2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Benim bebişimde 3 temmuz doğumlu ek gıdaya geçicez artık tadımlara başlayanlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız
Ben ilk yoğurt verdim canım kendi yaptıgım yoğurt daha sonra sebzelere basladım balkabağı kabak havuc püresi meyve püresi verdim bal kabak elma gibi karısımlara basladım daha sonra simdi muz ve peynir vermeye basladım peyniride kendim yaptım

Super_anne1411 canım ne karar verdin mama sandalyesini merak ettim :/
Bide ben geçen sordum kimse cevap vermedi, yürüteç düşünüyormusunuz?
https://www.e-bebek.com/vib-pratik-katlanabilir-mama-sandalyesi-p-vib-ms01/
Buyuk ihtimalle bunu alirim.ikeadaki ve diger ona benzeyen sandalyeden kesin vazgctim.
Yurutec almicam ben. Hem uzmanlar onermiyo hemde bana gereksiz geliyo. Kardesimden hatirliyorum annem yurutece koyardi onu bizimki iki adim atip kendini birakir hoop koridorun diger ucuna giderdi annemde hic bi faydasi yok cocuga oyun oluyo sadece der :)

Super_anne1411 canım ne karar verdin mama sandalyesini merak ettim :/
Bide ben geçen sordum kimse cevap vermedi, yürüteç düşünüyormusunuz?
Her ne kadar önerilmese de ben alacağım. Yürümesine yardımcı olur mu bilmiyorum ama ben oyalanması için alacağım. Çünkü uyanık olduğu zaman kendi kendine oynamaktan sıkıldığında hep kucağımda, hiçbir iş yapamıyorum. Almak için desteksiz oturmasını bekliyorum

Benim bebişimde 3 temmuz doğumlu ek gıdaya geçicez artık tadımlara başlayanlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız
Ben ilk elma suyu ile başladım. 3 gün 3 gün gidiyoruz biz. İlk gün 1 tatlı kaşığı, ikinci gün 2, 3. Gün yarım çay bardağı. Sırası ile elma, havuç, muz, pirinç unlu muhallebi, siyah havuç, armut, kabak, yoğurt, pazı verdim.

nasıl yemesi severek yiyormu.günde birkez veriyorsun değilmi.

İlk meyve verince sebzeyı sevmez diyorlar ama bende elma vermek istiyorum ilk.biraz yalatmiştım cok hosuna gidiyor

Keske örgü dikiş falan biseyler biliyo olsaydm icimde oyle bi heves varki suan anlatamam :)
Canımcım benim de aynı şekilde
Dikiş makinesi alacak eşim söz verdi
Ayrıca hamile iken oğlum için annemin makinesi ile alt açma minderi pişer örtüsü kese vs dikmiştim ve hiç tecrübem yokken
Çokgüzel olmuştu
Şimdi de yapmayı düşünüyorum
Örgü konusuna gelince ise lif işe başladım iki adet ördüm şimdi nasipse arkadaşlar bere ile atkı öğretecekler
Oğluma örmek istiyorum ay çok heyecanlıııı

İlk meyve verince sebzeyı sevmez diyorlar ama bende elma vermek istiyorum ilk.biraz yalatmiştım cok hosuna gidiyor
Elmanın sindirimi kolay olduğu için ben ilk elmadan başlıyorum, hastalarımla da hep bu şekilde yaptık şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadık. Elmadan sonra bal kabağı ve sonra normal kabak verebilirsin. Reddederse tekrar dene, bebek neyi sevip neyi sevmediğini bilmez, ona biz öğretiyoruz. Ayrıca dili ile dışarı atabilir, bu illa sevmedi çıkardı anlamına gelmiyor, şuan tam çiğneme yutma yok, emme yutma refleksi var, o da dili öne iterek oluyor. O yüzden çıkarıyor. İstemediğini kafasını çevirip, ağzını açmayarak gösterir daha çok. Ben ilk elma ile başladım meyve ağırlıklı gittim, dün pazı verdim mesela çok sevdi. Kabağı da çok sevdi. Bu biraz bebekle de alakalı. Ha ama mesela bir sonraki sefere istemeyedebilir, bugün sevdiğini yarın reddeder. Bu bir süreç, sabırlı olmak ve sürekli denemek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…