2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Arkadaslar ben henuz baslamadim ek gidaya yanlismi yapiyorum acaba. Doktorumuz baslama dedi. Ben tat alsin ogrensin diye arada elma mandalina tattirdim iki uckez de dogal koyden gelmis pekmez surdum diline minicik. Ek olarak yalnizca papatya cayi iciyo o kadar

Canım 5,5 aylık yavruşun zaten, yanlış yapmıyorsun tabiki. Şimdilik değişik tatlarla bebeğini hazırlayabilirsin şimdilik, bir kaç çay kaşığı kadar meyve, yoğurt ve sebzeleri tattırabilirsin. 6.ay kontrolünde doktorundan uzman yardımı alacaksın zaten

bende dün yoğurt verdim almak istemiyo içine birazda köyden gelen doğal pekmez damlattım oda farda etmedi bugün de biberonu almak istemiyomuş dünkü yoğurtdan mı etkilendi acaba diyorum
Keyfi yoktur tok olabilir bazen benimki guzel yiyo bazen isteksiz almak istemiyo

Bana cevremde basla diyen oldu ama benim sutum bol sukur. Doktorda baslamayalim sutun yeterli zaten diyo. 9 kilo oglum ve masallah aslan gibi gelisimi onde gidiyor. Ben kucuk kucuk meyve tadi aldirmaya basladim sadece farkli tatlari ogrensin diye. Ama burda gorunce ek gidaya gecisler pureler yogurtlar vs yanlismi yaptim diye dusundum. Benim ilk cocugum annem de yok sorayim o yuzden bazen kafam karisiyor.

Genelde doktor desteğiyle başladı arkadaşlar, maşallah oğlunun kilosu çok güzel, doktorunda başlama demiş zaten. Mantıklı olan sadece tadımlarla oğlunu hazırlaman, sadece meyve verme derim sonra diğer tatları beğenmeyebilir rededebilir

Canım gerek yok bekleyebilirsin 6. Ayı. Ben kendi adıma neden başladığımı söyleyeyim. Sütüm azdı emmiyordu ve zayıf o yüzden başladım. Yoksa 6 yı beklerdim.

Birde arkadaşlar tarhana koysam biraz sebze pireleri ne olurmu dokunur mu ben şimdi pirinç de patates de vermiyorum
ben tarhanayi sade veriyorum.irmik ya da pirinc kullanabilirsin.ben 5.5 ayindan sonra irmik ve pirinc kullandim

Canim cok kabiziz biz pirinç vermiyorum kestim irmik denedim daha önce kabızlık devam etti

Biz bugun 6 ay asilarimizi oldukkkkkk.oglum 8.500 gr boyu 71cmboyunu yanlis olcmus olabilir durmadigi icin gecen ay dr umuz 71 olctu herneyse aile hekimimiz degismis bu daha ilgiliydi en azindan asidan once muayene etti kan ilacini degistirdi kabiz oldugu icin ferrozinc verdi icinde cinko olursa kabizliga iyi gelir dedi . pekmez bal ve sut verme 1 yasina kadar dedi pekmez vermeyi dusunuyodum ben bide yurutec kullanin hareket ettikce bagirsaklari calisir dedi bu dr u sevdim oburu cok ilgisizdi.

Masallah yakisikliya gulusunu yerim seninhele o yanaklar tam isirmalik ben de oglum yanakli azcik tombul olsun istiyorum yok.
Saglikli olsun canim bosver. Benimki de tosun oldu tasiyamiyoruz :)

evet dogru diyosun canim yeni basladim diye ilk meyve denedim. Bakalim 6.ay kontrolunde doktor ne diycek simdilik beklim ben. Sipam fazlasiyla emiyo zaten

Aa tamam canım ben onu düşünmedim bide demiri kestik biz demir seviyesine bakildi kanda 36 çıktı min 50 kansızlık daa kabiz yapıyor tekrar Demire başladım düzelir mi acaba tarhana yılda keseyim ben o zaman

Canım gerek yok bekleyebilirsin 6. Ayı. Ben kendi adıma neden başladığımı söyleyeyim. Sütüm azdı emmiyordu ve zayıf o yüzden başladım. Yoksa 6 yı beklerdim.
evet bende oyle dusunuyorum tatlim. Aslinda ben mesela yasima gelene kadar ek bisey almamisim. Istemiyomusum. Gelisimim de cok iyiymis. Kemiklerimde cok sagliklidir ve kemik agirligim fazladir. Annem dayatmamis hic biseyi emzirmis sadece. Oyle diyodu rahmetli. Cok kasmim en iyisi.

Ben devam sütüyle yapıyorum tadı yoğurt gibi oluyo

Canım ben ilk sebzeyle basladım meyve ilk baslanılması öneriliyo diye okumuştum neden sebze verme dedin merak ettim bebeğim 5.5 aylık sebze veriyorum

biraz inerek buyuyolar sanki ama dimi
Uykusunu duzene soktum onu hallettim ustune bide kucakta uyumayi biraktirdim aah tommbikim aah ne gunler yasadim bi bilseeen :)
Deniz nasil hersey yolundami kontrole gittinizmi nasil olmus
Ay nasil yaptin nasıl uyku derdi beni bitirdi. allah rizasi icin anlat. Sabah 9:30 da uykusu geliyor 13:30 da anca uyutabiliyorum. 2 saat uyuyo uyaniyor 2 saat sonra yine uykusu geliyor.uyutana kadar canim cikiyor. Gece de 11 de uyursa sukredip devriliyorum ben de. 2ye kadar ugrastigim oluyo. Sadece emerek uyuyo karni doydu mu emmiyo.bazen uyuyo memeyi birakmiyo yerine koyuyom uyaniyo. Tracy hogg un kitabini okudum yatir/kaldir yapmaya baslicam persembe gunu. Ama tabi aglicak deniz bol bol baska yontem varda onerilere acigim bittim tukendim denizi uyutmaktan. Diyolar ki ugrasma uyumasin ama uykusu gelince cok huzursuz oluyo agliyo bagiriyo gozler kipkirmizi oluyo kiyamiyom...
Kontrole yarin gidecegiz canim yazmaya calisirim inanilmaz yogun gunler geçiyorum bide bakici baslayacak ona is ogretcem derken daha da cok yorulacagim gunlee geliyor hayirlisi bakalim.

Aa tamam canım ben onu düşünmedim bide demiri kestik biz demir seviyesine bakildi kanda 36 çıktı min 50 kansızlık daa kabiz yapıyor tekrar Demire başladım düzelir mi acaba tarhana yılda keseyim ben o zaman
Demir ilacını değiştirebilirsiniz. Ayrıca rica ederim canım zevkle cevap veriyorum :)

Herkese merhaba.kızım 6 ayı doldurdu bugün.bi haftadır tadim yaptriyirum elma havuç bal kabağı patates ve bugünde armut verdim.bugun biraz karnı agriyor sanırım. Bundan sonra direk muhallebilere çorbalara başlıyim mi sizce he bide bugün yoğurt mayaladim yarın vericem inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…