- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #15.681
her birimiz lohusalıkta saçma şeyler yaşadık malesef. eltim hamile şimdi. allahın izniyle ona yaşatmıcam bunları. inşallah siper olcam önünde. ben yaşadım o yaşamasın.Can'ım o misafir dengeli bi İnan'a değilmiş
Lafı dikkate alınacak hiç değil
Böyleleri maalesef çok fazla
Duyma görme
Bi bebeği en iyi ilgili annesi bilir
Ay sinir oldum
Uçan tekmeyle dalacam kadına
Gelmesin. Bi daha seni etkiliyor
Kötü enerjisini yayıyor
K validemi hatırlattı bu muhabbet
Bebeğimin uykusu yok habire ayağında sallıyor
Anne sallama gerek Yok diyorum o uykusu gelince kendiliğinden uyur diyorum yok sallamaya devam ediyor
Uyumayınca da bunun sancısı var diyor
Yok anne uykusu yok dedikçe sancısı var deyip benim Çan'ımı sıkıyordu
allah kolaylık versin canım. müzik sese alışması için aç derim sessiz eve alışınca en ufak ses rahatsız eder. aydaşmış bebişlerimiz :)Haftaya 4 aylik oluyo tv acmiyorum izliyo diye muzikte ilgisini cekmiyo yeni basladi bu huyucanim ben her gelene 5 cesit yaptim bunlarada yapicam onceden haber verdiler yatili misafirim vardi alamadim kurbandan once cogu geldi o donem olsaydi iyiydi sunnette ettirecem bakalim Allah buyuk
ay evet ya hala gaz var mı diyorum. kusması da azaldı biliyo musun? midedeki gaz birikip gaaaak diye çıkarken kusma da olurdu şimdi öyle aşırı gaz birikmiyor kusma da eskisi kadar çok değil. sabah akşam 2 şer damla veriyorum sadece. şaştım kaldım ya..Ye annesi ye ♥ edizde keci gibi sesler cikararak oyuncaklariyla battaniyesiyle ve en son benimle kavga ederek uyuyakaldibattaniyeyi tutup kendinide iki buklum yapip saga sola yuvarlanip durdu sinirini gormen lazimdi
Gazi alttan ustten cok iyi cikinca insan bi emin olamiyo dimi bittimi varmi diye :)
Isimleri gibi iyi huylarida benzesin lutfen :)
canım gündüz aydınlık ve sesli ortamda uyutuyorum alışsın diye.gece karanlık sessiz ortamda uyutuyorum yani uyutmaya çalışıyorum ama gece uykusuna çok direniyor. karanlıktan mı korkuyor demeye başladık artık... garip benim çocukmatsiyahoje uyku için sessiz sakin ve karanlık odayı dene canım, bizimki aynı dediğin gibiydi 10-15 gündür sinir krizleri geçirecektim neredeyse huysuz zaten diş sıkıntısı mı anlamadım... Geçen hafta bakıcının bir gün acil işi çıktı gitmek durumunda kaldı 2 saat falan uyutmak için uğraşmıştı. Bizim yatağımıza koydu perdeleri çektim kapkaranlık odada elekrik süpürgesi sesi açtım çıktım 2-3 dakika ağladı vızıklandı sonra gittim baktım uyumuş yaklaşık 4 saat uyudu. O günden sonra hep o şekilde uyuttuk artık algıları daha çok sanırım uyaranlar fazla olunca uyumak istemiyorlar. Dediğin gibi ya kucakta saatlerde geziyor bizimki uykusu gözünde yaşlar akıyor hala gözünü açık tutcak diye inat ediyordu
ya illa patates nişastası verecek mama verecek bebeğe.ben izin vermedikçe iyi coşuyor..Geceleri sallarken benim de ağlayasım geliyo hatta bazen ağlyrm.bence 1 milyar anne varsa 1 milyar tane de çocuk yetiştirme şekli var.hele de biz her şeyi araştryrz.eskilere taş çıkartırız .tmm bazen bildikleri oluyo ama bence biz daha çok şey biliyrz.o kadının aynısından bide bende var.kıız doyuryrm baika bişeye ağlıyo kv başlıyo bu aç buna mama ver.en sonunda dedim ki mama veremem ben açsa emsin bıraktığına göre aç değil.eskiden mama mı varmış nasıl doyuyomuş bebekler bi daha demedi ama yani canımdan bezdirdi.tmm aç olsa zaten veririm ben mamayı.ben mamaya karşı değilim ki okula gittğim günler bi öğün veryrz zaten ama sütüm varken hazır temiz nie verm durduk yere.ay bende fena doluymuşum.ama takma sen.desin dursunlar sen biliyosun ya bebeğine iyilik yaptığını gerisi öbemli değil
canım bazen ben de hızlı sallardım sinirlenip ama hem korkuyorlar hem de zararlı. yapmıyorum artık.hızlı sallayınca hızlı uyumayacak ki. allah yardımcın olsun çok zor uyumayan bebek. bende de var allah sabrını veriyor bi şekildeBazen hiç uyumuyor bazen de 3-4 te uyuyor gece.ağlıyrm kızıyrm bazennde elimde olmadan sinirlenyrm hızlı hızlı sallyrm o da ağlıyo çok üzülyrm sonra bütün gün aklımdna çıkmıyo.eve gitsemde bi kucaklasam dyrm.nasıl gülücükler saçıyo görmen lazım
valla kendi gelinine de yaptı bana da yapıyor hep bi sütün az bu çocuk aç mama ver lafları sürekli.. mama versem mutlu olacak resmen.. kendisi mutsuz ve memnuniyetsiz biri başkalarını da mutsuz etmek istiyoe gibiydiOfff Allah sabır versin ya, inan benim bile okurken sinirlerim bozuldu.
Ya mis gibi sütün varken (maşAllah) neden mama verecekmissin, o nasıl bir mantık ya? Sen annesi değilmisin, bilmeyecek misin çocugunun ne zaman açlıktan ağladığını? Nedense art niyet sezdim ben bu kadında ne yalan söyleyeyim! Sanki sana sütün yetmiyor mesajı vererek moral bozmaya çalışmış gibime geldi.
valla ne mürekkep ne sabır kaldı ama hadi buna da çektim bi kalem..Cok sinir bozucu okurken ben bile gerildim bu insanların isi gücü yokmu birde aferin mama vermiyorsun diyecegine mamaya teşvik ediyor aslinda catir çatır kıracaksın böylelerinin kalbini sen uzme canjni tombigim sen çok iyi cok fedakar bir annesin ben senin anneligini cok beğeniyorum hatirliyor musun senle konuştugumuzda ne demistim sana. Sen denizi cok hakettin demistim ins kiymetini bilir demiştim. Bosver bunada cek bir kalem. Gerçi insanlarin her dediğine kalem ceke ceke mürekkep kalmadi ama sen yinede çek gitsin
normal canım hepsi dökülürmüş.Günaydın kızlar,
Ben bebeğimi henüz 3 aylık kontrolüne götüremedim doktora. Gittiğimiz doktor özel bir hastanede ve çok fiyatlı, bu ay durumumuz da çok iç açıcı değil. İşten ayrılmam bütçemizi çok sarstı. O yüzden çok da vakit kaybetmeden bir doktor arayışındayım. Sizlere bir sorum olacak, belki burda konuşmuş belki doktorlarınıza soranlar olmuştur; birkaç gündür topiği takip edemedim. Kızımın gece uyuduğu yatağın çarşafında hep saçlarını buluyorum. Hatta neredeyse öbekleşecekler. 3.ayda saçların dökülmesi normal mi hala acaba? Ne kadar daha devam edebilir?
Evet canım hatırlıyorum da değer verdiğim insanlar bunu yapınca çok dokunuyor malesef. tekrar okumak iyi geldi sağol:) çok şükğr bebeğim sağlıklı.maşallah kilosu da boyu da gayet iyiCanim ne yazık ki böyle insanlar hep var hepte var olmaya devam edecekler. Bi ara sizinle bir yazı paylaşmistim hatırlar misin bilmem. Onun son satırlarıni bu olay üzerine tekrar yazmak istiyorum.
"Diğerlerinin ne dediğini umursama. Başkalarının seni nasıl gördüğüyle ilgilenme. Herhangi birinin ne söylediği bebeğinin ne hissettiğinden daha önemli değil. Ve unutma; "Suyun üstünde dahi yürüsen, yüzme bilmiyordu diyecekler olacak.*"
bu mama neymiş arkadaş ya versen bi dert vermesen ayrı dert.. biz bebeklerimiz için en iyisini biliriz kimsenin ağzına bakmamak lazmTakma bile boşver herkesin bir yetiştirme şekli var. Herkes en iyi kendisi tanır bebesini. Bana da neler diyorlar mama veriyorum diye süt kesildi napayım aç mı kalsın çocuk. Alıştım artık takmıyorum kimseyi.
kısa kestik ya sohbete doyamamışımPuhahahne ruyaymis kiz
ayy nefret ediyorum ya asososos cum bak şimdi senin çocuk aç meselamatsiyahoje dün aynı şeyleri yaşamışız canım kızımın uykusu var 7 den beri ama gaz sancımız ağır basıyor uyuyamıyor anlayacağın ağlıyor hem uykum var diye hem de sancım var diye kucağıma aldım misafirlerin yanına gittim kv ler de var bu arada yabancıları görünce bir de ortam değişikliği yapınca sustu tabi benim kız misafir diyor ki uyutmaya çalışıyorsunuz diye ağlıyor uykusu yok ki nerden biliyorsun 2defa gördün annesinden iyi mi bileceksin dimi yani var var çıkar böyleleri
Haklısın canim. E daha ne çok şükür. Bunları düşün mutlu ol. Keyfini çıkar :)Evet canım hatırlıyorum da değer verdiğim insanlar bunu yapınca çok dokunuyor malesef. tekrar okumak iyi geldi sağol:) çok şükğr bebeğim sağlıklı.maşallah kilosu da boyu da gayet iyi
Sen bunları yazınca şimdi beni de stres sardı canım. Benim oğlan da kalabalık ev ortamını sevmiyor. Yoksa avm olsun, park olsun, çarşı- pazar olsun o zamanlar huysuz değil ama malesef evin içinde çok insan olunca çıldırıyor. Az önce de kv aradı günü varmış ( bu arada işe başlayacağım ve genellikle çocuğuma o bakacak ama hala günlerine son vermedi! ) oğlumu millete göstermek için erkenden gel diyor. Ben oğlumun huyunu biliyorum hiç rahat ettirmez. Ben de erken gelemem gelirsem 4 gibi geleceğim dedim hala kapatırken o kadar geç kalma diyor. Ya hakkaten sinir olmamak içten bile değil... Ya sabır çeke çeke sabır falan kalmadı bende... Bu yaşadığım kaçıncı sorun hangi birini anlatsam ki size...yazmadan edemicem çok sevdiğim bi akrabam misafirimdi bugün. geldiğinde yeni emzirmiş gazını çıkartıyordum yarım saat sonra kızım mızırdandı aç dedi. yok dedim aç değil. yarım saat sonra yine mızırdandı yine aç dedi hayır dedim bir saatte acıkmaz mama veriyor musun dedi hayır deyince öyle bi hareket yaptı bide cık cık yaptı ki nasıl anlatayım ya çok çok yanlış bişey yapıp çocuğu mahvediyormuş gibi... neyse üstünde yarım saat daha geçti kızımın uykusu geldi. yine aç dedi yok dedim uyucak ayy dedi aç açına mı yatırcaksın aç değil dedim ama baya baya gülmeye başladım artık sinirden. olur mu aç bu çocuk ağlaması acıkma ağlaması dedi. ulan çocuğu dördüncü görüşün sen nerden bilcen acıkma ağlamasını... diyemediğim için yok dedim uykusu gelmiş sonra uyuttum o da gitti...arada bide çocuğa rejim yaptırıyon yemek vermiyon napcan o sütleri yoğurt mu yapcan dedi yaa.
hala kulağımda çınlıyor dedikleri.. özellikle de mama vermediğim için beni suçlaması yok mu. o hareketi görmemezlikten geldim ama aklımdan çıkmıyor. çok stres oldum bi insan bunu emziren bi anneye neden yapar?
bu da böyle bi anımdı eşime anlattım pek dinlemedi hatta çocuk zayıfladı sanki falan dedi sonraki muhabbette. ama bi yandan da ulan yerinden kalkmıyo bu çocuk diyo ağırlaştı diyo. kafayı yicem ya herkes kilo derdinde...
size anlatayım dedim belki biraz rahatlarım. hala atamadım sinirimi.
bide tracy hoggun kitabını gösterdim anlattım bırak kitabı mitabı sen beni dinle diyor kadın ya... anlat dedim sallamadan nasıl uyur bu çocuk sallamadan olmaaaz sallıcan diyo ben sallamaktan bıktım usandım da aldım bu kitabı zaten. sallarken ağlama geliyor artık ya bu sallama işinden hiç hoşlanmıyorum...
Canim benim gececek bu gunlerde.annelik sabretmekmis.hic uzulme her anne ayni seyi yasiyo.bazen uyuturken sabrim kalmiyo kiziyorum uyu niye uyumuyosun diye.sonrasi aglamak ve pismak olmak.kotu bir anneyim diyorum 4 aylik bebek uyu demekten mi anlicak? her anne aynidir herhaldr diye avutuyorum kendimi.Ehh işte geçinip gidyrz valla okulunn 6.haftası.bi hafta sonra sınavlarım var .bazen ağlayarak bazen gülerek geçiyo.eylül hanım yoruyo biraz geceleri ama geçecek inş.çok şükür beni yoran bi bebeğim var.sen napysn berinim nasıl iyi mi
Ayyy sende diyomusun nie uyumuyosun die.ben de kendime kızyrm nasıl anneym kimse benim yaptığımı yapmıyodur die.sonra pişman oluyrm illa ki ama işte gerçketen zor .hele gece iki kat zor.gündüz istediğini yapsın kızmyrm ama geceleri karanlık odamda belkide yüzünü görmediğim için o kadar sinirlenyrm.şu an okuldaym aklıma geldi nasıl üzüldüm anlatmam çok özledim.eve gidince 100 kere öpcmCanim benim gececek bu gunlerde.annelik sabretmekmis.hic uzulme her anne ayni seyi yasiyo.bazen uyuturken sabrim kalmiyo kiziyorum uyu niye uyumuyosun diye.sonrasi aglamak ve pismak olmak.kotu bir anneyim diyorum 4 aylik bebek uyu demekten mi anlicak? her anne aynidir herhaldr diye avutuyorum kendimi.
Berinim iyi canim sukur.iste gecinip duruyoruz.gunler birbirini kovaliyo.bu gunlerin kiymetini bil kotu anilar degil iyi anilari hatirla hep diyorum kendime
Ah bu yavrular hemen alışıyor kokunuzu istersen Kokunun dindiği bi tshirt koy yanınaBu gece bizde oyleydik. Tam bir düzen oturtuyorum birşey oluyor bozuluyor bu kez de hastalık bozdu 20 günlükken itibaren hep beşiğinde yattı 3-4 gündür hasta balgamdan tikaniyor diye yanımda yatirdim hemen benimle yatmaya alıştı. Bir turlu gece beşiğinde uyutamadım uyandı durdu
Hiç sormaher birimiz lohusalıkta saçma şeyler yaşadık malesef. eltim hamile şimdi. allahın izniyle ona yaşatmıcam bunları. inşallah siper olcam önünde. ben yaşadım o yaşamasın.
annesinden iyi kimse bilemez çocuğun nesi olduğunu hala anlamıyorlar kendi kendilerine çocuk aç uykusu geldi vs diyorlar ya. hele aç lafına gıcık oluyorum çocuk aç olsa ben bilmez miyim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?