mi var diye soruyordu hastanelerde anneme çok üzülüyodum şükür şişlikler indi bacaklarımin da 71kiloda çakıl kaldım :/ hala eski pantalonlarima giremiyorum hamile pantolonu giymeye bıktım :/ elbise giysem göbek çok belli oluyo öf inşAllah hepimiz eski kilolarimiza döneriz en kisa zamanda :/ bu arada ben rezene çayı aldirdim eşime onu içiyorum ama o da kolay zayıflatmaz beni çünkü sütü m az saat akşam 10da falan yemek yiyorum zorlaAynen bende sezryan göbek beş aylık bende sütüm gider diye yiyorum dışarı çıkmak istemiyorum tipimden dolayı sanki herkes bana bakıyor başka doğum yapan arkadaş çevrem fit ne güzel eşimde öyle düşünüyor mudur acaba diyorum ve bana bakınca sanki kilolarıma bakıyor gibi içerliyorum
Ben önceki sagdiklqrimdqn veriyorum canım ne biliyim öyle diyince vermedimBen doğumdan sonra bir hafta kullandım şimdi de idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle kullanıyorum bana doktorum hiç öyle bir şey demedi. Ayrıca bebek nasıl duracak iki saat aç
Canım benim oyle güç verdin ki bana çok ama çok teşekkür ederim...bugün biraz alıyor gibi gece ne vardı mememde anlamadımEninde sonunda öğreneceksin hiç merak etme canım, 1 ay sonra bir yandan emzirip bir yandan başka işler yapar hale bile geleceksin inşallah
Az önce yazmayı unutmuşum, bebekler burnu tıkalıysa, gazı varsa veya bezi kirliyse de emmeyi reddedebiliyor. Sen herhangi birşey olmadığına emin olduktan sonra sakin bir şekilde gayet sakin, huzurlu bir ses tonuyla konuşarak bebeğine yaklaş. Ağlıyor, çırpınıyorsa yüzüne püf diye üfle şok etkisiyle birkaç saniye duracaktır. Hemen göğüs ucunu parmağınla kıstırarak inceltip ağzına sokmayı dene.
Son olarak unutmaki Allah bu bebeği sana verdi ve seni de o bebeğin her ihtiyacını karşılayabilecek donanım ve kapasitede yarattı. Öyle olmasa bebişini sana değil annene verirdi :)
Peki canım 8 saat beklemeye gerek yok yanigunaydin
@Nurmuratkf altta buzu cozulup tamamen sivi haline gelince benmari usulu isitip verebilirsin.cok sicak olmasin ilik olacak sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?