- 13 Ekim 2015
- 2.578
- 3.307
- 53
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #1.361
Kızlar eczaneden aldığınız serum fizyolojik bu mudur?
Hanımlar bebeğim emzirken bacağını hızla çekip uzatıyor memeyi bırakıp ağlıyor kısa süre karnı ağrir dedi doktor sizde var mı böyle bi şey ne yapayim da gecsin
Canim kendiliginden yagmurlugu yokmu.benim kangurumda onunde ekstra bi parca bezi var arkaya dogru citcitlaniyo.yagmurdan gunesten korumak icin
Bizim ki korumaya karşı Allaha emanetBana da vermediler ki :) tek basima gitmistim. Bizim hemsire spiralci bence o yuzden vermedi bana
Bana ima bile etmediler yaHahahabende annemle gitmiştim annem çocukla ilgilenirken bana fısır fısır neyle korun can diye sordu kondom dedim dur veriyim mi dedi hemen bende şaşkın evde var var demişim bilinçsizce
Merhabakızlar merhaba,
bebeğini yüzüstü yatıran var mı??
oğlum kolikti ve 15-16 günden sonra hep yüzüstü yatırdım ben onu. anca o zaman uyuyabiliyordu. çok şükür sıkıntı olmadı.
ekin de yüzüstü yatınca rahat ve iyi uyuyor. cmt dr. a kontrole gittiğimizde konu nereden oraya geldi hatırlamıyorum ama dr nasıl uyuduğunu sordu, ben de yüzüstü dedim. açtı gözlerini kocaman ve yatırmayın, modası geçti, tehlikeli dedi. başka türlü düzgün uyumuyor dedik, yok yatırma dedi. iyi tamam ama hatun uyumuyor ki :) yan yatma yastığında zaten başından beri rahat etmedi hiç ama çok küçük nasıl olsa alışır dedim olmadı :)) inatçı olacak sıpa. zaten keçi gibi sesler çıkarıyor :))
ya kendi tecrübem olmasına rağmen içime kurt düşürdü dr. doğru söylüyor biliyorum ama ne yapayım ben şimdi?? özellikle gaz problemi olduğu zaman yüzüstü yatırmak tek sakinleştiren şey onu.
bu konuda tecrübesi olan var mı?
ya da kaçıncı aydan sonra sıkıntı olmaz. internete bakmak istemiyorum çünkü kendimi biliyorum, olumsuz birşey okursam hemen aklıma takılıyor. uykularım kaçıyor. zaten uykusuzum, bir de o kaçarsa tümden tırlatırım valla :)))
Ben kilo almaya başladım bile napsam bilmiyorum ya. 25 gün oldu bebeğim ağrılarım da geçmedi spora başlasam mı bşlemedimAyy tecrübeli anneler bende çok alanlardanim bana da bi akil verin
Canım biraz geç oldu şimdi okudum. Doğum öncesi raporunun parasını alacaksın, benimde görünmüyordu bağlı bulunduğum sgk iyi aradım hallettiler aldım. Sende bir sgk ile görüş istersen. Ama eylül de alabilirsin.Bunun için bir yere başvurdunuz mu? Ben de özelde çalışıyorum 32. haftada doğum iznimi başlattım sanırım mayısın 2. haftasıydı, 21 haziranda doğum yaptım ve doğum raporu tekrar iş yerime sundum. Şuan e-devlette mayıs ayı 12 gün, haziran ayı hiç prim ödemesi gözükmüyor ve raporlu gözüküyorum sistemde yani çalışmadığım belli. Bu raporlara göre geçici süre işsizlik ödememi otomatik olarak almam gerekmez mi? E devlette yalnızca emzirme param gözüküyor 122 tl, acaba iş yerim birşeyleri eksik mi yaptı? Ya da benim ayrıca başvurmam mı gerekiyordu?
@Nurmuratkf benim bebeğimde de aynı şey doğduğu günden beri var. Gazını çıkarıyor ama özellikle şu son iki gündür gur gur diye ses gelmeye devam ediyor gazını çıkarsa da. Bana doğum yaptığım gün kontrol eden çocuk doktoru sütlü bir şeyler yedin mi diye sormuştu. ayaklarını çekiyorsa süt proteinine dikkat et bir hafta süt ve süt ürünleri, poğaça vs gibi içeriğinde süt olan şeyler tüketme denişti. Dikkat etmiştim bıraktım sonra ama bu iki gün tekrar olunca yine bir deneyeceğim. Umarım böyle bir sorunu yoktur yani.. Bebek acı çekiyor resmen gazını çıkarsa dabenim bebgimdede var. gaz sancısı oldugunu düsünüyorum.cunku belirtiler onu gösteriyor.sindilerde bacaklarını mrtmeye basladım emzirirken daha az yapıyor.
Bende ondan emin değilim işte ilk günler sarılık fln olmadı gayet iyi kilo alımı dedi dr bi daha da gitmedik daha . Biran onve gitsek iyi olaxak
Benim gibi sezaryenle doğum yaptıysan spor için erken ama havalar çok güzel yürüyüş yapabilirsin hem sen hem bebeğin hava almış olur. Yürüyüş sezaryenin daha çabuk iyileşmesini de sağlar. Ben yürüyüş yapıyorum ve doğum öncesi kilomdayim.Ben kilo almaya başladım bile napsam bilmiyorum ya. 25 gün oldu bebeğim ağrılarım da geçmedi spora başlasam mı bşlemedim
Geçmiş olsun canım haklisin bi kilo kontrolü yaptırmam lazım yetmiyor belki de sutum ama emerken dalıyor uykuya yatağına koyunca fildir fildir bakıyor ama aglamiyorda bakıyor sadece bi süre sonra eli kolu harekete geçiyor mizmizlanouor derdi ne anlamadım ki
Ben bebekle hiç dışarı çıkmadım. Tedirgin oluyorum açıkçası. Normal doğum yaptım, idrar yolu enfeksiyonundan çekiyorum şimdi de. 25 gündür hastaneye gitmek dışında çıkmadım berdeyse, bir akşam bir saatliğine çıktık eşimle. Gitgide kilo almaya başladım, yürüyüşe başlamam iyi olacak gerçektenBenim gibi sezaryenle doğum yaptıysan spor için erken ama havalar çok güzel yürüyüş yapabilirsin hem sen hem bebeğin hava almış olur. Yürüyüş sezaryenin daha çabuk iyileşmesini de sağlar. Ben yürüyüş yapıyorum ve doğum öncesi kilomdayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?