Günaydın kızlar
Dün doktor randevum vardı. Kızımızla ilgili herşey yolunda çok şükür. Yalnız doktorum plasenta nın biraz aşağıda olduğunu söyledi tanıya da plasenta alt segment yerleşimli yazmış zaten ve çok ayakta kalmamamı tavsiye etti. Ben de öğretmenim deyince o zaman oturarak ders anlatacaksın dedi. Eşim yürüyüşleri napalım deyince şimdi yürüyüşü falan bırakın dedi.Biraz tedirgin oldum açıkçası. Dünden beri uzanıyorum. Zorunlu haller dışında pek kalkmayayım bari, hafta sonu dinlendireyim kendimi diyorum. Bu durum plasenta previa denilen durum mu oluyor bu arada onuda bilemedim.
Plasenta previa nın kademeleri oluyor,seninki o zaman en tehlikesiz olanı cok sükür.Asagıdan bakabilirsin.
Bende de var ,Marjinal plasenta previa durumu.
Sende dikkat et, bir de doktorun söyledi mi bilmiyorum ama eğer kabız durumu ,tuvalatte zorlanma vs olursa sakın kendini zorlama.Kanamaya yol acabiliyor,haberin olsun.
Onun dısında dikkat etttigin sürece Allahın izniyle bisey olmaz...
Plasenta previa, plasenta ile serviks (alt segment) arasındaki ilişkiye göre üç gruba ayrılır:
Tam (total) plasenta previa (%20-45): Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır.
Kısmi (parsiyel) plasenta previa (%30): Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.
Marjinal plasenta previa (%25-50): Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz.
Bazı gebeliklerde ise plasenta kenarı rahim alt segmentine yerleşmiştir, ancak doğum kanalını kapatmaz. Bu tür yerleşim gösteren plasentaya “alt segment yerleşimli plasenta” adı verilmektedir ve aslında bu durumun klinik olarak bir önemi bulunmamaktadır.