- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #1.401
Göğüs çatlaklarına en iyi çözüm yine kendi sütün. Emzirdikten sonra göğsünden biraz süt çıkartıp sür ve 1-2 dk kuruması için bekle.Gögüslerim çok kötü sadece benim mi bilmiyorum kimsede yazmadılansinoh filan kullan demeyin hiç bir işe yaramadı .
Kaç günlükken gittiniz canmÇok şükür kalça ultrason cektrdik kontrol olduk geldik gayet iyi bebişimiz Sizinkiler daha iyi olsun inşallah
Kaç günlükken gittiniz canmÇok şükür kalça ultrason cektrdik kontrol olduk geldik gayet iyi bebişimiz Sizinkiler daha iyi olsun inşallah
Can'ım ben de oğlumu yüzüstü yatırıyorum neredeyse bir aydır. Acildeki doktor gazımız olduğunu görünce gündüz yüzüstü yatır demişti Sırtüstü çok az uyuyor ve irkilip sıçrıyor o yüzden gece gündüz hep yüzüstü. Kafasını kaldırıp çeviriyor ve rahatını bulunca yerleştiriyor kuzum. Allah'ın izniyle birşey olmaz inşallah.kızlar merhaba,
bebeğini yüzüstü yatıran var mı??
oğlum kolikti ve 15-16 günden sonra hep yüzüstü yatırdım ben onu. anca o zaman uyuyabiliyordu. çok şükür sıkıntı olmadı.
ekin de yüzüstü yatınca rahat ve iyi uyuyor. cmt dr. a kontrole gittiğimizde konu nereden oraya geldi hatırlamıyorum ama dr nasıl uyuduğunu sordu, ben de yüzüstü dedim. açtı gözlerini kocaman ve yatırmayın, modası geçti, tehlikeli dedi. başka türlü düzgün uyumuyor dedik, yok yatırma dedi. iyi tamam ama hatun uyumuyor ki :) yan yatma yastığında zaten başından beri rahat etmedi hiç ama çok küçük nasıl olsa alışır dedim olmadı :)) inatçı olacak sıpa. zaten keçi gibi sesler çıkarıyor :))
ya kendi tecrübem olmasına rağmen içime kurt düşürdü dr. doğru söylüyor biliyorum ama ne yapayım ben şimdi?? özellikle gaz problemi olduğu zaman yüzüstü yatırmak tek sakinleştiren şey onu.
bu konuda tecrübesi olan var mı?
ya da kaçıncı aydan sonra sıkıntı olmaz. internete bakmak istemiyorum çünkü kendimi biliyorum, olumsuz birşey okursam hemen aklıma takılıyor. uykularım kaçıyor. zaten uykusuzum, bir de o kaçarsa tümden tırlatırım valla :)))
Aynen canım.. Ben de yarından itibaren baslayacagım. Umarım süt ve ürünlerinden dolayı değildir yaBen tereyağ peynir yoğurt yiyorum sütlü olarak canım bi deneyeyim yarın yemeyerk inşallah düzelir çok üzülüyorum o acı cekince
Canım sen bu konunun peşini bırakmaz en doğrusunu bulursun mutlaka, senin gibi bilinçli anneler olduğu sürece hiçbirşey olmaz yavrularına inşallah. Tedbir senden Takdir Allah'tan.Bebekler nasıl yatmalı? Yüz üstü mü, sırtüstü mü yoksa yan mı? Tehlikeli sayılan bir yatma pozisyonu var mı? Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir.
Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı 'ani çocuk ölümü' olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi.
Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.
hemen inanıyorum valla :))
evet budur bacım :) bol bol kullan :)
Kızlar bebisleriniz için bir uyku düzeni sağladınız mi, ben benimle beraber uyusun istiyorum bazen uyuyor aksam tam ben uyuyacam uykusunu almış oluyor uyanıyor çok zor oluyor benim için dinlenmeye vaktim olmuyor, gündüz de uyuyamıyorum bebek uyuduğunda işlerimi yapıyorum
Kızlar kanguru aldınız mı? Aldıysanız hangi marka hangi modelden aldınız ve son olarak, tavsiye eder misiniz?
Gögüslerim çok kötü sadece benim mi bilmiyorum kimsede yazmadılansinoh filan kullan demeyin hiç bir işe yaramadı .
Ya bende sagiyorum ama sağdıkça yada emdikce daha çok süt doluyor. Bi çözüm bulmak lazım ama ne
Kızlar mrb okul yakınlarında kendi ev ya da tanıdığının evi olan var mı ? Ev satın almak istiyoruz baktığımız evin bitişinde ilkokul ortaokul var bu konuda bilgisi olan var mı sıkıntı olur mu ses fln
İnşAllah canımAynen canım.. Ben de yarından itibaren baslayacagım. Umarım süt ve ürünlerinden dolayı değildir ya
Sap simplex i deneyin faydasi var ama hic bir ilac tam olarak cozmuyor cunku bebegin bagirsaklari 3. Aydan itibaren gelisecek malesef bide dogum sekli onemli sezaryense eger daha cok gazli oluyorlarmisGünaydın ben de diğer topikte niye kimse yok diyorum meğer herkes burdaymiskizlar gazlı bebek anneriii beni dinleyin kimyon desene biogaia metsil kullandım ama findigimdaki gaz ve karnındaki şişlik gecmedi. Bugun 40imiz doluyor. Aglamaktan sesi kısıldı. Ikinirken bütün yedigini kusuyo hemen ardindan bi daha emmek istiyobutun gun emzirip gaz cikariyorum baska bi is yok bu durumda olan var mi? Bi damla aldik vicol diye bitkisel. Dun kullandik ve karnindaki sislik ilk defa azaldi. Benim durumumda olan varsa deneyebilir bikac gun daha kullanip yazaicam ise yarayip yaramadigiini
lansinoh elektrikliden cok memnunumKizlar sagma makinasi alacagim siz hangisini kullaniyorsunuz memnun musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?