- 2 Ağustos 2014
- 646
- 618
- 53
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #12.221
Hadi yaa. Her bebege göre değişiyor demek kiBenim kizima iki gün ateş yaptı aşılar
canım bende laktoz intöleransı var yani sütü sindiremiyorum bana gaz yapıyor ama aşırı derecede olmadığı için günde bir bardak kadar içiyorum.Sadece birde harveys veriyorum günde bi kaç kez
Çok çok sancı olursa kimyon kaynatıp iki çay kaşığı veriyorum
Ama günlük karnını sırtını bebe yağı ile ayaklarını acı elma yağı ile yağlarım
Bu arada yediklerime dikkat ediyorum
Bir dee süt gaz yapar mı tommikcim
canım başta düzeni nasıl kurduysan şimdi de tekrar kuracaksın sen yaparsın eminim.Ay valla ne yapicagimi sasirdim inanki.resmen uyutamadim kizimi.esim kalkti aldi kucagina uyuttu ve yatagina koydu.gerginlimi almis olmali.uyuduktan yarim saat sonra uyandi.emdj tekrar uyudu 7 bucuga kadar.
Ama bu uyku gerilemesi olayini nasil cozucegimi bilmiyorum ya
nedir durum canım yrni gördüm dualarımdasınız allah acil şifalar versinKızlar kuzenim trafik Kazası geçirmiş hastaneye gitmem Lazım dualarınızı eksik etmeyineşim işte Yanımda kimsede yok ve oto koltuğumuzda yok puseti arkaya koyup gitsem bişey olur mu ki ya emniyet kemeriyle bağlasam puseti
Cnm süt iznini birlestiremiyorsun yani senin idarecine bağlı. Bizim ki hayatta böyle bir şey yapmazdı. Ben de direk ücretsiz ı aldım.Çalışan annelere bir sorum var. Süt izninizi birlestirip 1 ay mi kullanacaksınız yoksa seneye yayip gunde 1.5 saat mi?
midede gaz vardır belki canımHanımlar benim bebeğim özellikle akşamüstü emerken memeyi itiyor ağlıyor sanki istemiyo zorluyorum ağlıyor biraz direniyorum poposuna pis pis yapıyorum zorla aliyo ama ağlıyor krizi geçince 1 2 saat sonra emiyor tabi o 1 2 saat uykusu geliyor ağlıyor oda oda geziyoruz :/
evde var bizim ama açınca yerler ıslanıyor nasıl kullancaz bilemedimKızlar soğuk buhar makinesi almayı düşünüyor musunuz.
Ben motilium kullanıyorum canım baya azaldı kusması kussa bile çoğunlukla sızıntı şeklinde oluyo gavisconu çok düzenli kullanamadım toz olduğu için hazırlamak sıkıntı oluyo çocuk durmuyo falanKusma sorunu yasayan anneler gaviscon ise yaradi mi?
Benim bu şekilde bir seçeneğim var canım. Ücretsiz izin kullanamayacagim ben. O yüzden hangisi daha mantıklı bilemedimCnm süt iznini birlestiremiyorsun yani senin idarecine bağlı. Bizim ki hayatta böyle bir şey yapmazdı. Ben de direk ücretsiz ı aldım.
Hic kusmuyo mu artik? Ben de 3 gundur veriyorum da hala kusuyoBiZde yaradı canimm
Senin kullandigin ilac ilk kullandigin gunden beri etki etti mi? Ben 3 gundur gaviscon kullaniyorum da hala kusuyoBen motilium kullanıyorum canım baya azaldı kusması kussa bile çoğunlukla sızıntı şeklinde oluyo gavisconu çok düzenli kullanamadım toz olduğu için hazırlamak sıkıntı oluyo çocuk durmuyo falan
Canim bahsettiğin problem bizde nerdeyse 1 aydır var. Başlarda bende çok üzülüyordum nedenini bulmaya çalıştım. Emzik mi sutum mu vs diye. Artık alıştım. Kolik bebekler en çok 2 2.5 aylıkken huzursuzlanirmis. Bebekler büyüme döneminde dikkatleri daha çabuk dagilabilrmis. Sessiz ve Los ortam da dene dedi doktoru ama daha gerek duymadım. Nette araştıriken bi doktorun yazısında üzülmeyin hiç bir canlı kendini aç bırakmaz lafına rastladım biraz rahatladım. Sonunda anladım. Artık bilinçleniyorlar, ne zaman ne istediklerini biliyorlar. Mesala benim kızım akşam üstleri ve gece yatmadan once nadiren gündüzleri de acikmadan asla göğsümu almıyor. Ac olduğunu anladigim da dediğin gibi poposuna vurarak pispisledigimde biraz niza yaptıktan sonra alıyor. Ama uykusu varsa mesala emzik le uyumak istiyor kesinlikle reddediyor. Veriyorum emzigi uyuyor yarım saat sonra fln uyanıp kendi isteyerek emiyor. Her uykudan uyandığında mutlaka emiyor. Geceleri acıktıginda meslala artık alıştığım için o daha aglamadan mirildandiginda uyanıyorum gözünü hiç açmadan güzel emiyor ve uyuyor. Bu düzene de alıştık baya. O yüzden hiç sıkma canini başta panikliyor insan ama illa ki bi çözüm bulunuyor. Emmeye bişey yapamayız o biraz anne bebek iliskisi demişti doktoru. O seni sen onu anlamaya başladığında bu soruna rağmen emmensinin bi yolu bulunuyorHanımlar benim bebeğim özellikle akşamüstü emerken memeyi itiyor ağlıyor sanki istemiyo zorluyorum ağlıyor biraz direniyorum poposuna pis pis yapıyorum zorla aliyo ama ağlıyor krizi geçince 1 2 saat sonra emiyor tabi o 1 2 saat uykusu geliyor ağlıyor oda oda geziyoruz :/
Kusuyor Can'ım ama daha az her gun kusuyordu mutlaka 2 gündür oh kusmuyor dedim sana yazdıktan sonra yedigini olduğu gibi kustu oyyyy oyyyyy psikolojim alt üst... Az az kusuyorsa sıkıntı etme canim yaHic kusmuyo mu artik? Ben de 3 gundur veriyorum da hala kusuyo
Her birimiz her şeyi deniyoruzcanım bende laktoz intöleransı var yani sütü sindiremiyorum bana gaz yapıyor ama aşırı derecede olmadığı için günde bir bardak kadar içiyorum.
sab simplex kullanıyorum sancısı olunca yarım saate etki gösteriyor.
sabah rezene akşam anason demleyip 1-2 çay kaşığı veriyorum.
acı elma yağını ayaklarına ve kaenına masaj yaparak sürüyorum.
bide ayaklarını sıcak tutuyorum özellikle.
bir de yüzüstü yatırınca debelenirken gazı çıkıyor.
ben de senden farklı değilim benzer şeyleri yapıyoruz
Canim kusma nedeni icin hic usg yapıldımı ? Bence gayet iyi kilo almış 900gram az değil sadece anne sütüyle beslenen bebek icin gayet iyi.. Sütünün kokma nedenini anlayamadım anne sütünün keskin kokusu vardır normalde ama ondan mı bahsediyorsun acabaArkadaşlar merhabalar... sorunlarımı çözemeyince birde aynı ayda doğan bebeklerin annelerine danışayım istedim...
Birden fazla sorunum var bildiklerinizi yada fikriniz olanları cevaplarsaniz cok memnun olurum... 28 Temmuz da normal doğum la 3770 gr doğurdum kizimi... 5 yaşında da bir oğlum var... güya tecrübeli bir anneyim... ama her cocukta ayri dert...
1- kizim doğduğu günden beri kusuyor.. motilium, gaviscon, sap simpleks, bio gaia, laktazm damla kisacasi düzenli olarak kullanmadığım sey kalmadı., oğlumda cok kustu ve bunların hicbirini kullanmadığım icin hepsini denedim ama ne çare emdiği gibi kusuyor... en son süt alerjisi olabilir diye dr süt diyeti yaptirdi bana 10 gun cok sıkı diyet yaptım ama yine değişen hicbirsey yok malesef kusmaya bunlara rağmen çözüm bulan var mi?
2-çok şükür cok fazla sütüm var (ilk gebelikten once prolaktin dusurmek icin hap kullandim hamile kalamiyordum hormonal yani) 10.gunden beri sagiyorum nerdeyse 8 lt süt var buzlukta cok dikkat ettim hemen buzluga attim hic bekletmeden, farklı posetler kullandım ve bugün ise baslayincaya kadar devir etsin diye vermeye başlayayım dedim ama kizim almiyor çünkü çok kötü kokuyor her poşetten numune açtım hepsi kokuyor ve 1 kasimda ise baslamak zorundayim ilk gün bu sütleri icmezse ne yapacağım bilmiyorum??? Benimle ayni durumda olup bebeği o sütü icen var mi?
3-2 aylik kontrolde boyu 57.5 kilosu 5850gr geldi dr kilo alimi son ay 900 gr diye az buldu sizde durumlar nasil?
Çok uzattım hakkınızı helal edin
Evet canim kendi isimiz o yuzden hic vaktimiz olmuyor bi seyeMaalesef haftasonu çalışmak cidden zor
Peki kendi işi mi
Canim şöyle bir deneme yaptimCanim kusma nedeni icin hic usg yapıldımı ? Bence gayet iyi kilo almış 900gram az değil sadece anne sütüyle beslenen bebek icin gayet iyi.. Sütünün kokma nedenini anlayamadım anne sütünün keskin kokusu vardır normalde ama ondan mı bahsediyorsun acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?