- 4 Haziran 2016
- 2.701
- 2.674
- 83
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #1.201
Bize ilk doğduğunda Evolvia yazdılar hastanede ona devam ediyorum alışmışken değiştirmek istemedim. Gaz kabızlık ta yok çok şükür. Araştırdım mamayı da baya iyi. Bugün bir ayımız doldu gelişimine göre değiştirebilirim belki. Bana oğlum büyümüyor gibi geliyor ama herkes sana öyle geliyordur diyor.Aynen çok takmıyorum ben acıkınca ilkin emziriyorum yettiği kadar sonrasında da mama veriyorum sağlık ocağındaki hemşire aman verme mamayı hemen bırak dedi bebeğim sürekli meme ağızda oldu ağladı mızmızlandı gelişmedi bi hafta öyle süründük mama verince rahatladı insana vicdan yaptırıyorlar sanki zehir veriyorum aç mı kalsın bebişlersen hangi mamayı veriyorsun
Bizimkinin de gazı var kuzum
Dediğin gibi çıldırıyor
Mememi ittirip geri çekiyor
Meme başını sızlatıyor
Yavrum sızlanıyor
Üzülüyorum inan
Gaz damlası veriyor musun
Benim sol göğsüm daha büyük ve daha çok süt var, sağdığım zamanda daha çok süt çıkıyor canım . Sağ göğsüm ilk başlarda bayağı yarılmıştı acıdan onu daha az verdiğim için oldu maalesef
Bi kere bizede oldu akşam 9'dan sabah 4e kadar perişan olmuştuk. Artık sürekli memede kalmaktan sütüm bitmiş gazdan değil açlıktan ağlıyomuş çocuk. Sağdığım sütlerden verdim bütün gün meme emmesine rağmen 90 cc içmiştisonrada bi uyudu 4,5 -5 saat
Öğlen 2'den beri uyumuyor kızım. Sanırım gaz sancısı. Nasıl gideriyordunuz kızlar sancıyı hatırlayamadım elim ayağıma dolandı. Yatırdığım gibi ağlıyor hiç daha önce böyle olmamıştı. Yardım edin ne olur
canım sen dinleme kimseyi doktora götür biran önce.Ben kalpten korkuyorum açıkcası kv sürekli her bebekolur böyle doktora söyleyip çocuğu kurcalatma diyor sinir oldum
canım ikinci aşı ateş yapıyormuş. sabah gelmeden önce ateş düşürücü ver demişti bizim sağlık ocağıKizlar biz bugun 60 gunluk olduktarih olarak yarin doldurucaz ama :) ve 2 aylik asilarimizi yaptiricaz.tedirginim biraz.
Bu arada aci yemekle ilgili soru soran arkadaslarimiz olmus.bizim cocuk doktorumuz senin yediklerin sutunu etkilemez demisti.aci yemek istersrn yiyebilirsin.sen rahatsiz olmadigin surece sikinti yok demisti
ik kontrolde birsey yoksa 15 gun sonra demistir.biz 10.gunde gitmistik.kilo alimi az diye 1 hafta sonra bir daha gitmistik.Kızlaar yenidoğan kontrolü kaç gunlukken yapılıyor ne zaman gitmeliyiz doktora 6gunlukken gittik sarılık var mı diye doktor onbeş günlükken mi on beş gün sonra mı gel dedi anlamadım
Ama tadimlik beni kesmez ki :) bende ciğkofte yemek istiyorum:)Bence canın çok istediyse tadımlık bile olsa ye yoksa bu seferde sütün çeker :)
Dün kayınvalideme gitmiştik, acı bir yemek yapmıştı. Süt filan hiç aklıma gelmedi yedim valla. Oğlumda da tuhaflık hissetmedim gayet güzel emdi. Aaa hatta geçen hafta çiğköfte bile yemiştim
Ya amaaan her şeyin tadına alışsın şimdiden boşver. İlerde yemek seçmez işte ne güzel
Kızlaar yenidoğan kontrolü kaç gunlukken yapılıyor ne zaman gitmeliyiz doktora 6gunlukken gittik sarılık var mı diye doktor onbeş günlükken mi on beş gün sonra mı gel dedi anlamadım
Canim bu kadar zor durumdaysan bir kereye mahsus bebegini yuz ustu yatir poposun elinde nazikce uyar. O zaman gaz varsa cikarir insallah. Baska zamanda yapma alismasin.Kızlar ağlamak üzereyim 5den beri kesintisiz gaz sancısı çekiyoruz acı çekmesine dayanamıyorum uykusu da var kapatıyor gözünü sicrayarak uyanıp ağlıyor sancıdan bildiğim herseyi yaptım
Konusmak istemiyorsa mektup yaz cebine koy canim. Yazmak daha etkiliymis ikili iliskilerde.Yanit vermese de ne hissettigini bilsin.Bende birkac seyden dolayi esimden sogudum ona belli etmemeye calisiyorum ama icimden atamiyorum esimle konusacagim zamani gelince yine o kendini hakli gorecek uste cikacak eminim zamani ne zaman gelir ben o zamana kadar naparim onuda bilmiyorum hamileyken mutluydum nezaman dogum yaptim esimin benim kardeslerime karsi olan davranislari beni cok uzdu hep arada kaliyorum ben onun ailesine saygida kusur etmiyorum konusmaya calistigimda kabul etmiyo yada gecistiriyo birgun patlamaktan korkuyorum da yine ben ve ailem haksiz oluruz
Oh valla rahatladim canim bu en etkin merciden duymak mutlu etti beni suanKuzum ben bir adanalı olarak acısız yemek düşünemiyorumzaten ben düşünsem bile annem yapamaz (yemeklerimiz ondan doğumdan bu yana) o yüzden canın istiyorsa ye abartmadan
Sabahlari ac karnina ikii üc kayisiyi yoksa gün kusurunu ye bolca ılık su ic canim.Kızlar Afedersiniz ama çok kötü kabızlık yaşıyorum ne yapmalıyım fikri olan var mı
Ama tadimlik beni kesmez ki :) bende ciğkofte yemek istiyorum:)
Yiyorum bi deneyim nolcak :) alissin demi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?