- 31 Mayıs 2016
- 265
- 280
- 18
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #17.021
İyiyim ben de canım size de maşallahiyiyiz canım sen nasılsın ? Biz daha 3.5 aylığız..Maşallah sizee
Canım biz sunnetimizi olduk atlattik sukur dusunuyosan yaptır derim ben iyi ki yaptırdık diyorum oldu da bitti maşallah :) tabi ki onların canı acimasin istiyoruz ama yapılmak zorunda işte sağlıkları için allahım acılarını yasatmasin yavrularimizi esirgesin inşallahBen de iyiyim çok şükür bebisle ilgileniyorum günün tüm saati nereseysetelefonum da bozuk birkac aydir yazamiyorum merak ediyorum neler yapiyorsunuz biz sünnet ettirmeye karar verdik ettiren var mi ya da düşünen bu arada 4.ay asisinda ben de agladim yavrumla iki bacagina birer asi bir de agizdan yapıldı her ay yüreğim aciyor o agladikca
Amin canım sağ ol geçmiş olsun kaç aylikti oldugunda çok agladi mi kaç günde iyileşti ? çok endiseliyim ayaklanmadan olsun istiyorum ama içim aciyor düşündükçeCanım biz sunnetimizi olduk atlattik sukur dusunuyosan yaptır derim ben iyi ki yaptırdık diyorum oldu da bitti maşallah :) tabi ki onların canı acimasin istiyoruz ama yapılmak zorunda işte sağlıkları için allahım acılarını yasatmasin yavrularimizi esirgesin inşallah
İyiyiz çok şükür canım benimki 4 ayını 8 gündür geçti, hareketlendi iyice artık yerde yatmak istemiyor. Sürekli ilgi ve kucak istiyor. Uykusu da azaldı artık :/ siz nasılsınız?tombik eslemak karpuz suyu sssn meleq ipek ........ nasilsiniz kızlar bebişaleriniz nasıl 4 ayı geçtik biz 4.5 aylık benimki iyice hareketlendi maşallah
İyiyiz çok şükür canım benimki 4 ayını 8 gündür geçti, hareketlendi iyice artık yerde yatmak istemiyor. Sürekli ilgi ve kucak istiyor. Uykusu da azaldı artık :/ siz nasılsınız?
Keske hastanrye yaptirsaydiniz orada ürolog ya da cocuk cerrahi yapiyor biz 20 gunlukken yaptirdikBiz sünnetimizi olduk 1 ay önce, hastanede mikrop falan kapmasın evde eski usül sünnetçiyle yapalım dedik ama bin pişman olduk dikişler iyileşmedi, kenarlarında şişlik vardı burda özelde üroloğa götürdüm şekil bozukluğu var isterseniz tekrar operasyon yapar kenarlarını düzeltirim dedi. Sizde varmı böyle bir durum, okadar titizlendim ki ters tepti
İnanılmaz üzgünüm, hep dua ediyorum çocuklarımın geleceğinde olumsuz etki bırakacak bir hata yaptırma yarabbim diye
Evet canım 8 temmuzda doğduBiz de ayniyiz valla oyun halisinda genellikle çabuk sıkılıyor artık kucagimda hep gunduzleri çok uyumuyor gece uyuyor maşallah iş güç yaptirtmiyor bana odadan çıkınca basıyor çığlığı gelince ben susuyor bu bebekler amma da fena oluyormuşaslında ben yuvarlanıp yazdım ayini benimki de 4 ay 8 günlük 8 temmuzda doğdu seninki de mi aynı
Okadar pişmanım ki anlatamam, her işte bir hayır var deyip zor teselli ediyorum kendimiKeske hastanrye yaptirsaydiniz orada ürolog ya da cocuk cerrahi yapiyor biz 20 gunlukken yaptirdik
İnsallah bir sorun yoktur zaten kotu bise olsa doktor tekrar yapmak zorundayiz derdiOkadar pişmanım ki anlatamam, her işte bir hayır var deyip zor teselli ediyorum kendimi
Ne kadar erken yaptirirsaniz o kadar iyi biz 20 gunlukken yaptirdik anestezi yapilmiyo bence emeklemeye baslamadan korkmayin yaptirinMeleq çok üzüldüm çok geçmiş olsun bir doktorun tavsiyesiyle devlet hastanesi çocuk cerrahina götürdük uygun gördü 1 Aralik a randevu verdi fakat emin değilim çünkü genel anestezi ile yapiliyormus kafam karıştı 4-5 aylık bebek anesteziyi kaldirabilir mi yaptiranlar bilir lokal mi yapiliyor daha çok
Canım biz çok zorlanmadık uyuşturdu kolayca yaptı sonrasıda çok zor geçmedi bin şükür. Bende doktora gerekiyorsa hemen yapalım biranönce iyileşsin dedim oda bence 6 ay bekleyin dedi, başka üroloğa da göstereyim diyorum emin olmak içinİnsallah bir sorun yoktur zaten kotu bise olsa doktor tekrar yapmak zorundayiz derdi
Çok teşekkür ederim canım, inan hastane en iyisi. Benim çocuğum sünnet boyunca hiç hareket etmeden bana baktı yine de beceriksiz adam doğru düzgün yapamadı. Tecrübe falan hikayeymiş beceriksizlik bakiiMeleq çok üzüldüm çok geçmiş olsun bir doktorun tavsiyesiyle devlet hastanesi çocuk cerrahina götürdük uygun gördü 1 Aralik a randevu verdi fakat emin değilim çünkü genel anestezi ile yapiliyormus kafam karıştı 4-5 aylık bebek anesteziyi kaldirabilir mi yaptiranlar bilir lokal mi yapiliyor daha çok
Kızlar selam,4. Ay muaynemizi anlatacağım.
Bu kontrolde bebeğim az kilo aldığı için nörolojik gelişimden çok konuşamadık maalesef.
Ama yine içeri girer girmez dr umuzun söyledikleri.
-Kucaktayken saçlara asılıyormu?
-salyalar hala şelalemi?
-Eller sürekli ağızda mı?
-Bu ay eller ve ayaklar keşfedilecek. Elle ve ayakla konuşacak.
-Tuttuğu herşeyi ağzına götürecek.
-Destekli oturtabiliyoruz bu ay. emzirme yastığınız varsa sırtına koyabiliriz.
- Oyun halısı için tam zamanı.
-Mümkünse yine emzirme yastığını göğsünün altına koyup yüzüstü oyun halısına koyacağız.
Aras bu ay 300 gr almış daha önce yazmıştım. Sütüm azalmıştı geip olmuştu falan derken ben sütümün azalmasından 1 hafta sonra adet oldum. Sonra tekrar arttı sütüm. İlgisi varmı bilmiyorum ama yazmak istedim. Dr direk ek gıda verdi. hippin tahıllı pirinçli ek gıdası. Ama ben vermedim. Yarın aşıya gideceğiz tarttıracağım.
Ayın 9 unda 64 cm,6750 gr dı. Yani 2 cm uzamış,350 gr almış. Yarınki kilo artışına göre verdiği ek gıdaya başlayacağım. Dr kilo almamasını alerjiye bağladı ve bir sürü yasaklı yiyecek söyledi. Aslında hergün 4 kez kaka ve dolu dolu çiş yapıyor oğlum ama bilemedim. Yasak listesini ekliyorum resim olarak.
Tabi bunları konuşurken herkesin merakla beklediği uyku eğitimini unuttuk. Ben kendisine mail attım ve üstün körü yapılması gerekenleri mail atmış.
Uyku düzeni oluşturmak için ;
HER AKŞAM SAAT 1930 DA ILIK DUŞ LOŞ ODADA MASAJ SONRA TAM KARANLIKTA EMZİRME BİR YANDAN DA BEBEK KLASİĞİ BİR ŞARKI AMA HEP AYNI ŞARKI ÇALACAK UYUKLAMAYA BAŞLAYINCA MEMEDEN ÇEKİP YATIRACAKSINIZ AĞLARSA PIŞPIŞLANACAK AMA ÇOK AĞLARSA KUCAĞA ALIP SUSTUR YATIR. ODADAN O UYKUYA DALANA DEK ÇIKILMAYACAK.
Birde gece uykumuz azaldı sizce ne sebep olabilir.
Normalde 12 gibi geçerdi gece uykusuna ve sabah 6-7 gibi kalkardı. Emer geri uyurdu.Dr u En uzun uykusu 4-6 saat olması gerekir, bu aydan sonra 8 saate çıkabilir demişti. Bizde zaten 5-6 saat uyku vardı, tam tersi oldu 3 -4 saate filan düştü. Sonrada 2 saatte 1 e.
Yani artık 4-4,5 gibi kalkıyoruz. Sonra 6-8-10 .
İnşallah geçici bir durumdur.
Umarım bilgiler işinize yarar güzel anneler. Hepinize sevgiler.
CNM MERHABA BENIM KIZIMDA 4 AY IKI GUNLUK BUGUN KNROLE GOTURDUM 62CM 6300 GR OLMUS BEN BEBEGIN GELIŞIMI HAKKINDA SANA SORU SORACAKTIM BENIM BEBEGIM BASINI DAHA TAM DIK TUTAMIYOR TUTMUYOR DEGIL TUTUYOR SONRA YORULUP OMZUMA YASLIYOR DR.UN YANINDA SESE BAKMADI EVDE DONUP BAKIYOR AMA.DR TEPKILERI BIRAZ ZAYIF DEDI BEN BURAYADA YAZMISTIM BEBEGIMDE GOBEK FITITGI VARDI SUREKLI AGLIYORDU 24 SAATIN 23 SAATI AGIT VE GAZDI YENI TOPARLANIYORUZ DR AYAGININ USTUNE BASTIRDI ORADA BASMADI AMA EVDE BASIYOR ZATEN 4 AY BASMASI ICIN ERKEN DIYE DUSUNUYORUM ONU BILIYORUM AMA KAFAYI YEMEK UZEREYIMKızlar selam,4. Ay muaynemizi anlatacağım.
Bu kontrolde bebeğim az kilo aldığı için nörolojik gelişimden çok konuşamadık maalesef.
-salyalar hala şelalemi?
-Mümkünse yine emzirme yastığını göğsünün altına koyup yüzüstü oyun halısına koyacağız.
Aras bu ay 300 gr almış daha önce yazmıştım. Sütüm azalmıştı geip olmuştu falan derken ben sütümün azalmasından 1 hafta sonra adet oldum. Sonra tekrar arttı sütüm. İlgisi varmı bilmiyorum ama yazmak istedim. Dr direk ek gıda verdi. hippin tahıllı pirinçli ek gıdası. Ama ben vermedim. Yarın aşıya gideceğiz tarttıracağım.
Ayın 9 unda 64 cm,6750 gr dı. Yani 2 cm uzamış,350 gr almış. Yarınki kilo artışına göre verdiği ek gıdaya başlayacağım. Dr kilo almamasını alerjiye bağladı ve bir sürü yasaklı yiyecek söyledi. Aslında hergün 4 kez kaka ve dolu dolu çiş yapıyor oğlum ama bilemedim. Yasak listesini ekliyorum resim olarak.
Tabi bunları konuşurken herkesin merakla beklediği uyku eğitimini unuttuk. Ben kendisine mail attım ve üstün körü yapılması gerekenleri mail atmış.
HER AKŞAM SAAT 1930 DA ILIK DUŞ LOŞ ODADA MASAJ SONRA TAM KARANLIKTA EMZİRME BİR YANDAN DA BEBEK KLASİĞİ BİR ŞARKI AMA HEP AYNI ŞARKI ÇALACAK UYUKLAMAYA BAŞLAYINCA MEMEDEN ÇEKİP YATIRACAKSINIZ AĞLARSA PIŞPIŞLANACAK AMA ÇOK AĞLARSA KUCAĞA ALIP SUSTUR YATIR. ODADAN O UYKUYA DALANA DEK ÇIKILMAYACAK.
Normalde 12 gibi geçerdi gece uykusuna ve sabah 6-7 gibi kalkardı. Emer geri uyurdu.Dr u En uzun uykusu 4-6 saat olması gerekir, bu aydan sonra 8 saate çıkabilir demişti. Bizde zaten 5-6 saat uyku vardı, tam tersi oldu 3 -4 saate filan düştü. Sonrada 2 saatte 1 e.
Bizim dr umuz boyle seyler soylemiyo rutin kontrollerini yapip gonderiyo o yuzden paylasyigin bilgiler cok onemli ayni seyleri bizde adim adim yasiyoruzKızlar selam,4. Ay muaynemizi anlatacağım.
-salyalar hala şelalemi?
Biz lokal yaptirdik genel yapan hastaneye goturmedim ne gerek var kucuk bir islemMeleq çok üzüldüm çok geçmiş olsun bir doktorun tavsiyesiyle devlet hastanesi çocuk cerrahina götürdük uygun gördü 1 Aralik a randevu verdi fakat emin değilim çünkü genel anestezi ile yapiliyormus kafam karıştı 4-5 aylık bebek anesteziyi kaldirabilir mi yaptiranlar bilir lokal mi yapiliyor daha çok
Canim kalanlarla paylasiriz daha ek gidaya gecince topigi gor sen ne hikayeler cikacak sunu denedim yemedi puskurttu yok sunu yaptim cok sevdi soyle yaptim boyle yaptim diye paylasacagimiz bir cok bilgi tecrubeden faydalanacagiz.Bende çok üzülüyorum böyle olmasına topiğin :) ilk heyecanları bebeğim yürüdü anne dedi baba dedi bir sürü şey paylaşacaktık daha burda ama çoğu kişi gitti
Tamam canım çok sağolBenim ki mama verdiğimde deliksiz 5-6 saat uyuyor ama sutum varken uyku için vermek istemiyorum
Verilebilir canım yarım çay bardağından biraz daha az.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?