- 18 Ağustos 2015
- 252
- 325
- 33
- 34
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #16.061
Nasıl kullanıyorsun canım ya? oturur gibi olmuyor mu? benim kızda 3 aylık ben bişi olur diye alamadim dahaCanim benim kizim 3 aylik ben 2 aylikken basladim kullanabilirsin rahatca :) uyuyorlar icinde seninkide uyur rahat edersin
civilden almistim stylo dye bi marka canim bacaklarini ayirdigindan cok rahat oluyor dik duruyor iki buklum olmuyorki bebek canim :) icini ferah Tut ve kullan :))Nasıl kullanıyorsun canım ya? oturur gibi olmuyor mu? benim kızda 3 aylık ben bişi olur diye alamadim daha
Sanırım. Öyle oldu canim ya bütün gece ağladı sindi uyutmaya çalışıyorum ve dün gece gibi olacak diye çok korkuyorum allahım yavrularımız kem gözlerden korusunNazar degmistir canım.toplum icine girince bizimkide oyle oluyor
Neresi az ki canım bizim doktorumuz artık ayda 600 800 gram gibi alacak dwdi 18 günde 500 gr iyi yanj18 Günde 500 gram almış bebeğim tam 4 aylık sizce az mI kızlar, doktor biraz az dedi de
Bizimki de oyke canın ya elimi oynayınca bile korkuyorKızım her şeyden korkuyor.
Nasıl desem; ona seslenişimizden tutun da kendi vücudundan çıkan gurulduma sesine bile irkiliyor. Bana biraz fazla geliyor bu denli irkilmesi.
Sizde durumlar nasıl? Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum..
Bence de çok iyi ama doktor biraz az dedi ben de şaşırdım o yüzdenNeresi az ki canım bizim doktorumuz artık ayda 600 800 gram gibi alacak dwdi 18 günde 500 gr iyi yanj
Amin canm.Insallah uyurSanırım. Öyle oldu canim ya bütün gece ağladı sindi uyutmaya çalışıyorum ve dün gece gibi olacak diye çok korkuyorum allahım yavrularımız kem gözlerden korusun
Amin canım.Insallah uyur yavrun :/Sanırım. Öyle oldu canim ya bütün gece ağladı sindi uyutmaya çalışıyorum ve dün gece gibi olacak diye çok korkuyorum allahım yavrularımız kem gözlerden korusun
Canim fircanin resmini atar misinKızlar kan ilacını prof olan hocama sordum.dişlerde leke yaptığı doğruymuş ama yüzeysel leke oluyomuş tani dişin minesine işlemediği için fırçayla iyi bir temizlikle ya da hiç olmadı polisaj denen işlemle gidiyomuş.yani rutin bi uygulamaysa kullan dedi kan damlasını.ama flor uygulamasına karşıyız dedi bebeklede.6.aydan sonra flor tablet öneren dr lar oluyo yanlış dedi.ona gerek yok parmak fırça al dedi ilk dişi çıktıktan sonra bile başla kullanmaya.emdikten sonra ya da yemekten sonra prmağımıza takıp bebeğin dişinin üzerinde mekanik bi temizleme yap dedi.bebek kendisi fırça kullanabilecek zamana gelince yine muz fırçalar var resmini atarım size onu tak eline mekanik olarak tezmilesin hem oynasın hem diş temizlesin dedi.2 yaşa kadar macun önermiyoruz dedi.karbonatlı su ağız mukozasını bozabilir hiç bişeye gerek yok bebekte.mekanik temizleme yeterli dedi.parmak fırçaları eczanede bulabilirz 10 lira sanırım fiyatı.çok yumuşak bişey zaten bana gösterdi hocam.ben dediklerini aynen yapcm size de yazm dedim.
Sutu yogurt yerine peynirle mayalarsan peynir elde edebilirmissin facede okudum bugunBebeklere 1 yaşından önce doğrudan inek sütü vermek sakıncalı ama bunu yoğurt olarak vermenizde bir sakınca yoktur. Güvenilir bir yerden açık süt alamıyorsanız günlük pastörize sutlerle de yapabilirsiniz. 1 lt yoğurt için 1 tatlı kaşığı yoğurt mayalama için yeterli olacaktır. Pastörize sütü kaynamaya gerek yok serçe parmağınızı sute daldırdığımızda 10 sn kadar bekletebiliyorsaniz sıcaklığı iyidir. Ilık süt t ile önce mayalanacak yoğurdu ilitip sonra sute ilave edin çok az karıştırıp ustunu örtün ve etrafını bir battaniye ile sarın 3-4 saat bejletip sonra buzdolabına koyun. Biraz dinlendirip sonra bebeğinizi verebilirsiniz.
Anne sütü ile yapılan yoğurtlar çok sulu oluyor.
Muhallebi lerde inek sütü kullanmayın su ile yapın. Mümkünse kırık pirinci rondoda toz haline getirip pirinç unu olarak kullanın daha faydalı dışarıda satilan pirinç unlarina göre.
Erken ek gıdaya geçip peynir geçirecekleri için tavsiyem çökelek peyniri. Diğer peynirleri suda beklet denizde tuzu tam gitmiyor ve 2 yaşına kadar tuz vermeyin. Evde biraz fazla yoğurt mayalayip bir kısmıyla günlük çökelek yapabilirsiniz. Yoğurt kaynarken içine 1-2 damla sirke yada limon katip kestiriyorsunuz sonra tülbentten iyice duyuyorsunuz. Artan peynir altı suyunuda poğaçalarda kullanabilirsiniz.
Galactago damlayı bugün numune gönderdiler canım başladım bakalım faydası olacak mı bana kaç günde faydasını gördünBu arada sütüm bi ara azalmıştı internetten araştırmalarım sonucunda promalt içeceği ve galactago bitkisel damlayı buldum, yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ikisini de inanılmaz faydasını gördüm, sütü azalanlara ya da artırmak isteyenlere fikir olsun en azından ben çok memnun kaldım
Aaa ilk defa duydum denedin mi?Sutu yogurt yerine peynirle mayalarsan peynir elde edebilirmissin facede okudum bugun
öylemiymiş ilk defa duydum hiç denememiştim ama bir denemek lazımSutu yogurt yerine peynirle mayalarsan peynir elde edebilirmissin facede okudum bugun
Denemedim ama denicem ek gidaya gecinceAaa ilk defa duydum denedin mi?
Peynir tuzluysa suda bekletip tuzlu degilse sutle iyice ezip yogurt gibi mayalanacakmis 1 lt ye bir kibrit kutusu kadaröylemiymiş ilk defa duydum hiç denememiştim ama bir denemek lazım
Peki bu ne kadar zamana kadar kullanılabii yor?civilden almistim stylo dye bi marka canim bacaklarini ayirdigindan cok rahat oluyor dik duruyor iki buklum olmuyorki bebek canim :) icini ferah Tut ve kullan :))
Kızlar bi şey daha soracağım. Soothie emzik kullanıyorum malum 0-3 aylık. 4.ayına girince değiştireceğim ama üç haftamız var daha. Sizler emziği değiştirdiniz mi? Öneriniz nedir? Soothie nin 3-6 aylığı yok sanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?