- 25 Eylül 2016
- 464
- 756
- 23
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #19.441
Canım 5,5 aylık yavruşun zaten, yanlış yapmıyorsun tabiki. Şimdilik değişik tatlarla bebeğini hazırlayabilirsin şimdilik, bir kaç çay kaşığı kadar meyve, yoğurt ve sebzeleri tattırabilirsin. 6.ay kontrolünde doktorundan uzman yardımı alacaksın zatenArkadaslar ben henuz baslamadim ek gidaya yanlismi yapiyorum acaba. Doktorumuz baslama dedi. Ben tat alsin ogrensin diye arada elma mandalina tattirdim iki uckez de dogal koyden gelmis pekmez surdum diline minicik. Ek olarak yalnizca papatya cayi iciyo o kadar
Keyfi yoktur tok olabilir bazen benimki guzel yiyo bazen isteksiz almak istemiyobende dün yoğurt verdim almak istemiyo içine birazda köyden gelen doğal pekmez damlattım oda farda etmedi bugün de biberonu almak istemiyomuş dünkü yoğurtdan mı etkilendi acaba diyorum
Keci sutuyle sevmedi oglum inek sutuyle yapiyorum yiyo masallahben keçi sütüyle yapıyorum birkaç gündür ama hiç beğenmiyo yemek istemiyo ne yapacağım bilmem
Bana cevremde basla diyen oldu ama benim sutum bol sukur. Doktorda baslamayalim sutun yeterli zaten diyo. 9 kilo oglum ve masallah aslan gibi gelisimi onde gidiyor. Ben kucuk kucuk meyve tadi aldirmaya basladim sadece farkli tatlari ogrensin diye. Ama burda gorunce ek gidaya gecisler pureler yogurtlar vs yanlismi yaptim diye dusundum. Benim ilk cocugum annem de yok sorayim o yuzden bazen kafam karisiyor.Canım 5,5 aylık yavruşun zaten, yanlış yapmıyorsun tabiki. Şimdilik değişik tatlarla bebeğini hazırlayabilirsin şimdilik, bir kaç çay kaşığı kadar meyve, yoğurt ve sebzeleri tattırabilirsin. 6.ay kontrolünde doktorundan uzman yardımı alacaksın zaten
Masallah yakisikliya gulusunu yerim seninhele o yanaklar tam isirmalik ben de oglum yanakli azcik tombul olsun istiyorum yok.merhaba teyzoşlar. biz 5,5 aylık olduk. siz de bi görün istedik
Genelde doktor desteğiyle başladı arkadaşlar, maşallah oğlunun kilosu çok güzel, doktorunda başlama demiş zaten. Mantıklı olan sadece tadımlarla oğlunu hazırlaman, sadece meyve verme derim sonra diğer tatları beğenmeyebilir rededebilirBana cevremde basla diyen oldu ama benim sutum bol sukur. Doktorda baslamayalim sutun yeterli zaten diyo. 9 kilo oglum ve masallah aslan gibi gelisimi onde gidiyor. Ben kucuk kucuk meyve tadi aldirmaya basladim sadece farkli tatlari ogrensin diye. Ama burda gorunce ek gidaya gecisler pureler yogurtlar vs yanlismi yaptim diye dusundum. Benim ilk cocugum annem de yok sorayim o yuzden bazen kafam karisiyor.
Canım gerek yok bekleyebilirsin 6. Ayı. Ben kendi adıma neden başladığımı söyleyeyim. Sütüm azdı emmiyordu ve zayıf o yüzden başladım. Yoksa 6 yı beklerdim.Bana cevremde basla diyen oldu ama benim sutum bol sukur. Doktorda baslamayalim sutun yeterli zaten diyo. 9 kilo oglum ve masallah aslan gibi gelisimi onde gidiyor. Ben kucuk kucuk meyve tadi aldirmaya basladim sadece farkli tatlari ogrensin diye. Ama burda gorunce ek gidaya gecisler pureler yogurtlar vs yanlismi yaptim diye dusundum. Benim ilk cocugum annem de yok sorayim o yuzden bazen kafam karisiyor.
ben tarhanayi sade veriyorum.irmik ya da pirinc kullanabilirsin.ben 5.5 ayindan sonra irmik ve pirinc kullandim
Saglikli olsun canim bosver. Benimki de tosun oldu tasiyamiyoruz :)Masallah yakisikliya gulusunu yerim seninhele o yanaklar tam isirmalik ben de oglum yanakli azcik tombul olsun istiyorum yok.
evet dogru diyosun canim yeni basladim diye ilk meyve denedim. Bakalim 6.ay kontrolunde doktor ne diycek simdilik beklim ben. Sipam fazlasiyla emiyo zatenGenelde doktor desteğiyle başladı arkadaşlar, maşallah oğlunun kilosu çok güzel, doktorunda başlama demiş zaten. Mantıklı olan sadece tadımlarla oğlunu hazırlaman, sadece meyve verme derim sonra diğer tatları beğenmeyebilir rededebilir
Tarhana veren arkadaşlar var ama ben tarhana 8. Aydan önce önermiyorum. Tarhana unla yapılıyor, buğday unu da 8. Aya kadar yasak olduğuna göre, otomatik olarak un giren herşey 8. Aya kadar verilmiyor. Sebze püresi Zaten bayağı kıvamlı oluyor. Ek birşeye gerek var mı? Suyunu fazla koyma ya da buharda susuz pişirip ez.
evet bende oyle dusunuyorum tatlim. Aslinda ben mesela yasima gelene kadar ek bisey almamisim. Istemiyomusum. Gelisimim de cok iyiymis. Kemiklerimde cok sagliklidir ve kemik agirligim fazladir. Annem dayatmamis hic biseyi emzirmis sadece. Oyle diyodu rahmetli. Cok kasmim en iyisi.Canım gerek yok bekleyebilirsin 6. Ayı. Ben kendi adıma neden başladığımı söyleyeyim. Sütüm azdı emmiyordu ve zayıf o yüzden başladım. Yoksa 6 yı beklerdim.
Ben devam sütüyle yapıyorum tadı yoğurt gibi oluyoKizlar gunaydinnnn
Yogurdu devam sütü ile yapabilirsin dedi dr. Ben de anne sütünün icine biraz devam sütü katip yaptim uygar sevdi yedi ama ben de denedim tabiki uygara yedirmeden önce tadı hic yoğurt gibi değildi.
Siz yogurdu devam sütüyle mi yapiyorsunuz keci ya da inek sütüyle mi
Ben yoğurt kabak balkabagı havuç meyve verdim patates cok az tatdırdım canımKızlar merhaba biz 29 temmuz doğumluyuz artık ufak ufak bişeyler vereyim diyorum ne önerirsiniz neler verebilirim çok deneyimsiziM sizlerden fıkır almak güzel
Canım ben ilk sebzeyle basladım meyve ilk baslanılması öneriliyo diye okumuştum neden sebze verme dedin merak ettim bebeğim 5.5 aylık sebze veriyorum6 ayı doldurmadıysa sebze verme bence. . Bide yoğurdu sade verin ki tadına alışsın diyolar. Ben şimdilik 2 en fazla 3 öğün veriyorum.
Muz yada elma püresi, yoğurt yada pirinç unu. . Tam 6 ayı doldursun yoğurt çorbası ve sebze çorbasına başlıcam inş.. bu arada miktar olarak yarım fincan falan veriyorum.
Ay nasil yaptin nasıl uyku derdi beni bitirdi. allah rizasi icin anlat. Sabah 9:30 da uykusu geliyor 13:30 da anca uyutabiliyorum. 2 saat uyuyo uyaniyor 2 saat sonra yine uykusu geliyor.uyutana kadar canim cikiyor. Gece de 11 de uyursa sukredip devriliyorum ben de. 2ye kadar ugrastigim oluyo. Sadece emerek uyuyo karni doydu mu emmiyo.bazen uyuyo memeyi birakmiyo yerine koyuyom uyaniyo. Tracy hogg un kitabini okudum yatir/kaldir yapmaya baslicam persembe gunu. Ama tabi aglicak deniz bol bolbiraz inerek buyuyolar sanki ama dimi
Uykusunu duzene soktum onu hallettim ustune bide kucakta uyumayi biraktirdim aah tommbikim aah ne gunler yasadim bi bilseeen :)
Deniz nasil hersey yolundami kontrole gittinizmi nasil olmus
Demir ilacını değiştirebilirsiniz. Ayrıca rica ederim canım zevkle cevap veriyorum :)Aa tamam canım ben onu düşünmedim bide demiri kestik biz demir seviyesine bakildi kanda 36 çıktı min 50 kansızlık daa kabiz yapıyor tekrar Demire başladım düzelir mi acaba tarhana yılda keseyim ben o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?