- 30 Ekim 2015
- 933
- 1.192
- 33
- 41
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #11.561
Doktor kafa utrasonu istemedi mi? Bizim bebeğimizin bas cevresi 33 cm doğdu 97 gunluksuan 43 cm bizede doktor ilk fazla buyuyo dedi korkuttu sinsa utrasonda bisey cikmadi bin sukur kafasini dik tutuyo hareketlerini kontrol etti cok sukur bisey yokBen hamileyken doguma ikinhafta kala dr mikrosefali olabilr dedi baska dra gittim hayir bdpsi normal dedi cocugumun bas cevresi 34 cm dogdu 14 ekimde 3.ayini dolduracak 37.5 cm bas cevresi sadece korkuyorum cocuk dru 1 cm geri dedi bingildak acik hareketi iyi dedi saglik ocagi normal dedi kafam karisti sadece sormak istedim
Maşallah çok güzelsiniz böyle 3 melekle@Aryadeniz38
Seni kıracağıma kafamı kırarım valla :)))
Gerçi bu aralar kırılacak kafam da kalmadı :))
Tabak çanak kırarım o zaman :)))Eki Görüntüle 1894080
Son ay maas alirsan geri oduyosun o yuzden ben maas yapilmadan verdim ve ekim ayinda aldigim icin maasi istemedimKızlar çok acil
Ücretsiz izin için ne kadar Zaman önce izin alıyorsunuz dilekçe felan?
Süreç Nasıl işliyor
Maasallah Denize guclu kizimiz insallah daha da iyi olacak .kızlar doktordan geldim denizim maşallah gayet iyi nefes alıyormuş 6. aya kadar gelmenize gerek yok dedi dr :)))))))
On numara bes yildiz biara bende kullandim bu renge yakin birenk degisik bir hava veriyoKızlar saçlarım nasıl olmuş dediğimle alakası olmayan bi saç oldu
Takip etmesen bilmeyen biri olsan gidecek aşılar desene canım Dengesiz kızlar bunlar bizimde ebeler değişmiş dun gittim dedim ki rota virusu aşısı yaptırmak istiyoruz asi alıp gelsek burda yaparsınız dimi dedim özel asıymış da sağlık odağında yapmiyoruz dedi bugün özel hastaneye gittim asi yaptırmaya orada biriyle karşılaştım olur mu hic biz sağlık ocaginda yaptırdık dedi geri gidip ebeleri didikleyesim geldi valla bu ne saçma sistem yahu
Yaaa nekadar güzelsiniz siz öyle, 41 kere maşallah.@Aryadeniz38
@Aryadeniz38
Ben de neler denedim ikizlerim emsin diye, medela calma aldım, sns(eds) denedim, silikon göğüs ucu, biberon emziğini göğsüme koyarak denedim, meme ucuna süt damlatma vb vb ama bana mısın demediler. Şimdi sağıyorum. sizinki ne güzel inat etmemiş. Ama ben snsde çok başarılı olamadımHerkese merhaba, bebeğine mama veren anneler için yazıyorum bunu;
18 Temmuz'da doğum yaptım. İlk 4 gün hic sütüm gelmedi, geldikten sonra da 5 cc bile yoktu. Bu arada bebeğim biberonla alıştı ki ne alışmak.
Bazen emiyordu, bazen mememi ağzına verdiğimde çığlık çığlığa ağlıyordu, tabi ben de ağlıyordum.
Sonra medela'nin calma biberonunu aldım ilk iki hafta süperdi, emiyordu hem de mama alıyordu ama ona da alıştı. Geçen hafta tam 3 gün boyunca mememi ağzına sürmedi ve her defasında krize girerek ağladı.
Artik en son çare olan SNS yani Emzirme destek sistemini denemeye karar verdim. iki gündür kızım mamayı göğsümden içiyor. Bu sayede sut üretimi de devam ediyor. Ben her öğün 90cc mama veriyorum, şimdi hergun 10 cc azaltarak yaklaşık iki hafta içinde mamayı bıraktırmak için uğraşacağım inşallah başarırım.
Bu sistem için biberon, 5 numara gri uçlu beslenme kateteri ve 20 ml şırıngaya ihtiyacınız var :) beslenme kateteri ve şırınganın maliyeti 3 lira.
Ben de neler denedim ikizlerim emsin diye, medela calma aldım, sns(eds) denedim, silikon göğüs ucu, biberon emziğini göğsüme koyarak denedim, meme ucuna süt damlatma vb vb ama bana mısın demediler. Şimdi sağıyorum. sizinki ne güzel inat etmemiş. Ama ben snsde çok başarılı olamadım
Evet canim git kesinlikle erken teşhis çok önemli. Hemen çözülecek şey görmeyin ce başına dert oluyor ilerde. Umarim önemli bişey yoktur. Çok geçmiş olsun
batıyor gibinin sebebi orada catlak olustugu vede oturunca bile bir baskı oluyor .
Canımcım, iğne batması hissi, oradaki çatlaklardan kaynaklanıyor.
Tuvaletini yapmadan önce o bölgeye zeytinyağı ya da bepanthene sür, mümkün olduğunca da kabızlığını gidermeye çalış.
Sabahları aç karnına bir bardak sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı bal koy ve iç. Biliyorum tadı pek güzel değil ama işe yarıyor :))
Eğer ufakta olsa bir şişkinlik hissedersen anüs te mutlaka progtolog, proctoglivenol vs gibi hemoroid kremi kullan.
cavaplariniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler çok sağolunAhhh canım neler çektim bir bilsen, defalarca yazdım burdan sordum baktım olmuyor gittim genel cerraha muayene olmadan aynı senin şikayetinden anlattım oturduk konuşarak tedavi :)
Önce kabızlığını çözeceksin dedi, duphalac şurup günde 2 öğün 20ml içeceksin, sonra her lavabodan sonra sıcak suda oturacaksın ve kurulayıp kortos krem verdi süreceksin dedi. (Kremi 1haftada bıraktım ama şuruba ve oturma işlemine devam ediyorum) Çok şükür biraz olsun düzeldi, 3.şişe şurubumu içiyorum yeterki düzelsin kötüye giderse daha zahmetli sonuçları olacak. Hiç ihmal etme canım. Sindirim ilaçları süte geçmezmiş, rahat ol o konuda. Çok geçmiş olsun canım
Maşallah size Bence de manken gibisin aman nazar değmesin@Aryadeniz38
Çok ilginç ebenizin ilgisizliğiyle alakalı bence bizi aşı yada kontrol gününden 1-2 gün önce arayıp hatırlatıyor. Hatta ilk oraya başladığımda baştan pazarlık yaptı hangi gün gel desem getireceksin tamam mı filan diyeAynen sağlık ocagi yapmak zorunda. Eczaneden yazi istiyorlar yalnız. Aşının güvenirliği icin gerekli dendi bana. Ama ben hastanede yaptırcam en temizi bence.takip etmiyorlar dogru duzgun zaten. Ben demesem asi için arayacaklari yok.
bizim ebeler de yapmadi ocakta.ben evde kendim uyguladim annemle.hicbir zorlugu yok asinin.gayet kolay uygulanabiliyor.2.dozu da kendim uygulayacagimTakip etmesen bilmeyen biri olsan gidecek aşılar desene canım Dengesiz kızlar bunlar bizimde ebeler değişmiş dun gittim dedim ki rota virusu aşısı yaptırmak istiyoruz asi alıp gelsek burda yaparsınız dimi dedim özel asıymış da sağlık odağında yapmiyoruz dedi bugün özel hastaneye gittim asi yaptırmaya orada biriyle karşılaştım olur mu hic biz sağlık ocaginda yaptırdık dedi geri gidip ebeleri didikleyesim geldi valla bu ne saçma sistem yahu
Günaydın gözlerimden uyku akıyor ama boncuk boncuk bakınca ne uyku kalıyor ne yorgunlukgunaydin uykusuz ve guzel anneler:)
Aynen oyle canım ben anlamıyorum bu sorumsuzluklarınıTakip etmesen bilmeyen biri olsan gidecek aşılar desene canım Dengesiz kızlar bunlar bizimde ebeler değişmiş dun gittim dedim ki rota virusu aşısı yaptırmak istiyoruz asi alıp gelsek burda yaparsınız dimi dedim özel asıymış da sağlık odağında yapmiyoruz dedi bugün özel hastaneye gittim asi yaptırmaya orada biriyle karşılaştım olur mu hic biz sağlık ocaginda yaptırdık dedi geri gidip ebeleri didikleyesim geldi valla bu ne saçma sistem yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?