2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Ben demiştim :) yılbaşında tam 6 aylık oluyor ve biz başlayacağız Allahın izniyle doktorumuzun dahi pek bilgisi yok bu konuda onun dediği bebekler çiğneme yetisini 7aydan sonra öğreniyorlarmis püre şeklinde ver dedi ama 1 2 hafta deneyeceğim ben başaracağıma inanıyorum çocuk püreye alışınca katı gıdaya geçmek istemiyor eger başarırsam size foto aticam:)

Ahhh bu gaz derdi bitmedi gitti. Düşmedi oğlumun yakasından ilacı da kar etmiyor. O kadar dikkat ediyorum ki üşümesin diye. Gündüz gece gaz uyutmuyor. Yarın doktor kontrolü var bakalım gaz için ne diyecek. Tadımlra başlamadık belki başlatır. Komşu gürültüleri de cabası bi de o dert var. Tam uyutuyorum yan komşu. O bitiyor üst komşu. Sinirler bitti sanırım bende

Gecmis olsun bisey olmamasi cok iyi gaz oluyo malesef ben sab simpleks veriyorum oldugunda

Gözünüz aydın canım. Şu gaz olayından ne çekmişimdir bir Allah bilir. Geceleri küçük sıcak su torbası koyuyordum karnına. Rahatlatıyordu o, bizim azaldı çok şükür. Deneyebilirsin sen de.

Ben de izledim onu ama Zaten çocuk yemeye 8. Ayda başlıyor :) 2 ay yalıyor :) yani evet çiğneme 7-8. Aylarda başlıyor ve çocuk o zaman yemeye başlıyor :) ben hem püre verip hem eline veriyorum, bir ben yediriyorum bir oğluşum elindekini ağzına sokuyor :) böyle de güzel oluyor :)))) ayrıca başarırsın ya bekliyoruz fotoğrafları :)

Bizde iyiyiz diyelim.inşallah uzun sürmez alerji olayı alışır..

Gunaydin hanimlar ek gidada buharda pisirmek icin makine kullanan var mi aventinkini mi alsam yoksa sadece buharda pisirme aparatını mi alsam bilemedim arada bu kadar fiyat farki olunca

sorma bende kocamın tarafından bişi görmedim o yüzden gelimin tektaşını bile ben alcam diyorum şimdiden :)

Hah benimki de ondan
Daha detaylı bahşeder misin. Canım pratik dı mo ı

Cok pratik hemde sebzeyi istedigin zaman ayatli pisirebiliyirsun . En az 5 en fazla 20 dk. Su ölçü kabi var ona göre suyunu makineye koyuyorsun.

Piştikten sonra sesli ikaz var.ister o haliyle blw yöntemi istersen ters cevirip püre haline getirip verebiliyorsun bebişe.

Bugün patates vereceğim,tatli patates 3 e bölüp 15 dk da pisirip pure haline getireceğim. Suyu icinde kaldigi icin gayet sulu ve vitamini içinde oluyor

Tarif kitapçığı var icinde

Voiice bebisin kac aylik ek gidaya gectin sanirim ayyyy valla korkuyorum ne yapcagimi bilemedim
Ben sadece elma ve armut suyu verdim onun da icine demir ilaci attim dr once elma armut havuc suyu sonra muz puresi patates puresi ver dedi 6.5 aylik olunca yogurt yap dedi. (Bu arada 3 kez denedim anne sütüyle yogurt tutmadi devam sütü ile deneyecegim bir de. Anne sütünün icine ekliycem belki tutar.) 6.5 aylikken bir öğün meyve 1 öğün yogurt ver dedi. 10 15 gun sonra sebzelere gec kabak brokoli pirinc irmik
Sonra da yumurta sarisi labnepeynir pekmez
Amaaaaa bazilari once meyveden degil sebzeden baslanmali diyor aile hekimi gecen ay yogurt ver önce demisti napcammmmmm bennn

Öncelikle sakin ol :)) biz mama ile beslediğimiz için doktor 4 ayda basla dedi fakat ben 5.ayda başladım.

Once yogurt verdim. Sonra sebze ile basladim havuc verdim.sonra meyve verdim elmadan basladim. Bir sebze bir meyve siralamasi yaptim.
Ilk gün 1 corba kasigi ,2.gun 1 bucuk 3. gün ne kadar isterse verdim. Kisitlamadim.

Yogurtu şişe süt aliyorum yapiyorum makinede . Hergün veriyorum yoğurt kemikleri için.

Benim anne sutum olmadığı için ben basladim. Sen anne sutu veriyorsan 6.aydan once başlama .

Verecem diyorsan Korkma ver :))) sulu ver evet suan cok Pütürlu verme. 7 aydan sonra refleksleri gelisiyor mus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…