2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Lutfen uzulme canim. Olmasaymis iyiymis ama insallah duzelir. Annenle konus biraz alttan alsin esini senin hatrina
Cunku esler annemiz kadar fedakar olamiyor.
Olmuyor hatta annemi evde istemiyor ama ben bunu nasil anneme soylerim ikisi de benim canim nasil orta yolu bulurum (

çalışan anneler için tabiki guzel de ben çalışmıyorum bu durumda ihtiyaç yoktur heralde dimi.
Biz bugun hastaneye gitcektik. Bebegim uyuyodu. Uyaninca sut isticegini biliyodum. Disarida da emzirmekle ugrasmiyim diye sagip yanimda goturdum.
Tahmin ettigim gibi hastanede uyaninca hemen sut istedi agladi. Cikarip verdim hemen. Cok rahat oldu :)

Biz bugun hastaneye gitcektik. Bebegim uyuyodu. Uyaninca sut isticegini biliyodum. Disarida da emzirmekle ugrasmiyim diye sagip yanimda goturdum.
Tahmin ettigim gibi hastanede uyaninca hemen sut istedi agladi. Cikarip verdim hemen. Cok rahat oldu :)
peki neyle sağıyorsunuz. Manuel mi elektrikli pompa mı. Bn manuel olandan almıştım ama hiç memnun değilim.

benimki de aynı, 10 dak memede kalıyor keyfi o da... Doktor da, sağlık ocağındaki ebe 10-15 dak yeterli zaten sonra keyife giriyor dedi. Ben hiçbir şey için zorlamıyorum bazen 5 dakika emip bırakıyor
İnan 1 ayı dolana kadar acaba doymuyormu diye burayı okudukça tedirgin oluyordum sonrasında kilo aldığını öğrenince rahatladım.
Buarada Nasılsınız canım? Nasıl gidiyor?

ays_drchem canim sen semistin gecenlerde dgil mi sudocrem BHA iceriyor diye. Baktimda gercekten oyleymis. Simdiye kadar hep kullandik dr tavsiyesiyle.
İcerigi guvenilir pisik kremi arastirip kullanan var mi canlar?
Cok uzuldum uzun sure kullandim neredeyse her gun.

Ben 34. Haftada doğum iznine ayrilmistim, 18 Temmuzda doğum yaptım. Doğum öncesi izin param 2400 lira olan. Benim işyerim maaşımı yatırmaya devam ediyor. Ben de bu parayı şirkete teslim ediyorum.

Bunun için bir yere başvurdunuz mu? Ben de özelde çalışıyorum 32. haftada doğum iznimi başlattım sanırım mayısın 2. haftasıydı, 21 haziranda doğum yaptım ve doğum raporu tekrar iş yerime sundum. Şuan e-devlette mayıs ayı 12 gün, haziran ayı hiç prim ödemesi gözükmüyor ve raporlu gözüküyorum sistemde yani çalışmadığım belli. Bu raporlara göre geçici süre işsizlik ödememi otomatik olarak almam gerekmez mi? E devlette yalnızca emzirme param gözüküyor 122 tl, acaba iş yerim birşeyleri eksik mi yaptı? Ya da benim ayrıca başvurmam mı gerekiyordu?

İnan 1 ayı dolana kadar acaba doymuyormu diye burayı okudukça tedirgin oluyordum sonrasında kilo aldığını öğrenince rahatladım.
Buarada Nasılsınız canım? Nasıl gidiyor?

Çok iyiyiz canım, biz ilk zamanlar kilo sıkıntısı yaşadık sütüm az olduğu için doktorumuz da sarılık riskine girmeyelim diye verin mamayı dedi ve neredeyse 4-5 günde 1 kontrole çağırdı bizi 15 günde toparlanıp sarılığı geçince rahatladım. Şuan hala mama takviyesi devam geceleri uyumadan veriyorum , bazen gün içerisinde de ama hiçbir zaman emzirmeden vermedim yani her zaman önce anne sütü yetmezse mama....Emzirmelerimde dediğim gibi en fazla 10-15 dakika bizimki öle pek meme aşığı değil ama benim işime geliyor rahat rahat tüm işlerimi hallediyorum :)

Canım içeriğine bakmadım ama ben musteladan çok memnun kaldım

Benim bebeğimde öyleydi ben her biberondan sonra mememi verdim aldı 1,2,3 derken alıştı şimdi memeyide alıyo biberonuda bide böyle dene istersen ama pes etme şuan biberon kolay geliyo büyüdükçe zaten memeyi daha rahat alıyo merak etme bende çok uğraşmıştım alması için

peki neyle sağıyorsunuz. Manuel mi elektrikli pompa mı. Bn manuel olandan almıştım ama hiç memnun değilim.

Canım ben elektrikli kullanıyorum kraftın minik birşey çok memnunum, at çantana heryerde kullan öyle pratik... Manuel bende de var yengem vermişti beceremedim; hem canım yandı hem de ritmik yapamadım. Elektriklinin öyle bir avantajı var ritmik sağdığı için canın yansa bile ilk başta sonra alışıyor göğsün

Littlestar canım hiç moralini bozma tam 20 gün meme veremedim ben, tutamıyordu çünkü.... Herkes biberona alıştırma dedi ama aventin yavaş akış başlığı var yani o çekmeden gelmiyor süt ona sağıp verdim. 15-20 gün sonra silikon göğüs ucunu kavradı, tuttu,onunla devam ettim 41.haftasına denk geldi. Yani 38.haftalık doğan bebeğim 41.haftada memeyi tuttu yani Allah'ın işine pek karışmamak lazım ben isteğe bağlı sezaryen olmuştum :) Şuan 52. günlüğüz, 1 haftadır silikon uçsuz veriyorum ama bazen kavrayamıyor yine silikon ucunu takıyorum çok da zorlamıyorum yani emsin de nasıl emerse emsin :) Hiç panikleme, tedirgin olma benim bebek alışmadıysa biberona kimse alışmaz 20 gün sadece biberon ile beslendi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…