2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Kizlar 4. Ay asilarimizdan sonra bebisimde huzursuzluk emerken birakma itekleme yay gibi gerinme uyumama en fazla 10 dk dalma gibi sorunlar yasiyoruz. Asiyla ilgili olabilir mi ayni sorunlari yasayan var mi
ben yaşıyorum canım tam olarak anlattıklarının aynısı neden bilmiyorum demir damlasına bağlı diye kestim onu içinde paraben varmış ama hala aynı

ben yaşıyorum canım tam olarak anlattıklarının aynısı neden bilmiyorum demir damlasına bağlı diye kestim onu içinde paraben varmış ama hala aynı
Bende 2 gündür demir damlasi veriyorum ondan midir acaba
Valla cok yoruldum bugun gunduz sadece yarimsar saatten 2 kez uyudu hala uyumuyo

akans uygar eymen Eslemak damlaya alakası olduğunu düşünmüyorum ben kızlar. benim kızım da o sorun 2 aylikken basladi. bir müddet devam etti. şimdi çok nadir oluyor. büyüme sendromuymus o. daha bilinclendikleri için kendileri karar vermek istiyorlarmis. ben biraz zorlayarak biraz sabrederek uyurken emzikle uyutup uyandigi anda emzirerek atlattım o dönemi

Kızlar sağlık ocagindaki hemsiremiz 6 aya kadar sadece anne sütü ver hicbirsey tattirma dedi.bende oyle yapacagim 5 aylikken tattirmayi dusunuyorum suan 3 ay 5 gunluk cunku erken daha.siz nasil dusunuyorsunuz bu konuda ?

Ben de bi sorun olmadığı sürece aynen dediğin gibi yapmayı düşünüyorum
İlk Altı ay yettiği sürece sadece anne sütü verilmeli..6.ayı doldurunca nasipse sebzelerle başlicam tattırıp üç gün bekleyerek sırayla deneyeceğim alerji olup olmadığını..

Çok heyecanlıyım
Ev yapımı yoğurt
Sebzeli çorbalar
Tepkileri nasıl olacak merak ediyorum
Hayırlısıyla nasip olsun hepimiz en en güzel günleri yavrularımızın

Ben daha damla kullanmaya başlamadım biz 20 gün önce başladık meme reddine dediğin gibi büyüme atağı hala da az az devam ediyor sık sık emzirdim uykusunda gezerek simdi atlatıyoruz şükür

akans tup bebek grubu arkadaslarim var bu forumdan.onlarla grubumz var.bizden 2 3 ay ilerdeler.
once yogurt tadimiyla basladilar.2 ya da 3 gun sadece yogurt.ilk gun 2 cay kasigi kadar verdiyse 2.gun 1 kasik arttirarak gittiler.sonra havuc patates kabak ya da balkabagi suda ya da buharda haslayip catalla ezerek verdiler.yine kasik sayisini arttirarak.bu sebzelerden sonra armut elma seftali murdum erigi ve avokado.cam rende ile rendeleyerek veriliyor suyuyla beraber.bu tadimlar bitince mesela yogurda sebze ya da meyve katarak,sebzeleri karistirip icine az pirinc koyup cesitlendirerek ilerlenecek.tuz seker salca verilmeyecek.yiyeceklerin icerisine cok ince cekilmis badem ya da ceviz konabiliyor.tatlandirma pekmezle yapiliyor.tadimlarin ogleye dogru yapilmasi alerjiyo gozlemleme acisindan uygun saat.ilk tadimlar boyle geciyor.sonra zaten yavas yavas farkli sebzeler,balik ve meyveler giriyor listeye.burda isim belirttigim meyve ve sebzelerin 6.aya kadar kullanilmasinda slklntl olmadigi yaziyor.zaten tadim ve karisim derken 6.aya gelinir.o zaman cesit artar

Bende heyecanliyim canim bakalm biran once gelse o zamanlar :)

gerçekten bilmiyordum bunu teşekkür ederim ...sonuçta bilgi paylaşımı yapıyoruz ...kimse bebeğine zarar gelsin istemez tekrar teşekkür ederim
Rica ederim. Hic bi fikrimiz olmasa bile mantiken soyle dusunsek bebek zaten hayati boyunca yiyip icecek ne bu acele birazda meme emsin yada mama icsin zaten 2 yasina kadar seker tuz verilmez ki kompostolar pureler zaten tatli oluyor bide henuz oturamayan bebegin agzina birseyler tikistirmak ne kadar saglikli yutmasi acisindan degilmi

Tamam kendi karar versin ne zaman uyuyacagina ama nolurrrrr 10 dk uyuyup uyanmasinnn

Ben bu 10 dk uykusunu 2 aydir yasiyorum canim tukendim resmen 1 dk durmuyor kizim kucakta uyuyor yatirdigim an agliyor ya da es kaza dalsa biraksam 10 dk aninda kalkiyor elimi bazen oynatamiyorum biberon emzik almiyor surekli agliyor canlari saolsn ins.benim 4 yasinda bir oglumda var kizim yuzunden onunla ilgilenemiyorum ne yapacagimi sasirdim zor yani allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…