2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

kızlar merhaba,

bebeğini yüzüstü yatıran var mı??
oğlum kolikti ve 15-16 günden sonra hep yüzüstü yatırdım ben onu. anca o zaman uyuyabiliyordu. çok şükür sıkıntı olmadı.
ekin de yüzüstü yatınca rahat ve iyi uyuyor. cmt dr. a kontrole gittiğimizde konu nereden oraya geldi hatırlamıyorum ama dr nasıl uyuduğunu sordu, ben de yüzüstü dedim. açtı gözlerini kocaman ve yatırmayın, modası geçti, tehlikeli dedi. başka türlü düzgün uyumuyor dedik, yok yatırma dedi. iyi tamam ama hatun uyumuyor ki :) yan yatma yastığında zaten başından beri rahat etmedi hiç ama çok küçük nasıl olsa alışır dedim olmadı :)) inatçı olacak sıpa. zaten keçi gibi sesler çıkarıyor :))

ya kendi tecrübem olmasına rağmen içime kurt düşürdü dr. doğru söylüyor biliyorum ama ne yapayım ben şimdi?? özellikle gaz problemi olduğu zaman yüzüstü yatırmak tek sakinleştiren şey onu.

bu konuda tecrübesi olan var mı?
ya da kaçıncı aydan sonra sıkıntı olmaz. internete bakmak istemiyorum çünkü kendimi biliyorum, olumsuz birşey okursam hemen aklıma takılıyor. uykularım kaçıyor. zaten uykusuzum, bir de o kaçarsa tümden tırlatırım valla :)))

Canim kendiliginden yagmurlugu yokmu.benim kangurumda onunde ekstra bi parca bezi var arkaya dogru citcitlaniyo.yagmurdan gunesten korumak icin

Benimki Kraft marka, öyle birşey yok malesef... alırken hiç aklıma gelmemişti

Hahaha bende annemle gitmiştim annem çocukla ilgilenirken bana fısır fısır neyle korun can diye sordu kondom dedim dur veriyim mi dedi hemen bende şaşkın evde var var demişim bilinçsizce
Bana ima bile etmediler ya korunmaya karşı benim aile hekimliği

Bebekler nasıl yatmalı? Yüz üstü mü, sırtüstü mü yoksa yan mı? Tehlikeli sayılan bir yatma pozisyonu var mı? Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir.
Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı 'ani çocuk ölümü' olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi.
Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.

hemen inanıyorum valla :))

Kizlar bu burun icin otri bebe nin neyini almamiz gerek tek cesit mi birne nasil nemlrndiriyodunuz ne kullaniyosunuz

Merhaba
Benim oğlumun da gaz sancısı olduğu zaman yanından ayrılmamak kaydıyla yüz üstü yatırıyorum 1-2 saat ama boğulma riski nedeniyle bütün gece bu şekilde bırakmıyorum. İlk oğlumda da bu şekilde yapardım bir sorun yaşamadım.

Merhaba arkadaşlar
Ben de 7 temmuzda ikinci oğlumu kucağıma aldım. Birçok arkadaşın mama takviyesi yaptığını okudum. Belki faydam olur diye sütümün artması için yaptığım şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Doğumdan sonraki birkaç gün Humana anne sütünü artıran çayı kullandım ve epey faydasını gördüm. Şuan da ara sıra maltana marka malt içeceğini içiyorum. Her gün en az 4 lt su tüketiyorum ve size tarifini vereceğim bitki çayını gün içerisinde 3-4 bardak tüketiyorum. Bu çay aynı zamanda oğlumun gazını rahat çıkarmasını da sağlıyor.
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı ısırgan
1 yemek kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane kimyon
Sıcak suyun içinde 10-15 dk demlendirip içilebilir. Ben faydasını gördüm oğluma hiç mama vermedim umarım sizler de faydasını görürsünüz.

Karın üstü uyuma konusunu çok kişiye sordum, ikisi çocuk doktoru, biri beyin cerrahı olmak üzere üç doktorun görüşleri en çok aklımda kaldı: Cerrah olan ‘Amerikalıların uydurması bu, hiçbir şey olmaz!’derken, pediatristlerden biri biraz daha çekimser konuştu: ‘Bir şey olacağını sanmıyorum.’ Bir diğer çocuk doktoru ise ‘Ben size profesyonel görüşümü vermekle yükümlüyüm: Karın üstü yatırmanızı öneremem’ dedi. Ve ardından ekledi: ‘Ama aramızda kalsın, ben çocuklarımı öyle yatırdım!’

Amerikalıların uydurması mı bilinmez ama, bu sırt üstü yatırma olayının Amerika’dan çıktığı bir gerçek… 1994’te Amerika’da ‘Back to Sleep’ adıyla başlayan, sonradan ismi Safe to Sleep olarak değiştirilen kampanyayla birlikte Ani Bebek Ölümü Sendromu yüzde 50 oranında azalmış (Kaynak: Wikipedia).

Bizim zamanımızda sıklıkla uygulanan, sonradan hakir görülmeye başlanan kundağın devreye girmesi de bu döneme rastlıyor. Çünkü bebekler sırt üstü uyuduklarında Moro refleksinin devreye girmesiyle kendilerini uyandırıyorlar. Kollarının vücutlarına bitiştirildiği, ayaklarının ise serbest bırakıldığı günümüzün kundakları bunu büyük ölçüde engelliyor.

Amerika’da bu konuda istatistikler var ancak Türkiye’de ne istatistik, ne de bu konuda yapılmış bir araştırma söz konusu… Google’a ‘Baby sleep on back’ yazdığınızda karşınıza sırt üstü yatırmanın gerekliliğine dair birçok yazı çıkarken Türkçe ‘bebeği sırt üstü yatır’ yazınca kadınlar kulübündeki forum sayfalarıyla karşılaşıyorsunuz. Türkiye’de bu anlamda bir araştırma ya da kampanya yok, sadece hastaneden çıkarken ‘sırt üstü yatırın’ şeklinde önerilerle karşılaşıyorsunuz. Öte yandan, daha ‘doğalcı’ olan doktorların ‘Hiçbir hayvan sırt üstü uyumaz; siz hiç sırt üstü uyuyan deve gördünüz mü?’ şeklinde beyanlarına da rastlayabilirsiniz internette.

heeeeyyyyttt :))) yatırırım ben bu çocuğu yüzüstü :))

Canım biraz geç oldu şimdi okudum. Doğum öncesi raporunun parasını alacaksın, benimde görünmüyordu bağlı bulunduğum sgk iyi aradım hallettiler aldım. Sende bir sgk ile görüş istersen. Ama eylül de alabilirsin.

benim bebgimdede var. gaz sancısı oldugunu düsünüyorum.cunku belirtiler onu gösteriyor.sindilerde bacaklarını mrtmeye basladım emzirirken daha az yapıyor.
@Nurmuratkf benim bebeğimde de aynı şey doğduğu günden beri var. Gazını çıkarıyor ama özellikle şu son iki gündür gur gur diye ses gelmeye devam ediyor gazını çıkarsa da. Bana doğum yaptığım gün kontrol eden çocuk doktoru sütlü bir şeyler yedin mi diye sormuştu. ayaklarını çekiyorsa süt proteinine dikkat et bir hafta süt ve süt ürünleri, poğaça vs gibi içeriğinde süt olan şeyler tüketme denişti. Dikkat etmiştim bıraktım sonra ama bu iki gün tekrar olunca yine bir deneyeceğim. Umarım böyle bir sorunu yoktur yani.. Bebek acı çekiyor resmen gazını çıkarsa da

Bende ondan emin değilim işte ilk günler sarılık fln olmadı gayet iyi kilo alımı dedi dr bi daha da gitmedik daha . Biran onve gitsek iyi olaxak

Benim kızımda 5 gündür sanki huy değiştirdi. Uykuya dalmada zorlanıyor yatsa da 1 saat en fazla .kafayı yemek üzereyim olduğum anlar oldu. Doktora götürdüm normal diyip geçiştiriyor. Ama doktor bana atak dönemine giriyor demişti. Netten baktım atak dönemlerinde bebekler böyle olurmuş.

Kızlar bebisleriniz için bir uyku düzeni sağladınız mi, ben benimle beraber uyusun istiyorum bazen uyuyor aksam tam ben uyuyacam uykusunu almış oluyor uyanıyor çok zor oluyor benim için dinlenmeye vaktim olmuyor, gündüz de uyuyamıyorum bebek uyuduğunda işlerimi yapıyorum

Ben kilo almaya başladım bile napsam bilmiyorum ya. 25 gün oldu bebeğim ağrılarım da geçmedi spora başlasam mı bşlemedim
Benim gibi sezaryenle doğum yaptıysan spor için erken ama havalar çok güzel yürüyüş yapabilirsin hem sen hem bebeğin hava almış olur. Yürüyüş sezaryenin daha çabuk iyileşmesini de sağlar. Ben yürüyüş yapıyorum ve doğum öncesi kilomdayim.

Aynı xanim kokumuzla uyuyorlar herhalde ama gobis aç benimkinin yediriyorum uyuyo
bugün ilk defa 24 saat de hiç mama vermedim inşallah yeter sütüm
humana nin çayını iciom suda iciom ama ole 4 lt olduğunu sanmam 2 2.5 Saglamdir başka ne yapmamız lazım acaba
bide yorgunlukta hiç ii gelmiyor sut azaliyor sanki

Ben bebekle hiç dışarı çıkmadım. Tedirgin oluyorum açıkçası. Normal doğum yaptım, idrar yolu enfeksiyonundan çekiyorum şimdi de. 25 gündür hastaneye gitmek dışında çıkmadım berdeyse, bir akşam bir saatliğine çıktık eşimle. Gitgide kilo almaya başladım, yürüyüşe başlamam iyi olacak gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…