- 26 Ağustos 2016
- 1.105
- 1.293
- 63
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #19.481
Canim ben gündüZ de duzen olusturdum şükür. Arada bir huzursuzlaniyor ama genelde oluştu sayilir uyku düzeniYa ben hiç yapamıyorum uğraştım baya ama bazen gündüz çok uyuyor gece uykusuna geç yatıyor zorla uyutmaya çalışsan çok aglar.bugün gündüz az uyudu hemen daldı uykuya yani saati gelene kadar beklicekmisin uyksusu gelse nasıl olcak
Tesekkur ederimDogru hatırlıyosun canım emiyo küçük püre kavanozlarına yapıyorum 4 ölcek mama katıyorum yarın yaptığımda foto atarım canım kıvamı biraz farklı oluyo normal yogurttan biraz sıvı anne sütüyle hiç denemedim canım buzluktan sütümü cıkardım 2 kere denedim vermeyi almadı agır bi kokusu vardı ben bile hissediyodum
Bende aynıydım sık sık uyanıyordu ayakta sallayarak uyumaya alışmıştı geceleri bile ayağımda uyuyordum bıktım artık ve 4 gündür uyku eğitimindeyiz. Hiç ağlatmadım uyku rutieli oluşturduk.ilk esnemede hemen odaya çekildik uyku tulumunu giydirdim o sırada nennen yapacaz filan dedim uyku müziği açtım ama hep aynı müzik açılacak yatırdım bende biraz mesafeli olarak yattım yanına ilk gün 1,5 saat sürdü uyuması biraz döndü,biraz söylendi filan arada ben sırtını sıvazladım çok ağlamadan uyudu beni yanında gördüğü için.ertesi gün öğle uykusunda da aynısını yaptık yarım saatte uyudu. bugün 4. gün 21.00 de yatırdım 10 dk içinde uyudu. geceleri de daha uzun uyumaya başladı kendi dalabildiği için yoksa eskiden 1,5- 2 saatte bir uyanırdık şimdi 4 saati buluyor.emiyor tekrar uyuyor. meme emmeden uyumazdı artık yatırmadan önce emziriyorum ama uyumasına müsade etmiyorum.iyice alıştıktan sonra yavaş yavaş yanından uzaklaşıp zamanlada tamamen odasından çıkacamAy nasil yaptin nasıl uyku derdi beni bitirdi. allah rizasi icin anlat. Sabah 9:30 da uykusu geliyor 13:30 da anca uyutabiliyorum. 2 saat uyuyo uyaniyor 2 saat sonra yine uykusu geliyor.uyutana kadar canim cikiyor. Gece de 11 de uyursa sukredip devriliyorum ben de. 2ye kadar ugrastigim oluyo. Sadece emerek uyuyo karni doydu mu emmiyo.bazen uyuyo memeyi birakmiyo yerine koyuyom uyaniyo. Tracy hogg un kitabini okudum yatir/kaldir yapmaya baslicam persembe gunu. Ama tabi aglicak deniz bol bolbaska yontem varda onerilere acigim bittim tukendim denizi uyutmaktan. Diyolar ki ugrasma uyumasin ama uykusu gelince cok huzursuz oluyo agliyo bagiriyo gozler kipkirmizi oluyo kiyamiyom...
Kontrole yarin gidecegiz canim yazmaya calisirim inanilmaz yogun gunler geçiyorum bide bakici baslayacak ona is ogretcem derken daha da cok yorulacagim gunlee geliyor hayirlisi bakalim.
Vayy be. . Şehir efsanesi değil mi o kendi kendine uyuyan çocuk?? Bende istiyorum ama sabrım yok hemen sallıyım yatsın istiyorum. Şimdi ilk öğlen uykusu ile mi başlıyoruz? Yanımıza yatırıp müzik açıp pışpışlıcaz??Bende aynıydım sık sık uyanıyordu ayakta sallayarak uyumaya alışmıştı geceleri bile ayağımda uyuyordum bıktım artık ve 4 gündür uyku eğitimindeyiz. Hiç ağlatmadım uyku rutieli oluşturduk.ilk esnemede hemen odaya çekildik uyku tulumunu giydirdim o sırada nennen yapacaz filan dedim uyku müziği açtım ama hep aynı müzik açılacak yatırdım bende biraz mesafeli olarak yattım yanına ilk gün 1,5 saat sürdü uyuması biraz döndü,biraz söylendi filan arada ben sırtını sıvazladım çok ağlamadan uyudu beni yanında gördüğü için.ertesi gün öğle uykusunda da aynısını yaptık yarım saatte uyudu. bugün 4. gün 21.00 de yatırdım 10 dk içinde uyudu. geceleri de daha uzun uyumaya başladı kendi dalabildiği için yoksa eskiden 1,5- 2 saatte bir uyanırdık şimdi 4 saati buluyor.emiyor tekrar uyuyor. meme emmeden uyumazdı artık yatırmadan önce emziriyorum ama uyumasına müsade etmiyorum.iyice alıştıktan sonra yavaş yavaş yanından uzaklaşıp zamanlada tamamen odasından çıkacam
Tamamdır canım benim
Uygulayacağım yarından itibaren
Teşekkür ederim
Tavsiylerine uyacagim inş kardeşimAynen canım yere yatir bak nasil hareketlenmeye başlıyor. Ben oyun mati aldim ebebekten ayaklarini ciplak şekilde bırakıyorum emekleme pozisyonu aliyor hemen biz anne bebek okuluna gidiyoruz eğitmen tavsiye etti ve dönmeyi başardı sonunda 1 hafta yap bak nasil dönüyor:)
Bir de egzersiz önereceğim sana vücut egzersizi de dönmeyi hızlandıracak. Önce Bisiklet cevirme hareketi yap bebişe sonra bir bacagini diğer bacaginin üstüne getir o sekilde kendini yan pozisyona getirecek sonra geri esnet. 5 kez yap sonra ayni egzersizi diger bacak için yap bunlar dönmeye hazirlik için hareketler
Ben akşam uykusuyla başladım banyodan sonra daha sakinken ve uykusu daha fazlayken sende ona göre bir uyku saati secebilirsin. Seninde sakin ve sabırlı olman önemli ilk gün uzun sürüyor. Ben YouTube dan dandini dandini dastana açıyorum mesela o devamlı çalıyor. Sürekli pispislemene gerek yok çok huysuzlandimi sakinleştirmek için yaparsın. Konuşmuyorsun sürekli kucağına almıyorsun sadece yanına yat arada hadi nennen vakti filan diye amacı hatırlat.1-2 gün zorlanır din sonra düzelir.ona uykuyu hatırlatacak ya bir tulum ya pijama yada bir uyku arkadaşı edin. Bizimki uyku tulumu mesela. Gece uyanmalarinda da aynı şekilde davran sabirsizlanip sallama. Biraz sabırla hayaller gerçek oluyor :)Vayy be. . Şehir efsanesi değil mi o kendi kendine uyuyan çocuk?? Bende istiyorum ama sabrım yok hemen sallıyım yatsın istiyorum. Şimdi ilk öğlen uykusu ile mi başlıyoruz? Yanımıza yatırıp müzik açıp pışpışlıcaz??
Canim bugun mesaj aticam sana ama sunu soyleyim uyumayi ogrenmeden yatir kaldir bi ise yaramaz cunku o uyumasi icin degil kendi basina uyumasi icin.once uykusunu duzene sokmamz lazm denizin sonra yatir kaldirAy nasil yaptin nasıl uyku derdi beni bitirdi. allah rizasi icin anlat. Sabah 9:30 da uykusu geliyor 13:30 da anca uyutabiliyorum. 2 saat uyuyo uyaniyor 2 saat sonra yine uykusu geliyor.uyutana kadar canim cikiyor. Gece de 11 de uyursa sukredip devriliyorum ben de. 2ye kadar ugrastigim oluyo. Sadece emerek uyuyo karni doydu mu emmiyo.bazen uyuyo memeyi birakmiyo yerine koyuyom uyaniyo. Tracy hogg un kitabini okudum yatir/kaldir yapmaya baslicam persembe gunu. Ama tabi aglicak deniz bol bolbaska yontem varda onerilere acigim bittim tukendim denizi uyutmaktan. Diyolar ki ugrasma uyumasin ama uykusu gelince cok huzursuz oluyo agliyo bagiriyo gozler kipkirmizi oluyo kiyamiyom...
Kontrole yarin gidecegiz canim yazmaya calisirim inanilmaz yogun gunler geçiyorum bide bakici baslayacak ona is ogretcem derken daha da cok yorulacagim gunlee geliyor hayirlisi bakalim.
Bugun buyuk gun sanirim eve donus var :) nasilsin hasta olmamissindir umarm salih nasil olduSalihin ateşi bir daha cikmadi ama burnu hala akmaya devam ediyor o yüzden uykusundan ağlayarak uyanıyor burnu tıkanınca... Ben de sanki hasta olacak gibiyim. Çarşambaya kadar disimi sıkmaya çalışıyorum. Tam da öğrencilerimin sınav haftasıneyseki çarşamba aksam evime döneceğim...
Ben de salihin saçlarına hic kıyamıyorum ya bakalım ne zamana kadar boyle kesmeden devam edeceğiz :) edizin karnını tülbentle sar canım iyi gelir inşallah...
Rica ederim kuzum denk gelince hemen paylasayim dedim.duruma farkli bi acidan bakmislar ki cok dogru biz bu ayrintilari atliyoruz sanki cocuk sadece emeklemeyi donmeyi falan ogrenip yapacak diye bekliyoruz halbuki ogrenip yaptigi yapacagi o kadar cok sey varki.Teşekkür ederim..
Okudum çok güzel yazı..
Siteyi de kaydettim okuyacak artık..
evet canım çok şükür bu haftayı da tamamladık. 6 ders günü sonra sömestr tatili gelecek :) ben de agir hasta olmadim, ayakta atlattım diyelim. Salih paşa da 1 haftadan beri ilk defa bu gece hic ağlamadı. Güzel bir uyku çektik ikimiz de elhamdülillah..Bugun buyuk gun sanirim eve donus var :) nasilsin hasta olmamissindir umarm salih nasil oldu
Valla bi yerde dur dicez heralde ama ben yinede cok cok kisaltmak istemiyrm ya alistim boyle :)
Günaydın annişler, hem kızım hemde bebeğim yine öksürmeye başladı, geçen seferde öyle oldu burdaki doktorlar hemen antibiyotik yazıp gönderiyor. Başka çaresi yokmu??
Canım araştırıyorum olurda bişeyler bulursam sana haber veririm, sabahakadar uyumadılar öksürüktenCanım benim
Çözümü ben de bulamadım
Temizliğe yediğimize içtiğimize giyimimize de dikkat ediyorum dikkat ediyorum ama ne çare hastalık oluyor ve şuruplar çare olmadı en son antibiyotik r başladık maalesef
Geçtiği de söylenemez ama bilmiyorum çözüm ne
Bahar geldin istiyorum en deyim
Ihlamuru denedinmi benim kızım da işe yaradiGünaydın annişler, hem kızım hemde bebeğim yine öksürmeye başladı, geçen seferde öyle oldu burdaki doktorlar hemen antibiyotik yazıp gönderiyor. Başka çaresi yokmu??
Denicem inş. . Sende teline uyutan bebek ninnileri programlarını indir istersen.. daha rahat olur..Ben akşam uykusuyla başladım banyodan sonra daha sakinken ve uykusu daha fazlayken sende ona göre bir uyku saati secebilirsin. Seninde sakin ve sabırlı olman önemli ilk gün uzun sürüyor. Ben YouTube dan dandini dandini dastana açıyorum mesela o devamlı çalıyor. Sürekli pispislemene gerek yok çok huysuzlandimi sakinleştirmek için yaparsın. Konuşmuyorsun sürekli kucağına almıyorsun sadece yanına yat arada hadi nennen vakti filan diye amacı hatırlat.1-2 gün zorlanır din sonra düzelir.ona uykuyu hatırlatacak ya bir tulum ya pijama yada bir uyku arkadaşı edin. Bizimki uyku tulumu mesela. Gece uyanmalarinda da aynı şekilde davran sabirsizlanip sallama. Biraz sabırla hayaller gerçek oluyor :)
pirinç unu daha uygun ama ara sıra irmik de kullanılabilir. 1 gün içindeki toplam 1-1.5 çay bardağı olacak şekilde miktar ayarlanabilir. Ama bebiş normalden iri bir bebekse biraz daha artırılabilir. Daha az tüketirse de korkma artar yavaş yavaşNe kadar olcu yeterli olur peki 6.ay icin.m uhallebiyi irmikle yapıyoruz süt katmadan diye biliyorum doğru mu.
Sağol canım bilgilerin icinpirinç unu daha uygun ama ara sıra irmik de kullanılabilir. 1 gün içindeki toplam 1-1.5 çay bardağı olacak şekilde miktar ayarlanabilir. Ama bebiş normalden iri bir bebekse biraz daha artırılabilir. Daha az tüketirse de korkma artar yavaş yavaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?