- 13 Ekim 2011
- 3.663
- 2.320
- 173
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #19.061
sütüm olduğu için böyle bi lükse sahibim tabi çok şükür olmasaydı bende alternatif çözümler arardım.VALLA SUTU OLMAYAN ANNELER NE YAPICAK MECBUR YEDİRİYO MAMA NİHAYETİNDE ZEHİR DEĞİLLLL
sen çok güzel sağıyomuşsun benim 200lerde göğüsleri helak ediyorum resmenbende son zamanlarda hep bunu düşünüyorum işyerinde 250/300 filan sağıyorum henüz ek gıdaya geçmedik bu hafta geçeceğiz ama nasıl olacak bilmem ne kadar vermek gerekir ,ek gıda doyumluk mu olacak, iş yerinde süt sağmaya ne kadar daha devam edebilirim vs .
emerken isteksiz emiyodu dün artık aldım karanlık odada yattık yanyana öyle daha güzel emdi. bundan sonra öyle yapıcam ki emme hevesi kaçmasınCanım her doktor farklı fikirlere sahip olabiliyor, sen bebeğini herkesten daha iyi tanıyorsun, benim fikrim sütün kesilmemesi için emzirmeyi 1.planda tut, 6.ay ek gıda için başlangıç fazla doyurmamaya tadımlık vermeye çalış, zaten çalıştığın için emziremediğin süreyi ek gıdaya ayırın sen geldikten sonra bol bol emzir ki sütün azalmasın
Hangi makineyi kullanıyorsun? Benim normal zamanda iki memeden anca maksimum 120 çıkıyor. 45 dk dasen çok güzel sağıyomuşsun benim 200lerde göğüsleri helak ediyorum resmenve giderek de azalıyo. tabii makinalar çocuk gibi ememediği için onunda etkisi var
Önce anne sütünü içip arkasından bunları veriyosan güzel. Benimkide memeye istekliydi ben karanlık odaya geçip yalnız ikimiz varken emzirdim ki dikkati dağılmasın. yoksa her sesde memeyi bırakıp bakıyor.Ben önce elma suyu ile başladım. Yarım elma. . Önce emzirdim yarım saat sonra elmayı verdim sonra yine emzirmeye çalıştım. Zor emiyor emmeyi bırakmasını istemiyorum. Sonra bi parça muz. İyice ezip verdim. 1 haftadır kaka yapmayan oğlum muzu yiyince yaptı. Sonra günlük hazır sütle yoğurt.. onuda yarım fincan verdim. Ben ölçü olarak yarım fincan kullanıyorum. Azar azar arttırarak. Bide su ile pirinç unu yapıyorum yine yarım fincan. Bi kezde havuç suyu verdim. Arada yemeklerden tattırıyorum. Böle işte. .
Çok doğru yazmışsın canım. Elbetteki herkes imkanları ölçüsünde çocuğuna en iyi şekilde bakmaya gayret ediyor. Sütü olan annenin mama vermesi saçma, Mama almaya imkanı olan anneninde diğer besinleri vermesi tabii ki. Dediğin gibi şartlar her zaman istediğimiz gibi olmuyor maalesef.Günaydın herkese :)) Arkadaşlar ben bazı konularda biraz hassasım, ilk görev yerim Ağrı'ydı ve orada bu konuda çok çalıştım belki o yüzdendir. Şu mama verip vermeme konusunda bir yorum da ben yapmak istiyorum. Bazı arkadaşlar inek sütünü sulandırıp veren ailelere cahil gibi yakıştırmalar yapmış, fakat düşünün ki bir anne geliyor. Yanında pati pati gezen 2-2.5 yaşlarında, bir kolundaki 1- 1.5 yaşlarında, diğeri 3-4 aylık ve haliyle sütü de yok. Ve siz buna diyorsunuz ki bu bebek ayda iki kutu mama yiyecek, mamanın 1 kutusu da 50 tl. Ayda 100 TL eder. Bundan önce asgari ücret 850 tl idi hatırlatırm. Şimdi siz bu kadından ne yapmasını beklersiniz? Elbette inek veya varsa kendi keçisi, keçi sütü öneriyoruz. 6 ayına kadar 4 te bir sulandırılarak, 6-9. Ay yarım sulandırılarak, 9-12 4te 3 sulandırılarak. Ve sonrası zaten serbest. Bu tıptaki rutin uygulamadır! Mama vermek istemeyen anne, belki sana istemiyorum diyor, altındaki sebebi incelediniz mi hiç? Hadi keyfi olsun canı öyle istemiş olsun, yine de yaptığı şey yanlış değil. Elbette asıl olması gereken 1 yaş sonrası ama vermişse de yapacak bir şey yok. 8. Aydan önce tarhana çorbası veren anneye veya tavsiye eden doktora cahil demediğimiz gibi, sütü sulandırıp veren anneye de bunu demek pek hoş olmuyor.
Sütü olmayan bir anne elbetteki verecek canım. Ben sütüm varken böyle bişeye başvurmam dedim sadece.VALLA SUTU OLMAYAN ANNELER NE YAPICAK MECBUR YEDİRİYO MAMA NİHAYETİNDE ZEHİR DEĞİLLLL
Avent aldım canım. 3-4 saatte bir sağıyorum max 100 çıkıyor ama göğüslerde bende bitiyorum. Sen hangi makineyi kullanıyosun?Hangi makineyi kullanıyorsun? Benim normal zamanda iki memeden anca maksimum 120 çıkıyor. 45 dk da((
Benimki de avent. Elektrikli. Çok verimli gelmiyor bana. Normal oturup sağamıyorum, eğiliyorum, bastırıyorum zor çıkıyor. Ama mesela elimle sıkıyorum hala süt çıkıyor. 45 dk derken yani o 120 ml için 45 dk sağıyorum kendimi :))) o açıdan pek memnun değilim makinemdenAvent aldım canım. 3-4 saatte bir sağıyorum max 100 çıkıyor ama göğüslerde bende bitiyorum. Sen hangi makineyi kullanıyosun?
hehhhh duygularıma tercüman olmuşsun inan!!!!Benimki de avent. Elektrikli. Çok verimli gelmiyor bana. Normal oturup sağamıyorum, eğiliyorum, bastırıyorum zor çıkıyor. Ama mesela elimle sıkıyorum hala süt çıkıyor. 45 dk derken yani o 120 ml için 45 dk sağıyorum kendimi :))) o açıdan pek memnun değilim makinemden
ben o gruptan hemen çık çıldırmış onlargunaydin guzel anneler ve tatli bebisler:)
ben facede ek gida gruplarina katildim.bazen cildiriyorum okurken.neler neler oneriyorlar.
eskiden elbette dikkat yokmus.arastirmada yokmus ne bulurlarsa veriyorlarmis.hala da kirsal kesimlerde oyle.cocuk buyuyormu buyuyor elbette.mamaya herkesin gucu yetmez.ama mamaya tu kaka diyen grubu da anlamiyorum.napsin anne emziremiyorsa.ac mi kalsin bebek.emziren anne mama veren anne degilmi.cok uzuluyorum boyle seyler okuyunca.
ben bunlari niye yazdim sabah sabah 3 aylik bebeginin mamasi bitmis ne vermem gerekiyor diye sormus bir anne.buskuvi sut un neler onermisler neler ona takildm da sinirlendim biraz)
Aynen ben de en iyisi olsun dedim. Gerçi lansinoh da kaliteli. Arkadaşım kullanıyordu ve memnundu. Acaba bizim süt az diye mi böyle oluyor bilmiyorum. Ben şu 10 tl lik elle sıkılan eczanelerde oluyor ya ondan da aldım hiç çıkmadı :)) diğer manuellerden almayı ben de düşündüm ama bilmiyorum. Zaten 3 gündür gündüz artık 1 kere ancak emiyor. Sütüm çok çok azalmış durumda. Böyle giderse tamamen bırakacak sanırımhehhhh duygularıma tercüman olmuşsun inan!!!!
Benimde göğüsler bastırılmakdan sıkılmadan bi hal oldular. Üstelikde piyasadaki en iyi makine bu lasnihoh mu ne bi marka var o daha ucuzdu aman iyisi olsun süt çıkaramaz belki ucuzu dedim ama pişmanım avent aldığıma
Dediğin gibi bende sıktığımda hala süt geliyoraçana bi tanede manuel mi alsak?
beninde sütüm az ama lansinohla rahat sağıyorum güzel çekiyorAynen ben de en iyisi olsun dedim. Gerçi lansinoh da kaliteli. Arkadaşım kullanıyordu ve memnundu. Acaba bizim süt az diye mi böyle oluyor bilmiyorum. Ben şu 10 tl lik elle sıkılan eczanelerde oluyor ya ondan da aldım hiç çıkmadı :)) diğer manuellerden almayı ben de düşündüm ama bilmiyorum. Zaten 3 gündür gündüz artık 1 kere ancak emiyor. Sütüm çok çok azalmış durumda. Böyle giderse tamamen bırakacak sanırım
Bende ondan korkuyorum biberonla süt geldiğinde içiyor orada daha yoğun tabi yada acaba bana şımarıyomu özlüyo falanda. Kafam çok karışık iş yerindeki çekmecem ceviz çikolata kuru üzüm falan dolu süt artsın diyeAynen ben de en iyisi olsun dedim. Gerçi lansinoh da kaliteli. Arkadaşım kullanıyordu ve memnundu. Acaba bizim süt az diye mi böyle oluyor bilmiyorum. Ben şu 10 tl lik elle sıkılan eczanelerde oluyor ya ondan da aldım hiç çıkmadı :)) diğer manuellerden almayı ben de düşündüm ama bilmiyorum. Zaten 3 gündür gündüz artık 1 kere ancak emiyor. Sütüm çok çok azalmış durumda. Böyle giderse tamamen bırakacak sanırım
sen çok güzel sağıyomuşsun benim 200lerde göğüsleri helak ediyorum resmenve giderek de azalıyo. tabii makinalar çocuk gibi ememediği için onunda etkisi var
Ben önce elma suyu ile başladım. Yarım elma. . Önce emzirdim yarım saat sonra elmayı verdim sonra yine emzirmeye çalıştım. Zor emiyor emmeyi bırakmasını istemiyorum. Sonra bi parça muz. İyice ezip verdim. 1 haftadır kaka yapmayan oğlum muzu yiyince yaptı. Sonra günlük hazır sütle yoğurt.. onuda yarım fincan verdim. Ben ölçü olarak yarım fincan kullanıyorum. Azar azar arttırarak. Bide su ile pirinç unu yapıyorum yine yarım fincan. Bi kezde havuç suyu verdim. Arada yemeklerden tattırıyorum. Böle işte. .
Ben rahatım işimde şükür sağarım ama azalması sıkıntı. Kaç saat arayala sağıyosun sen? Ben bi 11 gibi sağıyorum birde 3 de 4 saat olmuş oluyo hem eve gittiğimde süt birikmiş oluyo oğlumaevet gitgide azalıyo bide iş yerinde nereye kadar sağcan bi süre sonra göze batar sabah öğle yemeğinde ve akşam üstü günde üç kere sağıyorum iş yerinde o yüzden nasıl olacak bilmiyorum
Aynen biraz önce emmedi ama biberonu verdim bitirdi. Artık emmezsem biberon geliyor öğrendi bunu daBende ondan korkuyorum biberonla süt geldiğinde içiyor orada daha yoğun tabi yada acaba bana şımarıyomu özlüyo falanda. Kafam çok karışık iş yerindeki çekmecem ceviz çikolata kuru üzüm falan dolu süt artsın diye
Baksana 300 cc çıkarıyomuş insanlar belkide makinaya laf etmemek lazım sorun bizim sütlerde
Asil ogun anne sutu ekgida gunde 2 kere oda kati gidaya alistirmak icindir cok fazla verilmeyecek anne sutu alan bebekler bircok hastaliktan korunuyo anne sutu daha faydali ek gida cok verilirse bebek annesini emmek istemez ve sut azalir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?