- 29 Ekim 2015
- 2.021
- 1.427
- 133
- 35
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #16.881
Yazdıklarınızı nefesimi tutarak okudum hislerime tercüman olmuşsunuz resmen aynı şeyleri yaşıyoruz sabırla şükürle büyüyorlar her anını hissederek yaşamaya çalışıyorum sancı sıyla tatlısıyla karın sesi gaz hareketlenme sinden geliyor diye düşünüyorun benim kinin sancısından dolayı elim hep karnında bazen gaz resmen elimin altında oynuyor karın gyruldaması gibi oluyor vurma hareketi de gazdan memeyi bırakmak istemiyor sancıya direniş şekilleri diye düşünüyorum en yakın zamanda bebeklerimize sağlık sancısız günler versin Allahım İnşallahMerhaba arkadaşlar.Ben de maalesef çok fazla yazamıyorum çoğunlukta olduğu gibi kuzucukla uğraşmaktan :) Bayağı zor 3 ay geçirdik.Gazı ve koliği beni epey zorladı ama artık yavaş yavaş kızımı tanımaya başlıyorum.Krizleri tutmadan önlemimi alıyorum yavaş yavaş.Ağır bir egzama geçirdik.Atopik egzama teşhisi konuldu.Çocuk doktoru da cildiye de yediklerimle alakalı olmayacağını söylediler ama yumurta yediğimde alevlenmişti acaba denk mi geldi bilmiyorum doktora bunu da söyledim,siz bebeğinizin doktorusunuz gözlemleyin ve ne iyi gelmiyorsa tüketmekten kaçının dedi.Ben 20 gündür süt beyaz peynir yumurta yemiyorum ki hayatımın merkezinde olan şeylerdi.Cildiyeci 2 krem verdi birisi kortizonlu mecburen kullanıyorum bayağı geçti ama kremler ânı kurtarmak gibi geliyor bana.Altında yatan nedeni bulmadıkça çözüm değil.Alerji ihtimali kafamı kurcalıyor.ilaçlar bittikten sonra denemeyi düşünüyorum bu besinleri bir kaç gün tüketerek.Aşırı huzursuzdu geçiyor yavaş yavaş.6 gün sonra 4 aylık olacağız.Siz de geçeceğini düşünerek bir daha geri gelmeyecek bu günlerin tadını çıkarın.Öyle ya da böyle büyorlaar büyüdükçe de başka başka şeyler çıkacak ama geçiyor.Böyle düşünmeye çalıştım hep o zor zamanlarımda.İnsanın canından can gidiyor hepinizi öyle iyi anlıyorum ki.Aslında hepimiz birbirimizi öyle iyi anlıyoruz ki.Çünkü annelik gerçekten çok farklı bir şeymiş hamilelikte de hissedioruz ama canlı kanlı çok farklı.Rabbim isteyen,isteyip de olmayan herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.Size bir sorum olacak kızım emerken boştaki kolunu hep sallıyor hızlıca vuruyor göğsüme ve nereye gelirse.Sertçe vuruyor hatta elini tutunca emmeyi bırakıyor.Sanki emme refleksiyle kolları senkronize çalışıyor.bunun nedeni ne olabilir.Küt küt vuruyor bazen mesela koltukta yatırırken de yapıyor.daha küçükken kafasına güm diye indirirdi.Bir de bir kaç gündür emerken bağırsak sesleri çok geliyor gur gur edince memede duraksıyor gözlerini hafif kapatıyor geçmesini bekliyor gecince tekrr emiyor ama memeden çıkmıyor çoğunlukla.Bağırsaklarında mı bir sıkıntı var acaba.çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen :) Tüm bebişlere Allah'tan acil şifalar,annelerimize de bolca sabır ve güç kuvvet diliyorum.Geçecek inşallah arkadaşlar,üzülmeyelim.Allah beterinden saklasın yavrularımızı.Görüşmek üzere ...
Ben de zayıfladı m hiç birşey Yeniyörük neden oluyor acababen de aç geziyorum 2 kilo verdim bileher dr başka bişeyi kesti aç kaldım
Benimki ağlamamasına rağmen göbek fıtığı olmuş durumda. Doktor 1 yaşında geçer dedi. Sarmak da pratik gelmiyor. Bandaj alacağım bakalımEvet cnm ayni gun dogum yapmisiz bebegimden siksik giremiyorum cook agliyor gobek fitigi oldu ne yapacam bilemiyorum
Kesinlikle dediğin gibi oldu uyusam da uyumasam da değişmiyor durumKorkma canim agrisi olsa aglar hem Rabbim korusun butun gece uyumasak bile basina bisey gelmesini engelleyemeyiz butun gece uyusakta hicbirsey olmuyorsa bu da Rabbimdendir mutlaka kagit bardak kes koy bide calpolu ilk verdigimide yavrum uyusmus yari baygin gibi yuksek sese bile cok tepki vermedi biraz korktum bidaha vermek istemedim sonra mecbur kaldim agri olunca yine verdim ilk seferki gibi olmadi
Benimki cook agliyor ama fitik agri yapar mi bikmiyorum asiri gazi var ses geliyor karnindan bide benim kizim henuz basini tam direyemiyor normal miBenimki ağlamamasına rağmen göbek fıtığı olmuş durumda. Doktor 1 yaşında geçer dedi. Sarmak da pratik gelmiyor. Bandaj alacağım bakalım
Kac aylik cnm kızınBenimki cook agliyor ama fitik agri yapar mi bikmiyorum asiri gazi var ses geliyor karnindan bide benim kizim henuz basini tam direyemiyor normal mi
14 temmuz dogumlu 4 un icindeKac aylik cnm kızın
Kızlar oğlum doğdu doğalı doğru düzgün gündüz uykusuna yatmıyor. Toplasan gün içinde 1 saati zor bulur. Uyutuyorum bide uyanmadan sürekli ağlıyor. Sallıyorum susturuyorum 5 dk sonra yine ağlıyor. Yarım saat bu şekilde uğraşıyoruz. Nasıl dayanıyor uykuzluğa bilmiyorum. Hadi desem gece kalkmıyor gecede sık uyanıyor. Ben en son uyandırıp oynatıyorum öyle susuyor. Yani bir yeri ağrıyor gibi değil.. nasıl bir yol izlesem?
Şeker niye kattin ki canım hiç gerek yok benceEğer erkek çocuğu ise ıhlamur verme bence. . Fazlası kısırlık yapabiliyormuş.. doktor bize nane limon önerdi. Ben bi tatlı kaşığı tane kimyon, yarım tutam nane, bi iki damla limon, bi şeker.. demledim. 5 çay kaşığı verdim canım. geçmiş olsun. Ateşini kontrol et ve doktora götür.
kız bebisim seker vermek dogrumuEğer erkek çocuğu ise ıhlamur verme bence. . Fazlası kısırlık yapabiliyormuş.. doktor bize nane limon önerdi. Ben bi tatlı kaşığı tane kimyon, yarım tutam nane, bi iki damla limon, bi şeker.. demledim. 5 çay kaşığı verdim canım. geçmiş olsun. Ateşini kontrol et ve doktora götür.
olabilir canım çok fazla tüketmişsinKızlar benim canim cok tatli istiyor sizlerde de oluyormuş.ozellikle sütlaca taktim kafayi gecen 14 kaseyi tek basima uc gunde yedimyine yaptim 10 kasey yedim bile acaba kızımın kakasindaki kanla bu sutlacin alakasi olabilir mi ? inek sutu ya ondan merak ettim
çocuk doktoruna gidiyorsun o alerji bölümüne sevk ediyor canım.geçmiş olsunGünaydınlar.
Benim kızımda da balgam problemi maalesef hiç bitmiyor.alerji den supheleniyoruz . bunun için normal.çocuk doktoruna mj götürmemiz lazım ilk önce yoksa direk.cocuk alerji doktoruna mi. alerji doktorunun yaptıklarını normal çocuk doktoru da yapabiliyor mu acaba.bilen var mi
canım gazı var ondan yapıyordur bunları gazı geçsin geçer. sab simplex bize çok iyi geliyor gaz içinMerhaba arkadaşlar.Ben de maalesef çok fazla yazamıyorum çoğunlukta olduğu gibi kuzucukla uğraşmaktan :) Bayağı zor 3 ay geçirdik.Gazı ve koliği beni epey zorladı ama artık yavaş yavaş kızımı tanımaya başlıyorum.Krizleri tutmadan önlemimi alıyorum yavaş yavaş.Ağır bir egzama geçirdik.Atopik egzama teşhisi konuldu.Çocuk doktoru da cildiye de yediklerimle alakalı olmayacağını söylediler ama yumurta yediğimde alevlenmişti acaba denk mi geldi bilmiyorum doktora bunu da söyledim,siz bebeğinizin doktorusunuz gözlemleyin ve ne iyi gelmiyorsa tüketmekten kaçının dedi.Ben 20 gündür süt beyaz peynir yumurta yemiyorum ki hayatımın merkezinde olan şeylerdi.Cildiyeci 2 krem verdi birisi kortizonlu mecburen kullanıyorum bayağı geçti ama kremler ânı kurtarmak gibi geliyor bana.Altında yatan nedeni bulmadıkça çözüm değil.Alerji ihtimali kafamı kurcalıyor.ilaçlar bittikten sonra denemeyi düşünüyorum bu besinleri bir kaç gün tüketerek.Aşırı huzursuzdu geçiyor yavaş yavaş.6 gün sonra 4 aylık olacağız.Siz de geçeceğini düşünerek bir daha geri gelmeyecek bu günlerin tadını çıkarın.Öyle ya da böyle büyorlaar büyüdükçe de başka başka şeyler çıkacak ama geçiyor.Böyle düşünmeye çalıştım hep o zor zamanlarımda.İnsanın canından can gidiyor hepinizi öyle iyi anlıyorum ki.Aslında hepimiz birbirimizi öyle iyi anlıyoruz ki.Çünkü annelik gerçekten çok farklı bir şeymiş hamilelikte de hissedioruz ama canlı kanlı çok farklı.Rabbim isteyen,isteyip de olmayan herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.Size bir sorum olacak kızım emerken boştaki kolunu hep sallıyor hızlıca vuruyor göğsüme ve nereye gelirse.Sertçe vuruyor hatta elini tutunca emmeyi bırakıyor.Sanki emme refleksiyle kolları senkronize çalışıyor.bunun nedeni ne olabilir.Küt küt vuruyor bazen mesela koltukta yatırırken de yapıyor.daha küçükken kafasına güm diye indirirdi.Bir de bir kaç gündür emerken bağırsak sesleri çok geliyor gur gur edince memede duraksıyor gözlerini hafif kapatıyor geçmesini bekliyor gecince tekrr emiyor ama memeden çıkmıyor çoğunlukla.Bağırsaklarında mı bir sıkıntı var acaba.çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen :) Tüm bebişlere Allah'tan acil şifalar,annelerimize de bolca sabır ve güç kuvvet diliyorum.Geçecek inşallah arkadaşlar,üzülmeyelim.Allah beterinden saklasın yavrularımızı.Görüşmek üzere ...
kaç yaşa kadar bilmiyorum ama bebeklerde doğru çıkmıyormuş boşuna kan verdik evet. kakasını yapınca rahatlıyorlar canım. bizimki de gündüz yine iyi ama akşam 6 gibi huysuzlanmaya başlıyor.eskiden kakasını emerken yapıyordu şimdi yatarken yapıyor bide dikkatini dağıtırsak yapmıyor bi garip :)Kvdem de bugün dedi canım 3 yaşına kadar doğru çıkmayabilirmiş dedi kan mı verdi canım test için 10 gündür akşam üstü başlayan geç saatlere kadar süren bir sancı oluyor sonunda tuvaletini yapana kadar şu anda yapmadan uyudu ama tetikteyim her an uyanır diye bekliyorum uyanmasın birkaç saat huzurlu sağlıklı uyusun bebeklerimiz İnşallah canım
Bilmiyorum ki canım ben domatesi de kestim sanki iyi geldi gibiBen de zayıfladı m hiç birşey Yeniyörük neden oluyor acaba
Doğdu doğalı fazla uykusu yok maalesef. . Çok hassas sese karşı. . Ben odaya girsem bile nefes sesine uyanıyor resmen. Herkes alıştır sese diyo ama alışmıyor napim bilmiyorum.Rahatsızlık veren birşey mi var acaba canım? Ses, ışık filan... bir de hep mi böyleydi yoksa şimdi mi huy değiştirdi?
sesli ortamda uyutmayı dene canım o zaman başka seslere uyanmazDoğdu doğalı fazla uykusu yok maalesef. . Çok hassas sese karşı. . Ben odaya girsem bile nefes sesine uyanıyor resmen. Herkes alıştır sese diyo ama alışmıyor napim bilmiyorum.
Yani 1 bardağa 1 küp şeker atıyorum. Zehrini alır derler ne bilim. . Onun içtiği 3-5 kaşık.. toplasan 3 kum tanesi kadar gelir heralde..kız bebisim seker vermek dogrumu
İlk zamanlar gazdan uyanıyordu şimdi tam olarak ses mi onu bile bilemiyorum. Birden çığlık atıp uyanıyor. Bir yeri mi ağrıyor diyorum sallıyorum uyuyor. Yada uyandırıyorum gülüyor oynuyor. Korkuyor sanki. Sürekli dua okuyorum. Sesli ortamda da uyuttum ama ani seslere zıplıyor yinede..sesli ortamda uyutmayı dene canım o zaman başka seslere uyanmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?