- 5 Kasım 2015
- 2.178
- 2.610
- 53
- 39
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #15.621
Ben hala olmadım bebegi emziriyor musun yoksa mama mi veriyorsun ve düzenli mi reglin ayrica dogumdan sonra kanaman ne kadar sürdü
Ye annesi ye ♥ edizde keci gibi sesler cikararak oyuncaklariyla battaniyesiyle ve en son benimle kavga ederek uyuyakaldişimdi yine yatıdım yıktı ortalığı 10 dk ağladı ya sonunda dayanamadım aldım koyunca 15 dk daha ağladı. ben de memede uyuttum artık. koydum beş dk geçti bu satırları yazarken yine ağlamaya başladı. gaz sorunumuz devam ediyor belki de gazı vardır diye düşünüyorum bazen ama yok gibi ya. bak şimdi geri uyudu ben napıyım bunu. edizle denizin isimleri de benziyor bu arada :)
Bende olmadim ya dr gel kanatalim rahatsizlik verir dedi gitmedim boyle rahar geliyo galibaCanim ben hala adet olmadim kanamam 41. Gün sürdü senin kac gün sürdü dogum sonrasi kanaman ve emziren anneler gec regl olurmus sen emziriyor musun
Ya kafam karisti arkdaslar yogurt verme diyip duruyorlar 6 ay sonra ver diyolar
Yaa herkes tracy hogg olmus bacisko ne bakiyosun sen onlarin dedigine.yazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
hala kulağımda çınlıyor dedikleri.. özellikle de mama vermediğim için beni suçlaması yok mu. o hareketi görmemezlikten geldim ama aklımdan çıkmıyor. çok stres oldum bi insan bunu emziren bi anneye neden yapar?
bu da böyle bi anımdı eşime anlattım pek dinlemedi hatta çocuk zayıfladı sanki falan dedi sonraki muhabbette. ama bi yandan da ulan yerinden kalkmıyo bu çocuk diyo ağırlaştı diyo. kafayı yicem ya herkes kilo derdinde...
size anlatayım dedim belki biraz rahatlarım. hala atamadım sinirimi.
bide tracy hoggun kitabını gösterdim anlattım bırak kitabı mitabı sen beni dinle diyor kadın ya... anlat dedim sallamadan nasıl uyur bu çocuk sallamadan olmaaaz sallıcan diyo ben sallamaktan bıktım usandım da aldım bu kitabı zaten. sallarken ağlama geliyor artık ya bu sallama işinden hiç hoşlanmıyorum...
Hem aglayasim var hem catacak yer ariyorum.. uyuyup uyaninca gecer heraldeDun bende ayniydim nedense icim bi tuhafti sebepsiz yere aglayasim geliyodu valla
Benimde düzensiz oldu ya.normlade 28 günde bir olurdu hiç şaşmazdı şimdi 17 gün içinde bi daha oldum anlamadımki .düzenim bozuldu.Ben kacinciya oldum sayamadim ama 4oldu galiba
Benim de kv her seferinde getir battaniyeyi sallatalım diyo.yok dyrm alışmasın ben onu her dk sallayamam derslerim var uyumam lazım.bennbilyrm alıştırck sonra da gidip yatacak geceleri biz sallycz.diğer eltilerime hep aynısını yapmış.şimdi dediyo ki gece kalkıp çocuklarına laf sayıyolardı sallarken yapmasalrdı o zaman .onlrda diyo ki hep o alıştırdı.ben şimdi ne derse o laf dyrm bennaraştrym yok öyle bişey dyrm bozulup kalıyo.kimle cenk ettiğinin farkında değilYaa herkes tracy hogg olmus bacisko ne bakiyosun sen onlarin dedigine.
her cocuk farklidir kardesler bile ayni degildir acikma aglamasi o ne demek senden daha mi iyi bilcek senin cocugunu.ayni aglamayi seninki gazi olunca yapar benimki acikinca.
Ayrica Sallamanin sonu kotu. Benim kardesimi battaniyesine koyup sallarlardi ancak oyle sakinlesir uyurdu. Bi keresinde memlekete gidiyoduk babamin sabri tasti saat basi dur salla geri devam et inag etti durmadi kardesim aglaya aglaya uyuyakaldi ama hafizama kazindi resmen o gun. Tamam sakinlesip uyuyolarda her yerde olmuyo agirlastikca olmuyo. Sen 3-4ayda ileriyi gorebilmissin de bizlere surekli akil veren buyukler neden tecrubelerini dogru aktarmiyolar.
Bak bende sinirlendim
Sen deniz icin en dogrusunu bilirsin sadece sen unutma bunu. He de gec esine bile.hic canini sikma degmez
Geceleri sallarken benim de ağlayasım geliyo hatta bazen ağlyrm.bence 1 milyar anne varsa 1 milyar tane de çocuk yetiştirme şekli var.hele de biz her şeyi araştryrz.eskilere taş çıkartırız .tmm bazen bildikleri oluyo ama bence biz daha çok şey biliyrz.o kadının aynısından bide bende var.kıız doyuryrm baika bişeye ağlıyo kv başlıyo bu aç buna mama ver.en sonunda dedim ki mama veremem ben açsa emsin bıraktığına göre aç değil.eskiden mama mı varmış nasıl doyuyomuş bebekler bi daha demedi ama yani canımdan bezdirdi.tmm aç olsa zaten veririm ben mamayı.ben mamaya karşı değilim ki okula gittğim günler bi öğün veryrz zaten ama sütüm varken hazır temiz nie verm durduk yere.ay bende fena doluymuşum.ama takma sen.desin dursunlar sen biliyosun ya bebeğine iyilik yaptığını gerisi öbemli değilyazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
hala kulağımda çınlıyor dedikleri.. özellikle de mama vermediğim için beni suçlaması yok mu. o hareketi görmemezlikten geldim ama aklımdan çıkmıyor. çok stres oldum bi insan bunu emziren bi anneye neden yapar?
bu da böyle bi anımdı eşime anlattım pek dinlemedi hatta çocuk zayıfladı sanki falan dedi sonraki muhabbette. ama bi yandan da ulan yerinden kalkmıyo bu çocuk diyo ağırlaştı diyo. kafayı yicem ya herkes kilo derdinde...
bide tracy hoggun kitabını gösterdim anlattım bırak kitabı mitabı sen beni dinle diyor kadın ya... anlat dedim sallamadan nasıl uyur bu çocuk sallamadan olmaaaz sallıcan diyo ben sallamaktan bıktım usandım da aldım bu kitabı zaten. sallarken ağlama geliyor artık ya bu sallama işinden hiç hoşlanmıyorum...
Ehh işte geçinip gidyrz valla okulunn 6.haftası.bi hafta sonra sınavlarım var .bazen ağlayarak bazen gülerek geçiyo.eylül hanım yoruyo biraz geceleri ama geçecek inş.çok şükür beni yoran bi bebeğim var.sen napysn berinim nasıl iyi miCanim nasilsin hersey yolunda mi?
Bazen hiç uyumuyor bazen de 3-4 te uyuyor gece.ağlıyrm kızıyrm bazennde elimde olmadan sinirlenyrm hızlı hızlı sallyrm o da ağlıyo çok üzülyrm sonra bütün gün aklımdna çıkmıyo.eve gitsemde bi kucaklasam dyrm.nasıl gülücükler saçıyo görmen lazımuyutmuyor mu eylül ümüz seni
yazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
Bende gormedim canım,cok az leke gibi geldi iki kere devamı gelmiyor.anlamadimki bende olup olmayacagimi.Kızlar, ben hala adet görmedim. Sizler gördünüz mü acaba?
Eline saglik canim.ben bolca yedim annem gonderdi kv ayri yapti verdi,komsular derkenHaydi buyrunnn aşureyee:)))
Ayni benim kızımı tarif etmissin tipatip aynıyız canımBenimki de ayni uyaniyo gulucukler dagitiyo sonra bisure sonra mizirdanmaya basliyo hele uykusu geldiyse zaptetmek zor surekli yanimda dur oyna yada gezdir diyo aglamasi bile kaldirana kadar ha bu ara agladimi evi inletiyo cunku sesten korkuyo basiyo bagirtiyi acikiyo hem memeyi almiyo hem ortaligi yikiyo kipkirmizi oluyo babasi hapsursa oksurse bagira bagira agliyo komsular ve arkadaslar gelmek istiyo alamiyorum bir turlu yalnizim ve hic firsat vermiyo is guc yapmaya keske bu zamana kalmasaydi bu hayirli olsunlar ben sadece cocuguma odaklanmak istiyorum misafir gelecegi zaman ikimizde yipraniyoruz ilgilenemiyorum ay sana icimi dokesim geldi hakkini helal et canim
Valla cok yemis olsamda yinede isterimHaydi buyrunnn aşureyee:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?