Ayyy drucilla
ne fenasin yaaa yok canim valla kirilmiyorumda korkuyorum bendeki bu pimpiriklilikle cocuqum beni sevmezse diye bide erqenlik caqina qelince biktim bu kadinin kisitlamalarindan deyip evi terkederse (bak nereleri dusunuyorum) tovbe tovbe
Evet gerçekten stres çok etkiliyor kafadan ne zaman silersek o zaman oluyo galiba . Benimde tek gen mthfr1298 heterozigot 2 düşük yaptım hiç bebek oluşmadı 6 haftalık düşük yaptım şuan sadece aspirin kullanıyorum ve bıraktıktan sonra ne olacak ondan korkuyorum
Bak senin tek gen heterozigot muş 2 düşük yapmışsın. Hani önemsizdi güya.
Benim 3 gen birden heterozigot illa bi kac kayıpmı yaşamam lazım. Zaten zor hamile kaliyorum. Doktorlari anlamiyorum valla. Bende 2 günde bir iğne oluyorum aspirinide öyle aliyorum. Acaba aspirini birakinca yine 2 gunde 1 mi alsam ne yapsam bilmiyorum bende. Neden iğne vermedi acaba doktor sana. 32 haftada aspirin bırakılıyor çünkü. Belkide 32 den sonra verir.
Bak senin tek gen heterozigot muş 2 düşük yapmışsın. Hani önemsizdi güya.
Benim 3 gen birden heterozigot illa bi kac kayıpmı yaşamam lazım. Zaten zor hamile kaliyorum. Doktorlari anlamiyorum valla. Bende 2 günde bir iğne oluyorum aspirinide öyle aliyorum. Acaba aspirini birakinca yine 2 gunde 1 mi alsam ne yapsam bilmiyorum bende. Neden iğne vermedi acaba doktor sana. 32 haftada aspirin bırakılıyor çünkü. Belkide 32 den sonra verir.
Heterozigot olunca önemsemiyolar düşük kaynaklı bir gen değil diyolar sadece folik asit ve b12 depolarımızın düşük olmaması gerekiyomuş folik asit daha çok yeşil yapraklı bitkiler de var ama onlarda pıhtı yapıyomuş vücutta valla ben hiçbir şey anlamadım bu çelişkiden. Aspirini bıraksanda korkma senin en azından iğnen var onun koruyuculuğu var bende o da yok .. yapacağımız tek şey tevekkül
Benimde annem seker hastasi doktor onun icin mi diyet verdi acaba bilmiyorum.
Sekeri ne zamanlar olcuyorsun ac karnina mi yada yemekten ne kadar sonra bende cihaz alayim diyorumda
Aynen benim de annem seker hastasi kendisi insülin kullanmasa da beni direk potansiyel gördü doktor.
Canım üç ana öğün den önce olcuyorum ilk olarak bu açlık sekeri 90-95 den duşük olması gerekiyor sonra hemen arkasından da yemek yemeye başlıyorum ilk lokmayı aldıktan bir saat sonra da tokluk ölçmek gerekiyormuş. Bu da 120-140 değerlerinden düşük olması gerekiyormuş.
Sana diyet listesi mi verdiler peki?
Saglikla kucagimiza alalimda igne ye raziyim. Ama doktorlar böyle konusunca boşuna kullaniyorum gibi geliyor. Hatta bi doktor boşuna eziyet ediyosun kendine dedi
Heterozigot olunca önemsemiyolar düşük kaynaklı bir gen değil diyolar sadece folik asit ve b12 depolarımızın düşük olmaması gerekiyomuş folik asit daha çok yeşil yapraklı bitkiler de var ama onlarda pıhtı yapıyomuş vücutta valla ben hiçbir şey anlamadım bu çelişkiden. Aspirini bıraksanda korkma senin en azından iğnen var onun koruyuculuğu var bende o da yok .. yapacağımız tek şey tevekkül
Rabbim korusun hepimizin mucizesini. Inşaallah saglikla kucagimiza aliriz. Ödüm kopuyor bisey olacak diye. Daha yeni alisverise basladim oda birkaç kıyafet aldim henüz.
Bende hemotologa gittim 4. Ayima girecektim. Bu doz yeterlimi bebek büyüyor daha yüksek doza gerek varmi diye gittim. Hemotolog bende baktirsam bendede cikar böyle heterizogot tedavi gerektirmiyor. Madem simdiye kadar kullandin boyle devam edebilirsin. Baştan sorsaydin kullanma derdim dedi. Zaten onca doktor arasinda bi tane doktor bulmustum kullan diyen. Bi zarari yok 2 günde bir kullan önlem amacli demisti. Simdide şehir degisti o doktorada gidemem. Yinede 32 ye kadar aspirin kullanayim sonrasindada igneye devam diyorum kendimce. Birakirsam bisey olur diye korkuyorum
Aynen benim de annem seker hastasi kendisi insülin kullanmasa da beni direk potansiyel gördü doktor.
Canım üç ana öğün den önce olcuyorum ilk olarak bu açlık sekeri 90-95 den duşük olması gerekiyor sonra hemen arkasından da yemek yemeye başlıyorum ilk lokmayı aldıktan bir saat sonra da tokluk ölçmek gerekiyormuş. Bu da 120-140 değerlerinden düşük olması gerekiyormuş.
Sana diyet listesi mi verdiler peki?
Bana liste verdi diyetisyen evet. Kilom 53 olduğu için senden neyi kısıtlayacagimi bilmiyorum zaten zayifsin. Meyve yiyince üzerine yogurt ye. Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek ye falan dedi. Makarna pilav bi kac kaşık ye dedi öyle. Sık sık az az ye falan dedi
Benle ayni olup 3 düşük yapip sonra iğne kullanip doğum yapanlar var
Acaba onlarin dusukleri o zaman bu genlerden kaynaklı degilmiydi. Ama igne ile doğum yapmışlar oda kafamı karistiriyor. Bunlari arastirinca şüphe ye düştüm iğne kullan diyen doktor bulana kadar uğraştım. Sonunda biri kullan zarari yok önlem amaçlı veriyoruz bazen dedi doktorlardan öyle başladım bende. Bilmiyorum belki de boş yere kullaniyorum ama eğer kullanmasam bişey olursa kullanmadim diye mi oldu deyip pişmanlık duyacam
Benle ayni olup 3 düşük yapip sonra iğne kullanip doğum yapanlar var
Acaba onlarin dusukleri o zaman bu genlerden kaynaklı degilmiydi. Ama igne ile doğum yapmışlar oda kafamı karistiriyor. Bunlari arastirinca şüphe ye düştüm iğne kullan diyen doktor bulana kadar uğraştım. Sonunda biri kullan zarari yok önlem amaçlı veriyoruz bazen dedi doktorlardan öyle başladım bende. Bilmiyorum belki de boş yere kullaniyorum ama eğer kullanmasam bişey olursa kullanmadim diye mi oldu deyip pişmanlık duyacam
Cnm bende de 2 heterezigot cıktı drum ve hemetolog hicbirsekilde kullanmana luzum yok dedi. Ancak dolasim sikintim cikti pihtilasma ile alakasi olmayan istirahatli gebelik ya benimki o sebebten 22. Haftadan beri kan sulandirici kullaniyorum tek sebebi damar tikanikligi olmasin hareketsizlikten diye...
Cnm yok bn duduk yapmadm ilk hamileligimde eklampsi adini tam da bilmiyorum ama yani gebelik zehirlenmesi oldu ondan verdi bndada var aynı durum tansiyon 14 görurse hmn bebegi alrz diyor
Tabi bir de hangi genin heterezigot oldugu da onemli mesela leidenV heterezigot da olsa homozigot da olsa tehlikeli... bir de lupus fln onlarada da bakiliyor.
Cnm bende de 2 heterezigot cıktı drum ve hemetolog hicbirsekilde kullanmana luzum yok dedi. Ancak dolasim sikintim cikti pihtilasma ile alakasi olmayan istirahatli gebelik ya benimki o sebebten 22. Haftadan beri kan sulandirici kullaniyorum tek sebebi damar tikanikligi olmasin hareketsizlikten diye...
Dolasim sorunu cikinca dr tekrar hematologa yonlendirmisti ve benim gittigim hematolog plesantanin erken ayrilmasina sebebiyet verebiliyor igne demisti... aslinda pek de kullanma taraftari degildi ama drum ne derse o kullan dedi bu sebeple kullaniyorum