2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben kızıma hamileyken girmiştim denize doktor havuz olmaz ama denize girebilirsin demişti ama tabi 3.ayimdaydim şimdi baya büyümüş olucaz ve kızım deniz diye çıldırıyor tatil düşünmüyoruz yaşadığımız ilçeye 30 km uzakta deniz günü birlik gidip geliriz ama koca gobekle girermiyim bilmiyorum benim biraz görüntü olarak tereddütlerim var

Aynen öyle, gerçekten çocuk için yapılıyor neredeyse herşey... her yerim tutulmuş halde uyandım; teyzesini özlemiş çağırdık geldi.. avm ye gittik, migrosunoyun parkı vs derken bu saat oldu... sabahtan beri daha yeni uzattım ayaklarımı... ama işte yüzü gülünce içim ferahlıyor... kendim için ne yaptım bütün gün? Hiçbir şey.. yine de kendime ne yaparsam yapayım onun mutluluğu kadar tatmin etmiyor beni zaten...

Saol cnm bakayım ben de :) peki fiyatları nasıl danışmanlığın? Bizim gittiğimiz pedagog 250 alıyor, ama bu tarz danışmanlıkların hiç bilmiyorum fiyatlarını..

Son düzenleme:

Ben girdim havuza wala ya deniz epey soğuktu, fazla giremedim ama havuza mecbur girdim.. sıkıntı olmaz inşallah gerçi Ayşe'de de girmiştim ama... hiç de sormadım doktora nedense... bu arada taaa cumaya randevu alabildim... aklım bebekte... bi buçuk ay olucak napıyo acaba...

Telsize güvenene kadar biz de açık olduğu halde kırk kere girip çıkıyoduk yattığı zaman... hala bile bi müddet kıpırdamasa ses çıkmasa korkuyoruz acaba dondu mu, çalışmıyo mu diye girip nefesine bakıyoruz.. ama gerçekten ani bebek ölümü diye birşey var ve insan özellikle de bir-bir buçuk yaşına kadar huzursuz oluyor.. bence de doğal olan bu... ben babamın biz eşek kadarken bile bazen huzursuz olup nefesimizi kontrol ettiğini biliyorum... belki de genlerimizde var paranoya :)))

Canım bu danışmanlık bir defaya mahsus 850 tl idi eğitim 14. Gün sürüyor . Eğitim sonrasındada bir sorun yaşadığında watsapp tan ve telefondan her zaman ulaşabiliyorsun ve herhangibir ücret talep etmeden ilgileniyor. Ama bu fiyatlar bebeğçn ayına ve yaşına göre değişiyor. Örneğin 4 aylıkda 400 tl ise 1 -2 yaş arası 850 olabiliyor.

İyiymiş öyleyse :) ama bu ağlar ağlar susarcılardan değilse iyi tabi... çünkü ona karşıyım ben.. bi de dediğim gibi zaten bizimki ağlayıp susan cinsten değildi... morarıyor, katılıyor, nefessiz kalıyordu falan.. hatta bi gittiğimizde çinko takviyesi yapalım dedi doktor bi süre için.. "" içiniz rahat etsin, ben sizi anlıyorum diliniz varmıyor ama sormak istediğiniz "ağlamaktan ölür mü" sorusu ise literatürde böyle bişey yok""" demişti bi de gerçi :))))

Seninle ayni haftadayiz canim demekki normal bu zaten 28 den sonra hareketleri daha kararli olurmus...Neyse az daha sabir

Kuzum benimki hala az hareket ediyor ama telaşlanmamaya çalışıyorum.. bunun da huyu böyle heralde diyorum :) cuma günü detaylı bi şekilde sorucam doktora, " ilkini hatırlamıyorum fazla, o yüzden ne zaman telaşlanmam gerektiğini tam olarak anlatır mısınız bana" demeyi düşünüyorum :))))

Ya 2,5 kilo almışım bi haftada (( çok canım sıkıldı,, bu kadar tut, başından beri 4,5 kilo al, sonra bi haftada 2,5 ( amma yemişim ya bi de yüzdüm çocuğun peşinden koşturdum vs diye avutuyodum kendimi ama tartıyla yüzleşince fena çöktüm

Haziran ortasında tatile gitmeyi düşünüyoruz sizce denize girmek sakıncalı olur mu
Geçen hafta gittiğimde doktorum bol bol yüz denize gir dedi. Neden sakıncalı olsun, biraz girip hareket etsen bile beline iyi gelir en azından. :) bence yani :)

Walla ben 8kg almış durumdayım, tatilden döndüğümde 1 kg daha vardı ama ödemmiş, ayak bileklerim bile çok şişmişti, neyse ki bol su içerek o 1 kg gitti.
Benim de moralimi eski komşular bozdu
Ay Ne kadar kilo almışsın, ama karnın küçücük diye bir yorum yaptılar.
Suratım kilo aldı benim, biliyorum da böyle duyunca moralman çöktüm.
Kocam her gün "ay harikasın, hiç kilo almadın, maşallah çok güzelsin" diye pohpohladı tabi, gerçeklerle yüzleşince sinirim bozuldu

Daha almadım ama galiba bu ay alacağım ya da normal çamaşırlardan büyük beden de alabilirim, sıcaklarda hem çamaşırın karın kapatan kumaşı hem pantolonun kumaşı eritir beni. Elbise falan giymeye başlarsam ama kullanabilirim.

Hiç moralini bozma, elalem keyif kaçırmak için var zaten. Hamilesin sen, tabi ki kilo alacaksın, ayrıca iç karnın geniş olabilir göbeğin o yüzden büyük olmayabilir. Ya da göbeğin büyüktür ama onların alıştığı hamile göbeği gibi değildir. Tersle bence böyle söyleyen olursa, moralini hiç bozma. Paşalar gibi verirsin doğumdan sonra kilonu, sonra eski komşuların şaşar kalır aaa hiç doğum yapmış gibi durmuyor derler onu da yüzüne demezler moral olur falan maazallah diye, arkandan konuşurlar. Yüzüne kötüyü arkandan iyiyi söylerler, hiiiiç takılma bence.

Eşinin dediğini dinle, onun ve senin ne gördüğün önemli elalemin değil.

Kızlar merhabalar , hayırlı ramazanlar. Bugün bizimde kontrolümüz vardı çok şükür herşey yolunda 26+3 günlüğüz 883 gram 37 cm boyu olmuş. Suyu, plesentası da gayet normalmiş. Ama kereta yüzünü göstermedi bize doktor o kadar uğraştı dürttü ama yüzünü çevirdi yattı. Yarın da şeker yüklemesi yaptırıcam bakalım sonuç ne olacak

canım o ödem olabilir , ben de geçen hafta birden 1,5 kg aldım korktum doktora gittim hemen , tansiyonun yükselmiyorsa korkma dedi. doktor kontrolünden 3 gün sonra o 1,5 kg birden gitti eski kiloma döndüm. sıcak ve hava değişiklğinden olmuştur bence

Boşver komşuları, kocan öyle diyosa en önemlisi o wala.. yalandan bile söylese rahatlıyorum ben de.. en azından moral vermeye çalışıyo diye :)

Park yatak alacaktım cok sallanmıyo dye vazgectim ilk 6 -9 ay falan gder ancak ilk aşama işin bu yatağı aldım cünkü etrafımdaki deneyimli anneler ilk aylarda bunun elzem oldugunu söyledlerde şimdi sizlere sorum içine bu ölçülerde sünger mi alsam yün yatak mı doldursam kararsz kaldım yardımlarınızı bekliuosum hangisi daha sağlıklı ve öneriliyor

Eklentiler

• IMG_2762.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 39

Ben ilkinde bu tarz yüksek belli bişeyler aldırmıştım anneme ama çok kısa süre kullanabildim. Normal kıyafete geçince çıkıyo bunlar alttan çünkü. Gerçi bu nasıl bilmiyorum da bana aldıkları çok yüksekti, tshirtün vs altında iz yapıyodu :) ben bu sefer genelde doğum sonrası kullanmayacağım şeyleri almamaya çalıştım... ama tabi başka bebiş düşünmediğim için öyle oldu biraz da :)))

kızlar sizin bebiş hareketleri ne durumda ? benim ki 1 hafta öncesine kadar nerdeyse hiç uyumuyordu sürekli dans modundaydı ama 1 haftadır çok az hareket ediyor , gece uyurken bir de sabahları hareket var ama eskisine göre çok zayıf o uçan tekmeler kalmadı . daha yeni doktora gittim herşey yolundaydı ,sürekli ultrasona girmek de istemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…