2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Merhaba arkadaşlar.Ben de maalesef çok fazla yazamıyorum çoğunlukta olduğu gibi kuzucukla uğraşmaktan :) Bayağı zor 3 ay geçirdik.Gazı ve koliği beni epey zorladı ama artık yavaş yavaş kızımı tanımaya başlıyorum.Krizleri tutmadan önlemimi alıyorum yavaş yavaş.Ağır bir egzama geçirdik.Atopik egzama teşhisi konuldu.Çocuk doktoru da cildiye de yediklerimle alakalı olmayacağını söylediler ama yumurta yediğimde alevlenmişti acaba denk mi geldi bilmiyorum doktora bunu da söyledim,siz bebeğinizin doktorusunuz gözlemleyin ve ne iyi gelmiyorsa tüketmekten kaçının dedi.Ben 20 gündür süt beyaz peynir yumurta yemiyorum ki hayatımın merkezinde olan şeylerdi.Cildiyeci 2 krem verdi birisi kortizonlu mecburen kullanıyorum bayağı geçti ama kremler ânı kurtarmak gibi geliyor bana.Altında yatan nedeni bulmadıkça çözüm değil.Alerji ihtimali kafamı kurcalıyor.ilaçlar bittikten sonra denemeyi düşünüyorum bu besinleri bir kaç gün tüketerek.Aşırı huzursuzdu geçiyor yavaş yavaş.6 gün sonra 4 aylık olacağız.Siz de geçeceğini düşünerek bir daha geri gelmeyecek bu günlerin tadını çıkarın.Öyle ya da böyle büyorlaar büyüdükçe de başka başka şeyler çıkacak ama geçiyor.Böyle düşünmeye çalıştım hep o zor zamanlarımda.İnsanın canından can gidiyor hepinizi öyle iyi anlıyorum ki.Aslında hepimiz birbirimizi öyle iyi anlıyoruz ki.Çünkü annelik gerçekten çok farklı bir şeymiş hamilelikte de hissedioruz ama canlı kanlı çok farklı.Rabbim isteyen,isteyip de olmayan herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.Size bir sorum olacak kızım emerken boştaki kolunu hep sallıyor hızlıca vuruyor göğsüme ve nereye gelirse.Sertçe vuruyor hatta elini tutunca emmeyi bırakıyor.Sanki emme refleksiyle kolları senkronize çalışıyor.bunun nedeni ne olabilir.Küt küt vuruyor bazen mesela koltukta yatırırken de yapıyor.daha küçükken kafasına güm diye indirirdi.Bir de bir kaç gündür emerken bağırsak sesleri çok geliyor gur gur edince memede duraksıyor gözlerini hafif kapatıyor geçmesini bekliyor gecince tekrr emiyor ama memeden çıkmıyor çoğunlukla.Bağırsaklarında mı bir sıkıntı var acaba.çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen :) Tüm bebişlere Allah'tan acil şifalar,annelerimize de bolca sabır ve güç kuvvet diliyorum.Geçecek inşallah arkadaşlar,üzülmeyelim.Allah beterinden saklasın yavrularımızı.Görüşmek üzere ...

Sahihuban canım naptiniz Ertuğrul nasıl nasi gecti
Canım hastaneden Yen'i çıktık eve gidiyoruz
Çok ağladı Ertuğrul
İğne yapılırken çok az ağladı
İşlemde mememi alamadı ağladı
Sıktı kendini
Emzik de almıyor normalde
Pekmez sürüp parmağımı verdim emdi rahatladı çok şükür baya
Sonra çıkınca 30 dk gözlem altında tuttular
O sıra ayaklarını tuttuk hareket etmemesi için o zaman çok ağladı sinirlendi
Neyse şimdi uyudu ama ben çok çok Yorgun'um hem bedenen hem manen ...
Hayırlı sağlıklıca geçsin bu gece inşaallah

Ouuy canım benim kiyamam geçmiş olsun tekrar bu gece rahat uyur inşallah bence bi fitil yap annesi agrimasin

Ouuy canım benim kiyamam geçmiş olsun tekrar bu gece rahat uyur inşallah bence bi fitil yap annesi agrimasin
Fitil vermemiş dr reçete de Yok
Krem var şurup var
Calpol var
Annelik duygusu zor
Bambaşka
Pek yüreksiz oldum ben Ertuğrul söz konusu olunca
Rabb in cümlesine sağlık versin evlatlarımızın
Şifa versin. Huzurla mutlulukla

Amin canım inşallah bizim recetede de şurup yoktu fitil vardı en kısa zamanda iyileşir inşallah bende bezini açmaya cesaret edemistim ilk gün

canım allah yardımcın olsun zor da olsa sakin olman lazım sen gerilince oğlun da hissediyordur onu anlamaya çalış onun için de çok zordur eminim.

Çok sancılanıyor canım gaz yapsa da tuvaletini yapsa da sancısı geçmiyor alerji mi var acaba dedim sizin sonuçlar çıktı mı
çıktı canım ama boşuna yapılmış alerji çıkmayınca dr dedi bu test bebeklerde geçerli değil alerji çıkmasa da alerjisi olabikir dedi

Karışmak gibi olmasın ama bize fitil verdi. Yarım kaldırdık yoksa ne uyurdu ne dururdu.

Arkadaslar yardim dun disari ciktik hava guzeldi ama bizimki usuttu burnu akiyor araara hapsuruyor gozunun altida hafif moraldi sanki evde ne yapabiliriz ihlamur veriyorum

Bende dayanamayip agladim dedigin gibi annelik cok farkli Allah yavrunun sifasini versin bizimki iyilesti sukur

Amin Amin Can'ım İnan uyumak istemiyorum nolur nolma diye
Rabb in yardım etsin ibşaallah
Korkma canim agrisi olsa aglar hem Rabbim korusun butun gece uyumasak bile basina bisey gelmesini engelleyemeyiz butun gece uyusakta hicbirsey olmuyorsa bu da Rabbimdendir mutlaka kagit bardak kes koy bide calpolu ilk verdigimide yavrum uyusmus yari baygin gibi yuksek sese bile cok tepki vermedi biraz korktum bidaha vermek istemedim sonra mecbur kaldim agri olunca yine verdim ilk seferki gibi olmadi

çıktı canım ama boşuna yapılmış alerji çıkmayınca dr dedi bu test bebeklerde geçerli değil alerji çıkmasa da alerjisi olabikir dedi
Kvdem de bugün dedi canım 3 yaşına kadar doğru çıkmayabilirmiş dedi kan mı verdi canım test için 10 gündür akşam üstü başlayan geç saatlere kadar süren bir sancı oluyor sonunda tuvaletini yapana kadar şu anda yapmadan uyudu ama tetikteyim her an uyanır diye bekliyorum uyanmasın birkaç saat huzurlu sağlıklı uyusun bebeklerimiz İnşallah canım

Arkadaslar yardim dun disari ciktik hava guzeldi ama bizimki usuttu burnu akiyor araara hapsuruyor gozunun altida hafif moraldi sanki evde ne yapabiliriz ihlamur veriyorum
Eğer erkek çocuğu ise ıhlamur verme bence. . Fazlası kısırlık yapabiliyormuş.. doktor bize nane limon önerdi. Ben bi tatlı kaşığı tane kimyon, yarım tutam nane, bi iki damla limon, bi şeker.. demledim. 5 çay kaşığı verdim canım. geçmiş olsun. Ateşini kontrol et ve doktora götür.

Canım ağustos anneleri topiginde kızları etiketledim.cevap veren olmadı.benim oğlanı da ettirdim sünnet.o da ilk akşam oyle bir ağladı ki adamla birbirimize girdik kriz yaşadık.
Sana soracağım şuipinin dikiş yerleri var ya vucuda değen tarafına kan oturmuş gibi.sizde de oldu mu bu?yarın bir hafta oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…