- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #15.601
Temmuz da doğum yapıp regl olan var mi aranızda
Ya kafam karisti arkdaslar yogurt verme diyip duruyorlar 6 ay sonra ver diyolarAy çok heyecanlı :) benim oğlum da geçen hafta 4 ayini doldurdu. Ben de yavaş yavaş başlayacağım ek gıdaya, inşallah severek yer..
Benimki de ayni uyaniyo gulucukler dagitiyo sonra bisure sonra mizirdanmaya basliyo hele uykusu geldiyse zaptetmek zor surekli yanimda dur oyna yada gezdir diyo aglamasi bile kaldirana kadar ha bu ara agladimi evi inletiyo cunku sesten korkuyo basiyo bagirtiyi acikiyo hem memeyi almiyo hem ortaligi yikiyo kipkirmizi oluyo babasi hapsursa oksurse bagira bagira agliyo komsular ve arkadaslar gelmek istiyo alamiyorum bir turlu yalnizim ve hic firsat vermiyo is guc yapmaya keske bu zamana kalmasaydi bu hayirli olsunlar ben sadece cocuguma odaklanmak istiyorum misafir gelecegi zaman ikimizde yipraniyoruz ilgilenemiyorum ay sana icimi dokesim geldi hakkini helal et canimyok canım ağlarsam kucağa alırlar algısı başladı ağlayınca kucağa alımca sakinleşiyor bırakınca yine başlıyor şimdi konuşarak göbeğine pıt pıt yaparak seni almıcaz ama yanındayız seninleyiz diyoruz. babasından medet umuyor ona baya ağlıyor ama brnim almayacağımı biliyor sakinleşiyor öyle yapınca. toparlanacak inşallah canım büyüme atağı geçiriyoruz dönmeyi öğreniyor bu ara.
tracy hogg un kitabını aldım onu uygulamaya başlayacağım tavsiye ederim. 4 saatlik EASY rutinine başladım. inşallah onu oturtunca yatır kaldır yöntemiyle kendi kendine uyumayı da öğreteceğim.
darısı başına. ediz denizden bir ay küçük ona bişeyler öğretmek çok daha kolay olur çünkü şimdi oyun yapmayı numara yapmayo bilmiyorlar deniz çok fena numaradan ağlamalar memede tut bırak yapıp gülmeler bisürü şey çıkardı yeni yeni
cnm sen su an yogurt versen bile en az 1 ay ogun olarak vermeyeceksin hicbirseyi.tattirma yapacaksin.Ya kafam karisti arkdaslar yogurt verme diyip duruyorlar 6 ay sonra ver diyolar
Ya kafam karisti arkdaslar yogurt verme diyip duruyorlar 6 ay sonra ver diyolar
canım kaç aylık bebişin? biraz sese alıştırsan ya tv fln aç ama izletme yada müzik aç. ben çok sakarımdır özellikle mutfakta.kızım alıştı korkmuyor artık mutfakta bişeylerin düşmesine çarpmasına. misafir de kırkı çıkmadan bitti bizim az bikaç kişi kaldı onlar da geldi bu ay daha kimse kalmadı. öyle de zor oluyo böyle de zor bi kahve içip gitmeyi bilmezler malesef oturur ikram beklerlerBenimki de ayni uyaniyo gulucukler dben çitiyo sonra bisure sonra mizirdanmaya basliyo hele uykusu geldiyse zaptetmek zor surekli yanimda dur oyna yada gezdir diyo aglamasi bile kaldirana kadar ha bu ara agladimi evi inletiyo cunku sesten korkuyo basiyo bagirtiyi acikiyo hem memeyi almiyo hem ortaligi yikiyo kipkirmizi oluyo babasi hapsursa oksurse bagira bagira agliyo komsular ve arkadaslar gelmek istiyo alamiyorum bir turlu yalnizim ve hic firsat vermiyo is guc yapmaya keske bu zamana kalmasaydi bu hayirli olsunlar ben sadece cocuguma odaklanmak istiyorum misafir gelecegi zaman ikimizde yipraniyoruz ilgilenemiyorum ay sana icimi dokesim geldi hakkini helal et canim
Canim ben hala adet olmadim kanamam 41. Gün sürdü senin kac gün sürdü dogum sonrasi kanaman ve emziren anneler gec regl olurmus sen emziriyor musun8 temmuzda doğuk yaptım 2.kez adet oldum cnm .52.gün oldum
Canim nasilsin hersey yolunda mi?Benden size gelsin temmuz anneleri.çoğumuzun tek çocuğu ama valla basen dyrm bi 10 dk uyusam herşey geçecek.ama yok.bugünümüze çok şükür.hayırlı akşamlar bu arada.
Ben hala olmadım bebegi emziriyor musun yoksa mama mi veriyorsun ve düzenli mi reglin ayrica dogumdan sonra kanaman ne kadar sürdüBen 2 ay sonra oldum
Dun bende ayniydim nedense icim bi tuhafti sebepsiz yere aglayasim geliyodu vallaBugun icim cok sıkılıyo.hayırlısıyla su gün sorunsuz bitseydi bi..
ya ağlıcam sinirden gideli kaç saat oldu hala atamadım sinirimi.matsiyahoje canım sen takma onları anlayışsız insanlar. Asil ona cık cık...
Bir daha laf ederse sütlerimi satıyorum ondan kızıma vermiyorum dersin lafı ağzına tıkarsın. İkna etmeye çalışma boyle kıt kimseleri.
uyutmuyor mu eylül ümüz seniBenden size gelsin temmuz anneleri.çoğumuzun tek çocuğu ama valla basen dyrm bi 10 dk uyusam herşey geçecek.ama yok.bugünümüze çok şükür.hayırlı akşamlar bu arada.
Facebook ta anneysen diye bir sayfa var orada okumuştum. Bebekleri sallamayin diyor. 1 yaşına kadar bıngıldaklari kapanmadigi için sallama esnasında yada sinirle bebeği sarstiginizda beyin kafatası kemiklerine carpiyormus bu da hasara sebep oluyormuş. Kızlar Sallamak gerekirse çok hafif sallayin anne karnındaki gibi bir sallantı olsun.yazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
hala kulağımda çınlıyor dedikleri.. özellikle de mama vermediğim için beni suçlaması yok mu. o hareketi görmemezlikten geldim ama aklımdan çıkmıyor. çok stres oldum bi insan bunu emziren bi anneye neden yapar?
bu da böyle bi anımdı eşime anlattım pek dinlemedi hatta çocuk zayıfladı sanki falan dedi sonraki muhabbette. ama bi yandan da ulan yerinden kalkmıyo bu çocuk diyo ağırlaştı diyo. kafayı yicem ya herkes kilo derdinde...
size anlatayım dedim belki biraz rahatlarım. hala atamadım sinirimi.
bide tracy hoggun kitabını gösterdim anlattım bırak kitabı mitabı sen beni dinle diyor kadın ya... anlat dedim sallamadan nasıl uyur bu çocuk sallamadan olmaaaz sallıcan diyo ben sallamaktan bıktım usandım da aldım bu kitabı zaten. sallarken ağlama geliyor artık ya bu sallama işinden hiç hoşlanmıyorum...
yazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
hala kulağımda çınlıyor dedikleri.. özellikle de mama vermediğim için beni suçlaması yok mu. hareketi görmemezlikten geldim ama aklımdan çıkmıyor. çok stres oldum bi insan bunu emziren bi anneye neden yapar?
bu da böyle bi anımdı eşime anlattım pek dinlemedi hatta çocuk zayıfladı sanki falan dedi sonraki muhabbette. ama bi yandan da ulan yerinden kalkmıyo bu çocuk diyo ağırlaştı diyo. kafayı yicem ya herkes kilo derdinde...
bide tracy hoggun kitabını gösterdim anlattım bırak kitabı mitabı sen beni dinle diyor kadın ya... anlat dedim sallamadan nasıl uyur bu çocuk sallamadan olmaaaz sallıcan diyo ben sallamaktan bıktım usandım da aldım bu kitabı zaten. sallarken ağlama geliyor artık ya bu sallama işinden hiç hoşlanmıyorum...
Ya boyle insanlari bogasin geliyor bende dogumdan sonra biraz zorlandim sezeryanliyim agrim oluyo gogusum yara oldu uykusuzluk yorgunluk bide dogum sonrasi cok stresliysim aglamak geliyodu icimden bide kayinvalide gorumce olunca kime naz yapacaksin esimde beni unuttu varsa yoksa oglu yapcaksin etceksin annesin bisey soyleyince ters ters konusuyo falan hic seninde halin nasil demiyodu anlayis bebek dogunca bitti zaten bebek her an araniyo ac mi gaz sancisi mi niye agladigi belli olmuyo neyseesim ve gorumcem bu araniyo acikti galiba diyo ikide birde bende bebek her arandiginda aciktigi anlamina gelmez dedim gorumceme bebekte emince o hakli ben bebegimi emzirmiyo konumuna dustum gorumcem gittiginde bile kayinvalidemi arayip emziriyo mu diye soruyo sanki benim bebegim degil ben yavrumu ac birakicam sadist bir anneyim hala tavirlariyla imada bulunuyolar bazen ya sabir diyorum onlar olmadan ben bebegimin huyunu ogrendim birbirimize alistik bir duzen kurduk mecbur olmasam kimseyi istemezdim zaten pirpiriklidir gorumcem yaz gunu usuyecek diye sarip sarmaliyodu cocugu kucagada onlar alistirdi hala sinir oluyorumyazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
hala kulağımda çınlıyor dedikleri.. özellikle de mama vermediğim için beni suçlaması yok mu. o hareketi görmemezlikten geldim ama aklımdan çıkmıyor. çok stres oldum bi insan bunu emziren bi anneye neden yapar?
Can'ım o misafir dengeli bi İnan'a değilmişyazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
Haftaya 4 aylik oluyo tv acmiyorum izliyo diye muzikte ilgisini cekmiyo yeni basladi bu huyucanim ben her gelene 5 cesit yaptim bunlarada yapicam onceden haber verdiler yatili misafirim vardi alamadim kurbandan once cogu geldi o donem olsaydi iyiydi sunnette ettirecem bakalim Allah buyukcanım kaç aylık bebişin? biraz sese alıştırsan ya tv fln aç ama izletme yada müzik aç. ben çok sakarımdır özellikle mutfakta.kızım alıştı korkmuyor artık mutfakta bişeylerin düşmesine çarpmasına. misafir de kırkı çıkmadan bitti bizim az bikaç kişi kaldı onlar da geldi bu ay daha kimse kalmadı. öyle de zor oluyo böyle de zor bi kahve içip gitmeyi bilmezler malesef oturur ikram beklerler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?