2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

olsun havası yeter :))
ben kendi yiyeceğim yemeği yapamıyorum kız yemek yarışması da ne

Bende merak ediyorum en iyi yogurt neyle mayalanir ? Nasil olmali ? İyi ki sordun.
Canım bana ilk çocuğum içim doktor günlük Yoğurtla başla dedi. Pastörize 1 bardak sütü ısıt. 40 derece olması lazım. Yani parmağını batır elin ne yanacak ne çok ılık olacak. İçine bi kaşık yoğurt koy. Küçük reçel kavanozlarına koy kapağı kapat. İyice beze sar 4 saat kalsın. Bir fincan yedir kalanı dolaba koy ertesi günki mayalama için kullan. Değişiklik olsun diye arada içine azcık reçel koyabilirsiniz. Aynı hazırlar gibi oluyor. Ben arada antibiyotik niyetine azıcık sarımsak rendeliyodum. Ağzı çok pis kokuyordu ama şifa niyetine

Kıyamam onlara
İniaallah çabucak atlatırsınız
Siz de biz de
Bakalım bu hafta içi nasipse yaptırabiliriz
Yavrum şu sıra çok gazlı
Yüzünü gözünü çizmiş maalesef
Insallah canim gaz sorunu bizimde devam ediyor ama buyudukce kolay cikaraiyomus gibi geliyo bizimki eldiven takip cikarinca cok ciziyodu eldiveni tamamen cikarinca cizmiyo artik

canım varmış belirti de biz anlamamışız aşırı gaz emerken kendini geri itme kusma vs vardı da bilemedik
Cnm nerden bileceksin ki. her bebekte olan şeyler bunlar. alerji testleri de yüzde yüz değilmiş. yani orda alerji yok diye çıksa. bile bu bebegin alerjisi olmadığı anlamına gelmiyormuş . off her şey tahmin üzerine.
Benim kızım da da olduğunu düşünüyorum ben şüphem var.doktor sadece kakasi yeşil olduğu zaman alerji olabilir demişti ama kakasinin rengi ile alakası yok sanırım.
Huzursuzluk aşırı gaz var bizde. en sonda kakasinda mukus oldu 3 kez.o dönem çok hastaydı. balgam da atmış olabilir.bilmiyorum.bir daha da olmadı. bilemiyorum ben de boğazımı tutup süt ürünlerini kesmedim. deneme yanılma yapamadım
Her şeyde süt ürünü var
bisküvi çikolata vs vs vs her şeyde. Ben oturup sütlü tatlı yemiyorum ama çikolata kek peynir yiyorum.

gunluk sutle yapabilirsin marketten alip.tam tarifini bende bilmiyorum hic yapmadim.yapacagim 2 hafta sonra.ben 1 lt mayalayacagim sonra kavanozlara bolcem
activia ya da suzme yogurtla guzel mayaliyor arkadaslarim.mayaladigimiz yogurdu 3 gun yedirebiliyoruz.sonra yeniden mayalayacagiz.
tatlandirma organik pekmezle olacak

Çok güzel açıklamışsın cnm.yani inek sütüyle yapmanın bi zararı yok dmi.bazı dr lar mamayka yapmayı önermmemiş te.ben inek sütü die çeknyrm

Peki ben daha 5 aylıken falan başkycm ya içine pekmez ya da sarımsak gibi şwyler doğru olur mu yoksa 6 ayı mı beklym onun için

biri de bini de birmiş canım ya hepten kes ya hiç kesme. süt ürünleri ve yumurta yemicem artık bir ay. Bugün kontrol vardı alerji dedi doktor. bunlar herşeyde olan ürünler mesela makarnada yumurta var sanayağda var herşeyde peynir altı suyu var mesela. cidden zor ama kesicem çünlü ciddi miktarda kan var kakada. dün yine kanlı kaka yaptı kızım akşamları da çok huzursuz sürekli ağlıyoe ondan dedi doktor. akşam 7den gece 1e kadar uyumuyor ağlıyor çocuk ben de bittim o da

Peki ben daha 5 aylıken falan başkycm ya içine pekmez ya da sarımsak gibi şwyler doğru olur mu yoksa 6 ayı mı beklym onun için
Pekmez koyma zaten.. süt ve süt ürünleriyle pekmez birbirini nötrlüyor diye biliyorum.. ben 5.5 aylıkken başladım.

Canimm cok cok gecmis olsunn
Huzursuzlugu ondanmiymis kuzumun
Insallah en kisa surede iyi olursunuz ikinizde

Büyük oğlum hasta.. küçüğede bulaştırdı galiba.. öksürmeye başladı. Doktora götürmeye korkuyorum antibiyotik verir diye..

Kızlar hamilelikten beri takipteyim yeni üye oldum.
Haftaya oğlum 4 aylık olacak ama son bir aydır sütüm azaldı
Önceden süt baş bırakmayan sancıdan duramadığım oğlumun yüzüne fışkıran süt şimdi azaldı o kadar ki göğüslerim sertleşmiyo bile sizde de oldu mu normal mi? Sütün yetip yetmediğini nasıl anlarım?

Bebeklere 1 yaşından önce doğrudan inek sütü vermek sakıncalı ama bunu yoğurt olarak vermenizde bir sakınca yoktur. Güvenilir bir yerden açık süt alamıyorsanız günlük pastörize sutlerle de yapabilirsiniz. 1 lt yoğurt için 1 tatlı kaşığı yoğurt mayalama için yeterli olacaktır. Pastörize sütü kaynamaya gerek yok serçe parmağınızı sute daldırdığımızda 10 sn kadar bekletebiliyorsaniz sıcaklığı iyidir. Ilık süt t ile önce mayalanacak yoğurdu ilitip sonra sute ilave edin çok az karıştırıp ustunu örtün ve etrafını bir battaniye ile sarın 3-4 saat bejletip sonra buzdolabına koyun. Biraz dinlendirip sonra bebeğinizi verebilirsiniz.
Anne sütü ile yapılan yoğurtlar çok sulu oluyor.
Muhallebi lerde inek sütü kullanmayın su ile yapın. Mümkünse kırık pirinci rondoda toz haline getirip pirinç unu olarak kullanın daha faydalı dışarıda satilan pirinç unlarina göre.
Erken ek gıdaya geçip peynir geçirecekleri için tavsiyem çökelek peyniri. Diğer peynirleri suda beklet denizde tuzu tam gitmiyor ve 2 yaşına kadar tuz vermeyin. Evde biraz fazla yoğurt mayalayip bir kısmıyla günlük çökelek yapabilirsiniz. Yoğurt kaynarken içine 1-2 damla sirke yada limon katip kestiriyorsunuz sonra tülbentten iyice duyuyorsunuz. Artan peynir altı suyunuda poğaçalarda kullanabilirsiniz.

Aramıza hoşgeldiniz.Normal bebeğin ihtiyacı kadar artık süt üretiyor göğüsler. Bebeğin kilo alımında sorun yoksa sütünüz yetiyordur.

Büyük oğlum hasta.. küçüğede bulaştırdı galiba.. öksürmeye başladı. Doktora götürmeye korkuyorum antibiyotik verir diye..
Geçmiş olsun canim. Bebeklere hemen antibiyotik vermiyorlar. Eğer öksürük cigerden geliyorsa ancak o zaman antibiyotik verirler. Burnunu açık tutmaya çalış, benim ki balgamdan dolayı çok öksürüyordu o yüzden sık sık serum fizyolojik yapıyorum

Oncelikle hosgeldin. benim de artık ilk zamanlara gore çok fazla deil gibi geliyor. ama günü gününe de değişiyor aslında. ben içim rahat etmediği için ballı su fln içiyorum. Süt yapıcı şeyler yemeye çalışıyorum. ama bu konuda ki en önemli 2 şey bol su içmek ve dinlenmekmis. Dr danıştigimda günde 3 4 kereden fazla cisini yapiyorsa doyuyor demektir demişti. onu takip ediyorum bende surekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…