- 7 Aralık 2015
- 3.364
- 9.569
- 158
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #19.041
Ay hosgeldin kendi kendime konusuyodum burda :)Geçmiş artik o, yine de sor doktoruna. Ben 1 hafta geçirdim, Doktorumuz izin vermedi yapmaya.
Benim bütçe maksimum 100 TL onun için bunu alcamIyi dimi ya. Kraftin kanzinda bu tarz modelleri var tipatip ayni nerdeyse ve 2-3kati fiyatlari onlarin
Kim oldugunu hatirlamiyorum ama biri magazada bakmis da pek icine sinmemis haberin olsun gunduz yazmislardi.Benim bütçe maksimum 100 TL onun için bunu alcam
hadiya yani şimdi hiç yapmamiş gibi olduk ufGeçmiş artik o, yine de sor doktoruna. Ben 1 hafta geçirdim, Doktorumuz izin vermedi yapmaya.
Ooo 1905. Sayfaya gelmişiz öyleyse bunu kutlayalım
Okudum canım bacakları sağlam gelmemiş herhalde ama minico da da varmış yatın bir bakcamKim oldugunu hatirlamiyorum ama biri magazada bakmis da pek icine sinmemis haberin olsun gunduz yazmislardi.
Bende biraz beklicem indirime giren bisey olmazsa bunu alcam 100 ayirdim bende
Öyle düşünme bence çünkü bizim doktorunuz tek doz önerdi ve bizde tek yaptırdık onun da fayaşı var demek kihadiya yani şimdi hiç yapmamiş gibi olduk uf
6 aya kadar her ay götürülmeli sonra üç ayda bir diye biliyorum canımSlm anneler bisey sorucam ben daha arasimi saglik ocagi haric hic çocuk doktoruna goturmedim siz goturuyomusunz
Ooo 1905. Sayfaya gelmişiz öyleyse bunu kutlayalım
bizim oglanlara yakisir bi kutlama olsun madem
Ama sormadan gecemicem gs ile baglantisi varmi bu kutlamanin biz her gun mac izliyoruzda aklim fikrim futbolda
Cagilliğin daniskasi inek sutu 1 yasina kadar önermiyolar su mama asla vermemciler ne iciyo acaba kafalar bi milyonYaa benim bi tanıdığımda mama vermemek için bebeğine inek sütü veriyo sulandırılmış mamayı ni ye üretmişler yanii o zaman sütü olmayan inek keçi sütü verirdi
Cagilliğin daniskasi inek sutu 1 yasina kadar önermiyolar su mama asla vermemciler ne iciyo acaba kafalar bi milyonYaa benim bi tanıdığımda mama vermemek için bebeğine inek sütü veriyo sulandırılmış mamayı ni ye üretmişler yanii o zaman sütü olmayan inek keçi sütü verirdi
Gerçektenmi sevindim şu an faydası vardır o zamanÖyle düşünme bence çünkü bizim doktorunuz tek doz önerdi ve bizde tek yaptırdık onun da fayaşı var demek ki
Maşaallah sana yavru aslanehehehe yani 1905 demek gs demek
Ben Salih 44 günlükken çektiğim fotoyla kutlamalara katılmak istiyorum
Kocaman kocaman opuyorumm minik aslanııehehehe yani 1905 demek gs demek
Ben Salih 44 günlükken çektiğim fotoyla kutlamalara katılmak istiyorum
Miniconun sayfasina baktimda simdi bizimkini goremedm ama wellgro futura bizim begendigimizin aynisi o da 95 liraymis.bacak kismi bosluk ama kemer var bunda da.Okudum canım bacakları sağlam gelmemiş herhalde ama minico da da varmış yatın bir bakcam
Ben önce elma suyu ile başladım. Yarım elma. . Önce emzirdim yarım saat sonra elmayı verdim sonra yine emzirmeye çalıştım. Zor emiyor emmeyi bırakmasını istemiyorum. Sonra bi parça muz. İyice ezip verdim. 1 haftadır kaka yapmayan oğlum muzu yiyince yaptı. Sonra günlük hazır sütle yoğurt.. onuda yarım fincan verdim. Ben ölçü olarak yarım fincan kullanıyorum. Azar azar arttırarak. Bide su ile pirinç unu yapıyorum yine yarım fincan. Bi kezde havuç suyu verdim. Arada yemeklerden tattırıyorum. Böle işte. .bende son zamanlarda hep bunu düşünüyorum işyerinde 250/300 filan sağıyorum henüz ek gıdaya geçmedik bu hafta geçeceğiz ama nasıl olacak bilmem ne kadar vermek gerekir ,ek gıda doyumluk mu olacak, iş yerinde süt sağmaya ne kadar daha devam edebilirim vs .
Günaydın herkese :)) Arkadaşlar ben bazı konularda biraz hassasım, ilk görev yerim Ağrı'ydı ve orada bu konuda çok çalıştım belki o yüzdendir. Şu mama verip vermeme konusunda bir yorum da ben yapmak istiyorum. Bazı arkadaşlar inek sütünü sulandırıp veren ailelere cahil gibi yakıştırmalar yapmış, fakat düşünün ki bir anne geliyor. Yanında pati pati gezen 2-2.5 yaşlarında, bir kolundaki 1- 1.5 yaşlarında, diğeri 3-4 aylık ve haliyle sütü de yok. Ve siz buna diyorsunuz ki bu bebek ayda iki kutu mama yiyecek, mamanın 1 kutusu da 50 tl. Ayda 100 TL eder. Bundan önce asgari ücret 850 tl idi hatırlatırm. Şimdi siz bu kadından ne yapmasını beklersiniz? Elbette inek veya varsa kendi keçisi, keçi sütü öneriyoruz. 6 ayına kadar 4 te bir sulandırılarak, 6-9. Ay yarım sulandırılarak, 9-12 4te 3 sulandırılarak. Ve sonrası zaten serbest. Bu tıptaki rutin uygulamadır! Mama vermek istemeyen anne, belki sana istemiyorum diyor, altındaki sebebi incelediniz mi hiç? Hadi keyfi olsun canı öyle istemiş olsun, yine de yaptığı şey yanlış değil. Elbette asıl olması gereken 1 yaş sonrası ama vermişse de yapacak bir şey yok. 8. Aydan önce tarhana çorbası veren anneye veya tavsiye eden doktora cahil demediğimiz gibi, sütü sulandırıp veren anneye de bunu demek pek hoş olmuyor.Yaa benim bi tanıdığımda mama vermemek için bebeğine inek sütü veriyo sulandırılmış mamayı ni ye üretmişler yanii o zaman sütü olmayan inek keçi sütü verirdi
ben goturuyorum 1 yasina kadar da goturecegim.saglik ocagi boy kilo harici birsey yapmiyor.doktor motor gelisimini bedensel gelisimini de inceliyor.oturmasi kafasini tutmasi bakislari hareketleri hepsine bakiyor bizim doktorumuzSlm anneler bisey sorucam ben daha arasimi saglik ocagi haric hic çocuk doktoruna goturmedim siz goturuyomusunz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?