2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Cok gecmis olsun burda herkesin yoklugu belli oluyor tabiki seninde calpolu ilk defa verince uyusukluk yapiyo yari baygin gibi oluyo bebisler atesi yoksa calpol verme bence dr git ihmal etme kendini cigerlerine indiyse biraz zor iyilesir

Cok gecmis olsun burda herkesin yoklugu belli oluyor tabiki seninde calpolu ilk defa verince uyusukluk yapiyo yari baygin gibi oluyo bebisler atesi yoksa calpol verme bence dr git ihmal etme kendini cigerlerine indiyse biraz zor iyilesir
Doktora gttim canim da o da bir ilac verdi baska veremem dedi emzirdgn için.gogus hastalklrna gt dedi bilemedim hergun bol ihlamur iciyorum kalin giyiniyorum onu kullanayin gecmezse giderim artik.vermiycem tuhaf oldum kizimi oyle gorunce neselidir kahkahalar atar cevap verir normalde.bugun eser yoktu tovbe vermem.sagol bu arada :)

Kızlar arkadaşımın bebegim 4 aylık bi günde hem corba hem yoğurt hem muhallebi veriyomus niye o kadar veriyorsun dedim anne sütü almıyo vitamin almıyo senin için kolay dedi bende formül mama vermen yeter dedim ama dinlemiyor beniii cok degil mi bunlar

Bencede çok.bağırsakları tam olgunlaşamadan bu kadar yüklenilmesi doğru değil bence ya.ilk 6ay mamayla telafi edilmeli 6 aydan sonra ek gıdayla telafiye gidilmeli.anne sütü hiç almıyorsa 4ayda başlatıyorlar ek gıdaya ama bildiğim kadarıyla tadımlık az az.

yetiskin gibi masallah.cok fazla.ben gunde 1 kere max 1 cay bArdagi veriom verdigimi

Oyy hemde 4aylik kiyamam kuzuya ya yazik minige onun midesi bagirsagi nasil kaldiriyo bunlari

Canim cok gecmis olsun dikkat et kendine

Hayırlı akşamlar hanimlar bebegimde 4 ayını bitirmek üzere artık sutum yetmiyor bazen ne vermeliyim nasıl yapmalıyım bi hafta sonra aşisi var hemsireye sorcamda siz nasil yapiyorsunuz merak ettim

Hayırlı akşamlar hanimlar bebegimde 4 ayını bitirmek üzere artık sutum yetmiyor bazen ne vermeliyim nasıl yapmalıyım bi hafta sonra aşisi var hemsireye sorcamda siz nasil yapiyorsunuz merak ettim

hemsire degil de cocuk doktorunun yonlendirmesiyle birseyler yapsan iyi olur.mama takviye edip bir yandan da ek gida tadimlarina baslayabilirsin sanirim

Ek gidaya gecmek isteyen annelere kisa notlar aldim belki isinize yarar:)) Bebek yutma ve çiğneme işlemini yapabildiği zaman ek gıdaya geçilebilir
Yalnızca anne sütü ile beslenen bebeklerde ek besinlere en erken 6. ayda başlanır.
  • Eğer ilk 6 aylık dönemde anne sütü azalıyorsa (yanlış emzirme tekniği sonucu veya göğüslerdeki sütün tamamen boşaltılmaması sonucu), önce anneye anne sütünün arttırılmasına yönelik eğitim verilmeli, yanlışlar düzeltilmeli ve tamamlayıcı besinlere gereksiz yere erken başlanmamalıdır
    • Tamamlayıcı besinlere erken başlama ile anne sütü verimi ve anne sütü verme süresi azalır.
    • Tamamlayıcı besinler önemli bir bulaşma kaynağı olduğu için bu besinlere erken başlama ile anne sütündeki koruyucu etmenler daha az alınır. Bu nedenle bebeklerde hastalık görülme oranı ve bu hastalıklara bağlı ölüm riski artar.
    • Tamamlayıcı besinlerin besin değerleri anne sütüne göre daha düşüktür ve anne sütünün yerine geçemezler.
    • Tamamlayıcı besinlere erken başlama sonucunda anne sütü ile beslenme süresinin kısalması, bebeğin anne sütünden yararlanmamasına neden olur.
    • Tamamlayıcı besinlere erken başlanması ve anne sütü ile birlikte aynı öğünde kullanılması anne sütündeki demir, çinko gibi birçok besin öğesinin emilimini azaltır.
    • Tamamlayıcı besinlere erken başlanması sonucu atopik hastalıklar, astım, tip 1 diyabet, alerjik hastalıkların, enfeksiyon hastalıklarının ve özellikle barsak villus işlevlerinin bozulması riski artar.Sağlıklı beslenen anne tarafından emzirilen süt çocuğunun tamamlayıcı besinlerden alması gereken günlük öğün sayısı 6-8. aylar arasında 2-3 kez, 9-11. aylar arasında 3-4 kez, 12-24. aylar arasında 3-4 kez olmalıdır.Eğer her öğünde alınan besinin enerji yoğunluğu düşükse veya bebek emzirilmiyorsa öğün sıklığı arttırılmalıdır.
      6. ay ek gıda tablosu
      • Anne sütüne devam
      • Yoğurt
      • Meyve suyu, sebze suyu ve püresi
      • Pekmez
      • Şekersiz muhallebi (süt + pirinç unu)
      • Yumurta sarısı (1/4 oranında)

Gecmis olsun cnm biz de oyle bi durum atlattik maskeyle dolastim bende evde ama şükür uygara gecmedi
Ins bi an once iyilesirsin

Olumsuz düşünme bence canım
Öncelikle bakıcıya güven önemli
Eğer güvenirsen kafan rahat olur
Onun dışında çalışan anne ile çalışmayan anne arasında sadece günde 1:5saat fark varmış bebekle ilgilenme açısından
Evde Olan anne 24saat bebeğiyle ilgilenemiyor maalesef
Mesela Bn şu an çalışmıyorum
Evde oldukça temizliğe düzene daha fazla takılıyor insan İşe giderken haftada bi büyük temizlik yapıp iki güne bi diğer süpürge ile temizlerken şimdi günde birkaç kez süpürüyorum evi
Sonra yemek çeşitleri evde olunca misafir çok geliyor günlük onlara hazırlık bi hayli Fazla
Bebeğin gündüz en az 4saat uyuduğunu düşünürsen gece de 10saat
Ben şahsen elimden geldiğince onla birlikte olmaya çalışacağım nasipse
Mesela temizlik işini bi yardımcı çağıracam haftada bi
Mesela cuma gelsin temizlesin ki haftasonu aileme kalsın
Yemek işini de -sarma -köfte -mantı -börek gibi buZluğa atılacak şeylerde yApabiliriz bi yakınımızı arkadaşımızı çağırabiliriz iki saatte bi sürü iş yapılır at buZluğa yorgun olunca çıkar yap ya da bebekler 9 da uyusa en geç; sonrasında yapılabilir yemek
Çok yazmışım kusuruma bakma
Zaten yavrular emeklesin yürüsün akılları ermeye başlasın kendi kendilerine zaman geçirmeye bayılacaklar keşifler yaramazlıklar vs
Bu arada evle işin yakın olması büyük avantaj ben onyüzdn iş yerimin karşısında in tuttum evi
Nasipse öğle araları eve gelmeye devam edeceğim
Evelallah ın izni ile sağlık olsun da her şey bi düzene girer
Baktın öyle rahat edemedin içine sinen neyse onu yaparsın

Ayrıca önemli olan kaliteli zaman geçirmek bencw

Kızlar Rabb imin izni ile bugün 4.ayımızı doldurduk

4ay önce şu günler Doğum bekler dururdum yavrumu meraktan sabırsızlanırdım

Bin şükğr bugünümüze

Bakalım bugün aşılarımız var inşaalalh sorunsuz atlatabiliriz şu aşamayı

Uyku eğitimi gayet güzel gidiyor
Artık günde aynı zamanlarda uykusu geliyor
Sabah öğleden sonra ve akşam üzeri şekerlemesi
Uyku düzeni olunca keyfi yerinde oluyor
Oyun zamanı birlikte geçireceğimiz zaman netleşiyor

Bu arada biz oda yapmamıştık yavrum için
Yavaştan tasarlamaya başladım odamızı
Masal gibi bi oda istiyorum
İçinde oyunlar oynayıp mutlu olabileceğimiz kullanışlı
Çok fazla mobilyayla doldurulmamış oyun alanı fazla olan bi oda
Aaah hayali bile ne güzel değil mi
Tabi bi süre katar biriktirmem gerek bınun için..bazı şeyler sabır istiyor malum..

Bütün bebekler evlatlar mutlu sağlıklı olsun

Hayırlı huzurlu haftalaaae

Herkese günaydın

(Kayacansın çenesi düşer )

Günaydın aşıya gidecek bebişlere şifa olsun ateşsiz rahat atlatsınlar. Bizim haftaya aşımız. Yarın da 4. ay doktor kontrolümüz var. Agustos annesi olmayı beklerken 3 gün farkla temmuz annesi oldum çok rahat geçen hamilelik sonrası, yoğun bakım süreciyle sonlanan bir Doğum oldu. O yüzden her doktor kontrolü kalp çarpıntısı bende ya bişey ters giderse diye. Allah oğlum Uras ı ve tüm bebekleri korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…