- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #16.021
olsun havası yeter :))matsiyahoje @karpuz_suyu kızlar yemek yarışmasında birinci olana da pro luk veriyorlarmış ona katilin isterseniz :) ben de çok sevdim kırmızı kırmızı ne güzel pro olmanin başka hic bir özelliğini kullanmasam da güzel
Bende merak ediyorum en iyi yogurt neyle mayalanir ? Nasil olmali ? İyi ki sordun.
Canım bana ilk çocuğum içim doktor günlük Yoğurtla başla dedi. Pastörize 1 bardak sütü ısıt. 40 derece olması lazım. Yani parmağını batır elin ne yanacak ne çok ılık olacak. İçine bi kaşık yoğurt koy. Küçük reçel kavanozlarına koy kapağı kapat. İyice beze sar 4 saat kalsın. Bir fincan yedir kalanı dolaba koy ertesi günki mayalama için kullan. Değişiklik olsun diye arada içine azcık reçel koyabilirsiniz. Aynı hazırlar gibi oluyor. Ben arada antibiyotik niyetine azıcık sarımsak rendeliyodum. Ağzı çok pis kokuyordu ama şifa niyetineKızlar sizce bebeğe yoğurt sütle mi yapılsa daha iyi mamayla mı.heryerde farklı bişey yazıyo.sütle yaparsamda marketten aldığım inek sütüyle mi olck ve tam yağlı mı yağsız mı marka önerisi olan var mı ay çok şey sordum ama.bi de yoğurt tarifi bilen varmı.her gün taze yapm dyrm bi fincan ya da küçük bi kavanoz kadar
Denemesi bedavaAnne sütüyle yogurt yapamaz miyim
Insallah canim gaz sorunu bizimde devam ediyor ama buyudukce kolay cikaraiyomus gibi geliyo bizimki eldiven takip cikarinca cok ciziyodu eldiveni tamamen cikarinca cizmiyo artikKıyamam onlara
İniaallah çabucak atlatırsınız
Siz de biz de
Bakalım bu hafta içi nasipse yaptırabiliriz
Yavrum şu sıra çok gazlı
Yüzünü gözünü çizmiş maalesef
Cnm nerden bileceksin ki. her bebekte olan şeyler bunlar. alerji testleri de yüzde yüz değilmiş. yani orda alerji yok diye çıksa. bile bu bebegin alerjisi olmadığı anlamına gelmiyormuş . off her şey tahmin üzerine.canım varmış belirti de biz anlamamışız aşırı gaz emerken kendini geri itme kusma vs vardı da bilemedik
Kızlar sizce bebeğe yoğurt sütle mi yapılsa daha iyi mamayla mı.heryerde farklı bişey yazıyo.sütle yaparsamda marketten aldığım inek sütüyle mi olck ve tam yağlı mı yağsız mı marka önerisi olan var mı ay çok şey sordum ama.bi de yoğurt tarifi bilen varmı.her gün taze yapm dyrm bi fincan ya da küçük bi kavanoz kadar
Çok güzel açıklamışsın cnm.yani inek sütüyle yapmanın bi zararı yok dmi.bazı dr lar mamayka yapmayı önermmemiş te.ben inek sütü die çeknyrmGunaydin kizlar. Yogurt yapacaklara
Ilk tavsiyem kesinlikle acik sut almayin.ozellikle artik kis geldigi icin hayvancilikla ugrasanlar antibiyotik kullanacaklar ve bunu evimizde herhangi bi testle ogrenme sansimiz yok.
Fabrika sartlarinda cok yuksek sicakliklar uygulaniyo besin degeri kayboluyo diyenler oluyo kulak asmayin. Kaynar suya elinizi 1saat koyup beklediginizi dusunun bide yarim saat koyup beklediginizi.hangisinde eliniz daha cok zarar gorur.
Ayrica hani tencere dibine ve kenarlarina tutanlar var ya onlar protein hanimlar.evde sut kaynatmak bize cok saglikli gelsede aslinda besin degerlerini biz daha cok öldrms oluyrz.
Bi yaygin dusunce daha var ona da aciklik getireyim. Sutun icindeki yararli bakterilerde ölüyms dusuncesi. Evet uht sutlerde %100 sterilizasyon saglandigindan hic bakteri kalmiyo ama bu yararli denen mikroorganizmalar bizim vucudumuzda dogal olarak zaten var yani disardan alsak da almasak da bisey degismiyo.
Bide zaten soyle bi durum var yogurt yapacagimiz zaman gunluk sut adiyla piyasada satilan pastorize sutleri kullanmamiz gerekiyo ve bu mikroorganizmalar pastorize sutlerde bulunuyolar.onlar olmali ki yogurt icin gerekli ortam olussun.
Haa unutmadan sunuda soyleyim neden hazir yogurtlar bozulmuyoda evde yaptigim 3gunde eksiyo konusmalarina cok sahit oluyoruz. Hem raf omrunu uzatmak hemde lezzeti arttirmak amaciyla sutun icinden belli oranda su uzaklastirilmaktadir.bizler hayatimizi devam ettirebilmek icin nasil suya ihtiyac duyuyosak mikroorganizmalarinda suya ihtiyaci var.yani ne kadar az su o kadar az mikroorganizma o kadar gec bozulma. Bunada basit bi ornek vereyim yaş nane bi kac gun icinde bozulurken kuruttugumuz nane uzun bi sure dayanmakta.
Karisik yazdigimin farkindayim kusuruma bakmayin ama umarim aciklayici olmustur.
Senam72015 @Maviduss kizlar gunluk sut adiyla satilan sutlerle gonul rahatligiyla yogurt yapabilirsiniz
Peki ben daha 5 aylıken falan başkycm ya içine pekmez ya da sarımsak gibi şwyler doğru olur mu yoksa 6 ayı mı beklym onun içinCanım bana ilk çocuğum içim doktor günlük Yoğurtla başla dedi. Pastörize 1 bardak sütü ısıt. 40 derece olması lazım. Yani parmağını batır elin ne yanacak ne çok ılık olacak. İçine bi kaşık yoğurt koy. Küçük reçel kavanozlarına koy kapağı kapat. İyice beze sar 4 saat kalsın. Bir fincan yedir kalanı dolaba koy ertesi günki mayalama için kullan. Değişiklik olsun diye arada içine azcık reçel koyabilirsiniz. Aynı hazırlar gibi oluyor. Ben arada antibiyotik niyetine azıcık sarımsak rendeliyodum. Ağzı çok pis kokuyordu ama şifa niyetine
biri de bini de birmiş canım ya hepten kes ya hiç kesme. süt ürünleri ve yumurta yemicem artık bir ay. Bugün kontrol vardı alerji dedi doktor. bunlar herşeyde olan ürünler mesela makarnada yumurta var sanayağda var herşeyde peynir altı suyu var mesela. cidden zor ama kesicem çünlü ciddi miktarda kan var kakada. dün yine kanlı kaka yaptı kızım akşamları da çok huzursuz sürekli ağlıyoe ondan dedi doktor. akşam 7den gece 1e kadar uyumuyor ağlıyor çocuk ben de bittim o daCnm nerden bileceksin ki. her bebekte olan şeyler bunlar. alerji testleri de yüzde yüz değilmiş. yani orda alerji yok diye çıksa. bile bu bebegin alerjisi olmadığı anlamına gelmiyormuş . off her şey tahmin üzerine.
Benim kızım da da olduğunu düşünüyorum ben şüphem var.doktor sadece kakasi yeşil olduğu zaman alerji olabilir demişti ama kakasinin rengi ile alakası yok sanırım.
Huzursuzluk aşırı gaz var bizde. en sonda kakasinda mukus oldu 3 kez.o dönem çok hastaydı. balgam da atmış olabilir.bilmiyorum.bir daha da olmadı. bilemiyorum ben de boğazımı tutup süt ürünlerini kesmedim. deneme yanılma yapamadım
Her şeyde süt ürünü var
bisküvi çikolata vs vs vs her şeyde. Ben oturup sütlü tatlı yemiyorum ama çikolata kek peynir yiyorum.
Pekmez koyma zaten.. süt ve süt ürünleriyle pekmez birbirini nötrlüyor diye biliyorum.. ben 5.5 aylıkken başladım.Peki ben daha 5 aylıken falan başkycm ya içine pekmez ya da sarımsak gibi şwyler doğru olur mu yoksa 6 ayı mı beklym onun için
Mayalandigi icin bi zarari yok kuzum. Sutun guvenilir olsun yeter.insallah bi sıkıntı olmazÇok güzel açıklamışsın cnm.yani inek sütüyle yapmanın bi zararı yok dmi.bazı dr lar mamayka yapmayı önermmemiş te.ben inek sütü die çeknyrm
Canimm cok cok gecmis olsunnbiri de bini de birmiş canım ya hepten kes ya hiç kesme. süt ürünleri ve yumurta yemicem artık bir ay. Bugün kontrol vardı alerji dedi doktor. bunlar herşeyde olan ürünler mesela makarnada yumurta var sanayağda var herşeyde peynir altı suyu var mesela. cidden zor ama kesicem çünlü ciddi miktarda kan var kakada. dün yine kanlı kaka yaptı kızım akşamları da çok huzursuz sürekli ağlıyoe ondan dedi doktor. akşam 7den gece 1e kadar uyumuyor ağlıyor çocuk ben de bittim o da
Yapanlar varmis cok sulu oluyomus sanirim yani tam tutmuyomus ama denenebilir aslindaAnne sütüyle yogurt yapamaz miyim
Aramıza hoşgeldiniz.Normal bebeğin ihtiyacı kadar artık süt üretiyor göğüsler. Bebeğin kilo alımında sorun yoksa sütünüz yetiyordur.Kızlar hamilelikten beri takipteyim yeni üye oldum.
Haftaya oğlum 4 aylık olacak ama son bir aydır sütüm azaldı
Önceden süt baş bırakmayan sancıdan duramadığım oğlumun yüzüne fışkıran süt şimdi azaldı o kadar ki göğüslerim sertleşmiyo bilesizde de oldu mu normal mi? Sütün yetip yetmediğini nasıl anlarım?
Geçmiş olsun canim. Bebeklere hemen antibiyotik vermiyorlar. Eğer öksürük cigerden geliyorsa ancak o zaman antibiyotik verirler. Burnunu açık tutmaya çalış, benim ki balgamdan dolayı çok öksürüyordu o yüzden sık sık serum fizyolojik yapıyorumBüyük oğlum hasta.. küçüğede bulaştırdı galiba.. öksürmeye başladı. Doktora götürmeye korkuyorum antibiyotik verir diye..
Oncelikle hosgeldin. benim de artık ilk zamanlara gore çok fazla deil gibi geliyor. ama günü gününe de değişiyor aslında. ben içim rahat etmediği için ballı su fln içiyorum. Süt yapıcı şeyler yemeye çalışıyorum. ama bu konuda ki en önemli 2 şey bol su içmek ve dinlenmekmis. Dr danıştigimda günde 3 4 kereden fazla cisini yapiyorsa doyuyor demektir demişti. onu takip ediyorum bende surekliKızlar hamilelikten beri takipteyim yeni üye oldum.
Haftaya oğlum 4 aylık olacak ama son bir aydır sütüm azaldı
Önceden süt baş bırakmayan sancıdan duramadığım oğlumun yüzüne fışkıran süt şimdi azaldı o kadar ki göğüslerim sertleşmiyo bilesizde de oldu mu normal mi? Sütün yetip yetmediğini nasıl anlarım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?