- 26 Aralık 2015
- 287
- 149
- 23
- 37
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #17.001
Benimkide 22 temmuz dogumlu haftaya asilari. acaba agir asilarmiki canimBenim de mama ile besleniyor ben daha gecmedim 5. Ayda tadimlara baslamayi düşünüyorum. 4.ay kontrolumuz haftaya bakalim ne diyecek doktorumuz
Kızım çok oksuruyor ne yapabilirim
Canım çok teşekkür ederim bence çok güzel bilgiler veriyosun aşıdan sonra bizide haberdar etKızlar selam,4. Ay muaynemizi anlatacağım.
Bu kontrolde bebeğim az kilo aldığı için nörolojik gelişimden çok konuşamadık maalesef.
Ama yine içeri girer girmez dr umuzun söyledikleri.
-Kucaktayken saçlara asılıyormu?
-salyalar hala şelalemi?
-Eller sürekli ağızda mı?
-Bu ay eller ve ayaklar keşfedilecek. Elle ve ayakla konuşacak.
-Tuttuğu herşeyi ağzına götürecek.
-Destekli oturtabiliyoruz bu ay. emzirme yastığınız varsa sırtına koyabiliriz.
- Oyun halısı için tam zamanı.
-Mümkünse yine emzirme yastığını göğsünün altına koyup yüzüstü oyun halısına koyacağız.
Aras bu ay 300 gr almış daha önce yazmıştım. Sütüm azalmıştı geip olmuştu falan derken ben sütümün azalmasından 1 hafta sonra adet oldum. Sonra tekrar arttı sütüm. İlgisi varmı bilmiyorum ama yazmak istedim. Dr direk ek gıda verdi. hippin tahıllı pirinçli ek gıdası. Ama ben vermedim. Yarın aşıya gideceğiz tarttıracağım.
Ayın 9 unda 64 cm,6750 gr dı. Yani 2 cm uzamış,350 gr almış. Yarınki kilo artışına göre verdiği ek gıdaya başlayacağım. Dr kilo almamasını alerjiye bağladı ve bir sürü yasaklı yiyecek söyledi. Aslında hergün 4 kez kaka ve dolu dolu çiş yapıyor oğlum ama bilemedim. Yasak listesini ekliyorum resim olarak.
Tabi bunları konuşurken herkesin merakla beklediği uyku eğitimini unuttuk. Ben kendisine mail attım ve üstün körü yapılması gerekenleri mail atmış.
Uyku düzeni oluşturmak için ;
HER AKŞAM SAAT 1930 DA ILIK DUŞ LOŞ ODADA MASAJ SONRA TAM KARANLIKTA EMZİRME BİR YANDAN DA BEBEK KLASİĞİ BİR ŞARKI AMA HEP AYNI ŞARKI ÇALACAK UYUKLAMAYA BAŞLAYINCA MEMEDEN ÇEKİP YATIRACAKSINIZ AĞLARSA PIŞPIŞLANACAK AMA ÇOK AĞLARSA KUCAĞA ALIP SUSTUR YATIR. ODADAN O UYKUYA DALANA DEK ÇIKILMAYACAK.
Birde gece uykumuz azaldı sizce ne sebep olabilir.
Normalde 12 gibi geçerdi gece uykusuna ve sabah 6-7 gibi kalkardı. Emer geri uyurdu.Dr u En uzun uykusu 4-6 saat olması gerekir, bu aydan sonra 8 saate çıkabilir demişti. Bizde zaten 5-6 saat uyku vardı, tam tersi oldu 3 -4 saate filan düştü. Sonrada 2 saatte 1 e.
Yani artık 4-4,5 gibi kalkıyoruz. Sonra 6-8-10 .
İnşallah geçici bir durumdur.
Umarım bilgiler işinize yarar güzel anneler. Hepinize sevgiler.
Canım ben humana çay iciyorum galactago diye bi damla kullanıyorum bideSüt arttirmak icin neler yapiyosuniz kizlar
Ben ek gıda değilde tadım olarak kendi yaptığım yoğurt tan verdim bi kaşık felan diğer ay baslicam inşallah4 aylik olupta ek gidaya gecen var mi neler yapiyorsunuz mama yiyor bnm oglan
daha iyi sanki canım. en azından kaka sayısı azaldı. günde 6-7 kere yapıyordu şimdi 1-2 kere yapıyor en azından çok şükür :)Ben de derslerimin yoğunluğundan giremyrm yoksa benim ig yok kızlar.herşeyi de okyrm ama yazmaya vaktim olmuyo geneldeLittlestar naptın kız.test falan yaptın mı adet olmamıştın en son merak ettim kızzzz. matsiyahoje deniz kızımız nasıl oldu daha iyi mi
Canım Allah dağına göre kar verirmiş, hepsi gibi buda geçecek inşallah üzme kendini. Eskiden hiç alerji diye bir durumdan haberimiz yoktu. Herşeyde katkı var ondan mı bilmem ki:/ Bizde kalanlar olarak devam ettiririz dostluğumuzuherkes ig ye gitti canım öldük mü kaldık mı diye bile soran yok. benim de alerjiden dolayı pek tadım yok pek giremiyorum. açıkçası kırgınım da gidenlere görmesek de dostluğumuz vardı birden çekti gitti herkes.
sen de haklısın canım bizim kan kesildi çok şükür bi haftadır yok ama bizim zaten ara ara oluyordu o yüzden geçtiğine emin olamıyorumCanim bnde yiyodum hep ama baktım kan gecmio bugün yine kan kaç gün oldu hala var dedim çoklu gıda alerjisi olabilir dedi dr o kani gordukce oyle moralim bozuluyo ku o yüzdenbnde ne yapacağımı sasirdim
canım o fazla kalın olur benceSaol canımm.bitane tulum var astronot tulum muş hediye içi pamuklu o olurmu acaba.
canim kizimin kakasi surekli tasiyor birde bacaklari hep kizarik slkmasam bileKızlar erken değil mi ya 4 numaraya geçiş için 9 kilo yazıyor üstünde bana küçük gelmiyor bez size küçük mü geliyor küçük olduğunu nasıl anlıyorsunuz
4.5 ayligiz su an sadece tadim yapiyoruz.havuc kabak elma ve yogurt tattik bu zamana kadar4 aylik olupta ek gidaya gecen var mi neler yapiyorsunuz mama yiyor bnm oglan
ne güzel yazmışsın. sağolasın. 4. ayda uyku düzeni bozuluyor senin düzene sokman gerekiyor eğitimle. biz de uyku konusunda dertliyiz malesef.Kızlar selam,4. Ay muaynemizi anlatacağım.
Bu kontrolde bebeğim az kilo aldığı için nörolojik gelişimden çok konuşamadık maalesef.
Ama yine içeri girer girmez dr umuzun söyledikleri.
-Kucaktayken saçlara asılıyormu?
-salyalar hala şelalemi?
-Eller sürekli ağızda mı?
-Bu ay eller ve ayaklar keşfedilecek. Elle ve ayakla konuşacak.
-Tuttuğu herşeyi ağzına götürecek.
-Destekli oturtabiliyoruz bu ay. emzirme yastığınız varsa sırtına koyabiliriz.
- Oyun halısı için tam zamanı.
-Mümkünse yine emzirme yastığını göğsünün altına koyup yüzüstü oyun halısına koyacağız.
Aras bu ay 300 gr almış daha önce yazmıştım. Sütüm azalmıştı geip olmuştu falan derken ben sütümün azalmasından 1 hafta sonra adet oldum. Sonra tekrar arttı sütüm. İlgisi varmı bilmiyorum ama yazmak istedim. Dr direk ek gıda verdi. hippin tahıllı pirinçli ek gıdası. Ama ben vermedim. Yarın aşıya gideceğiz tarttıracağım.
Ayın 9 unda 64 cm,6750 gr dı. Yani 2 cm uzamış,350 gr almış. Yarınki kilo artışına göre verdiği ek gıdaya başlayacağım. Dr kilo almamasını alerjiye bağladı ve bir sürü yasaklı yiyecek söyledi. Aslında hergün 4 kez kaka ve dolu dolu çiş yapıyor oğlum ama bilemedim. Yasak listesini ekliyorum resim olarak.
Tabi bunları konuşurken herkesin merakla beklediği uyku eğitimini unuttuk. Ben kendisine mail attım ve üstün körü yapılması gerekenleri mail atmış.
Uyku düzeni oluşturmak için ;
HER AKŞAM SAAT 1930 DA ILIK DUŞ LOŞ ODADA MASAJ SONRA TAM KARANLIKTA EMZİRME BİR YANDAN DA BEBEK KLASİĞİ BİR ŞARKI AMA HEP AYNI ŞARKI ÇALACAK UYUKLAMAYA BAŞLAYINCA MEMEDEN ÇEKİP YATIRACAKSINIZ AĞLARSA PIŞPIŞLANACAK AMA ÇOK AĞLARSA KUCAĞA ALIP SUSTUR YATIR. ODADAN O UYKUYA DALANA DEK ÇIKILMAYACAK.
Birde gece uykumuz azaldı sizce ne sebep olabilir.
Normalde 12 gibi geçerdi gece uykusuna ve sabah 6-7 gibi kalkardı. Emer geri uyurdu.Dr u En uzun uykusu 4-6 saat olması gerekir, bu aydan sonra 8 saate çıkabilir demişti. Bizde zaten 5-6 saat uyku vardı, tam tersi oldu 3 -4 saate filan düştü. Sonrada 2 saatte 1 e.
Yani artık 4-4,5 gibi kalkıyoruz. Sonra 6-8-10 .
İnşallah geçici bir durumdur.
Umarım bilgiler işinize yarar güzel anneler. Hepinize sevgiler.
ya ben hamileyken böyle değildim herşeyi canım çekiyor yemek istiyorum zorlanıyorum. kızım da çok huzursuz yoruluyorum.o iyi olsa herşey geçecek de o böyle olunca herşey üstüste grliyortCanım Allah istiyorum re kar verirmiş, hepsi gibi buda geçecek inşallah üzme kendini. Eskiden hiç alerji diye bir durumdan haberimiz yoktu. Herşeyde katkı var ondan mı bilmem ki:/ Bizde kalanlar olarak devam ettiririz dostluğumuzu
İyiyiz canım sen nAsılsın benimki de hareketlendi bir de huy değiştirdi bakalım daha neler görceztombik eslemak karpuz suyu sssn meleq ipek ........ nasilsiniz kızlar bebişaleriniz nasıl 4 ayı geçtik biz 4.5 aylık benimki iyice hareketlendi maşallah
Benim ki mama verdiğimde deliksiz 5-6 saat uyuyor ama sutum varken uyku için vermek istemiyorumGece benimki de çok uyanıyor canım ama mama versem de uyanıyor
Benimki de öksürüyor ıhlamur verilebilir mi küçük değil mi
iyiyiz canım sen nasılsın ? Biz daha 3.5 aylığız..Maşallah sizeetombik eslemak karpuz suyu sssn meleq ipek ........ nasilsiniz kızlar bebişaleriniz nasıl 4 ayı geçtik biz 4.5 aylık benimki iyice hareketlendi maşallah
İyiyiz canım sen nAsılsın benimki de hareketlendi bir de huy değiştirdi bakalım daha neler görcez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?