Teşekkür ederim canım. Aslında bir listeden ziyade doktorun söyledikleri üzerinden devam ediyoruz. Doktor isterseniz bir diyetisyene gidebilirsiniz ama çok gerekli değil yapılacaklar belli dedi. Öncelikle üç ana öğün üç ara öğün çok önemli kesinlikle ara öğün atlamayacaksin dedi. Sabah dokuzda kahvaltını etmiş olacaksın öğlen birde öğle yemeği yiyeceksin akşam da en geç 19 da yemiş olacaksın dedi. Sabah kahvaltıda reçel pekmez bal kaymak bunların hepsi yasak. Poğaça simit börek tatlı bütün her şey havuç patates pirinc bunlar da yasak. Öğlen sebze yiyorsam eğer akşam da proteinli bir gıda almaya çalışıyorum. Meyvelerden de az şekerli olanları yiyeceksin ben her gün bir muz yiyordum bebeklere kilo ve magnezyum takviyesi için her gün bir muz çok fazla. Muz çok şekerli yarım muz yiyeceksin dedi. Bu bir ara öğün dedi. Üç ara öğünde bir öğün şekersiz Meyvelerden bir porsiyon bir öğün ceviz fındık badem vs bir öğün de yoğurt. Yoğurdu özellikle akşam yemeğinden sonraki öğünde istiyor. Süt içiyordum gece yatarken süt tercihimiz değil yoğurt yada kefir dedi. Bu arada kesinlikle çay şekerli olmayacak beyaz ekmek olmayacak. Ben uno nun tam tahıllı ekmeğini yiyordum en iyi seker orani halk ekmek tam buğday ekmeği bulabiliyorsan ondan tüket dedi.
Şimdilik durumlarımız böyle bir hafta cok siki yapiyoruz bu diyeti ona gore insuline karar verecek. Sonra tekrar gorusucez olcumlerle beraber bakalim ne diyecek. Gerci muhtemelen olcumler boyle giderse boyle cok iyi aynen boyle devam et diyecek. Ben kıvır zıvır hic yemedigim, istediğim anda bişeyler tuketemedigim için hep aç gibiyim. Birde tatlılar geçiyor gözümün önünden.
beni tanıyanlar direk sen zorlanmazsin bu diyeti yaparken zaten tatlı genelde sevmezsin diyor. Gercekten de öyleydi ta ki hamilelik başlayana kadar o zamandan beri sürekli tatlı bir şeyler yiyesim var maalesef. Resmen bünye değişti neyse bakalım bebeklerimiz iyi olsun da bunların hepsi olur çok sorun değil Allah başka dert vermesin...