Geçen biri yazmıştı oruç tutmuş suyu azalmış çocuğun gelişimi gerilemiş fln onu okuyunca korktum hiç düşünmedim bile tutsam mı diye iyi ki tutmuyorum sahurda biraz yediğim halde sabah bayağı aç uyanıyorum zor olur tutmak sonra kaza ederiz inşallahTabikide kizlar orucun sonradan kazasi var ama bidaha bu 1 ayi qeri qetirip bebeklerimizi beslememizin kazasi yok onlar icin anne karninda qecen her saniye onemli :)yok ben kesinlikle bu sene tutma taraftari deqilimde iste arkadasim aman nolacak Allah sabrini veriyo falan diyo bende etkilendim sanirim biraz oyuzden suclandim
Ben de akşam yemeğinden bir saat önce içeyim madem. Çok zor ya ben ara öğünde de süt içtiğim için:))bana aksam yemeginden 1 saat once veya yemekten 2 saat sonra dedi doktor.
Gece yatarken süt içiyorum ben o yüzden yatarken içemiyorum:/ben gece yatarken aliyorum. 1-2 tane de erik atiyorum agzima c vitamini olsun yanina diye :)
Ay bi saat hiç dayanamam sabah aç acinaaaaaCanim ben sabahlari ac karnina iciyorum.Kahvaltidan sonra 1 bardak sut iciyorum Yoqurduda oqle arasi oqun olarak bi kase yiyorum yani qerci daha 2 qundur basladim yemeye :):)
Ben engel olamıyorum, yeme isteği fena. Ama en azından öğünlerimi küçültmem lazım böyle olmaz.mideler iyice sıkısmaya basladi zaten. bide bile bile bu kadar yemek kendimize eziyet ediyoruz :))
Bence hem ilk gün hem hafta sonu diye bu kadar abarttık, zamanla düzelecektir.Gün boyu tıkındım zaten bide iftar hevesiyle oruç tütmüş gibi yine yedim böyle gidersek Ramazan'da iyi şişeriz :)
Çok yanıyorsa Gaviscon içiyorum. Onun dışında yine midem yandığı günlerde şekersiz sakız çiğniyorum, tükürük üretimini arttırdığı için midemi rahatlatıyor. Sakız çiğnediğim günlerde daha az yanıyor.Kızlar bu mide yanmalarina ne yapıyosunuz yaaa dr surup verdi ama en fazla 1 saat geciriyo
Kendimi cok suclu hissediyorum ya ilk defa oruc tutmuyorum bi acayip oldumbi arkadasim 27 haftalik o tutuyo bana qaz veriyo ama tutamamki elim ayaqim titriyo sabah uyandiqimda bile hemde yazik deqilmi bebise okadar ilac falan almak zorundayiz yani
Bende oyle diyorumda canim anlamiyoki nebileyim ben o sorumluluqu alamam sahsen nebilim Allah korusun bebekte bi problem olsa kendimden bilirim direk
Sabah kalkar kalkmaz, hatta sabaha karşı tuvalete kalkıyorsan o zaman iç demir ilacını, yanına da c vitamini içeren bir şey ye. Uyanınca kahvaltı düzenine ve kalsiyum alımına devam edersin.Ya bu hamilelik takviminde yoğurt yiyin diyor da valla ben ne yapacağımı şaşırdım. Sürekli yoğurt, süt tüketiyorum ama böyle olunca da kan ilacını ne zaman alacağımı bulamıyorum:)))
Demir hapını hiç içmek istemiyorum bu hemoroid ağrısından sonra sanki icersem yine kabız olucam gibi geliyor hala geçmedi korkuyorum
Ayy bende uzun süre ayarlayamadım o ilaçları nasıl alacağımi :) şimdi şöyle yapıyorum sabah 7 ye alarm kuruyorum uyku sersemi ilacı içip uyumaya devam ediyorum..kalkinca 10 gibi uyanıp kahvaltımı yapıyorum.. kahvaltıdan sonra aralarda süt yoğurt iki saat ara verip pekmez flan gece yatarken yine süt en iyi böyle oldu sanki..Ben de akşam yemeğinden bir saat önce içeyim madem. Çok zor ya ben ara öğünde de süt içtiğim için:))
Gece yatarken süt içiyorum ben o yüzden yatarken içemiyorum:/
Ay bi saat hiç dayanamam sabah aç acinaaaaa
Ben engel olamıyorum, yeme isteği fena. Ama en azından öğünlerimi küçültmem lazım böyle olmaz.
Bence hem ilk gün hem hafta sonu diye bu kadar abarttık, zamanla düzelecektir.
Çok yanıyorsa Gaviscon içiyorum. Onun dışında yine midem yandığı günlerde şekersiz sakız çiğniyorum, tükürük üretimini arttırdığı için midemi rahatlatıyor. Sakız çiğnediğim günlerde daha az yanıyor.
Bebeğin tam kemiklerinin, sinirlerinin oluşumu gelişimi zamanında 17 saat su içmeden, ilaç içmeden, kalsiyum, demir, vitamin ve protein almadan bir gün nasıl geçirebilirsin. 2 gün düzenli yiyemediğimizde bile bebek geri kalıyor, oruç tutsak ne hale gelir. Bence kendini kötü hissetme, bebeğine karşı sorumluluğunu yerine getirdiğin için iyi hisset.
Sabah kalkar kalkmaz, hatta sabaha karşı tuvalete kalkıyorsan o zaman iç demir ilacını, yanına da c vitamini içeren bir şey ye. Uyanınca kahvaltı düzenine ve kalsiyum alımına devam edersin.
Doktor bana normalde kullandığım şurupumsu ilacı değiştirip gyno ferro tablet vermişti ve o bende kabızlığa neden oldu. Tekrar şuruba dönünce sistemim de normale döndü. Belki tablet yerine şurup içersen iyi gelebilir, tabi bünyeden bünyeye değişir ama bende işe yaramıştı. Doktora sorman açısından iyi gelen ilacımın ismini de yazayım FeriFer 100 mg. İçmesi biraz zahmetli, her kaşığı bıçakla açmam gerekiyor ama etkisi güzel oldu bende.
Sabah erken uyanıp içmek aslında en mantıklısı gibi geldi şu an. En iyisi ben de saat kurup öyle içeyim. Sağ olun kızlar.Ayy bende uzun süre ayarlayamadım o ilaçları nasıl alacağımi :) şimdi şöyle yapıyorum sabah 7 ye alarm kuruyorum uyku sersemi ilacı içip uyumaya devam ediyorum..kalkinca 10 gibi uyanıp kahvaltımı yapıyorum.. kahvaltıdan sonra aralarda süt yoğurt iki saat ara verip pekmez flan gece yatarken yine süt en iyi böyle oldu sanki..
Sabah esimi ise yollarken saat 8 de tiroidi iciyorum canim 11 bucuk qibide uyanip kan ilacini iciyorum :) kahvaltiyi hazirlayim diyene kadar saat 1 oluyo
Mesela benim şunda da kafam karısıyo.. sabah kahvaltıda yumurta yiyorum ee yumurta da demir var galiba yanında peynir yememek mi gerekiyo yada işte o kahvaltida tahin-pekmez flan yememek mi gerekiyo ? Hiçbirinin etkisi birbirini götürmesin diye siyirdim iyice neyi ne zaman yesem diyeSabah erken uyanıp içmek aslında en mantıklısı gibi geldi şu an. En iyisi ben de saat kurup öyle içeyim. Sağ olun kızlar.
O bende de var :))) Ya kan değerin nasıl senin?Mesela benim şunda da kafam karısıyo.. sabah kahvaltıda yumurta yiyorum ee yumurta da demir var galiba yanında peynir yememek mi gerekiyo yada işte o kahvaltida tahin-pekmez flan yememek mi gerekiyo ? Hiçbirinin etkisi birbirini götürmesin diye siyirdim iyice neyi ne zaman yesem diye
Magnezyum takviyesinin dozunu arttirir belki korkulacak birsey oldugunu sanmiyorum ama siz gene de dr unuzu bilgilendirinKalsiyum-magnezyum, omega-3, B vit. ve doktorun verdigi gynoferon demir hapinida kullaniyorum aslında ama neden oluyor hic anlamadim inşallah korkulacak bişi değildir.
Erken degil 27. Haftadan itibaren oluyor normal. Magnezyum almakla iyi etmissinKızlar yaklaşık 1 saattir gaz sancısı gibi sancım var. Aralıklarla oluyor ve kısa sürüyor. Bugün 28+6 gunluk daha yalancı sancı olması için erken degil mi? Korkmalı mıyım? Magnezyum içtim hemen.
Yaa bak :) hadi gözün aydın
Kendimi cok suclu hissediyorum ya ilk defa oruc tutmuyorum bi acayip oldumbi arkadasim 27 haftalik o tutuyo bana qaz veriyo ama tutamamki elim ayaqim titriyo sabah uyandiqimda bile hemde yazik deqilmi bebise okadar ilac falan almak zorundayiz yani
Tam değeri hatırlamıyorum ama düşüktü.. Bu sütler yoğurtlar daha da düşünmemiştir inşallah.. bayadır da istemiyo tahlil bi soriyim bu kontrol de..O bende de var :))) Ya kan değerin nasıl senin?
sabrını verir zaten rabbim. agustos sicaklarinda tuttuk sonucta ama mesele sabır meselesi degil suanda. biz dayaniriz da bebisler de o kadar saat susuzluga ve acliga dayanacak bizle beraber,sorun o.
hic suclu hissetme kendini o yuzden. arkadasin da oyle rahat hissetmis kendini. ona da bir sey diyemeyiz. onemli olan ic rahatligidir. arkadasin tutarak kendini iyi hissediyor,sen de tutmayarak
ben de tutmuyorum ama rabbim gonlumden geceni biliyor diyorum ve kendimi boyle daha rahat hissediyorum.
Canım doktor öyle dediyse gitme istersen, riskli olabilir. Kardeşin de durumu anlayacaktır bence.
Teşekkür ederim kızlar :))Kelebekhayat bence gitme,doktor bosyere yasak koymaz.Allah korusun bisey olsa,onun vicdan azabını düsün.Bence kardesinde bunu anlayısla karsılayacaktır.Bebegin olunca havalarda güzel olur,onunla birlikte gidersin.
Kızlar mothercare den tulum almayı düşünüyorum 3-6ay arası alsam kullanışsız mı olur sizce?annem 3aydan sonra Bebek ayaklı tulum giymez dedş kafam karıştı
Aynen canim katiliyoum sana.Allah izin verdikten sonra illada tutacam diye diretmenin bi anlami yok :) baksana beslendiqimiz halde qerilikler olabiliyo bide 17 saat yemesek neler olur Allah bilir.InsaAllah Rabbim nasip kismet ederse borcumuzu telafi ederiz.arch2401 katılıyorum,,, hiç suçlu hissetme,, açlık da bir kenara, bu kadar uzun süre susuz kalmak bile bebek için de anne için de çok tehlikeli... inada bindirmek bence kesinlikle kahramanlık değil... elbette Allah tutana yardım ediyor, ama tutmamana izin verilmiş, bebek de O'nun emaneti, bize değil O'na ait... korumak durumundayız... sonradan ödersin borcunu... bak hadiste ne buyurulmuş : Şüphesiz yüce Allah seferi kişinin üzerinden orucu ve namazın yarısını; hamile ve emzikli kadından da orucu kaldırdı."(Nesâî, Sıyâm, 51; Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, 4/230.)
Fitre için farklı görüşler var ama içim daha rahat etsin diyorsan onu da verebilirsin. Ben öyle yapmak istiyorum Allah izin verirse...
Bu durumdaki kadınlar, kendilerinin veya çocuklarının ölmesinden endişe ederlerse oruç tutmaları haram olur. Tutmadıkları oruçları daha sonra gününe gün kaza ederler. Ama sadece çocuklarına zarar gelmesinden endişe etmeleri sebebiyle tutmadıkları oruçları gününe gün kaza etmekle beraber, her gün için birer fidye vermeleri de gerekir. (Şirbînî, Mugni'l-Muhtâc, 2/174.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?