- 14 Kasım 2015
- 447
- 413
- 103
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #1.021
Evet canım ben demiştim.. Ben de doktor tavsiyesi üstüne almıştım. Hatta kadın doğum doktoru bir hediye paketi gibi bir şey vermişti onun içinden çıkmıştı eşantiyon, sonra çocuk doktoru da bunu ve mustelayı önerince büyük kutusundan aldım üstelik. Üzerini okuyuncA kalakaldım. Mecbur sürüyorum günde iki kez, sürmesem de kötü sürsem de öyle kötü. D vitamini de devit veriyorum çünkü carlson bulamadım. Ben de yeni krem bakacağım. Bepanthol ün içeriğine bakmam lazım. Olmadı doğal pişik kremi nasıl yapılıyor onu bulmalı. Ne bileyim kız çocuk olunca bir de daha çok vücuduna alırmış gibi geliyor düşünce olarak istemsizceays_drchem canim sen semistin gecenlerde dgil mi sudocrem BHA iceriyor diye. Baktimda gercekten oyleymis. Simdiye kadar hep kullandik dr tavsiyesiyle.
İcerigi guvenilir pisik kremi arastirip kullanan var mi canlar?
Cok uzuldum uzun sure kullandim neredeyse her gun.
Ben e bebekte görmüştüm sanırım lansinoh markaydı göğüs ucu çıkarma için alet gibi bir şey var 15 tl gibi de bir fiyatı vardı sanırımBenim de göğüs ucum yoktu. Bir de üstüne iri görüşlerim var 2 negatiflik bir aradaydi yani. Taburcu olurken ebe silikon uçlardan aldirdi deneme amaçlı wee ninkini aldım. Ben beneceremedim onu tam yapışmıyor. Kullanamadıkzaten .. Ama sana bir önerim olacak. Bebeğin karnı doymaya yakın göğsünü ver . Ben inat ettim tutturdum sonra zaten göğüs ucu oluştu. Ne kadar emzirirsen uc o kadar çabuk çıkar.
Lansinoh manuel kullanıyorum ben dışarı çıkmam gerektiğinde. Ben memnunum. Sizinki hangi marka?peki neyle sağıyorsunuz. Manuel mi elektrikli pompa mı. Bn manuel olandan almıştım ama hiç memnun değilim.
Olmaz mı canım, hem de nasıl oluyor. Ama yeter ki süt gelsin de emsinler.. Benim o sızı sırtıma sancı gibi de vuruyor emzirmeden sonra ve hemen de geçmiyor.. 2-3 ay sürermiş ama doğumdan sonra, öyle diyorlarMerhaba hanımlar biz bugün 27 günlük olduk.göğüslerim çok fena yaraydi allaha şükür baya iyilesti şimdi yara olanlara tavsiyem ayva çekirdeğini suda kaynatıp jel kıvamına getirip sürmeleri 1 haftada iyileştirdi çok kötü bişey o yüzden derdinize derman olmak isterim. Ama ben sadece yaralardan dolayı göğüslerim aciyo sanıyordum emzirdikten sonra göğüslerim resmen zonkluyor sizde de oluyor mu bu durum emerken acıtıyor oğluşum sonrada emmiyoken bile sizliyor zonkluyor ara ara
O ilk uyumalar geciyo illaki sonra uyutmak icin ugrasiyoruz dimi :)Insallah cnm.. peki bu zaman diliminde kac kere besleniyor... bu arada ben bebegm ilk dogdugunda cok uyuyor diye uzuluyordum sen de gececek sabret 1 hafta sonra demistn o umitle 1 hafta gecti ve sonra o sorunumuz kalkti sukur tesekkur ederim hala aklima gelir
Burun tıkanıklığı falan var mı bizde vardı otribebe aldık gectiGünaydın herkese...
Kızlar acil bi sorum var bebeğim 2 haftalık doğduğundan beri inleyerek uyuyor nefes alıyor ama verirken zorlanıyor gibi bu gece çok fazla oldu bu durum o yüzden endişelendim bu durumu yaşayan var mı çok moralimiz bozuldu eşimle
O ilk uyumalar geciyo illaki sonra uyutmak icin ugrasiyoruz dimi :)
Canim 9 bucuk gibi uyudugu zaman gece 12,3,6 civarlarinda emziriyorum.mesela simdi yarim saat onceden mikirdanmaya basladi.emzirdim.bir dahaki sefere 5 civari emziririm.uykuluyken emdigi icin cok kolay oluyo.olurda uyanirsada emdikten sonra tekrar uykuya geciyo.bunun icinde gece gunduz farkini ogrenmesi lazim canim.bu egitime ne kadar erken baslarsan o kadar iyi.egitim dedigimde iste bazi aliskanliklarin onune gecmek.yoksa daha cok minikler.kesinlikle aglatilmalarina karsiyim.
Sonuc olarak annelik sabir isi vesselam :)
Zaten gece bi kere gozunu acti mi 2-3 saat uyumuyor. O yuzden emzirmeyi cabucak yapmak gece icin onemli. Bi de bebegin gece gunduz ayrimini anlamasi icin gece uyansa bile konusmamak gerekiyomus. Tabi size boncuk boncuk bakarken bunu yapmak cok zor :))O ilk uyumalar geciyo illaki sonra uyutmak icin ugrasiyoruz dimi :)
Canim 9 bucuk gibi uyudugu zaman gece 12,3,6 civarlarinda emziriyorum.mesela simdi yarim saat onceden mikirdanmaya basladi.emzirdim.bir dahaki sefere 5 civari emziririm.uykuluyken emdigi icin cok kolay oluyo.olurda uyanirsada emdikten sonra tekrar uykuya geciyo.bunun icinde gece gunduz farkini ogrenmesi lazim canim.bu egitime ne kadar erken baslarsan o kadar iyi.egitim dedigimde iste bazi aliskanliklarin onune gecmek.yoksa daha cok minikler.kesinlikle aglatilmalarina karsiyim.
Sonuc olarak annelik sabir isi vesselam :)
Canım benim sana ne kadar teşekkür etsem az iyi ki soyledin bu fikri ben mememi ucum varn diye gerek olmaz diye düşünmüştüm ama meğer benim sıpa sevmemiş meme ucumu dun akşamdan beri rahatlıkla emziriyorumyani benm bebeğim emmek istiyodu meme başım olmadığı için sinirlenip bırakıyodu bi dahada hiç almıyodu. Sizde durum nasıl bilmiyorum ki. Yinede bi dene istersen. Zaten wee ninkini aldım 7 tl topu topu.. Denemeye değer bnce..
@bebem-1221 kızlar siz sustukça, katlandıkça öküz oluyor erkekler. inanın zerre ince düşünce yok onlarda. ufak bir cinnet, sinir krizi eşinizi yola getirir.canım eşin neden anlayış göstermiyor. evinde birsürü erkekle nasıl rahat edeceksin. neden hak vermiyor sana
onlar ailesi de sen nesisin?onun ailesiymiş de istedikleri kadar kalırlarmış da benim için ailesini atamazmış da dunya kadar şey saçmalıyor. Sadece Allaha bırakıyorum. Doğum yaptığımdan beri defalarca kavga ettik ama zerre fayda etmedi ve bende yorulup pes ettim.
artık sinir krizi bahanesiyle kovma zamanı gelmiş.Şu temmuz anneleri olarak hiçbirimiz rahat bi lohusalık geçiremedik heralde kızlar. Benimde doğumumdan 1 ay once kv,kp, 2 buyuk kaynım bana geldi 1 ay oldu doğum yapalı hala evimdeler. "sozde" bana yardıma gelmiş kaynanam da evime yerlştiler bi turlu gitmek bilmiolar. Kasıtlı her işimi bebeğimin ihtiyacını kendim yapıyorum ki beni bahane edip kalmasın diye ama yok. Hiç niyetli değiller gitmeye yaa
Aynen canim oyle yapiyorum.uyanmadan emzirince sikinti olmuyoda uyandigi zaman meme verincr hemen duruluyo dedogin gibi boncuk boncuk yuzume bakiyo.yiyesim geliyo o zaman :)Zaten gece bi kere gozunu acti mi 2-3 saat uyumuyor. O yuzden emzirmeyi cabucak yapmak gece icin onemli. Bi de bebegin gece gunduz ayrimini anlamasi icin gece uyansa bile konusmamak gerekiyomus. Tabi size boncuk boncuk bakarken bunu yapmak cok zor :))
Gunduzleri de daha fazla konusmak gerekiyomus bebekle.
Canim sonucta dogruyu soyluyosun sen.isterseniz gelin de o zaman gercekten ise gittigini anlarlar.sonucta ise gitmemis olsa davet etmezsin diye dusunurler.yada sadece kuzenini getirir birakir esiSelam hanımlar acil fikrinizi ihtiyacım var lütfen bana bi akıl verin bugün kuzenim bize gelecek eşin evdeyse eşimle birlikte gelcez dedi eşim bugünde işe gitti şimdi arasam eşim işe gitmesi gerekti desem sanki gelmeyin gibi olurmu offf
Sağol canım öyle yapcam artık inşallah yanlış anlamaz biz haber verdiğimiz halde eşi işe gitti diyeCanim sonucta dogruyu soyluyosun sen.isterseniz gelin de o zaman gercekten ise gittigini anlarlar.sonucta ise gitmemis olsa davet etmezsin diye dusunurler.yada sadece kuzenini getirir birakir esi
Canım uzmanlarda sagmanin sütü önce artırdığını sonra azalttığını söylüyorlar1 ay boyunca sagdim.sutum bitmedi aksine artti.cunku kanal bosaldikca vucut uretime devam ediyor.calisan anneler olarak her ihtimale karsi stok olusturmak durumundayiz.o anki sartlarda sut sagimi yapamayacagimuz zamanlar olabilir
Burnu tıkalı olabilir mi canım?Günaydın herkese...
Kızlar acil bi sorum var bebeğim 2 haftalık doğduğundan beri inleyerek uyuyor nefes alıyor ama verirken zorlanıyor gibi bu gece çok fazla oldu bu durum o yüzden endişelendim bu durumu yaşayan var mı çok moralimiz bozuldu eşimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?